Teraz jest 04 wrz 2025, 10:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
13-stki 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:04

POSTY        42
Post 13-stki
Walle                    

Judykator_                    

Przyznam, że czasami oczom nie wierzę, jak czytam niektóre posty, i to na różne tematy.
Czy to taka straszna tragedia, że trzynastka zostanie wypłacona kilka/kilkanaście dni później?
A może znowu jest okazja, żeby ponarzekać... To takie typowo polskie przecież.

Nie mówię, że kocham JVR czy też, że podoba mi się podejście naszych przełożonych do ludzi zatrudnionych w aparacie skarbowym, ale na Boga! Czy każdy powód jest dobry, żeby podnosić larum? Przecież nikt nam tych pieniędzy nie zabierze. Czy dwa tygodnie opóźnienia spowoduje, że nasze dzieci będą głodować?
Litości!

Gratuluję rezerwy budżetowej - szacunek
dla mnie niestety to kolejne kilka tygodni szarpania się z ratami do spłaty
i liczenia  które rachunki bardziej opłaca się płacić po terminie
:(
ale... sam sobie jestem winien
liczyć nie umiem  :blush:
jak bym umiał to liczyłbym na siebie i na to forum nie zaglądał
:wacko:
(i naiwny jestem niestety znowu dałem sie nabrać
tym razem na to że może mało płacą ale pieniądze pewne zawsze  na czas)
:czytaj:
widocznie tylko ja tak mam

Ja także liczyłem na szybszą wypłatę, ale obawiam się, że nie skończy się na przeniesieniu terminu
A faktycznie ciekawe kiedy wypłata w MF...

02 lut 2011, 09:43

REJESTRACJA06 mar 2008, 20:02

POSTY        31
Post 13-stki
Najgorsze jest to, że jak zwykle nie możemy się dogadać we własnym gronie. "Góra " robi to celowo wiedząc, że  jedni już pieniądze dostali, a inni nie. Wprowadzanie zamętu i tym samym napuszczanie nie siebie ludzi z jednej grupy zawodowej to jest ich cel. Bo dopiero, gdy wszyscy będziemy jednomyślni i nie damy się podpuścić to będziemy dla nich groźni, a tak cóż? Robią z nami co chcą.

03 lut 2011, 19:20
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lip 2009, 13:38

POSTY        1
Post 13-stki
W MF trzynastek nie wypłacono. Podejrzenie, że pracowników traktuje się tu lepiej niż w jednostkach podległych, jest mocno nieuzasadnione - od dawna.

04 lut 2011, 09:20
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post 13-stki
ankaha                    

W MF trzynastek nie wypłacono. Podejrzenie, że pracowników traktuje się tu lepiej niż w jednostkach podległych, jest mocno nieuzasadnione - od dawna.

Wiemy, że aby obijać się mógł ktoś, tryać za dwóch musi ktoś inny. Jak widzę nalezysz to tej drugiej kategorii, czyli wyrobników. Krytyczne uwagi pod adresem MF nie dotyczą ciebie, choć faktycznie może tak wynikać z postów.
Trzymaj się  :piwo:

04 lut 2011, 11:40
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2009, 08:26

POSTY        1
Post 13-stki
Pamiętam rok 2008 - oszczędności duże jak nigdy i nie zdążyli wypłacić.
Ale wyciągnęli wnioski i już 13 wypłacona została w styczniu :dokuczacz:

04 lut 2011, 12:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 17:42

POSTY        5
Post 13-stki
andziak                    

Też dostałam trzynastkę - w połowie stycznia, jeszcze przed całą tą zadymą. Dobry naczelnik dba o ludzi :brawa:

Mam nadzieję, że naczelnicy "dobrzy" i niedobrzy to czytają i wyciągną wnioski na przyszłość.
My niestety mamy dalej Panią Naczelnik p.o. i póki co nie wychyli się w trosce o własne cztery litery :mur:

05 lut 2011, 18:24
Znawca

REJESTRACJA05 lis 2009, 19:55

POSTY        200
Post 13-stki
U nas też nie wypłacili w styczniu trzynastki.
andziak                    

... Dobry naczelnik dba o ludzi...

Pozostawię to bez komentarza  :excl:

06 lut 2011, 19:05
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post 13-stki
pianista                    

andziak                    

Też dostałam trzynastkę - w połowie stycznia, jeszcze przed całą tą zadymą. Dobry naczelnik dba o ludzi :brawa:

Mam nadzieję, że naczelnicy "dobrzy" i niedobrzy to czytają i wyciągną wnioski na przyszłość.
My niestety mamy dalej Panią Naczelnik p.o. i póki co nie wychyli się w trosce o własne cztery litery :mur:

Nie bój żaby - boi się wychylić teraz... będzie się bała jeszcze bardziej potem - bo będzie miała za dużo do stracenia. Pracownik jest na końcu łańcucha pokarmowego - muszą się pożywić ważniejsi - jego kosztem najczęściej. :dokuczacz:

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

07 lut 2011, 09:01
Początkujący

REJESTRACJA03 cze 2010, 20:41

POSTY        3
Post 13-stki
Jeśli pracownikom służby cywilnej trzynastki są wypłacane w różnych terminach i najczęściej na szarym końcu są właśnie pracownicy US, to nie jest to wszystko wporządku! Proszę nie komentować naszego niezadowolenia polskim tradycyjnym narzekaniem, bo to nie pasuje do tej kolejnej z resztą sytuacji. Ja również czekam na te pieniądze z niecierpliwoscią, bo pensja jaką mam stawia mnie wałaśnie w takiej sytuacji. Jeśli komuś starcza spokojnie na życie, to dla niego nie będzie ważne kiedy je dostanie. Uważam, że trzynastki powinny być wypłacane równocześnie wszystkim pracownikom służby cywilnej. Nie chcemy jak zawsze być na szarym końcu!

07 lut 2011, 16:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:21

POSTY        24
Post 13-stki
Nie wiem w jakim stopniu to pewna informacja, ale w ub.tygodniu Izba podobno przesłała pismo, że można dokonywać wypłat 13 -tek. Nasze będą albo dzisiaj albo 11 tego. Nagła zmiana planów o czymś świadczy!

08 lut 2011, 13:47
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post 13-stki
Tak. Bank światowy umorzył nam 95% długu i wszystkie odsetki. Możemy znowu poszaleć...  :wysmiewacz:  I sytuacja Polski stała się niewiarygodnie cudowna!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

08 lut 2011, 16:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 maja 2009, 13:01

POSTY        5
Post 13-stki
Wascho                    

Nie wiem w jakim stopniu to pewna informacja, ale w ub.tygodniu Izba podobno przesłała pismo, że można dokonywać wypłat 13 -tek. Nasze będą albo dzisiaj albo 11 tego. Nagła zmiana planów o czymś świadczy!

Czy możesz ujawnić z jakiego regionu jest IS, o której piszesz?

08 lut 2011, 16:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:21

POSTY        24
Post 13-stki
Do Soni- Warszawa i pieniądze już są. :D

08 lut 2011, 21:17
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2009, 22:32

POSTY        23
Post 13-stki
i to jest sposób na tzw. "kanalizowanie nastrojów" - ktoś na górze zna się na rzeczy

08 lut 2011, 22:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona