Teraz jest 05 wrz 2025, 22:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Następna strona
Piosenka jest dobra na wszystko 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Piosenka jest dobra na wszystko
awista                    

Akcent lepszy od zespołu Weekend!
"Przez twe oczy zielone" Zenka Martyniuka i grupy Akcent przeskoczył na top liście polskich teledysków na YouTube "Ona tańczy dla mnie" zespołu Weekend. Obie piosenki mają ponad 100 mln odsłon, ale "Przez twe oczy..." obejrzało ponad 109 mln fanów, o 3 tys. więcej niż przebój Radka Liszewskiego...

Przed erą "Ona tańczy dla mnie" niekwestionowanym przebojem numero uno była "Jesteś szalona" Boys'ów, a jeszcze wcześniej "Niech żyje wolność" - również Boys'ów.

"A ja kocham, ja kocham się w tobie
moja miłości gorąca jak ogień"

Taką piosenkę usłyszałem ostatnio w radio i teraz "chodzi za mną". Słucham różnych stacji radiowych w zależności od nastroju; najczęściej RMF classic, czasami złote przeboje albo radio plus, ale czasami Antyradio (z mocnymi rockowymi kawałkami) czy VOX FM - taka stacja z przebojami "tanecznymi" zarówno popularnymi dyskotekowymi jak i discopolowymi i tam właśnie usłyszałem zespół Classic. Wpadło mi to od razu do ucha, bo i muzyka i tekst są na poziomie, ale i wykonanie nie takie typowo "dyskopolowe" jak to w 70-80% bywa, że uszy więdną, tylko raczej przyzwoite. :)

Posłuchajcie:
https://www.youtube.com/watch?v=KHVT8x1ir00

Można zagrać na gitarze (i zaśpiewać):

e-moll                    a-moll
Chodzę sobie ulicami,
a-moll                        e-moll  
czy cię spotkam – nie wiem,
e-moll                          a-moll
Do szaleństwa zakochany,
a-moll                           H7
szukam, szukam ciebie.

e-moll                          a-moll
Moja miłość jest gorąca,
a-moll                           e-moll
może ogrzać, może sparzyć,
e-moll                           a-moll
taka miłość jak dwa słońca,
H7                              e-moll
tylko raz się może zdarzyć.

e-moll                                          a-moll
A ja kocham, ja kocham się w tobie,
           D-dur                          G-dur
moja miłość gorąca jak ogień,
               e-moll                           a-moll
lecz nie igra się z ogniem kochanie,
             H7                               e-moll
bo z miłości tylko popiół zostanie.

(...)

05 sie 2017, 10:05
Znawca

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Boys - mistrzowie coverów: oba ich największe hity to przeróbki (zresztą dobre) innych znanych nagrań: Jesteś szalona to Mirage a Niech żyje wolność to tzw. piosenka ludowa, więzienna, biesiadna. W przypadku Mirage to lider grupy K. Konopla niestety sprzedał Boys prawa do utworu (tu oryginał: https://www.youtube.com/watch?v=vsXACKsRFis).
Classic jest dobre ale w końcu Robert Klatt jest pomysłodawcą i dyrektorem Festiwalu Muzyki Tanecznej w Ostródzie, największej imprezy muzycznej w Polsce, przynajmniej pod względem frekwencyjnym.

07 sie 2017, 05:54
Znawca

POSTY        133
Więc jednak: "Despacito" pobiło rekord wszech czasów. Teledysk obejrzano ponad 3 miliardy razy. O godzinie 16 w sierpniowy poniedziałek, przebój Luisa Fonsiego i Daddy Yankee ma już 3 miliardy i 60 milionów wyświetleń. :piwo:  pije-===[  :brawa:

08 sie 2017, 10:23
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 sie 2017, 08:43

POSTY        2
awista                    

Więc jednak: "Despacito" pobiło rekord wszech czasów. Teledysk obejrzano ponad 3 miliardy razy. O godzinie 16 w sierpniowy poniedziałek, przebój Luisa Fonsiego i Daddy Yankee ma już 3 miliardy i 60 milionów wyświetleń. :piwo:  pije-===[  :brawa:

Gratulacje dla nich, a jakby dodać do tego jeszcze milion różnych coverów, które też mają swoją oglądalność. Mimo to czuję, że to będzie zespół jednego utworu i już nie uda im się dorównać ani nawet zbliżyć  do tego sukcesu.

10 sie 2017, 08:00
Znawca

POSTY        133
renel                    

awista                    

Gratulacje dla nich, a jakby dodać do tego jeszcze milion różnych coverów, które też mają swoją oglądalność. Mimo to czuję, że to będzie zespół jednego utworu i już nie uda im się dorównać ani nawet zbliżyć  do tego sukcesu.

To tak po kolei: Despacito  i See You Again mają już po ponad 3 mld odsłon. Despacito wykonuje Luis Fonsi (uznany latynoamerykański piosenkarz znany wcześniej raczej ze smętnych ballad) i Daddy Yankee (również uznany larynoamerykański rapper/hiphopowiec) więc będą działać dalej osobno i może znowu zdarzy się kolejny sukces. Jeśli spojrzeć na listę youtube to pierwsza trójka to wykonawcy można powiedzieć jednego przeboju (Despacito, See You Again, Gangnam Style). Natomiast, pozostali na czołowych miejscach mają na koncie wiele nagrań i przebojów (Bieber, Swift, Perry, Maroon5, Iglesias, Mars, Adele, Sheeran itd.).
Powody, dla których te 3 nagrania mają szaloną popularność są również pozamuzyczne: zjawiskowa Zuleyka, kult Paula Walkera, czy coś nowego, nietypowego (PSY).

10 sie 2017, 10:59
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 sie 2017, 08:43

POSTY        2
No rzeczywiście. Chociaż jeśli chodzi  o PSY to maja kilka hitów.  Ogólnie często latynoskie piosenki stają się hitami lata. Większość ludzi nie rozumie z nich ani słowa, ale szybko wpadają w ucho. Prawie jak nasz Disco polo :P

11 sie 2017, 08:50
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
PSY ma kilka utworów. "Gangnam Style" jest zwyczajnie najbardziej popularny. To utwór, który, jakby to nazwać... Zwyczajnie wypchnął tego gościa. Z tego co na szybko wyczytałam. Z tego co widzę to nawet miał jeden utwór w duecie ze Snoop Dogiem (a wystarczyło wejść na YT).

Muzyka, o której mowa, to kompletnie nie moje klimaty (disco-polo i pozostałe). Do tej pory nie słyszałam "Despacito", jedynie o nim czytałam. A wróć, ja słucham jedynie ciężkich brzmień, jestem kompletnie w tyle, jeśli mowa o nowości / notowania itp. w muzyce popularnej. Swoją drogą, podziwiam, że są osoby mające czas, aby być na bieżąco z takimi zestawieniami muzycznymi. Naprawdę, szczerze.
Ja jestem na etapie, że jedyne co chcę po powrocie z pracy, to szybki prysznic, najeść się i spać. Już nawet nie mam sił na przeczytanie dobrej książki (która nie jest związana z prawem). :( Wstyd mi.

12 sie 2017, 21:57
Znawca

POSTY        133
Sana                    

Muzyka, o której mowa, to kompletnie nie moje klimaty (disco-polo i pozostałe). Do tej pory nie słyszałam "Despacito", jedynie o nim czytałam. A wróć, ja słucham jedynie ciężkich brzmień. Swoją drogą, podziwiam, że są osoby mające czas, aby być na bieżąco z takimi zestawieniami muzycznymi. Naprawdę, szczerze.
Ja jestem na etapie, że jedyne co chcę po powrocie z pracy, to szybki prysznic, najeść się i spać. Już nawet nie mam sił na przeczytanie dobrej książki (która nie jest związana z prawem). :( Wstyd mi.

Słucham każdej muzyki, no, może bez jazzu. Brzmienia cięższe też nie są mi obce.
Ja podziwiam natomiast osoby typu: najeść się i spać. Naprawdę, szczerze. Wracają z pracy w skarbówce o 20:00 po 12 godzinach?
A Despacito słyszał/widział już każdy.

24 sie 2017, 11:42
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
awista                    

A Despacito słyszał/widział już każdy.

Załącznik:
dzwonek.jpg

Załącznik:
10 raz w tym dniu.jpg

Załącznik:
jak dobrze!.jpg

Załącznik:
kotlet.jpg

Załącznik:
despacito.jpeg

Załącznik:
say despacito.jpg

Załącznik:
sexpasito!.jpg

Załącznik:
stepped in shit!.jpg

Załącznik:
zagraj Despacito!.jpg

Załącznik:
cocaine, marihuana, despacito.jpeg

Załącznik:
zioła, kokaina, despacito..jpg

Załącznik:
despacito w malezji.jpg

Załącznik:
ustawilem-budzik-na-6.jpg

Załącznik:
lekarstwo na despacito.jpg

Załącznik:
prawdziwy powód.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

24 sie 2017, 15:02
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Sana                    

PSY ma kilka utworów.

Nie lubię "Gangnam Style". "Macareny" też nie. Bardziej Maracanę!.. ;)

Sana                    

Muzyka, o której mowa, to kompletnie nie moje klimaty (disco-polo i pozostałe). Do tej pory nie słyszałam "Despacito", jedynie o nim czytałam. A wróć, ja słucham jedynie ciężkich brzmień, jestem kompletnie w tyle, jeśli mowa o nowości / notowania itp. w muzyce popularnej.

Ja z kolei lubię prawie każdy rodzaj muzyki. Głównie rock lat 70-tych i 80-tych (przykładowo: Deep Purple, Led Zeppelin, King Crimson, Moody Blues, Genesis, YES, Creedence Clearwater Revival, Omega, Pink Floyd, T.Rex, Wishbone Ash, Queen, Slade, Sweet, Smokie, ELO, Asia), ale i klasykę i hard rock czy pop z lat 60-tych - polski i zagraniczny. Moi ulubieńcy to The Beatles i Czerwone Gitary.
Również discopolo, choć muszę zaznaczyć, że może 10% tej "twórczości". Prawie każdy rodzaj, bo rapu (hip-hop) raczej nie. Chociaż bywają utwory z mądrymi, życiowymi tekstami. Jazzu jakoś nigdy nie potrafiłem zrozumieć, a tym samym i polubić.

Sana                    

Swoją drogą, podziwiam, że są osoby mające czas, aby być na bieżąco z takimi zestawieniami muzycznymi. Naprawdę, szczerze.

To faktycznie smutne, że brakuje czasu na rozrywkę, na chwilę przyjemności. Ja muzyką żyję każdego dnia. Głównie słuchając jej, ale chyba nie ma tygodnia abym nie usiadł do pianina czy keyboardu i nie zagrał sobie jakiegoś Chopina czy Beethovena albo nie wziął do ręki gitary i nie zagrał jakiejś "samby pa ti" czy innego "moonflower'a" Santany czy czegoś co jest aktualnie na topie. Np. Despacito :D Albo nie zaśpiewał (wróć! za duże słowo) zanucił sobie do akompaniamentu. Ale tylko wtedy kiedy nikogo nie ma w domu :lol:

25 sie 2017, 10:49
Zawodowiec

POSTY        3657
U nas bez Despacito!

Załącznik:
U nas bez Despacito! Zapraszamy do nas..jpg

Zapraszamy do nas!

Ostatnio edytowano 30 sie 2017, 14:12 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

30 sie 2017, 14:11
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Latynosi mają "Despacito",
a my mamy swoje "Miłość w Zakopanem"!
https://www.youtube.com/watch?v=n2hJA78YuWw

15.602.468 wyświetleń !

01 wrz 2017, 17:57
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Nadir                    

Latynosi mają "Despacito",
a my mamy swoje "Miłość w Zakopanem"!
https://www.youtube.com/watch?v=n2hJA78YuWw

15.602.468 wyświetleń !

Okropna i okropny wykonawca, a jeszcze gorsze jego następne wypociny:  https://www.youtube.com/watch?v=kZT-pFb4Fa8

Z tych klimatów to  do słuchania może być pan Zenek z Akcentu i  After Party (mają wokalistę z ciekawym głosem).
Ale to i tak nie moje klimaty.
Wolę https://www.youtube.com/watch?v=bZ_BoOlAXyk
46 225 966 wyświetleń, a do tego wykonania wokal niepotrzebny.
Może ktoś doda jakiś polski odpowiednik, tzn. polskiego wykonawcę o tej klasie.

03 wrz 2017, 20:04
Zawodowiec

POSTY        3657
Wizerunek muzyka

Załącznik:
Wizerunek muzyka.jpg

03 wrz 2017, 20:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 684 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 49  Następna strona