Teraz jest 11 wrz 2025, 02:03

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=15189:date=12. 09. 2007 g. 12:54:name=raf)--><div class='quotetop'>(raf @ 12. 09. 2007 g. 12:54) [snapback]15189[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Radosław Sikorski będzie kandydował w październikowych wyborach do Sejmu z listy Platformy Obywatelskiej. Z ciężkim sercem chcę powiedzieć, że zawiodłem się na Jarosławie Kaczyńskim - oświadczył były szef MON na konferencji prasowej.

Ciekawe kiedy Jarek się połapie co jest grane i przejdzie do PO, ciekawe co on powie przechodząc... ?  :lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ciekawe co powie Donald Duck kiedy Płażyński przejdzie do PiS? :o

12 wrz 2007, 16:24
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

Maciej Płażyński - okręg wyborczy nr 24 - Gdańsk. Kandydat (w 2005 r. do Senatu) Komitetu Wyborczego Wyborców Macieja Płażyńskiego. (...) W styczniu 2001r. wraz z Andrzejem Olechowskim i Donaldem Tuskiem powołał Platformę Obywatelską, której przewodniczył do maja 2003 r. kiedy złożył rezygnację z pełnienia tej funkcji i wystąpił z partii.

Źródło: www. senat.pl - Maciej Płażyński

PS. Helvet ! Zgodnie z Twoim wcześniejszym zaleceniem podaję źródło.  :)

12 wrz 2007, 19:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
I jeszcze propozycja dla "niezorientowanych" zwolenników PiS od AL  (źródło - pasek TVP - 3). :czytaj:

Andrzej Lepper (AL) : " Listy wyborcze Samoobrony są otwarte dla wszystkich, którzy chcą stanąć w obronie przeciw "bezprawiu PiS".

PS. Odwagi i do boju "ludzie z komina"!! A jaka prespektywa ! Może seksafera nr 2 ?  :sex:  A potem ?

12 wrz 2007, 22:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 gru 2006, 13:01

POSTY        102

LOKALIZACJAStolica Pomorza

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
I jeszcze jedno. Skoro walczę z plagiatami to muszę dołożyć także dołożyć drugiej ( tj. przeciwnikom PiS-u - do której sam się też zaliczam ) stronie.

Red Devil przypomniał "Zasady Jarosława Kaczyńskiego" tyle, że w internecie można je było przeczytać pod koniec sierpnia. Ja po raz pierwszy natknąłem się na nie w blogu "Tarantuli" 24 sierpnia.
Bez plagiatów proszę. Można cytować tekst napisany przez kogoś innego ale wtedy niezbędne jest podanie źródła publikacji!!!

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Problem jednak jest taki, że nie znalazłem tego sam. Podesłał mi to znajomy na maila - bez źródła. A jakoś adres elektroniczny jako źródło byłoby minimum dziwne...

<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

13 wrz 2007, 07:08

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

<!--quoteo(post=15194:date=12. 09. 2007 g. 17:41:name=zoltar7)--><div class='quotetop'>(zoltar7 @ 12. 09. 2007 g. 17:41) [snapback]15194[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=15189:date=12. 09. 2007 g. 12:54:name=raf)--><div class='quotetop'>(raf @ 12. 09. 2007 g. 12:54) [snapback]15189[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Radosław Sikorski będzie kandydował w październikowych wyborach do Sejmu z listy Platformy Obywatelskiej. Z ciężkim sercem chcę powiedzieć, że zawiodłem się na Jarosławie Kaczyńskim - oświadczył były szef MON na konferencji prasowej.

Ciekawe kiedy Jarek się połapie co jest grane i przejdzie do PO, ciekawe co on powie przechodząc... ?  :lol:

Nie przejdzie. Płażyński bardzo nie lubi być szeregowym członkiem partii, a stanowisko lidera w PiSie jest zarezerwowane na najbliższe 40 lat. Prędzej założy kolejną swoją partie, dzięki czemu znowu będzie mógł być liderem, albo znowu wystartuje do senatu jako niezależny...

..........................................................................................................

Antoni Macierewicz, Anna Sobecka, Ryszard Bender i Zygmunt Wrzodak. To tylko niektórzy znani politycy kojarzeni z Radiem Maryja, którzy mają wystartować do parlamentu z list PiS - pisze "Dziennik". Taką cenę miał wyznaczyć ojciec Tadeusz Rydzyk w zamian za poparcie jego rozgłośni dla Prawa i Sprawiedliwości w najbliższych wyborach.
Według ustaleń "Dziennika", PiS zawarł nieformalne porozumienie z o. Tadeuszem Rydzykiem i otworzył swoje listy wyborcze dla polityków bliskich dyrektorowi toruńskiej rozgłośni. Jak zauważa gazeta, ulubieńcy o. Rydzyka są stałymi gośćmi w jego mediach i dzięki temu PiS może liczyć na elektorat Radia Maryja.

W rozmowie z gazetą wiceprezes PiS Adam Lipiński tłumaczy, że jego partia jest otwarta na wszystkie osoby o poglądach narodowo-katolickich i przyznaje, że są prowadzone rozmowy ze znanymi osobami z tego kręgu. - Chcemy zbudować na tyle szeroką formację, by samodzielnie rządzić. Aby to osiągnąć, konieczny jest także dialog z narodową, tradycjonalistyczną prawicą. Nie możemy dopuścić, aby poza naszą formacją znaleźli się ludzie, którzy wystartują z innych list, bo ich głosy zostaną zmarnowane - wyjaśnia Lipiński.

Wśród osób ze środowiska Radia Maryja, które miałyby znaleźć się na listach PiS, "Dziennik" wymienia przede wszystkim Antoniego Macierewicza, stojącego na czele Ruchu Katolicko-Narodowego. Ma on wystartować z Warszawy z numerem trzecim, za Jarosławem Kaczyńskim i Joanną Kluzik-Rostkowską. Z list PiS wystartuje także były premier Jan Olszewski i prawdopodobnie Zygmunt Wrzodak. Ten drugi, choć jeszcze niedawno nie cieszył się zaufaniem braci Kaczyńskich, teraz może pociągnąć za sobą innych znanych polityków dawniej z LPR, np. Gertrudę Szumską. Wszyscy oni są częstymi gośćmi w Radiu Maryja i Telewizji Trwam.

Z ustaleń "Dziennika" wynika także, że start z list PiS rozważają też znani radykalni posłowie poprzedniej kadencji: Jan Łopuszański oraz Halina Nowina-Konopczyna, a także prof. Ryszard Bender, który ma duże poparcie w Lublinie.

PiS może także liczyć na wsparcie Ruchu Ludowo-Narodowego na czele z Bogusławem Kowalskim. Jego członkowie najczęściej pojawiają się w mediach o. Rydzyka, a posłanka Anna Sobecka była lektorką w Radiu Maryja.

- Będę startować w najbliższych wyborach z listy PiS w Toruniu - deklaruje Sobecka w rozmowie z gazetą. Zwraca przy tym uwagę, że jej partia ma od dwóch lat podpisane porozumienie z PiS, które obejmuje także wybory. - Nasi ludzie będą startować z list PiS w wyborach parlamentarnych - ujawnia. Według informacji "Dziennika", Kowalski ma startować z listy PiS w Siedlcach, gdzie będzie walczył m.in. z Marianem Piłką z Porozumienia Prawicy, które utworzyło porozumienie wyborcze z LPR.
źródło: <a href="http://www.tvn24.pl/-1,1521190,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/-1,1521190,wiadomosc.html</a>

No i pytanie za 100 punktów: zakładając że Wrzodak i Łopuszański dostaną sie do parlamentu z listy PiS, to po ilu dniach pożrą się z kolegami i pozakładają własne koła (w stylu Koło Katolicko-Niepodległościowe, Ojczyźniano- Narodowe, Ludowo - Piastowskie lub o innej nazwie zbudowanej z tych członów)?

Ostatnio edytowano 13 wrz 2007, 08:33 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 08:32

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Zapomnij, Płażyński to "wykształciuch" z krwi i kości, wątpię aby chciał zadawać się z radykałami takimi jak Jarek Kaczyński i Ziobro.

Ostatnio edytowano 13 wrz 2007, 14:59 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 14:58

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Fragment wywiadu L. Kaczyńskiego z Piotrem Najsztubem, Przekrój 14 maja 2005

- (...) Znam jednego wielkiego biznesmena i nigdy się tego nie bałem.
- Kogo?
- Ryszard Krauze.
- To wielki biznesmen? Docenia pan jego biznesową drogę?
- Poznałem go, gdy byłem poza polityką, i cenię sobie, że był miły dla mnie w czasie, gdy w sensie politycznym nic nie znaczyłem.

??? :(

Ostatnio edytowano 13 wrz 2007, 16:08 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 16:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36
Czy faktycznie jest istotne kto z jakiej listy i gdzie startuje !
Płażyński, Rokita (włącznie z małżonką), Sikorski itd.
Jak kogoś stać na "politykierowanie" i kierowanie się jakimiś sobie wiadomymi względami ideologicznymi, czy też sympatią (bądź antypatią), to może sobie wybierać wg uznania. No ale jak się ktoś kieruje własną kieszenią - to musi sobie odpowiedzieź, czy te planowane podwyżki ok. 3% (skarbowiec) i ok. 2% (celnik) - w sytuacji kiedy średnioroczna inflacja będzie ok. 2,5% - TO JEST TO CZEGO OCZEKUJEMY :brawa:

Jeżeli chodzi o mnie to jest to wersja optymistyczna, bo przy tak "rozdmuchanym" budżecie wyborczym nie tylko nie będzie podwyżek - ale będą redukcje w zatrudnieniu. :czytaj:
I mogą sobie pisać  jakieś komunały - Millan-y i Kasik-i - wychwalając projekt KAS i PIS i Zytę, ale jak oni wygrają to dostaniemy w  :dupa:
I to okrutnie.

13 wrz 2007, 17:27
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Panie i Panowie - Skarbowcy i Celnicy !
Czy faktycznie jest istotne kto z jakiej listy i gdzie startuje !
Płażyński, Rokita (włącznie z małżonką), Sikorski itd.
Jak kogoś stać na "politykierowanie" i kierowanie się jakimiś sobie wiadomymi względami ideologicznymi, czy też sympatią (bądź antypatią), to może sobie wybierać wg uznania. No ale jak się ktoś kieruje własną kieszenią - to musi sobie odpowiedzieź, czy te planowane podwyżki ok. 3% (skarbowiec) i ok. 2% (celnik) - w sytuacji kiedy średnioroczna inflacja będzie ok. 2,5% - TO JEST TO CZEGO OCZEKUJEMY

Zgadzam się w 100 %. Żądamy więcej!
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->I mogą sobie pisać jakieś komunały - Millan-y i Kasik-i - wychwalając projekt KAS i PIS i Zytę, ale jak oni wygrają to dostaniemy w  
I to okrutnie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dlatego (tak jak i związki zawodowe) Millan80 jest za wprowadzeniem KAS. Podwyżka 3% jest mizerna, ja chciałbym zarabiać tak jak to zapisał w projekcie KAS-u rząd, czyli min. ok. 2 500 zł netto. Jeśli wybory wygra PO (i utworzy koalicję PO+SLD tzn. LID+PSL) to <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> przy tak "rozdmuchanym" budżecie wyborczym nie tylko nie będzie podwyżek - ale będą redukcje w zatrudnieniu.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
PS. Znacie nowy-wyborczy pomysł PO w sprawie KRUSU?  
Skarbowiątka kochane smiejmy się z polityków (ale z wszystkich ugrupowań) i nie traktujmy ich poważnie, zwłaszcza w trakcie kampanii wyborczej. Ja przed wyborczymi reklamami proponuję  :piwo:
Pozdrawiam

13 wrz 2007, 17:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
:stop: Zastanawia mnie tylko, dlaczego PiS cieszy się nadal tak dużym poparciem? Przecież na dobrą sprawę nic nie zrobili, co mogłoby nam pomóc. Żadnych reform na miarę potrzeb, tylko delikatna kosmetyka.....

13 wrz 2007, 19:19
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

:stop: Zastanawia mnie tylko, dlaczego PiS cieszy się nadal tak dużym poparciem? Przecież na dobrą sprawę nic nie zrobili, co mogłoby nam pomóc. Żadnych reform na miarę potrzeb, tylko delikatna kosmetyka.....

Umiesz liczyć? To licz na siebie... ;)

13 wrz 2007, 19:57

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Wiedzieliście już nowy spot PiS ?<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Spot utrzymany jest w kinowym klimacie.
Filmik jest podzielony na dwie części. Pierwsza, zaczynająca się od słów "Niedawno temu w Polsce", przedstawia sytuację sprzed rządów PiS, wtedy to nieuczciwi biznesmeni dzwonią do siebie i cieszą się z nowych kontraktów z rządem. Przewijają się w nim gangsterzy w białych kołnierzykach: dzwonią do siebie i ściskają. – Mordo ty moja – mówi jedna z postaci występujących w reklamówce. - Trzeba jeszcze tylko posmarować opozycji - dodaje kolejny bohater spotu.

źródło: Onet.pl

Wszystko niby OK. Tylko, że przed rządami PiS to PiS i PO były w opozycji... spot wyraźnie sugeruje, że opozycja brała kasę od biznesmenów a może nawet od gangsterów... czy to miał na myśli Kaczyński mówiąc, że pewien oligarcha był dla niego "miły"? Miejmy nadzieję, że nie!?

Czy ludzie PiS wiedzą co czynią... właśnie strzelili sobie w kolano !?

ps. chociaż z drugiej strony "ciemny lud to kupi".  :stop:

Ostatnio edytowano 13 wrz 2007, 21:22 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 21:17
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Wiedzieliście już nowy spot PiS ?<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Spot utrzymany jest w kinowym klimacie.
Filmik jest podzielony na dwie części. Pierwsza, zaczynająca się od słów "Niedawno temu w Polsce", przedstawia sytuację sprzed rządów PiS, wtedy to nieuczciwi biznesmeni dzwonią do siebie i cieszą się z nowych kontraktów z rządem. Przewijają się w nim gangsterzy w białych kołnierzykach: dzwonią do siebie i ściskają. – Mordo ty moja – mówi jedna z postaci występujących w reklamówce. - Trzeba jeszcze tylko posmarować opozycji - dodaje kolejny bohater spotu.

źródło: Onet.pl

Wszystko niby OK. Tylko, że przed rządami PiS to PiS i PO były w opozycji... spot wyraźnie sugeruje, że opozycja brała kasę od biznesmenów a może nawet od gangsterów... czy to miał na myśli Kaczyński mówiąc, że pewien oligarcha był dla niego "miły"? Miejmy nadzieję, że nie!?

Czy ludzie PiS wiedzą co czynią... właśnie strzelili sobie w kolano !?

ps. chociaż z drugiej strony "ciemny lud to kupi".  :stop:
To okropne, jak oni mogli to zrobić! Ziobro, Kaczyński, Religa, Marcinkiewicz, Dorn,... to łapówkarze :wsciekly: . Wycofajcie mój głos na PIS, od dziś głosuję tylko na uczciwych polityków: na Pawlaka, Millera, Sobotkę, Kwaśniewskiego, Długosza, Kalinowskiego. HURA :D  
"Ciemny lud" to kupił, a jeszcze nawet nie widział.

13 wrz 2007, 21:40

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

To okropne, jak oni mogli to zrobić! Ziobro, Kaczyński, Religa, Marcinkiewicz, Dorn,... to łapówkarze :wsciekly: . Wycofajcie mój głos na PIS,
"Ciemny lud" to kupił, a jeszcze nawet nie widział.

Gdybyś czasem odwiedził stronę twojej ukochanej PiS to byś oglądnął ten spot   :nonono:
Dziwi mnie, że taki "bystry" zwolennik PiS a uważa się za "ciemny lud", ale ale co ty właściwie kupiłeś skoro jeszcze nie widziałeś ? :lol:

ps. nie sądzę aby Marcinkiewicz był łapówkarzem, nie można wszystkich z PiS mierzyć jedną miarą :P

Ostatnio edytowano 13 wrz 2007, 21:50 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

13 wrz 2007, 21:42
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 94  Następna strona