Teraz jest 09 wrz 2025, 21:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 838 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Następna strona
Tanie państwo c.d. 
Autor Treść postu
Własny awatar

Załatwiłam tam synowej pracę przez klubowego kolegę. Pochodzi z Białegostoku, ale to zdolna dziewczyna -  mówi Elżbieta Neska, bielańska radna Platformy. Nie jest wyjątkiem. W jednej tylko instytucji podległej
marszałkowi Mazowsza naliczyliśmy przeszło 30 działaczy partii Tuska lub ich krewnych.

Posadami w dzielącej brukselskie pieniądze instytucji zainteresowały się też rodziny działaczy. Wydziałem informacji kieruje żona radnego PO na Ochocie Piotra Żbikowskiego Dorota.
- Jestem z tego dumny. Gdy Platforma była w opozycji, moja działalność polityczna utrudniała żonie karierę
urzędniczą. Ale czasy się zmieniły - cieszy się Piotr Żbikowski.

W wydziale organizacyjnym pracuje Aleksandra Wosztyl.
- Czy to pana córka? - pytamy Dariusza Wosztyla, zaufanego Ewy Kopacz i wiceburmistrza Ursynowa.
- A osoba o takim nazwisku tam pracuje? - dziwi się początkowo Dariusz Wosztyl.
Daje za wygraną, gdy mówimy, że na stronie internetowej chwali się córką Aleksandrą.
- Mógłbym kłamać, ale powiem prawdę - to moja córa. Zna świetnie niemiecki po studium nauczycielskim. Wie pan, co mi mówi, jak dzwonię do niej przed godz. 16? Że jest bardzo zapracowana - opowiada Dariusz Wosztyl.

Wróbel dał Nesce
  Anna Neska z wydziału administracyjno-gospodarczego dostała pracę dzięki teściowej Elżbiecie Nesce,
radnej PO na Bielanach. - Syn ożenił się we wrześniu, a ja już w listopadzie załatwiłam pracę Ani pracę przez radnego kolegę z Platformy Roberta Wróbla. On jest tam kierownikiem. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, może powinnam się postarać o lepszą? - zastanawia się Elżbieta Neska.

W wydziale organizacyjnym pracuje Aleksandra Ruszczyk.
- Czy to pana rodzina? - pytamy Leszka Ruszczyka, radnego PO w sejmiku Mazowsza.
- Nie wiem muszę to sprawdzić, proszę zadzwonić wieczorem - odpowiedział. Gdy zatelefonowaliśmy ok. godz. 20, radny nadal nie wiedział.
- Mogę się dowiedzieć, czy to moja krewna, ale potrzebuję na to jeszcze weekendu - skwitował.

- Aż tylu tu pracuje działaczy PO? Nie wiedziałem - dziwi się Piotr Adamski.
I dodaje: - Na wszystkie stanowiska organizowaliśmy konkursy.
- A partyjni i ich rodziny byli zawsze najlepsi? - dopytujemy się.
- Może w pewnym czasie trafiali tu partyjni, ale kilka miesięcy temu to się skończyło. Zresztą już chyba wszyscy znaleźli pracę - odpowiada Adamski.

Źródło: michnikowy szmatławiec Stołeczna
<a href="http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5025633.html" target="_blank">http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5025633.html</a>

A Tusk siedzi i zawija je w te sreberka

Ale hipokryci!!!
Skąd oni czerpią wzory???

16 mar 2008, 10:16

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Ale hipokryci!!!

Może podpowiem. Od poprzedników?

16 mar 2008, 10:25

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ale hipokryci!!!

To akurat żadna tajemnica. Zasada stosowana od wielu wieków, z każdym następnym oczywiście z pewnymi modyfikacjami. A i u nas pierwsze "wolne" wybory i kolejne ekipy rządzące tylko doskonalą "bestronny dobór fachowych kadr". :(

P.S. Helvet, dzisiaj caly czas o krok mnie wyprzedzasz :D

Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 10:27 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2008, 10:25
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Zna świetnie niemiecki po studium nauczycielskim. Wie pan, co mi mówi, jak dzwonię do niej przed godz. 16? Że jest bardzo zapracowana - opowiada Dariusz Wosztyl.

Muszę to zapamiętać i wykorzystać, jak będzie dzwonił N.  :lol:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
- Może w pewnym czasie trafiali tu partyjni, ale kilka miesięcy temu to się skończyło. Zresztą już chyba wszyscy znaleźli pracę - odpowiada Adamski.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> No kolego Adamski, chyba jesteście w błędzie  :nonono:

A może to <a href="http://finanse.wp.pl/POD,13,wid,9759254,prasa.html?rfbawp=1205659604.255" target="_blank">sabotażysta</a>

Stara prawda, jak pracownik "zawini" na 200 zł to.., a jak kolega na 20 mln to...

16 mar 2008, 10:36
Własny awatar

<!--quoteo(post=27188:date=16. 03. 2008 g. 10:16:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 16. 03. 2008 g. 10:16) [snapback]27188[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ale hipokryci!!!

Może podpowiem. Od poprzedników?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wiedziałam na 100 % że tak odpowiesz.
Dlatego drugie pytanie dodałam  celowo
Moja odpowiedź:
Niemożliwe żeby poprzedników!
Przecież Donald Magic w 3 godzinnym expose obiecał, że nie będą PO-wielać błędów poprzedników.
No chyba, że kłamał! I te wszystkie obietnice, to o kant d* pobić :(
Ale to zmartwienie tych co naiwnie ufali w szczerość obietnic.   :rotfl:

16 mar 2008, 10:39

POSTY        2176

Wiedziałam na 100 % że tak odpowiesz.
Dlatego drugie pytanie dodałam  celowo
Moja odpowiedź:
Niemożliwe żeby poprzedników!
Przecież Donald Magic w 3 godzinnym expose obiecał, że nie będą PO-wielać błędów poprzedników.
No chyba, że kłamał! I te wszystkie obietnice, to o kant d* pobić :(
Ale to zmartwienie tych co naiwnie ufali w szczerość obietnic.   :rotfl:

No to chyba dokładnie tak samo jak w 2005 r. zrobiłi PiS-iacy.
A tak się JarKacz zarzekał, że za ich rządów będzie moralnie, etycznie i czysto.
"No chyba, że kłamał! I te wszystkie obietnice, to o kant d* pobić :(
Ale to zmartwienie tych co naiwnie ufali w szczerość obietnic.   :rotfl:"

16 mar 2008, 10:54

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Oczwiście Netzel to czarna owca PiS, którą Szeryf IV RP odstrzelił, więc to pewnie też podrzutek PO.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->„Biała księga" PZU pełna polityków

Jak ustaliła „Rz" obecny zarząd PZU, kierowany przez Andrzeja Klesyka, przygotowuje tzw. białą księgę, która niebawem ma trafić do premiera Donalda Tuska.

Ze źródeł zbliżonych do zarządu dowiedzieliśmy się, że znajdą się w niej kontrowersyjne umowy i transakcje zawierane przez zarząd kierowany przez Jaromira Netzla, poprzedniego prezesa PZU.

W raporcie mają być umieszczone również nazwiska osób, których zatrudnienie lub awans budził wątpliwości, między innymi ze względu na wysokie wynagrodzenia, wypłacane za czasów prezesury Netzla.

Rzecznik PZU Michał Witkowski, pytany o raport odpowiada: - Niezależna firma audytorska przygotowuje (corocznie) audyt spółki. W tym roku będzie on pogłębiony i będzie zawierał dodatkowe informacje związane z obszarem HR (polityka personalna), zakupami, przestrzeganiem regulacji wewnętrznych w spółce. Wyniki będą zaprezentowane radzie nadzorczej spółki - wyjaśnia.

„Rz" dotarła do części zgromadzonego materiału. Wynika z niego, że Jaromir Netzel zatrudnił wiele osób związanych z prominentnymi politykami PiS. W PZU lub spółkach zależnych zajmowały one eksponowane stanowiska. W materiale często pada nazwisko Przemysława Gosiewskiego, byłego wicepremiera, obecnie szefa klubu parlamentarnego PiS. To on miał rekomendować Netzla na fotel prezesa.

Stanowisko wiceprezesa firmy za czasów Netzla otrzymała m. in. Beata Kozłowska-Chyła. Doradzała Gosiewskiemu podczas prac sejmowej komisji śledczej ds. prywatyzacji PZU. Za Netzla dyrektorem zarządzającym ds. Strategii Marketingowej Grupy PZU została Emilia Przelaskowska-Piasecka - była asystentka Anny Fotygi, obecnej szefowej Kancelarii Prezydenta. Dyrektorskie stanowisko miał w tym czasie objąć też Mirosław Jakubiak, mąż Elżbiety Jakubiak, byłej minister sportu. Zatrudnienie w Grupie PZU - jak wynika ze wstępnego opracowania - znalazł też Tomasz Sobota, który został zastępcą dyrektora Biura Audytu Wewnętrznego. Do PZU przyszedł z gabinetu politycznego Jerzego Polaczka, ministra transportu.

więcej: w poniedziałkowej Rzepie<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 17:22 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2008, 10:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Oczwiście Netzel to czarna owca PiS, którą Szeryf IV RP odstrzelił, więc to pewnie też podrzutek PO.

Jak ustaliła „Rz" obecny zarząd PZU, kierowany przez Andrzeja Klesyka, przygotowuje tzw. białą księgę, która niebawem ma trafić do premiera Donalda Tuska.
Ze źródeł zbliżonych do zarządu dowiedzieliśmy się, że znajdą się w niej kontrowersyjne umowy i transakcje zawierane przez zarząd kierowany przez Jaromira Netzla, poprzedniego prezesa PZU.

więcej: w poniedziałkowej Rzepie

Jeśli zarzuty się potwierdzą, tak jak ze słynnym "milionowym" odszkodowaniem za rozbity samochód osoby z kręgu jego znajomych, to wcale mi nie będie żal Netzla.
Mam nadzieję, że nie skopią sprawy jak ze "słynnym" laptopem Ziobry  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 17:22 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2008, 15:26
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
<a href="http://moto.onet.pl/1475227,2217,artykul.html" target="_blank">policyjne cudo unieruchomione</a>

"bo jakoś to będzie".

Pewnie jakiegoś pracownika ukarają.

16 mar 2008, 16:55
Własny awatar

No to chyba dokładnie tak samo jak w 2005 r. zrobiłi PiS-iacy.
A tak się JarKacz zarzekał, że za ich rządów będzie moralnie, etycznie i czysto.

I słowa dotrzymywał. Nie oszczędzał nikogo. Nawet Kaczmarka.
W odróżnieniu od SLd, które broniło jak niepodległości kolesiów np. Sobotki czy Jaskierni albo PO broniące ośmieszonych ministrów jak Ćwiąkalski, Pitera, Kudrycka czy Fedak.
Przed czasem nikt nie przewidzi kto kim okaże się w przyszłości.
Ale sztuką jest plenić chwasty. Nawet jeśli są we własnych szeregach.

16 mar 2008, 18:38

POSTY        2176
Kolejny odcinek serialu z okolic Czerniakowskiej i Woronicza ( w ramach taniego państwa oczywiście ).
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Straciła posadę w PZU, znalazła w TVP<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Dyscyplinarka w papierach nie utrudnia kariery w TVP, jeśli pracy szuka zaufana doradczyni byłego prezesa PZU Jaromira Netzla.
Chodzi o Dorotę Jakowlew-Zajder, psychoterapeutkę z Trójmiasta, która kilkanaście miesięcy (w 2006 i 2007 r.) była dyrektorem zarządzającym ds. strategii personalnej PZU. Ta szara eminencja największej polskiej firmy ubezpieczeniowej przez krótki okres pracy w grupie PZU i spółkach powiązanych z nią kapitałowo zarobiła ponad 1,6 miliona zł, co daje średnią blisko 100 tysięcy miesięcznie. To kilka razy więcej niż sam prezes firmy.

Dobre czasy dla Jakowlew skończyły się wraz ze zmianami w polityce. Andrzej Klesyk, nowy prezes PZU, wręczył jej wymówienie pod koniec grudnia. Przyczyną rozwiązania umowy była "utrata zaufania przez zarząd". Potem sformułowano poważniejszy powód na podstawie art. 52 kodeksu pracy, który mówi m.in. o ciężkim naruszeniu obowiązków, popełnieniu przestępstwa czy zawinionej utracie koniecznych uprawnień. Nowe władze PZU zarzucają Jakowlew wprowadzanie w błąd zarządu firmy, bezprawne podpisywanie dokumentów, które wymagały sygnatury prezesa PZU, zatrudnianie osób z pominięciem procedury konkursowej i na kuriozalnie korzystnych warunkach.

Jakowlew krytykuje działania nowych władz PZU i twierdzi, że została zwolniona niesłusznie. - To element zemsty politycznej i rewanżyzmu - mówi. Sprawę oddała do sądu pracy.

Już kilka tygodni po zwolnieniu z PZU Jakowlew znalazła nową posadę i to w kolejnej firmie państwowej. Od 1 lutego doradza zarządowi TVP.

Polityka kadrowa prezesa telewizji Andrzeja Urbańskiego zadziwia ekspertów.- Wystarczy jeden ze wspomnianych zarzutów, by podać w wątpliwość rzetelność takiej osoby. A usunięcie z przyczyn sformułowanych w art. 52 to rzadki przypadek. Przez myśl by mi nie przeszło zatrudnienie kogoś takiego przed wyjaśnieniem sprawy przez sąd - mówi Maciej Grelowski, były szef Polskiego Instytutu Dyrektorów, przewodniczący rady głównej Business Centre Club.

Aneta Wrona, rzecznik TVP, nie odpowiedziała, czy osoba, z którą zerwano umowę w trybie natychmiastowym, powinna bez wyjaśnienia okoliczności w sądzie pracować w spółce skarbu państwa. - Pani Jakowlew poinformowała władze TVP o pełnomocnictwie dla kancelarii prawnej do wniesienia pozwu do sądu pracy - zapewnia Wrona.

Andrzej Urbański odmówił nam komentarza.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=23477" target="_blank">http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=23477</a>

16 mar 2008, 18:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241

Kolejny odcinek serialu z okolic Czerniakowskiej i Woronicza ( w ramach taniego państwa oczywiście ).
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Straciła posadę w PZU, znalazła w TVP<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Dyscyplinarka w papierach nie utrudnia kariery w TVP, jeśli pracy szuka zaufana doradczyni byłego prezesa PZU Jaromira Netzla.
Chodzi o Dorotę Jakowlew-Zajder,

<a href="http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=23477" target="_blank">http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=23477</a>

Coś z tej samej beczki.

Fragment artykułu "Szefowie Totalizatora z rozdania" z Pulsu Biznesu:

Dwóch faworytów jest związanych z Platformą Obywatelską. Konkurs na prezesa i członka zarządu Totalizatora Sportowego to nie chybił trafił. Łatwo o wygraną.

(...) Andrzej Rzońca, przewodniczący rady nadzorczej TS, nie odbierał wczoraj telefonów. Wcześniej nie chciał powiedzieć, czy do konkursu na prezesa zgłosił się Wiesław Wilczyński, dyrektor biura sportu i rekreacji w warszawskim ratuszu. A to on, według naszych informacji sprzed tygodnia, jest faworytem PO do objęcia fotela prezesa hazardowego giganta.

Wiesław Wilczyński odmawia komentarza. Być może dlatego, że — jak wynika z naszych informacji — w PO są jeszcze wątpliwości co do jego kandydatury. Pewne jest jednak, że bliski współpracownik Hanny Gronkiewicz-Waltz złożył aplikację i był wczoraj przesłuchiwany.  :blush:

Źródło: Dawid Tokarz (Puls Biznesu wyd. 2558, s. 10),
<a href="http://bbp.pb.pl/Archive.aspx?q=szefowie+totalizatora+z+rozdania&x=10&y=10" target="_blank">http://bbp.pb.pl/Archive.aspx?q=szefowie+t...dania&x=10&y=10</a>

16 mar 2008, 19:38
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=27257:date=16. 03. 2008 g. 18:39:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 16. 03. 2008 g. 18:39) [snapback]27257[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Coś z tej samej beczki.
Fragment artykułu "Szefowie Totalizatora z rozdania" z Pulsu Biznesu:
:lol:
Licytacja trwa!

P.S.
Helvet - gratulacje z tytułu przekroczenia 1000-tnego posta!
:D

16 mar 2008, 20:58

POSTY        2176

(...) Helvet - gratulacje z tytułu przekroczenia 1000-tnego posta!
:D

Dzięki. Tobie i tak  nie dorównam :piwo:

17 mar 2008, 21:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 838 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 60  Następna strona