Hey na włoskiej stronie prestiżowej gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta, którego kraju Włosi boją się najbardziej na Euro 2008. Rano Polska miała 0,9 % i była na końcu teraz ma ponad 11% i jest 4. Głosujcie na Polskę, niech się Włosi zdziwią. <a href="http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/gazzetta/d_1504.jsp" target="_blank">http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/...etta/d_1504.jsp</a> Prześlij dalej
Wykonane, aktualna sytuacja POLSKA 82,4%. :brawa:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 lis 2007, 17:30
wjawor
<!--quoteo(post=18649:date=19. 11. 2007 g. 23:30:name=GrahamM)--><div class='quotetop'>(GrahamM @ 19. 11. 2007 g. 23:30) [snapback]18649[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Hey na włoskiej stronie prestiżowej gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta, którego kraju Włosi boją się najbardziej na Euro 2008. Rano Polska miała 0,9 % i była na końcu teraz ma ponad 11% i jest 4. Głosujcie na Polskę, niech się Włosi zdziwią. <a href="http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/gazzetta/d_1504.jsp" target="_blank">http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/...etta/d_1504.jsp</a> Prześlij dalej
Wykonane, aktualna sytuacja POLSKA 82,4%. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No to Włosi zgłupieją, byle sie nie skończyło na ogólnonarodowej włoskiej dyskusji nad tymże fenomenem lęku... bo jeszcze gotowi na euro nie pojechać. A pamiętacie ostatnie spotkanie z italiańcami - chyba 3:1 w Warszawie (towarzysko na pożegnanie Jacka "profesora" Zielińskiego).
____________________________________ always look on the bright side of life
20 lis 2007, 17:40
wjawor
<!--quoteo(post=18649:date=19. 11. 2007 g. 23:30:name=GrahamM)--><div class='quotetop'>(GrahamM @ 19. 11. 2007 g. 23:30) [snapback]18649[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Hey na włoskiej stronie prestiżowej gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta,...
Wykonane, aktualna sytuacja POLSKA 82,4%. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Poprawiłem mamy 92% :mur:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 lis 2007, 22:09
wjawor
<!--quoteo(post=18711:date=20. 11. 2007 g. 17:30:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 20. 11. 2007 g. 17:30) [snapback]18711[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=18649:date=19. 11. 2007 g. 23:30:name=GrahamM)--><div class='quotetop'>(GrahamM @ 19. 11. 2007 g. 23:30) [snapback]18649[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Hey na włoskiej stronie prestiżowej gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta,...
Wykonane, aktualna sytuacja POLSKA 82,4%. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Poprawiłem mamy 92% :mur: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
prawie jak spirytus...
____________________________________ always look on the bright side of life
21 lis 2007, 07:28
Zagłosowałem w tej właskiej ankiecie, ale nie znam włoskiego. Czy jesteście pewni że chodzi o reprezentację której Włosi najbardziej się boją? Może chodzi o najsłabszą reprezentację? :blink:
21 lis 2007, 10:17
Kilmister
Zagłosowałem w tej właskiej ankiecie, ale nie znam włoskiego. Czy jesteście pewni że chodzi o reprezentację której Włosi najbardziej się boją? Może chodzi o najsłabszą reprezentację? :blink:
W słowniku znalazłam: dovere = powinna, evidare = unikać W ostatniej chwili zmieniłam "Olanda" na Polonia" 91.8% ! :brawa:
21 lis 2007, 17:46
Zajęliśmy I miejsce w grupie. Więc nie dziwię się "Włochom', że obawiają się akurat naszej drużyny. W końcu dość szczęśliwie za nami z II pozycji awansowała potęga europejska - Portugalia.
21 lis 2007, 23:31
Teraz pora na losowanie. Na jednego ( niewygodnego dla nas ) rywala, na pewno nie trafimy. Pod Alpy nie przyjadą Anglicy...
Ostatnio edytowano 22 lis 2007, 08:30 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
22 lis 2007, 08:30
helvet
Teraz pora na losowanie. Na jednego ( niewygodnego dla nas ) rywala, na pewno nie trafimy. Pod Alpy nie przyjadą Anglicy...
Żeby wygrać ME, trzeba być lepszym generalnie od każdej drużyny. Więc czy to ma jakieś znaczenie, z kim będziemy w grupie ? Chyba tylko jeśli chodzi o atrakcyjność spotkań.
22 lis 2007, 17:53
Ja takim optymistą nie jestem. Najpierw niech wyjdą z grupy i wtedy brak Anglii może być pomocny. A dalej... Lepiej niech trudni rywale eliminują się nawzajem.
22 lis 2007, 18:16
helvet - dzięki za oświecenie mnie z tym "półfinałem" w 74 roku. Ja ten Mundial znam doskonale z ... komiksu. Miałem taki potargany komiks, bez okładek, w którym przedstawiony był nie tylko Mundial '74 ale i droga doń. Porażka z Walią na wyjeździe, zwycięstwo w Chorzowie z Anglią i remis na Wembley. Ehh, były czasy... Mundial z Hiszpanii pamiętam już dobrze, ale największą szansę na złoto przegraliśmy w Niemczech. Pozdrawiam wszystkich fanów futbolu.
22 lis 2007, 21:38
Wakantanka
helvet - dzięki za oświecenie mnie z tym "półfinałem" w 74 roku. Ja ten Mundial znam doskonale z ... komiksu. Miałem taki potargany komiks, bez okładek, w którym przedstawiony był nie tylko Mundial '74 ale i droga doń. Porażka z Walią na wyjeździe, zwycięstwo w Chorzowie z Anglią i remis na Wembley. Ehh, były czasy... Mundial z Hiszpanii pamiętam już dobrze, ale największą szansę na złoto przegraliśmy w Niemczech. Pozdrawiam wszystkich fanów futbolu.
Do usług. A w ramach bonusu dorzucę jeszcze, żę przed Wembley był jeszcze Chorzów i zwycięstwo 3 : 0 nad Walią ( po golach Gadochy, Laty i Domarskiego ).
23 lis 2007, 08:25
To też było w moim komiksie. Podobnie jak porażka z Walią na wyjeździe i jakiś sparing przed samym Mundialem. Nie było za to Maryli Rodowicz.
23 lis 2007, 10:49
No to możemy powoli zawieszać wątek piłkarski w wydaniu reprezentacyjnym. Jeszcze tylko dwa losowania (MŚ 2010 i ME 2008 ) i pora przerzucić się na sport zimowy nr 1 tj. skoki narciarskie. Już za tydzień, jeden z najwybitniejszych polskich sportowców Adam Małysz, stanie do walki o piątą Kryształową Kulę i prześcignięcie Matti Nykänena w ilości zwycięstw w Pucharze Świata. Mam nadzieję, że skocznia w fińskiej Ruce znów okaże się szczęśliwa a nasz "Orzeł z Wisły" zacznie koleny sezon od zwycięstwa ( przynajmniej raz ).