Teraz jest 07 wrz 2025, 19:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
Maxer2007                    

Gdyby PiS rządziło, byłoby gorzej w niż Grecji!
Gdyby rządziło PiS, Polska byłaby bankrutem, doszłoby do drastycznego wzrostu deficytu budżetowego - powiedział w czwartek poseł PO Adam Szejnfeld.
To uderzyłoby przede wszystkim w najbiedniejszych - dodał szef klubu Platformy Tomasz Tomczykiewicz.

To właśnie jest przyczyną, dla której głosowałem na PO a nie na PiS. Przyznaję, że zawiodłem się na PO, gdyż rządzi bardzo nieudolnie, w szczególności nie dokonała żadnych koniecznych reform. Mimo to uważam, że PO jest mniejszym złem w porównaniu z PiSem pod dyktatem nieobliczalnego Jarosława.

Dzięki Ci Boże za pana Szejnfelda i za to, że masz nas w swojej opiece!
Maxer, a co powiedział pan Boni ? Bo jakoś go nie zacytowałeś.

Głosowałeś 3 lata temu na PO a nie na PiS, bo.... przewidziałeś kryzys i ściemę z Zieloną Wyspą? :o

18 lut 2011, 18:31
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Maxer2007                    

Gdyby rządziło PiS, Polska byłaby bankrutem, doszłoby do drastycznego wzrostu deficytu budżetowego - powiedział w czwartek poseł PO Adam Szejnfeld. To uderzyłoby przede wszystkim w najbiedniejszych - dodał szef klubu Platformy Tomasz Tomczykiewicz.
Adam Szejnfeld - były wiceminister gospodarki - powiedział na konferencji prasowej, że deficyt budżetu państwa - za rządów PO-PSL: w 2008 roku wyniósł 24,6 mld zł, w 2009 r. - 23,8 mld zł, w 2010 - poniżej 45 mld zł, a - według planów - deficyt w 2011 roku ma wynieść około 40 mld zł.
Jak wyliczył - opierając się na programie wyborczym PiS i programie antykryzysowym tej partii z 2009 r. - deficyt budżetowy wyniósłby: w 2008 roku - 43,9 mld zł, w 2009 roku - 83,2 mld zł, w 2010 - 108,4 mld zł.
- To byłaby katastrofa! Gdyby rządził PiS, dzisiaj zastanawialibyśmy się, o ile wszystkim obywatelom w Polsce obciąć płace, renty, emerytury, o ile zahamować rozwój społeczno-gospodarczy naszego kraju - powiedział poseł PO.

Szejnfeld podał przykłady propozycji PiS, które - jego zdaniem - doprowadziłyby do katastrofy budżetowej. Jak mówił, koszt dla budżetu państwa ulgi w podatku CIT na tworzenie nowych miejsc pracy, wyniósłby 2,6 mld zł rocznie, likwidacja tzw. podatku Belki (od zysków kapitałowych) - 7,7 mld zł, zahamowanie prywatyzacji - w latach 2008-2010 - 40,5 mld zł, wprowadzenie tzw. przyspieszonej amortyzacji - 18 mld zł w ciągu trzech lat.
http://finanse.wp.pl/kat,1342,title,Gdy ... &_ticrsn=5

To właśnie jest przyczyną, dla której głosowałem na PO a nie na PiS. Przyznaję, że zawiodłem się na PO, gdyż rządzi bardzo nieudolnie, w szczególności nie dokonała żadnych koniecznych reform. Mimo to uważam, że PO jest mniejszym złem w porównaniu z PiSem pod dyktatem nieobliczalnego Jarosława.

Wiadomo przynajmniej, kto "pośrednio" odpowiada za numer z kasą z OFE, zwolnienia urzędników w skarbówce (racjonalizacja). A ta "nieudolność" to pewnie fakt, że racjonalizacja "stanęła" (w TK)?

18 lut 2011, 20:00

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Post Kto głosował na PO
Maxer2007                    

Gdyby rządziło PiS, Polska byłaby bankrutem, doszłoby do drastycznego wzrostu deficytu budżetowego - powiedział w czwartek poseł PO Adam Szejnfeld. To uderzyłoby przede wszystkim w najbiedniejszych - dodał szef klubu Platformy Tomasz Tomczykiewicz.
Adam Szejnfeld - były wiceminister gospodarki - powiedział na konferencji prasowej, że deficyt budżetu państwa - za rządów PO-PSL: w 2008 roku wyniósł 24,6 mld zł, w 2009 r. - 23,8 mld zł, w 2010 - poniżej 45 mld zł, a - według planów - deficyt w 2011 roku ma wynieść około 40 mld zł.
Jak wyliczył - opierając się na programie wyborczym PiS i programie antykryzysowym tej partii z 2009 r. - deficyt budżetowy wyniósłby: w 2008 roku - 43,9 mld zł, w 2009 roku - 83,2 mld zł, w 2010 - 108,4 mld zł.
- To byłaby katastrofa! Gdyby rządził PiS, dzisiaj zastanawialibyśmy się, o ile wszystkim obywatelom w Polsce obciąć płace, renty, emerytury, o ile zahamować rozwój społeczno-gospodarczy naszego kraju - powiedział poseł PO.

Szejnfeld podał przykłady propozycji PiS, które - jego zdaniem - doprowadziłyby do katastrofy budżetowej. Jak mówił, koszt dla budżetu państwa ulgi w podatku CIT na tworzenie nowych miejsc pracy, wyniósłby 2,6 mld zł rocznie, likwidacja tzw. podatku Belki (od zysków kapitałowych) - 7,7 mld zł, zahamowanie prywatyzacji - w latach 2008-2010 - 40,5 mld zł, wprowadzenie tzw. przyspieszonej amortyzacji - 18 mld zł w ciągu trzech lat.
http://finanse.wp.pl/kat,1342,title,Gdy ... &_ticrsn=5

Nie wiem czy ludzie są idiotami czy takimi się rodzą. Jakie szkoły kończyli? Co czytają, co porównują, do jakich wniosków dochodzą.  Jak można powoływać se na szejfielda nie znając skąd on wziął takie wyliczenia. Jak powie, że gówno jest jak rafaello to też kupisz i zeżresz? Z tych powyższych wypocin wynika, że tak. Faktycznie, wiedza i inteligencja dzięki tym gównianym tabloidom medialno-prasowym robi ludziom wodę z mózgu. Przecież wszystkie powyższe cytaty POosła, co nie ma po za siwymi włosami nic znaczącego i wyróżniającego się są wydmuszką dla tępaków i pseudointeligentów po licencjacie w koziej wólce. Polactwo i polskojęzyczne pospólstwo stara się wyznaczać kierunki dyskusji, tylko że te buraczki i ćwierćinteligenci nie pojmują w ogóle słowa dyskurs. Maniakalne tępaki rodu zbycha, mira i tego inteligenta z twarzy haaaaa.l...go. No i logika kpinery od skorupcji.

18 lut 2011, 22:40

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
shoto                    

Nie wiem czy ludzie są idiotami czy takimi się rodzą. Jakie szkoły kończyli? Co czytają, co porównują, do jakich wniosków dochodzą.  Jak można powoływać se na szejfielda nie znając skąd on wziął takie wyliczenia. Jak powie, że gówno jest jak rafaello to też kupisz i zeżresz? Z tych powyższych wypocin wynika, że tak. Faktycznie, wiedza i inteligencja dzięki tym gównianym tabloidom medialno-prasowym robi ludziom wodę z mózgu. Przecież wszystkie powyższe cytaty POosła, co nie ma po za siwymi włosami nic znaczącego i wyróżniającego się są wydmuszką dla tępaków i pseudointeligentów po licencjacie w koziej wólce. Polactwo i polskojęzyczne pospólstwo stara się wyznaczać kierunki dyskusji, tylko że te buraczki i ćwierćinteligenci nie pojmują w ogóle słowa dyskurs. Maniakalne tępaki rodu zbycha, mira i tego inteligenta z twarzy haaaaa.l...go. No i logika kpinery od skorupcji.

Po lekturze twojego tekstu nie mam wątpliwości, myślę, ze najpierw się tacy rodzą  a potem tacy są.

18 lut 2011, 22:48

POSTY        429
Post Kto głosował na PO
Niektóre wybielacze takimi są, bo tylko chyba licencjactwo góra skończyli i nikt im nie wytłumaczył, że wikipedia to nie to samo co encyklopedia,  a niektórzy tacy się rodzą i nigdy nie pojmą czym jest imperatyw i cel wyższy. Więc idiotami na zawsze zostaną. Dość dużo idiotów widzę w skarbówce, tylko że większość nieszkodliwych na codzień. Niestety na czas wyborów to jest szkodliwe. Bowiem skoro takie coś na codzień po za telenowelą, przypisem np. na Józia, zakupem na bazarze i innymi przyziemnymi sprawami nic nie jest w stanie powiedzieć, to jaki to coś ma mieć pogląd na Polskę, gospodarkę, system polityczny, edukację, historię itd.
I bez obrazy, mogę nie popierać jakichś poglądów, mogę mieć inne, ale idiotyzmów, wbrew logice i ludziom normalnie wykształconym bym nie napisał. A slogany i hasła palikmiotowe ,mnie burku jeden nie interesują.
Jedną rzecz żałuję. Kiedyś był kodeks honorowy i wyzywano kmiotków na pojedynek. Jakby to reaktywować to buractwo by znikło. Człowiek się hamuje, ale jak bym takiego id..ę pie..ął w ten ....y łeb, to może by chociaż przestał idiotyzmy pisać, bo pomyślunku taki kret.. chyba nie ma

18 lut 2011, 23:10

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
shoto                    

Niektóre wybielacze takimi są, bo tylko chyba licencjactwo góra skończyli i nikt im nie wytłumaczył, że wikipedia to nie to samo co encyklopedia,  a niektórzy tacy się rodzą i nigdy nie pojmą czym jest imperatyw i cel wyższy. Więc idiotami na zawsze zostaną. Dość dużo idiotów widzę w skarbówce, tylko że większość nieszkodliwych na codzień. Niestety na czas wyborów to jest szkodliwe. Bowiem skoro takie coś na codzień po za telenowelą, przypisem np. na Józia, zakupem na bazarze i innymi przyziemnymi sprawami nic nie jest w stanie powiedzieć, to jaki to coś ma mieć pogląd na Polskę, gospodarkę, system polityczny, edukację, historię itd.
I bez obrazy, mogę nie popierać jakichś poglądów, mogę mieć inne, ale idiotyzmów, wbrew logice i ludziom normalnie wykształconym bym nie napisał. A slogany i hasła palikmiotowe ,mnie burku jeden nie interesują.
Jedną rzecz żałuję. Kiedyś był kodeks honorowy i wyzywano kmiotków na pojedynek. Jakby to reaktywować to buractwo by znikło. Człowiek się hamuje, ale jak bym takiego id..ę pie..olną w ten zakłuty łeb, to może by chociaż przestał idiotyzmy pisać, bo pomyślunku taki krety.. chyba nie ma.

Z klasyki - "Pan się nie kwalifikuje nawet do sądów dla ludożerców, Buszmenie". Nie pisze się - jedną rzecz żałuję tylko jednej rzeczy żałuję. Nie ma takiego słowa jak codzięń. Nie ma również takiego słowa jak licencjactwo. Rozbawił mnie wielce natomiast zakłuty łeb. Jutro sobota, będzie czas wytrzeźwieć i dalszą dyskusję prowadzić jednak w języku polskim choć w twoim przypadku obawiam się, że to jednak niemożliwe.

Ostatnio edytowano 18 lut 2011, 23:43 przez avacs, łącznie edytowano 1 raz

18 lut 2011, 23:30

POSTY        429
Post Kto głosował na PO
Buractwo tylko jest w stanie wyłapywać błędy pisarskie ludzi inteligentnych, na luzie przy piwku piszących. Normals konteks by załapał. Błędy są niczym, jak kogoś nazwałem idiotą, takim zostanie. PR kamuflujący nic nie da. Buractwo należy po imieniu wzywać i innym o tym przypominać. Jeszcze się dyzma kimś naprawdę znaczącym poczuje. sru
A tak po prawdzie takiego kmiotka naprawdę bym w zakłuty łeb pierdy...ł. Może by burak po tym pomyślał, że żyje w kraju o nazwie Polska, a nie w sowieckiej unii.

18 lut 2011, 23:42

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
shoto                    

Buractwo tylko jest w stanie wyłapywać błędy pisarskie ludzi inteligentnych, na luzie przy piwku piszących. Normals konteks by złapał. Błędy są niczym, jak kogoś nazwałem idiotą, takim zostanie. PR kamuflujący nic nie da. Buractwo należy po imieniu wzywać i innym o tym przypominać. Jeszcze się dyzma kimś naprawdę znaczącym poczuje. sru

Tak mnie wyzwałeś, że mi w pięty poszło, dziś już nie zasnę.  :rotfl:  :rotfl:   No ale skoro jesteś wyrocznią to pokornie chylę głowę.  :rotfl:  :rotfl:
PS Nie pisze się konteks tylko kontekst luźny inteligencie :rotfl:  :rotfl:

18 lut 2011, 23:58

POSTY        429
Post Kto głosował na PO
No i nie zaśnij. Tacy słowoburaki są na codzień w skarbowości. Tu brak literki, tam przecinka, itd. To jest ich polemika. Więcej nie ogarną. Dla mnie to tylko polactwo, więc sie nad tym nie zastanawiam głębiej. Szkoda tylko istoty człekokształtnej, mogłaby coś pożytecznego robić.

A tępawą gębę bym z chęcią wyprostował.!!!

19 lut 2011, 00:08

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
shoto                    

No i nie zaśnij. Tacy słowoburaki są na codzień w skarbowości. Tu brak literki, tam przecinka, itd. To jest ich polemika. Więcej nie ogarną. Dla mnie to tylko polactwo, więc sie nad tym nie zastanawiam głębiej. Szkoda tylko istoty człekokształtnej, mogłaby coś pożytecznego robić.

A tępawą gębę bym z chęcią wyprostował.!!!

Spójrz w lustro i prostuj sobie do woli tylko nie pisz już codzień. Pisze się co dzień, dla ułatwienia podpowiem, że po co jest odstęp, w słownictwie informatycznym nazywany jest spacją - trzeba nacisnąć taki długi klawisz na dole klawiatury. A skoro mamy już za sobą wskazówki dla jełopów to dodam tylko, że przestało mnie to bawić. Co miałeś do zaprezentowania, zaprezentowałeś i z litości nad tobą kończę tą bezsensowną dyskusję.

19 lut 2011, 00:19

POSTY        429
Post Kto głosował na PO
I tak widać do czego odnosi się buractwo. Brak spacji, czy inne mniej istotne błędy dla pospólstwa urastają do rangi najważniejszych. Mniej ważne jest meritum, ale gafę palnął. Ha mam go! Jestem burak, ale go złapałem. Buraki górą. Ha , ha. Czerwoni do końca. No i kuzyn lepper nas pochwali.

Takie kmiotki w 90 latach, jak inne bazarowe buraki zasuwały na handel do demoludów. I tak osoby z wyższym wykształceniem zaczęły równać w dół, zamiast na odwrót. Dobiło do tych kraciastych toreb pokolenie mtv i idiotycznej reformy szkolnictwa i mamy co mamy. Starych idiotów i nieświadomych nowych. Familiada i inne to uklepały i homoidiotantus uważa się, iż coś potrafi wyartykułować. A tak na serio to są bluzgi desperatów, którzy boją się użyć czegoś czego ich przodkowie używali na co dzień.

Tak do wiadomości, to studia kończyłem, gdy nie istniało w pojęciu potocznym i realnym pseudowykształcenie zwane licencjatem, bowiem wypracowanie każdy żłob umiał napisać. po za tym po przeszło 20 latach pracy w tm syfie orientuję się na czym lody polegają i takie buraki nie będą mnie uczyć co jest poprawne, bowiem faktycznie dla osoby inteligentnej stwierdzenie, że komuchy robiły więcej niż te Pokraki powinno być faktem. Jak nie, to faktycznie idiotyzm góruje.

Ostatnio edytowano 19 lut 2011, 08:26 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

3 posty w jeden + literówki

19 lut 2011, 00:55

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
shoto                    

Tak do wiadomości, to studia kończyłem, gdy nie istniało w pojęciu potocznym i realnym pseudowykształcenie zwane licencjatem, bowiem wypracowanie każdy żłób umiał napisać. po za tym po przeszło 20 latach pracy w tym syfie orientuję się na czym lody polegają i takie buraki nie będą mnie uczyć co jest poprawne, bowiem faktycznie dla osoby inteligentnej stwierdzenie, że komuchy robiły więcej niż te Pokraki powinno być faktem. Jak nie, to faktycznie idiotyzm góruje.

Wreszcie chyba właściwy wątek. Tylko nie bardzo rozumiem, komuchy robiły więcej ? Od kogo, że niby od PO ? Jesteś miłośnikiem matki Partii, PZPR - walczy ? Co chcesz biedaku powiedzieć ? Wytłumacz to temu, którego nazwałeś idiotą i który dlatego musi już nim pozostać. :rotfl:  :rotfl:
Tak na marginesie spytam z czystej ciekawości - na którym bazarze kończyłeś swoje studia i ile wtedy brali za dyplom ?

Ostatnio edytowano 19 lut 2011, 08:25 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

poprawiłem literówki w cytacie

19 lut 2011, 01:54
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
Avacs z Shoto chyba wreszcie zasnęli :D

Ale gorąca prośba: wymianę "uprzejmości" kontynuujcie na PW.

19 lut 2011, 08:23

POSTY        624
Post Kto głosował na PO
Nadir                    

Avacs z Shoto chyba wreszcie zasnęli :D

Ale gorąca prośba: wymianę "uprzejmości" kontynuujcie na PW.

No i masz. Wstajesz rano pełen energii, chcesz podyskutować  ;) a tu taka (spodziewana zresztą) prośba. I nie da się inaczej.  :D

19 lut 2011, 08:43
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 86  Następna strona