Jedni cenzurują a drudzy szpetnie moderują/manipulują... Mój tekst po drodze pomiędzy "kliknij" a "ukaż się" został przez moderatora zasadniczo "zmoderowany". Zamienił wszystkie użyte przeze mnie sformułowania "skarbowcy.pl" na "skarbowcy.pl" przez co tekst celowo/niecelowo stał się bezsensowny w znacznej części... Moderatorze -jezeli już chcesz coś komuś poprawiać to zrób to chociaż z głową... Na szczęście zainteresowani mogą na celnik ach poczytać oryginały... A tak na marginesie: właśnie awansowałem u Króla I do rangi farmy trolli... I jak tu nie być prorokiem wpisując wcześniej że żaden z Panów nie zasłużył na moje zaufanie?
18 maja 2020, 06:06
Re: Cenzura na forum celników
mruwkaZz
Jedni cenzurują a drudzy szpetnie moderują/manipulują... Mój tekst po drodze pomiędzy "kliknij" a "ukaż się" został przez moderatora zasadniczo "zmoderowany". Zamienił wszystkie użyte przeze mnie sformułowania "skarbowcy.pl" na "skarbowcy.pl" przez co tekst celowo/niecelowo stał się bezsensowny w znacznej części... Moderatorze -jezeli już chcesz coś komuś poprawiać to zrób to chociaż z głową... Na szczęście zainteresowani mogą na celnik ach poczytać oryginały... A tak na marginesie: właśnie awansowałem u Króla I do rangi farmy trolli... I jak tu nie być prorokiem wpisując wcześniej że żaden z Panów nie zasłużył na moje zaufanie?
Szanowny Użytkowniku, proszę o wskazanie, który post został Twoim zdaniem "Zmoderowany" w taki sposób, iż nastąpiło wypaczenie jego treści czy przekazu. Proszę również o wskazanie daty jego ukazania się.
18 maja 2020, 10:14
mruwkaZz
i znowu to samo czyli zamiana skarbowcy.pl (słownie celnicy[kropka]pl) na skarbowcy.pl - być może to niezamierzone działanie jakiegoś automatu systemowego i swoistej autocenzury ale żeby aż tak obawiać się wyrażenia celnicy[kropka]pl??? To samo było w moim wpisie z 17.05 z 07:43, gdzie prawidłowy i jedynie logicznie brzmiący akapit powinien miał pierwotnie treść: "No i teraz nie wiem czy jego odpowiedź na moje pytanie "czy celnicyPL (słownie celnicy + PL - być może w pierwowzorze była "kropka", nie pamiętam...) będą walczyć o podwyżki dla całej KAS czy tylko dla SCS" była szczera czy tylko udawana. Pytanie zadałem w kontekście wpisu pana Króla I że KP zepsuł swoim porozumieniem możliwość zawarcia kompromisu z MF. Chciałem wykluczyć czy ten kompromis ma polegać na tym że w zamian za podwyżkę dla SCS (co byłoby realizacją postulatu równego traktowania służb) celnicypl (słownie: celnicy + PL) zgodzą się na odstąpienie od podwyżek modernizacyjnych dla pozostałej części KAS. Po kilku wymijających odpowiedziach otrzymałem w końcu zapewnienie od Króla I że tak nie będzie. Tyle że teraz nie wiem co było szczere a co było jedynie"podpuszczaniem mnie". Mam wprawdzie zamiar zadać publicznie jeszcze kilka pytań na tamtym forum, mimo że pan Król I deklaruje skrupulatne wychwycenie mojego nowego nicku i prewencyjną cenzurę ale zwracam uwagę na tę kwestię wszystkim skarbowcom niemundurowym."
18 maja 2020, 11:04
mruwkaZz
Jedni cenzurują a drudzy szpetnie moderują/manipulują... Mój tekst po drodze pomiędzy "kliknij" a "ukaż się" został przez moderatora zasadniczo "zmoderowany". Zamienił wszystkie użyte przeze mnie sformułowania "skarbowcy.pl" na "skarbowcy.pl" przez co tekst celowo/niecelowo stał się bezsensowny w znacznej części... Moderatorze -jezeli już chcesz coś komuś poprawiać to zrób to chociaż z głową...
Zamienił "skarbowcy.pl" na "skarbowcy.pl" ?
To niesamowite!
A tak na poważne. W słownikach jest automatyczna zmiana linka celnicy na skarbowcy, tak jak niektóre i inne linki, np. michnikowy szmatławiec na "michnikowy szmatławiec". Taką sytuację zastałam i ja jej nie zmienię. Edytuj swego posta przez "cytuj ten post" i zobacz, że w środku jest tak jak napisałeś. Edytuj tego posta i przekonaj się, że tak jest.
mruwkaZz
A tak na marginesie: właśnie awansowałem u Króla I do rangi farmy trolli..
Bo może Ty nie jesteś żadna mruwka tylko brejza?
A Król I tylko rozpracował Ciebie? Tak jak "Frajer" (jak go nazywa "Jurnystefan") mnie i Unclesam
mruwkaZz
i znowu to samo czyli zamiana skarbowcy.pl (słownie celnicy[kropka]pl) na skarbowcy.pl - być może to niezamierzone działanie jakiegoś automatu systemowego???
Ty
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Marylin Monroe.
18 maja 2020, 11:33
BeataRoszkowska
W słownikach jest automatyczna zmiana linka celnicy na skarbowcy, tak jak niektóre i inne linki, np. michnikowy szmatławiec na "michnikowy szmatławiec". Taką sytuację zastałam i ja jej nie zmienię. Edytuj swego posta przez "cytuj ten post" i zobacz, że w środku jest tak jak napisałeś.
Nie ogarniam tego edytowania posta bo nawet mimo użycia opcji "cytuj ten post" mam już podstawione skarbowcy.pl zamiast celnicy[kropka]pl, więc wygląda na to, że faktycznie jakiś baaardzo dziwny automat tutaj "moderuje" ku uciesze "zaprzyjaźnionego inaczej" forum, gdzie moje wpisy są przedmiotem uważnej psychoanalizy W każdym razie cofam swoje krytyczne słowa pod adresem modera. Wygląda na to, że niezasłużenie (tym razem... ) oberwał...
18 maja 2020, 13:16
mruwkaZz
Nie ogarniam tego edytowania posta bo nawet mimo użycia opcji "cytuj ten post" mam już podstawione skarbowcy.pl zamiast celnicy[kropka]pl, więc wygląda na to, że faktycznie jakiś baaardzo dziwny automat tutaj "moderuje" ku uciesze "zaprzyjaźnionego inaczej" forum, gdzie moje wpisy są przedmiotem uważnej psychoanalizy
Wprowadzasz ludzi w błąd. Mam nadzieję, że nieświadomie:
Załącznik:
Cytuj ten post.jpg
Wcześniej napisałam również: Edytuj tego posta (czyli mojego) i przekonaj się, że tak jest. Chodzi o michnikowego szmatławca. Nadal możesz to zrobić.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy. Marylin Monroe.
18 maja 2020, 14:30
@beataroszkowska zacznijmy od tego, że u mnie nie ma opcji "edytuj" (tym samym nie mogę już nic zrobić ze swoimi wcześniejszymi postami). Jest wyłącznie "cytuj post". Nie wiem dlaczego tak jest, czy to kwestia przeglądarki, kwestia uprawnień czy kwestia tego, że jestem tu "V kolumną Króla I" i tym podobne... Zatem jeśli wprowadzam w błąd to w pierwszej kolejności samego siebie.
18 maja 2020, 14:37
Napisałam wyraźnie: Edytuj swego posta przez "cytuj ten post"
Edycja własnego posta przez autora jest możliwa w czasie 30 minut od napisania posta.
Ale nie martw się. Pepik79 z "zaprzyjaźnionego inaczej" forum też zgłupiał.
Załącznik:
MruwkaZz freudowsko się zapętlił na cytowanym powyżej forum.jpg
Nie przewidział biedak autokorekty, która niektóre linki celowo "deaktywuje".
PS Podpowiem Adminowi żeby zmienił autokorektę celnicy[dot]pl ze skarbowcy.pl na srelnicy.pl Będzie czytelniejsza. Wszak oni nas nazywają srarbowcami.
18 maja 2020, 14:58
BeataRoszkowska
Podpowiem Adminowi żeby zmienił autokorektę celnicy[dot]pl ze skarbowcy.pl na srelnicy.pl Będzie czytelniejsza. Wszak oni nas nazywają srarbowcami.
Jedni drugich warci... dać wam grabki, łopatki i do piaskownicy... I pomyśleć że jedni i drudzy aspirują do tego żeby reprezentować całe środowisko KAS... Na szczęście w zdecydowanej 80-procentowej większości ludzie widzą i właściwie oceniają tę błazeńską wojenkę prowadzoną ku uciesze MF
18 maja 2020, 15:34
mruwkaZz
Jedni drugich warci... dać wam grabki, łopatki i do piaskownicy...
Słusznie prawisz, waćpan.
Załącznik:
7 Król I.jpg
Załącznik:
14 -Siwy.jpg
Załącznik:
92 ZZPEA.jpg
Załącznik:
93 ZZPEA.jpg
18 maja 2020, 18:53
Jak nie ma cenzury, to co ja widzę ?
Niezła obłuda !
20 maja 2020, 21:24
Ten kciuk, jakby ktoś nie wiedział jest z forum skarbowcy - taki obrazek widzi ktoś, kto pisze niewygodne dla innych teksty.
21 maja 2020, 13:12
Agataf
Jak nie ma cenzury, to co ja widzę ? Niezła obłuda !
No przecież piszesz... i nawet obrazki wklejasz... to o co chodzi? Mnie na waszym portalu sam Król I osobiście wyciął (nawet specjalnie nie podając jakiegokolwiek powodu) i nawet obrazka wkleić nie mogę...
slawomir.Król I Niedziela o 00:16: MruwkazZ to wysłannik MF. Cele jego aktywności są aż nadto czytelne po tych paru wpisach. Przepraszam, że pozwoliłem na to, ale prowokowałem go wpisami, bo nie byłem pewien. Teraz już nie mam wątpliwości. Kasujemy ten nick. Zobaczymy pod jakim innym wróci. Wtedy poznam go od razu po pierwszym wpisie.
To jak gdzie jest (większa) cenzura?
21 maja 2020, 14:24
mruwkaZz
Agataf
Jak nie ma cenzury, to co ja widzę ? Niezła obłuda !
No przecież piszesz... i nawet obrazki wklejasz... to o co chodzi? Mnie na waszym portalu sam Król I osobiście wyciął (nawet specjalnie nie podając jakiegokolwiek powodu) i nawet obrazka wkleić nie mogę...
slawomir.Król I Niedziela o 00:16: MruwkazZ to wysłannik MF. Cele jego aktywności są aż nadto czytelne po tych paru wpisach. Przepraszam, że pozwoliłem na to, ale prowokowałem go wpisami, bo nie byłem pewien. Teraz już nie mam wątpliwości. Kasujemy ten nick. Zobaczymy pod jakim innym wróci. Wtedy poznam go od razu po pierwszym wpisie.
To jak gdzie jest (większa) cenzura?
Jak to się nazywa?
Zaoranie?