Teraz jest 07 wrz 2025, 16:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 76  Następna strona
Uwagi do forum 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Post Re: Uwagi do forum
elsinore                    

Czy wystarczy bycie związkowcem nie wiem, może trzeba być we władzach organizacji zakładowej - nie wiem, pytaj adminów, ale na pewno rytuał obejmuje:

W celu uzyskania praw dostępu należy do administratorów wysłać następujące dane: imię i nazwisko, login na forum, nazwę organizacji i numer telefonu kontaktowego.

Wystarczy być członkiem organizacji zrzeszonej w Sekcji Krajowej. Dane są niezbędne do weryfikacji.

18 maja 2009, 07:00

REJESTRACJA13 lis 2006, 19:34

POSTY        101
Dzięki za informacje.

Dodano: 18 Maj 2009 01:38 pm

To działa! ;)

18 maja 2009, 07:45
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Jest O.K. pozdrawiam :piwo:

19 maja 2009, 08:03
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Nie żebym był jakimś estetą czy cuś, ale tak przed 15-tą myśl mnie naszła, może by tak trochę żywszych barw na portalu, bo strasznie mdłe tło i jakoś tak chłodem wieje...

19 maja 2009, 13:59
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
elsinore                    

bo strasznie mdłe tło i jakoś tak chłodem wieje...

Różowe? Nie wiem czy Toga i Inspektor nadażą z wykonywaniem zleceń  :rolleyes:

A na poważnie, kolor jest bardzo spokojny i to jest ok.

19 maja 2009, 16:27
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
elsinore                    

Nie żebym był jakimś estetą czy cuś, ale tak przed 15-tą myśl mnie naszła, może by tak trochę żywszych barw na portalu, bo strasznie mdłe tło i jakoś tak chłodem wieje...

Może zbanowanych na zielono lub różowo zrobić?
A na poważnie. Jak się uporamy z bieżącymi problemami może damy alternatywną kolorystycznie skórkę.

19 maja 2009, 16:35
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA12 paź 2008, 19:08

POSTY        63
Podziwiam nowe zmiany i wcale nie będę Łubu dubu, widzę klika miłych gadżetów i w ogóle fajnie, że działa.  Małe pytanko, a dlaszego aby cokolwiek zobaczyć nawet artykuły na stronie głównej trza się zaraz logować? W domciu to pikuś ale lubiłam w pracy czasem se poczytać, szczególnie nowe - stare dowcipy i świat stawał się piękniejszy. Niekoniecznie w robocie chcę się zaraz ujawniać. Myślę, że www.skarbowcy.pl mieli duże grono stałych czytelników a tera ni bardzo można poczytać. Wiem, wiem rejestracja jest darmowa i trwa kilka minut tylko pozostaje ale.

drugie pytanko: Ostatnio w niedzielę system mnie zbanował, powaga, z informacją w tym stylu "nieprawidłowy nr IP i coś tam, coś tam". Troszkę mi się przykro zrobiło, mnie w niedzielę zbanować tak po prostu. A skąd ja mam wiedzieć jaki mam używać prawidłowy nr IP aby mnie nie zbanowało.
pozdrawiam szanownych Administratorów :wub:

19 maja 2009, 22:09
Site Admin

POSTY        2059

Przy okazji przenosin porządkujemy bazy danych, w tym także konta użytkowników. Konieczność logowania niejako przymusza do odzyskania hasła, przypomnienia sobie loginu, a nam da informację o "martwych" kontach, które będziemy mogli usunąć. Za jakiś czas wrócimy do poprzednich ustawień, chociaż na forum pewnie już bez logowania nie będzie można nic zobaczyć.

20 maja 2009, 04:09
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
WolnaAzja                    

[...]dlaszego aby cokolwiek zobaczyć nawet artykuły na stronie głównej trza się zaraz logować? [...]Niekoniecznie w robocie chcę się zaraz ujawniać. [...]

Loguj się na forum a nie na stronie portalu i użyj przy logowaniu opcji "ukryj mój status w tej sesji". Powinno pomóc.  :piwo:

20 maja 2009, 06:12
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
WolnaAzja                    

Podziwiam nowe zmiany i wcale nie będę Łubu dubu, widzę klika miłych gadżetów i w ogóle fajnie, że działa.

Też podziwiam, a najbardziej to podobają mi się nowe avatarki forumowiczów  :brawa:

20 maja 2009, 06:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
A mnie się bardziej podobał poprzedni wygląd strony. Wydaje mi się,ze był bardziej czytelny.

20 maja 2009, 07:05
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Ja proponuje wywalić jakąś część z prawej strony "najnowsze artykuły" bo jest ich zdecydowanie za dużo a w to miejsce dać np "najczęściej odwiedzane/czytane" i "najczęściej komentowane" skoro już pojawił się licznik wyświetleń danego artykułu...

Ponadto skoro już zmiana engine to proponuje wywalenie tego banera na topie, bo topy w tym stylu przestały być modne parę lat temu ;) polecam napis poprostu "skarbowcy.pl" + jakieś małe delikatne logo... bo fotki ludzi na topach to trąci wapnem i nijak ma się do wstawienia w jednej linii dwóch artykułów, zgodnie z obowiązującym trendem.

w kwestii forum i podniesionymi wyżej zmianami mającymi zmniejszyć transfer - po najechaniu kursorem na dany temat proponuje automatyczne otwarcie popupa gdzie będzie wyświetlona treść pierwszego i np ostatniego postu z danego tematu. Zdecydowanie zmniejszy to transfer bo mnie osób będzie klikać w tematy.

W ramach tworzenia nowoczesnego portalu, proponuje również (ale to w formie mody i gadżetu) umieszczenie wszystkich ogłoszeń pojawiających się na stronie głównej portalu, gdzie w chwili obecnej jest "Witamy na nowej stronie skarbowców!" w jakimś osobnym dziale na stronie głównej portalu, typu wiadomości, komunikaty (ja mam to w formie bloga ale tutaj nie będzie pasować ze względu na styl komunikatów). Będzie tam archiwum tego typu właśnie komunikatów. Pojawiają się one przynajmniej raz w miesiącu więc warto o tym pomyśleć.

P.S
Dlaczego mój GIF w avarcie nie rusza się jak GIF? :)

20 maja 2009, 14:53
Site Admin

POSTY        2059

8 artykułów, to nie jest wg mnie za dużo skoro dziennie przewija się czasami kilkanaście. Nawet powinno ich być więcej. Komentarze są poniżej i to akurat dot. tych artykułów, które są komentowane najczęściej. Forum opiekują się wapniaki i stąd pewnie taki baner. Nie jest to  jednak kwestia mody, ale dostosowania do sytuacji. Komputery w skarbówce są marnej jakości, a administratorzy zablokowali szereg opcji. Niecelowe jet więc stosowanie animacji flash, a również w wyskakującymi okienkami są problemy.
Problemem nie jest transfer, tego wykorzystujemy około 30% limitu. Problemem jest ilość zapytań do bazy danych. Zainstalowanie jakiegokolwiek nowego modułu to jedno lub kilka zapytań do bazy więcej. Nie można więc szaleć w tym względzie. Jest bardzo dużo modyfikacji, które bez przeszkód można by zainstalować, Ale wtedy to wszystko po prostu przestanie funkcjonować.

w kwestii forum i podniesionymi wyżej zmianami mającymi zmniejszyć transfer - po najechaniu kursorem na dany temat proponuje automatyczne otwarcie popupa gdzie będzie wyświetlona treść pierwszego i np ostatniego postu z danego tematu. Zdecydowanie zmniejszy to transfer bo mnie osób będzie klikać w tematy.

Ogłoszenie na stronie głównej to będzie raczej wyjątek i właśnie o to chodzi. Inaczej mało kto je czyta, a chcemy zwrócić nimi uwagę na jakieś ważne treści. Archiwum komunikatów, to może być zwykły temat na forum.

Gif rusza się - przynajmniej w mojej przeglądarce. Proszę pogrzebać w ustawieniach swojej. Pozdrawiam,

20 maja 2009, 15:19
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
mi nie chodziło o 8 artykułów na stronie głównej tylko o prawe boczne menu gdzie są również "najnowsze artykuły" i jest ich tam sporo. I część z nich proponuje wywalić a w to miejsce dać "najczęściej czytane" i "najczęściej komentowane" artykuły w całej historii portalu (np pierwsze 3 miejsca najczęściej czytanych/komentowanych)

To samo dotyczy komunikatów na stronie głównej, oczywiście niech pierwszy komunikat będzie na stronie głównej jak teraz, ale archiwum tych komunikatów było by mile widziane.

a jeśli chodzi o TOP to broń Boże flash :) zwykły napis "skarbowcy.pl" + jakieś logo (jeśli jest) i napewno każdy komputer rozpozna to bez problemu a nawet jeśli

Forum opiekują się wapniaki
to nie znaczy, że trzeba trwać w poprzedniej epoce (wyglądu portalu).  :wub:

GIF na mozzilla nie rusza się... Na innym forum gdzie wrzuciłem testowo - działa.

20 maja 2009, 15:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1054 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 76  Następna strona