Teraz jest 05 wrz 2025, 23:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Dziękuję Naszemu Min. Fin. za szacunek jaki okazuje swoim po 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
Nie, nie wiem, może to i uczciwe, nie - jest to uczciwe, ale czy słuszne? Pamiętam ranking GP, mój US podał ilość decyzji papierowych a nie "systemowych" i dostałem taki opier..., że do dziś mi się odbija...

Ostatnio edytowano 10 maja 2007, 08:24 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

09 maja 2007, 17:33
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Wbrew pozorom to sprawa mnożnika nie jest błaha.

Decyzja określająca zobowiązanie roczne + odsetki od niezapłaconych za kolejne 12 miesięcy.
Systemowo - można potraktować jako 13 decyzji (każda odrębnie wprowadzana).

Niestety, osoby pracujące w mf mają trwałą niezdolność do zrozumienia, co my właściwie robimy.
Pamiętam wypowiedź pani minister Ożóg - że w zasadzie to należy przejść na rozliczanie zaliczek w formie uproszczonej, bo wtedy urzędy nie będą musiały się zajmować papierkami. W pobliżu nie było nikogo, kto by uświadomił panią minister, że uproszczona forma nie księguje się sama w magiczny sposób. Że ludzie z wymiaru każdy miesiąc muszą osobiście wklepać do poltaxu.

Ale cóż, karawana jedzie dalej...

Ostatnio edytowano 10 maja 2007, 08:28 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

09 maja 2007, 21:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:29

POSTY        104
Uważam, że decyzje i tak już zapadły, a wszystkie działania ze strony MF są mydleniem oczu.

Ostatnio edytowano 10 maja 2007, 08:29 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2007, 06:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:25

POSTY        50
A może jakieś pomysły co do kolumny 115 "Liczba postanowień":
- wszystkich, każdy dokument z główką POSTANOWIENIA włącznie z wszczęciami, 3 i 7 dniówki, interpretacjami itp. (nie wiem jak to policzyć),
- czy też zwracać uwagę, że w górnej części jest "Liczba wydanych decyzji w podziale na:"?
Może się nie znam ale decyzja i postanowienie to chyba nie to samo.

Tyle robię tych raportów, że wciskałem F9 aby wysłać ten wpis.

Ostatnio edytowano 11 maja 2007, 07:23 przez ziko, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2007, 15:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2006, 18:43

POSTY        93
Z tym sprawozdaniem to jest ciekawa rzecz. Ten geniusz Świętokrzyskiej, który to spłodził, dał nam raptem parę dni, żeby sprostać jego zachciance. A teraz ten sam geniusz daje sobie samemu aż prawie 3 tygodnie, żeby dopiero teraz zastanowić się nad tym, co też on miał na myśli. To jest naprawdę genialne i warte I miejsca w konkursie na największy kretynizm roku. Obyśmy zdrowi byli...

10 maja 2007, 17:52

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Z tym sprawozdaniem to jest ciekawa rzecz. Ten geniusz Świętokrzyskiej, który to spłodził, dał nam raptem parę dni, żeby sprostać jego zachciance. A teraz ten sam geniusz daje sobie samemu aż prawie 3 tygodnie, żeby dopiero teraz zastanowić się nad tym, co też on miał na myśli. To jest naprawdę genialne i warte I miejsca w konkursie na największy kretynizm roku. Obyśmy zdrowi byli...

Myślę, że ten pomysł zasługuje jednocześnie na miejsca: pierwsze, drugie i trzecie razem wzięte.

10 maja 2007, 18:06
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

- wszystkich, każdy dokument z główką POSTANOWIENIA włącznie z wszczęciami, 3 i 7 dniówki, interpretacjami itp. (nie wiem jak to policzyć),
- czy też zwracać uwagę, że w górnej części jest "Liczba wydanych decyzji w podziale na:"?

Przy prawie każdej decyzji wystarczy w ciemno dać dwa postanowienia - wszczęcie i 7 dni.
Interpretacje podajecie tylko postanowienia od 01.01.2005 czy informacje też wrzuciliście?

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tyle robię tych raportów, że wciskałem F9 aby wysłać ten wpis.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Też, choroba zawodowa. Swoją drogą ciekawe, czemu wymyślili F9 a nie, tak przypadkowo, "enter".

Ostatnio edytowano 11 maja 2007, 07:25 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2007, 18:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2007, 19:01

POSTY        7
Mamy nowe tabelki, objaśnienia i nikt nie komentuje?
A przy okazji: co to są decyzje odwoławcze, bo nie wyjaśnili???

11 maja 2007, 19:40
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 lut 2007, 20:51

POSTY        18

<!--quoteo(post=9591:date=10. 05. 2007 g. 15:45:name=ziko)--><div class='quotetop'>(ziko @ 10. 05. 2007 g. 15:45) [snapback]9591[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Przy prawie każdej decyzji wystarczy w ciemno dać dwa postanowienia - wszczęcie i 7 dni.
Interpretacje podajecie tylko postanowienia od 01.01.2005 czy informacje też wrzuciliście?

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tyle robię tych raportów, że wciskałem F9 aby wysłać ten wpis.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Też, choroba zawodowa. Swoją drogą ciekawe, czemu wymyślili F9 a nie, tak przypadkowo, "enter".
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

7 to niekoniecznie, nie każdy us wydaje postanowienie.

12 maja 2007, 10:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 18:13

POSTY        87
Jest 28 maja 2007r. MF przesyła wyjaśnienie sposobu wypełnienia tabelek... i daje na ich wypełnienie czas do 31 maja izbom skarbowym... i zlany potem się obudziłem. To był tylko sen.

Ostatnio edytowano 14 maja 2007, 12:15 przez ronin0767, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2007, 21:22
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ewolucja tegoż topicu pozwala domniemywać, iż Sławetne Sprawozdanie (w skrócie SS) zostało nam rzucone jako temat zastępczy zamiast deliberowania nad losami KAS-y...

Ostatnio edytowano 14 maja 2007, 12:15 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

13 maja 2007, 21:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:24

POSTY        98

Ewolucja tegoż topicu pozwala domniemywać, iż Sławetne Sprawozdanie (w skrócie SS) zostało nam rzucone jako temat zastępczy zamiast deliberowania nad losami KAS-y...

Też mi to przyszło do głowy - metoda kija i marchewki (jeno tej marchewki ciągle nie widać).

Ostatnio edytowano 14 maja 2007, 12:16 przez Corben, łącznie edytowano 1 raz

14 maja 2007, 08:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
I tu również dokładnie widzimy totalny brak szacunku dla podległych pracowników. Po co brać się za analizowanie sprawozdań, które już są w Min. Fin. skoro można kazać zrobić to przepracowanym urzędnikom w terenie. Lepiej wychodzić o 13-tej z pracy a może raczej z miejsca odpoczynku przed zadaniami we własnych domach? Ale za to jest czas na obmyślanie bzdurnych zarządzeń i rozporządzeń.  <_<  :mur:

Ostatnio edytowano 15 maja 2007, 13:15 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz

15 maja 2007, 13:15
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
Moi drodzy, po co kłótnie
po co Wasze swary głupie?
Wszak MF ma Was w zupie.

A propos możebyśmy tak podkupili znienawidzonego w MEN Ponurego Romka i zamienili sobie ministra. Tabelki byłyby równie albo bardziej. Ale za to byłoby śmieszniej :( .

Hmm a tak wogóle to decyzje o odmowie nadania NIP to są "Liczba wydanych rocznie decyzji NIP" czy nie?

15 maja 2007, 13:44
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 79 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona