Teraz jest 01 wrz 2025, 10:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 312, 313, 314, 315, 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2020, 15:56

POSTY        7
Post Re: Polityka i politycy
Co sądzicie o ostatniej akcji naszego kochanego parlamentu i środkowego palca posłanki Lichockiej? Czy ten rząd się kiedyś ogarnie?

18 lut 2020, 10:48
Zobacz profil WWW
Znawca

REJESTRACJA01 lut 2019, 17:00

POSTY        128
Barb                    

Co sądzicie o ostatniej akcji naszego kochanego parlamentu i środkowego palca posłanki Lichockiej? Czy ten rząd się kiedyś ogarnie?

A kogo to dzisiaj obchodzi?  :zeby:

Załącznik:
Spurek składa wbiosek o dopuszczeniu okreslenia Panidemia.png

Załącznik:
PRZYSIEGA HIPOHONDRYKA.jpg

Załącznik:
Nie martw sie, przesunie się wybory a ty w tym czasie nauczysz się czytać.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

02 maja 2020, 22:09
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2019, 08:09

POSTY        44
Ja wymiękam pije-===[ może ktoś mi wytłumaczy jak ktoś może stwierdzić nieważność czegoś czego  nie było? Chodzi oczywiście o wybory i SN, który ma stwierdzić nieważność wyborów.  :mur:  :zly1:

07 maja 2020, 08:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2017, 17:11

POSTY        10
niesmialy22                    

Ja wymiękam pije-===[ może ktoś mi wytłumaczy jak ktoś może stwierdzić nieważność czegoś czego  nie było? Chodzi oczywiście o wybory i SN, który ma stwierdzić nieważność wyborów.  :mur:  :zly1:

W przypadku wyborów prezydenckich SN stwierdza (zgodnie z art. 129 Konstytucji) ważność wyboru nie zaś wyborów, jak to ma miejsce w przypadku wyborów parlamentarnych (art. 101 Konstytucji). Ta różnica sprawia, że SN co najwyżej może stwierdzić, że wybór nie dokonał się, a nie że jest nieważny. Ojj w ciekawych czasach przyszło nam żyć :)

08 maja 2020, 09:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 kwi 2020, 06:59

POSTY        9
Może wolałbyś żeby już opozycja obaliła rząd? Głupi tylko nie widzi co się dzieje i do czego zmierza PO i przystawki. Tylko dziwię się, że jeśli jest tak źle w kraju to po co za wszelką cenę opozycja (PO) chce przejąć takie "państwo z kartonu". Nawet nie przedstawili żadnego programu naprawczego a to jak rządzili przez 8 lat to już znamy. Rządzenie w takich warunkach z taką opozycją to jest taniec na linie nad przepaścią.

08 maja 2020, 09:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2017, 17:11

POSTY        10
Wszyscy wiedzą jak było i wszyscy widzą jak jest. Po co się oszukiwać, że jest dobrze, jak nie jest? :)

08 maja 2020, 11:05
Znawca

POSTY        128
"Twoja podwyżka jest lepsza niż moja"

„Polityczne samobójstwo”.

Schetyna grzmi na władze PO i mówi o braku przyzwoitości.

Talleyrand powiedział: „To gorzej niż zbrodnia, to błąd”. Jestem zdumiony, że nie byliśmy w stanie w racjonalny, przyzwoity sposób na to zareagować – krytykuje władze Koalicji Obywatelskiej Grzegorz Schetyna. Były przewodniczący w TVN24 pytany był o przyjętą w piątek przez Sejm ustawę o podwyżkach m.in. dla parlamentarzystów, którą poparła większość posłów Koalicji Obywatelskiej. Zdaniem Schetyny to „polityczne samobójstwo”.

Były lider Platformy sugerował, że władze PO niepotrzebnie zgodziły się podwyżki „tu i teraz”, a projekt – zdaniem Grzegorza Schetyny – służy rozbiciu Koalicji Obywatelskiej. Z 386 głosujących posłów przeciw było 33, a 15 wstrzymało się od głosu. W klubie KO ustawę poparło 100 posłów, przeciw było 9, a wstrzymało się 12 – w tym m.in. Schetyna.
– Poinformowałem władze klubu, sekretarza, jakie jest moje zdanie. Uważam, że musimy być radykalnie przeciwko tej propozycji, bo ona ma uderzyć w PO – powiedział polityk pytany, czy rozmawiał o projekcie z Borysem Budką. Zdaniem Schetyny podwyżki wynagrodzeń to „olbrzymie polityczne koszty”.

Jednocześnie ocenił, że projekt PiS to „plan Jarosława Kaczyńskiego na uderzenie w największą partię opozycyjną”.
– (To) polityczne samobójstwo. Jestem zdumiony, że nie byliśmy w stanie w racjonalny, przyzwoity sposób na to zareagować – ocenił głosowanie partyjnych kolegów Schetyna. Wyraził przy tym zdziwienie, że „tak ważna decyzja nie była podejmowana przez Zarząd Krajowy PO”.

Były lider ugrupowania zapowiada najwyraźniej rozliczenie władz Platformy i Borysa Budki:
„Trzeba dojść do tego, kto podejmował tę decyzję”.

Pytany o to, komu zabrakło doświadczenia, Schetyna przyznał, że to „szefostwo partii i szefostwo klubu decyduje”. Warto zauważyć, że oba te stanowiska łączy obecnie właśnie Budka.
– Jeżeli ktoś podejmuje taką decyzję, to go dyskwalifikuje z polityki – dodał dalej.

– Wiele trzeba zrobić, żeby tę sytuację naprawić. Przeprosić Polaków i powiedzieć, że to niewybaczalny błąd – kontynuował Schetyna. Ocenił przy tym, że kwestia „niedecydowania o podwyżkach dla siebie to polityczny elementarz”.
– Wystarczy mieć elementarne doświadczenie i elementarną przyzwoitość. Nie rozmawiać z PiS-em o podwyżkach dla parlamentarzystów tu i teraz, bo to jest absurdalne, to jest śmiertelne – argumentował, krytykując setkę głosujących „za” polityków KO.

https://www.tvp.info/49439567/polityczn ... yzwoitosci

Giertych zabrał głos i apeluje do senatorów

To może być sposób na skompromitowanie opozycji – przestrzega senatorów Roman Giertych.
Giertych ostrzegł senatorów, że projekt może być tak naprawdę pułapką na opozycję.
- Przestrzegam opozycję. Moim zdaniem na koniec procesu legislacyjnego może się okazać, że Andrzej Duda ustawy o podwyżkach nie podpisze. Jarosław Kaczyński uwielbia robić takie numery. I wówczas Prezydent zyska poparcie, PiS będzie się z Was naśmiewać do rozpuku, a cnoty raz straconej nie odzyskacie – napisał.

https://www.money.pl/gospodarka/wyzsze- ... 8929a.html

"Twoja podwyżka jest lepsza niż moja"
Czy Kazik napisze takiego protetsonga?

Skoro obecność prezesa na cmentarzu wzbudziła w nim złość to obłuda posłów opozycji którzy wściekle atakowali PIS za wszystko co PIS zrobił i czego PIS nie zrobił a teraz chcieli przyznać sobie podwyżki powinna budzić ww wrażlwym artyście co najmniej obrzydzenie. Prawda?

18 sie 2020, 21:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Kurczę umknęło mojej uwadze, że to posłowie opozycji złożyli projekt, a nikt z koalicji rządzącej go nie poparł. I jak to możliwe, że nikt z rządzących nie miał otrzymać podwyżki? To jeszcze większa kompromitacja opozycji niż się wydawało. Sami chcieli, sami zagłosowali, a teraz się wycofują i kłócą. To się nadaje na skierowanie na ul. Gliwicką do Rybnika.

18 sie 2020, 22:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
A tymczasem lawirant Szumowski odchodzi po przeprowadzeniu Polski przez pandemię suchą stopą. Od lutego już było wiadomo, że odejdzie, chociaż w ubiegłym tygodniu się nigdzie nie wybierał.

Dokąd uciekasz? Czemu nie czekasz? Dokąd uciekasz? – Na krańca świat Gdzie się tak spieszysz? Co paszczę cieszysz? Dokąd tak spieszysz? Na swoją śmierć, czy śmierci ćwierć Czy to jest dużo? Czy to jest mało? Czy w sam raz tobie? Będzie bolało, bo ciągle mało Dokąd uciekasz? Czemu nie czekasz? Dokąd uciekasz? Na krańca świat.

19 sie 2020, 12:24
Moderator

REJESTRACJA24 lut 2020, 07:46

POSTY        87
Łukasz Szumowski podał się do dymisji.
Eksperci komentują decyzję ministra zdrowia.

- Jeżeli takie decyzje zostały podjęte, były ku temu powody. Czy był to dobry pomysł w środku pandemii?
Cóż, zazwyczaj tego typu problemami zajmują się zespoły, a nie pojedynczy ludzie.
Jak powstawała pandemia, to nikt nie wiedział, jak to się rozwinie,
później mówili, że za dużo kupił, że złe kupił, że wszystko źle robi.
Jakby mi tak ktoś mówił, to bym brzydko powiedział, żeby mnie pocałował tam, gdzie słońce nie dochodzi.
Żyłem, kochałem i cierpiałem razem z wami, teraz mam dosyć i cierpcie sobie sami!

- komentuje profesor Włodzimierz Gut.

Źródło: portal.abczdrowie.pl/minister-zdrowia-lukasz-szumowski-podal-sie-do-dymisji-eksperci-komentuja-decyzje

20 sie 2020, 08:00
Znawca

POSTY        128
Nie macie państwo pojęcia, jakie mieliście szczęście, że ministrem zdrowia w czasie pandemii był Łukasz #Szumowski.

https://twitter.com/i/status/1296331809781882881

20 sie 2020, 22:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2020, 11:54

POSTY        13
Najnowsza sesja zdjęciowa Lecha Wałęsy na jego profilu fejsbukowym.
Poniżej jedno z wielu zdjęć:
Załącznik:
Bolek na kiblu.jpeg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

21 wrz 2020, 21:39
Znawca

POSTY        128
P.Niedzieliński                    

Poniżej jedno z wielu zdjęć

A dlaczego nie ma na sobie napisu KONSTYTUCJA?  :wacko:
Powinien sobie wytatuować!

I nie tylko na piersi ale i na wacku.

Oczywiście gdyby nie mieścił się cały wyraz, to tylko sam skrót OTUA  :rotfl:

22 wrz 2020, 14:28
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2020, 12:24

POSTY        153
P.Niedzieliński                    

Poniżej jedno z wielu zdjęć:
Załącznik:
Bolek na kiblu.jpeg

Tylko skąd ten "wałek" :brawa:  :nonono:
Wygładza "myśli nieuczesane"  :rolleyes:

27 wrz 2020, 11:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 312, 313, 314, 315, 316  Następna strona