Teraz jest 04 wrz 2025, 07:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Żartuje się (a nawet szydzi) z PiS, Kaczyńskich, Rydzyka, Radia Maryja, moherów. Natomiast z PO nie wolno! Może więc warto zmienić temat na inny.
Jakie stanowisko zajął i co powiedział Premier w kwestii aresztowań Polaków na Białorusi?

16 lut 2010, 22:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Kto głosował na PO
Tadeo74                    

Żartuje się (a nawet szydzi) z PiS, Kaczyńskich, Rydzyka, Radia Maryja, moherów. Natomiast z PO nie wolno! Może więc warto zmienić temat na inny.
Jakie stanowisko zajął i co powiedział Premier w kwestii aresztowań Polaków na Białorusi?

Bo to nie jest śmieszne. To tragiczne!

17 lut 2010, 10:08
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Od dawna chodzi za mną prostacka myśl-marzenie. Chciałbym się załapać na wiejskie wesele, takie w świetlicy, z rosołem, golonką, przetaczaniem jajka po nogawkach i ciskaniem kieliszków za siebie. Jakoś nie ma okazji, a gotów jestem odżałować kopertę, gorzej z garniturem, w ślubny się nie wcisnę, w inny się wcisnąć nie dam. Wesele pozostaje w rozmarzonych myślach, ale za to poznałem młodą parę. Ona jest z urody taka sobie, z wykształcenia prawnik, z domu Sobiesiak. Ładne białe ząbki, pewność siebie, jako takie poczucie humoru. On z urody taki sobie, z wykształcenia prawnik, z domu Rosół, ząbki nie tak białe, pewności siebie jeszcze mniej, poczucie humoru żadne. Para poznała się przez znajomości. On znał jednego ministra, który był jego szefem, a ten minister znał jednego przestępcę, który był ojcem panny młodej. Oboje poszukiwali swojego miejsca na ziemi, on chciał być wielkim politykiem, ona samodzielną bizneswoman, obojgu los dał szanse, właściwie opiekunowie dali im szansę. Któregoś dnia zadzwonił znajomy przestępca co ministra Drzewieckiego:

? Dzień dobry Panie Ministrze, z tej strony borykający się z biurokracją przedsiębiorca Sobiesiak, który daje miejsca pracy i podnosi PKB ? rozbrzmiała osobista laudacja w ministerialnej słuchawce.
? Ach dzień dobry Panie Przedsiębiorco, Minister mówi, ten sam co gra w golfa i nigdy nie był w ?Pędzącym króliku?, jak również nie kupuje od gangsterów i nie zażywa narkotyków, co pragnę podkreślić z całą mocą ? padła dyplomatyczna odpowiedź.
? Wielce Szanowny Panie Ministrze, jest taka sprawa, przepraszam za kolokwializm. Otóż moja dorosła córka chciałaby się usamodzielnić, wie Pan Minister jaka jest ta młodzież, wszędzie im się spieszy. Niestety dziewczyna nieśmiała jest i same kłopoty z tą jej nieśmiałością. Tak sobie pomyślałem, żeby może na zachętę Wielce Szanowny Pan Minister wręczył mojej córce taki puchar, niech się dziewczyna otworzy. Pan Minister jest od sportu narodowego, to pomyślałem, że lepszego adresu nie ma.
? Oczywiście nie wiedzę żadnego problemu i bardzo proszę, aby mojej pomocy nie traktować jako formy zależności miedzy uczciwym biznesem i czytelną polityką. Trzeba popierać młodzież, właśnie realizujemy taki program rządowy: ?Pierwsza praca dla dziewczyny?. Chodzi o wyrównanie szans płciowych i kompetencyjnych. Jaką dedykację wygrawerować na pucharze, Szanowny Panie Przedsiębiorco, w którego lokalu zawsze sam płacę rachunki.
? I tu jest problem, że tak powiem, Wielce Szanowny Panie Ministrze, dla którego pracy i kompetencji jestem pełen podziwu. Dziewczyna nie bardzo wie w czym chce być samodzielna, pojęcia nie mam jaka dyscyplina jej odpowiada.
? Rozumiem Panie Przedsiębiorco, ale mam taki pomysł, wygrawerujemy dedykację następującą: ?Za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie?. Zgoda?
? Bardzo Pana lubię Panie Ministrze, bardzo Pana lubię i darzę szacunkiem, doskonała dedykacja, mocno powiedziane.
? Cieszę się, że mogłem bezinteresownie pomóc, proszę pozdrowić małżonkę, która przypadkowo spotkała się na Florydzie z moją lepszą połową i od razu się polubiły w czasie shoppingu. Do widzenia. Acha! Sprawę będzie pilotował mój człowiek, Marcin Rosół się nazywa, proszę Pana Przedsiębiorcę o zapisanie adresu email: Marcin.rosół@msit.gov.pl, niech dziewczyna przyśle CV, coś się na pewno znajdzie, Marcin, który nie ma z tą sprawą nic wspólnego będzie tę sprawę na pewno pilotował.
? Dziękuję przekażę, Panie Ministrze, również pozdrawiam całą rodzinę, którą widziałem może ze dwa razy, po pięć minut, a reszty nie pamiętam. Do zobaczenia.

Po tej rozmowie telefonicznej odbyły się dwie krótkie rozmowy nie telefoniczne.

? Magda, czy ty dalej chcesz być samodzielna?
? A za ile tatusiu? Żartowałam, no w sumie czemu nie, wszystko już mnie nudzi, mogę spróbować niezależności, czemu nie, tato.
? Ja tam uważam, że źle robisz, ale jak się upierasz, to masz tu adres email do Marcina Rosoła, to jest kumpel mojego kumpla w ministerstwie, on ci załatwi samodzielną robotę.
? A gdzie tatusiu?
? Coś się tam w Szczyrku zwolniło, jakiś ośrodek sportu, czy coś.
? Eeee, nie tatusiu, ja to bym już nie chciała na prowincji, nie ma czegoś w stolicy?
? Nie wiem, wyślij CV, napisz, że w Warszawie byś chciała niech się w ministerstwie martwią.

Druga rozmowa.

? Marcin, przyjdzie do ciebie mail od Sobiesiakówny, to córa Ryśka, weź jej tam coś znajdź.
? Chwilowo nie mamy panie ministrze.
? Mirek, mówiłem, żebyś mi mówił Mirek, jesteśmy tu kurwa jak rodzina.
? Chwilowo nie ma Mirek.
? A ja wiem, że jest ciężko, jakby było łatwo, to do ciebie bym nie przyszedł. Mądry jesteś chłopak i chcesz zająć moje miejsce?
? Ależ skąd panie?Mirek no co ty?
? Chcesz, chcesz, nie ma się czego wstydzić, normalne jest. No lecę na Orlika, jak będzie załatwione, to daj znać.
? Jasne Mirek.

http://kontrowersje.net/tresc/takie_jes ... _co_zrobic

19 lut 2010, 20:51

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Karta do głosowania na kongresie PiS

19 lut 2010, 21:17
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Rewolucję w prawie wyborczym zapowiada Platforma Obywatelska. Głosować mogliby już 16- latkowie. Na razie chodziłoby o udział w wyborach samorządowych - dowiaduje się reporter Radia ZET.

Platforma Obywatelska zamówiła już analizy specjalistów w tej sprawie. Trwają prace nad projektem odpowiednich zmian w prawie. Ważnym argumentem za obniżeniem wieku wyborczego dla posłów PO są przepisy kodeksu karnego, w którym obniżono wiek pełnej odpowiedzialności karnej właśnie do 16 lat. "Austria już w 2007 roku uchwaliła stosowne zmiany i w tym roku w czerwcu 16-latkowie będą mogli dokonywać wyboru, dyskusja rozpoczęła się w Finlandii i Norwegii - mówi poseł po Witold Pahl.

http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Polsk ... kow-do-urn

Kilka uwag na marginesie:
1) skoro będą uznani za "dorosłych", to czy będą mogli bez przeszkód kupować alkohol i papierosy?
2) znaczna część z nich chętnie zagłosowałaby na Dodę, Hanna Montana lub Tokio Hotel;
3) kodeks cywilny stanowi, że ograniczoną zdolność do czynności prawnych mają 13-latkowie - czemu więc  nie mogą głosować stosownie do projektu PO?
Wiadomo, że PO ma największe poparcie wśród młodzieży, a najmniejsze wśród ludzi starszych, więc niedługo doczekamy się projektu ustawy o odebraniu praw wyborczych osobom, które ukończyły 65 rok życia  :stop:

19 lut 2010, 21:36

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Tadeo74                    

Kilka uwag na marginesie:
1) skoro będą uznani za "dorosłych", to czy będą mogli bez przeszkód kupować alkohol i papierosy?

To akurat uregulowane jest odrębnymi przepisami, o zmianie których nikt nie wspomina.
Tadeo74                    

2) znaczna część z nich chętnie zagłosowałaby na Dodę, Hanna Montana lub Tokio Hotel;

Jeżeli zostaną zarejestrowani jako kandydaci przez PKW, to czemu nie?
ZCTW Doda jest obywatelką RP, posiada prawa obywatelskie, więc gdyby zdecydowała się kandydować, to każdy mógłby na nia zagłosować.
Czuję jak mi rośnie słupek
Tadeo74                    

3) kodeks cywilny stanowi, że ograniczoną zdolność do czynności prawnych mają 13-latkowie - czemu więc  nie mogą głosować stosownie do projektu PO?

Patrz p. 1
Tadeo74                    

Wiadomo, że PO ma największe poparcie wśród młodzieży, a najmniejsze wśród ludzi starszych, więc niedługo doczekamy się projektu ustawy o odebraniu praw wyborczych osobom, które ukończyły 65 rok życia  :stop:

Demagogia.
Oczywiście możesz mieć swoje zdanie i możesz je wyrazić w najbliższych wyborach.
Niestety masz małe szanse.
Platforma nokautuje konkurencję w nowym sondażu  :brawa:

19 lut 2010, 21:57
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
care31                    

I to jest, niestety, nieszczęście tego Kraju :(

19 lut 2010, 22:03

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Wolałbyś PiS, SLD czy może Samoobronę?

19 lut 2010, 22:07
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Sądzę, że życie zweryfikuje sondaże - żeby znowu nie było wpadki jak przed wyborami prezydenckimi w 2005r.  :D  

A co do wyrażania poglądów podczas wyborów, to najbardziej sprawiedliwe byłyby okręgi jednomandatowe do Sejmu i Senatu. Kto dostanie najwięcej głosów, ten przechodzi - żadnych miejsc na listach.

Powiem więcej, gdyby tak wprowadzić możliwość odwołania parlamentarzysty przed upływem kadencji przez wyborców analogicznie, jak wójtów (burmistrzów, prezydentów miast), wiele "skompromitowanych" osób zniknęłoby z życia politycznego.

19 lut 2010, 22:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Kto głosował na PO
care31                    

Wolałbyś PiS, SLD czy może Samoobronę?

To jest, niestety, nieszczęście tego Kraju, że zawsze musimy wybierać między większym a mniejszym złem.  :angry2:

I głosować nie ZA kimś, ale PRZECIW komuś. :(

PS
Kaczyński nie jest mi brat ni swat. :)

19 lut 2010, 22:15
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Pamiętacie Polską Partię Przyjaciół Piwa?  :P

19 lut 2010, 22:17
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
Komandosi GROM grali w piłkę z Tuskiem.
"Gigantyczny skandal"

Komandosi z GROM rozgrywali z członkami rządu i samym premierem Donaldem Tuskiem mecze piłkarskie.

- To niewyobrażalny skandal - ocenił w Radiu ZET Jerzy Szmajdziński z SLD. - Komandosi GROM, nie są po to, by grać w piłkę i by pokazywać się z politykami - ocenił Szmajdziński.

O jednym z takich meczów opowiadał ostatnio przed komisją hazardową Marcin Rosół, asystent byłego ministra sportu Mirosława Drzewieckiego.

Chodzi o mecz, w którym brali udział premier Donald Tusk oraz były szef MSW Grzegorz Schetyna, Sławomir Nowak i Marcin Rosół. Mecz został rozegrany między spotkaniem u Donalda Tuska, a rzekomym przeciekiem w "Pędzącym Króliku".

Posłanka PiS Beata Kempa pytając Rosoła o ten mecz sugerowała, że to na to spotkaniu mogło być spoiwem łańcucha przecieku.

Politycy w Radiu ZET rozmawiali o sytuacji w kadrowej w GROM.
- Zwolnienie kilku dowódców jednocześnie to sytuacja bez precedensu - stwierdził Szmajdziński.

Były dowódca jednostki GROM Roman Polko, pytany o mecze komandosów GROM z politykami, powiedział w wywiadzie dla "Polski The Times": nie widzę w tym niczego złego, jeśli nie przekłada się to na funkcjonowanie jednostki. Ale w tym przypadku, było inaczej. Dochodziły do mnie informacje, że koneksje polityczne, które się wtedy budowały doprowadziły do sytuacji, w której w cień został odsunięty dowódca wojsk specjalnych.

Jak doniosła w tym tygodniu "Rzeczpospolita" jeden z oficerów GROM złożył doniesienie do prokuratury na szefa tej jednostki płk. Dariusza Zawadkę.

Według gazety, zawiadomienie to efekt zmian personalnych w jednostce. W ostatnich miesiącach Zawadka zwolnił kilku doświadczonych na misjach w Iraku i Afganistanie oficerów. Sprawą zajęła się Wojskowa Prokuratura.

- Jeszcze nigdy oficer nie pozywał dowódcy. Nastroje wśród żołnierzy są coraz gorsze - powiedział "Rz" jeden z komandosów. Sam Zawadka zarzuty uważa za bezpodstawne.
Minister obrony narodowej Bogdan Klich zlecił kontrolę polityki kadrowej w jednostce GROM.
http://fider.idg.pl/info.asp?j=1&id=27482759

Dlatego nie głosowałem na PO
Piłka im w głowie, nie rządzenie.
I lody  :za2:

01 mar 2010, 22:34
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Kto głosował na PO
Zawsze można zagłosować na Partię  Kobiet.  :)   Ale była by odmiana.  Bez piłki nożnej. Ale może babski hokej lub zapasy ?

01 mar 2010, 22:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 07:09

POSTY        6
Post Kto głosował na PO
Za PIS-u było mniej stresu w Urzędzie a teraz jesteśmy niczym. Robić i gemby zamknąć, bez prawa do obrony gnoje. A o awansie czy paru groszach nie ma mowy. ANNA

02 mar 2010, 07:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 86  Następna strona