"Czy leci z nami Zyta?" - thriller, pol, 18, rok prod. 2007.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:56 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 09:53
Na kogo głosować! Tylko na LID, na Kwaśniewskiego!
Tekst tylko dla naiwnych moherów!!!
Czas na interwencję Do skończenia z “powściągliwością wobec Polski” wzywa Niemców Aleksander Kwaśniewski. Niemcy mają zabrać się do Polaków, jeśli ci wybiorą ludzi niewłaściwych, czyli braci Kaczyńskich.
Były prezydent nie sprecyzował, jakich to środków użyć mają nasi zachodni sąsiedzi, ufając widocznie ich doświadczeniu i wyczuciu. My możemy mieć zaufanie do patriotyzmu Kwaśniewskiego kształconego w SZSP pod skrzydłami PZPR, potem rozwijanego już w partii, której ojczyzną był Związek Radziecki, ojczyzna światowego proletariatu. Tę ojczyznę prosili o interwencję towarzysze partyjni w razie niewłaściwych wyborów rodaków. Dziś w takim samym momencie Kwaśniewski prosi o interwencję RFN. Uczy się.
Ciekawe, jak zareagują jego nowi towarzysze dokooptowani do SLD, specjalnie dla nich przemianowanego w LiD, Władysław Frasyniuk czy Jan Lityński. Głosili chwałę byłego prezydenta, wierząc, że znowu wyniesie ich blisko władzy. Zamilkli, kiedy ogłosił, że w USA ofiarowano mu suto opłacany kontrakt, a więc do roli męża opatrznościowego będzie mógł powrócić po jego zakończeniu. Dylemat: czy ogłosić narodową zbiórkę (w skali narodu sto tysięcy dolarów to pestka), aby zrekompensować Kwaśniewskiemu utratę amerykańskich zysków i tym samym od razu przywrócić go polskiej polityce, czy przesunąć wybory do czasu zakończenia jego wykładów - jest poważny. Dziś można by zainicjować zbiórkę, aby Kwaśniewski nie musiał już nigdy powracać do Polski.
Zaskakuje, że Kwaśniewski, któremu zarzucić można wiele, ale nie nadmiar odwagi, zdobył się na taką szczerość. Widocznie pomyślał, że już można. Drogę utorowały mu autorytety moralne III RP, ze szczególną rolą Bronisława Geremka, na którego zamówienie Daniel Cohn-Bendit z trybuny Parlamentu Europejskiego ogłaszał nastanie faszystowsko-stalinowskiego reżimu w Polsce. Szlak wskazywał mu Adam Michnik skarżący się za granicą na pełzający zamach stanu w naszym kraju i przywożący w jego granice Vaclava Havla, aby ten wezwał do międzynarodowej kontroli wyborów w Polsce. Trzeba wreszcie przywołać do porządku niesfornych Polaków. Kwaśniewski zrozumiał.
PS Były prezydent ogłosił, że nie powiedział tego, co powiedział. To dobrze. Zorientował się, że jeszcze nie można.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:57 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 09:54
LID nie ma szans na zwycięstwo, może uda się im wejść w koalicję w co również wątpię. Nie ma co ukrywać - PIS rozdaje karty a ludziom się to podoba. Poza tym ma poparcie w Radiu Maryja. Najważniejsze jest, aby wybrać mniejsze zło.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:19 przez Kropelka, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 10:18
Drago
"Czy leci z nami Zyta?" - thriller, pol, 18, rok prod. 2007.
Według ostatnich wieści to mają ją zabrać w najbliższym porcie lotniczym i wsadzić do luku bagażowego. :angry2:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:19 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 10:20
Najważniejsze to zagłosować zgodnie z własnym sumieniem. Nie ma głosów straconych - o ile są oddane. Moim skromnym zdaniem niewiele mamy możliwości - jak już wspominałem prawie wszyscy są albo skompromitowani, albo ich wybór nie prognozuje nam nic dobrego. Zapewne większość wyborców zagłosuje pod wpływem spotów reklamowych, które tak naprawdę służą wyłącznie ośmieszeniu (zdyskredytowaniu) przeciwników politycznych. Stawiam na UPR.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:20 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 10:34
Arnold, wybierzesz zgodnie z własnym sumieniem, zmniejszą ci pensję, zweryfikują stanowisko i okaże się, że jesteś bez pracy. Ja jeszcze nie zdecydowałam na kogo zagłosuję, ponieważ moi kandytaci nie mają szans.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:20 przez Kropelka, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 10:47
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Podejrzewany o korupcję prokurator sam zgłosił się na przesłuchanie, by uniemożliwić kolegom pokazową akcję zatrzymania o świcie - pisze "michnikowy szmatławiec".
Czwartek, godz. 11. W prokuraturze w Katowicach zjawia się mężczyzna w towarzystwie adwokata. Ma ze sobą szczoteczkę do zębów i pidżamę. Wszyscy go znają, bo to kolega z pracy - prokurator Mirosław P. z Gliwic. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
08 wrz 2007, 11:05
No i wyścig szczurów ruszył? <_<
Kto dobiegnie żywy i w grupie pierwszych 460 + 100 weteranów (senatorów)? Wpływ będą na to mieli tylko Ci, którzy jednak coś spuszczą do urny. :nonono:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:21 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 11:15
Kropelka
Arnold, wybierzesz zgodnie z własnym sumieniem, zmniejszą ci pensję, zweryfikują stanowisko i okaże się, że jesteś bez pracy. Ja jeszcze nie zdecydowałam na kogo zagłosuję, ponieważ moi kandytaci nie mają szans.
Jeśli jesteś za wprowadzeniem KAS-u to wybór powinien być jasny - zagłosuj za PIS. Jeśli wynik wyborów będzie taki jak ankiety na stronach "WPROST" to w skarbówce będą pracować najlepsi. WYNIKI ANKIETY Na kogo oddasz swój głos w wyborach parlamentarnych? Platformę Obywatelską 15.57% Prawo i Sprawiedliwość 50.97% Lewicę i Demokratów 10.56% Ligę i Samoobronę 6.51% Polskie Stronnictwo Ludowe 0.91% Prawicę Rzeczpospolitej 0.34% Platformę Janusza Korwina-Mikke 13.84% inne ugrupowanie 1.29%
Przypominam dziś sobota: mecz i kwalifikacje F1. :piwo:
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:22 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 11:16
millan80
Jeśli jesteś za wprowadzeniem KAS-u to wybór powinien być jasny - zagłosuj za PIS.
KAS zabierze mi dodatek i pewność pracy. A decyzję o odejściu chcę podjąć sama i w czasie, który mi odpowiada.
millan80
Jeśli wynik wyborów będzie taki jak ankiety na stronach "WPROST" to w skarbówce będą pracować najlepsi.
W skarbówce zostaną znajomi królika i będą się mieli dobrze! Tak jak to się dzieje i teraz: podwyżki dla nich, jakieś durne (ale dodatkowo płatne) stanowiska koordynatorów, ocena stanowisk, w których pewnym punktem jest tylko wykształcenie i staż pracy. Reszta jest "subiektywna". Nigdy nie uwierzę - po kilkuletniej obserwacji tego "zwierzęcego folwarku"- że swoi zostaną ocenieni rzetelnie. Poprostu nie mogą! Żaden kierownik nie podłoży się NUSowi! U mnie mówią, że swoi cokolwiek zrobią, cokolwiek powiedzą to będą pochwaleni i wynagrodzeni. Gdyby takie rzeczy zrobił ktoś spoza znajomych, to w takiej formie (prawnej, stylistycznej) dokument nie miałby prawa opuścić urzędu. :angry2:
Millan80
"Artur Balazs i Maciej Płażyński na listach PiS... Jak ustalił "Wprost", to prawdopodobne hity wyborcze dwóch największych partii, które już "dopinają" swoje listy. Strategicznym sojuszem Prawa i Sprawiedliwości ma być alians z Arturem Balazsem. Jak ustalił "Wprost", były minister rolnictwa trzy tygodnie temu wystąpił do sądu o rejestrację nowej-starej partii - Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego. Negocjacje w sprawie wyborczego mariażu prowadzi z nim sekretarz generalny PiS Joachim Brudziński. Z ustaleń "Wprost" wynika, że Balazs może otwierać wyborczą listę PiS w Szczecinie".
Oto prawo! Oto sprawiedliwość! :zygi:
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:24 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 11:45
:blush: KAS zabierze dodatek i zamiast zarabiać 2.100 zł będziesz mieć 3.500 zł. To chyba lepiej, prawda?
"W skarbówce zostaną znajomi królika i będą się mieli dobrze! Tak jak to się dzieje i teraz". Czy jesteś zatrudniony w skarbówce po znajomości? Jeśli tak to może faktycznie weryfikacja kadr w skarbowości jest potrzebna.
Pinero
"Artur Balazs i Maciej Płażyński na listach PiS... Jak ustalił "Wprost", to prawdopodobne hity wyborcze dwóch największych partii, które już "dopinają" swoje listy. Strategicznym sojuszem Prawa i Sprawiedliwości ma być alians z Arturem Balazsem. Jak ustalił "Wprost", były minister rolnictwa trzy tygodnie temu wystąpił do sądu o rejestrację nowej-starej partii - Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego. Negocjacje w sprawie wyborczego mariażu prowadzi z nim sekretarz generalny PiS Joachim Brudziński. Z ustaleń "Wprost" wynika, że Balazs może otwierać wyborczą listę PiS w Szczecinie".
Oto prawo! Oto sprawiedliwość!
Co nam chciałeś przekazać, może jakiś komentarz (to źle czy dobrze)? Masz jakieś haki na A. Balzasa?
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:25 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 11:55
millan80
:blush: KAS zabierze dodatek i zamiast zarabiać 2.100 zł będziesz mieć 3.500 zł. To chyba lepiej, prawda?
Tania propaganda.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy jesteś zatrudniuny w skarbówce po znajomości? Jeśli tak to może faktycznie weryfikacja kadr w skarbowości jest potrzebna. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak na razie to ty się chwalisz, że jesteś blisko grupy trzymającej władzę, więc ... się od Pinero. A weryfikację zacznij od ortografii w swoim tekście.
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:26 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 12:33
millan80
W tej chwili mam z dodatkiem brutto 3.500zł. Gdzie ta korzyść dla mnie? Nie zapomnij, że będzie 3 x minimum (o ile będzie) brutto! Czyli jakieś 3.400zł (po podwyżce minimalnej). Co zyskam? Będę się patrzeć jak mój dodatek, mój wysiłek (pieniężny, czasowy) wezmą diabli. Czyli nie warto się było uczyć, wystarczyło poczekać aż powróci komuna i da wszystkim po równo. "Czy się stoi czy się leży 3.500 się należy"? Za KASą optują ludzie, którzy mają mało, bo np. nie chciało im się potrudzić i pouczyć do egzaminu. Ja i wielu innych nie czekaliśmy aż nam manna z nieba spadnie. W ramach swoich możliwości zrobiliśmy wszystko, aby nasze pensje wzrosły. Tu i teraz!
millan80
"W skarbówce zostaną znajomi królika i będą się mieli dobrze! Tak jak to się dzieje i teraz". Czy jesteś zatrudniuny w skarbówce po znajomości? Jeśli tak to może faktycznie weryfikacja kadr w skarbowości jest potrzebna.
Nie jestem znajomą królika i dlatego nie mam złudzeń, że jak wejdzie KASa ze swoimi grupami to będę miała XVI grupę. Bo niższej już dostać nie mogę!
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:27 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 12:35
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> "Nie wstydzimy się tego, co w tym niezwykle trudnym czasie (...) udało nam się zrobić" - powiedział J. Kaczyński. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No tak tylko 3/4 Polaków musi się wstydzić za PiS. :angry:
Ostatnio edytowano 16 wrz 2007, 13:44 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz