Teraz jest 07 wrz 2025, 10:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2011, 21:56

POSTY        1263
Post Re: Polityka i politycy
Ostatnia parada Tomaszewskiego
czyli
kto w końcu został spłuczką?

Jan Tomaszewski – legenda polskiego futbolu, człowiek, który zatrzymał Anglię, ale nie potrafił zatrzymać samego siebie w drodze na dno konformizmu i żenady.

Obrazek

Tak od jutra powinny wyglądać krótkie biogramy znakomitego bramkarza, wielkiego fana Jarosława Kaczyńskiego i jego partii, który dziś posłużył obrażanej przez siebie od lat Platformie Obywatelskiej jako spłuczka w toalecie.
Spłuczka – piszę nieprzypadkowo, wszak sam Tomaszewski nazywał tak właśnie partię rządzącą jeszcze niedawno. Dziś zaś jego zadaniem było zaanonsowanie premier Kopacz przed jej konferencją z „nowym otwarciem” – jako Joannę D’Arc polskiej polityki, która „wzięła sobie na garb zaniechania poprzednich ekip” i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej…

Przykra to historia i smutna jak każda, w której główny bohater najpierw wypina w stronę przeciwników goły tyłek (gest w końcu dość piłkarski), a potem biegnie w podskokach przez całe boisko, by ich w tenże organ całować bez zabezpieczenia.
Ponury swąd braku kręgosłupa unosił się zresztą nad Tomaszewskim już od wczoraj, kiedy wystąpił w jednej z telewizji u boku senatora PO, Andrzeja Persona. Czy to wtedy właśnie przybił „deal” z partią rządzącą? Wiele na to wskazuje, bo dziś to właśnie nazwisko Persona pojawiło się w kontekście „transferu Tomaszewskiego”. Kto je ujawnił? Ano ten, który gorąco popiera wejście pana Janka do PO - Stefan Niesiołowski. Nie wiem, jak czuje się były bramkarz, mając dziś za orędownika człowieka, który Tomaszewskiego i jego kolegów z PiS obraził więcej razy niż ten wybronił sytuacji „jeden na jednego”.
Teraz Niesiołowski mówi, że od dawna „darzył pana Janka wielką sympatią”. Jakże to się szybko zmienia u takich ludzi, wystarczy obcałować cztery litery, a już zapomną, czym chwilę wcześniej pluli na całującego.

Panie Janku, od siebie, w swoim własnym imieniu, jako kibica, choć nie Pańskiego, bo na Wembley byłem za mały, a potem już Pana w piłce nie było – żegnam Pana na Pańskiej nowej drodze życia bez wielkiego żalu, a nawet z pewną radością. Pewnie, że nie należy się cieszyć z cudzego nieszczęścia, a za takie uważam Pana dzisiejszy coming out jako faceta bez charakteru i nabiału.

Ale myślę sobie, że Pana skrajna zupełnie ksenofobia, chamskie teksty wobec ludzi, którzy, owszem nie urodzili się w Polsce, ale Polskę reprezentowali na światowych stadionach, Pana wulgarne ataki na dawnego kumpla z boiska, Grzegorza Latę – zestawione z Pana żenującym lizusostwem wobec innego kumpla, choć już nie z Pana reprezentacji, Zbigniewa Bońka – to wszystko sprawiało, że wstyd było za Pana nie tylko mnie, ale i wielu innych fanom futbolu. Jeśli więc o mnie chodzi – nie będę wzorem „zdradzonych” kibiców gwizdać po dzisiejszym „transferze” na Pana widok.
Zresztą – jaki widok, przecież jeden Niesiołowski im w zupełności wystarczy.
Miłego grzania. Ławki oczywiście.

Krzysztof Feusette
http://wpolityce.pl/polityka/232405-ost ... l-spluczka

10 lut 2015, 21:22

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
PKW nie chce pokazać i pozwolić na zbadanie 2,5 mln nieważnych głosów!
I jak tu wierzyć w uczciwe wybory?

Tak się boją te postbolszewickie ludziki mówiące po polsku.

Państwowa Komisja Wyborcza nie zgadza się, by przebadano 2,5 mln nieważnych głosów z ostatnich wyborów do sejmików województw. Co ciekawe, chęć przeprowadzenia analizy zgłosiła prorządowa i lewicująca Fundacja Batorego, ale nawet w tym przypadku PKW uważa, że to niemożliwe.
Nieważne głosy razem z innymi materiałami z lokalnych komisji są zgromadzone i zabezpieczone w urzędach 2,4 tys. gmin całego kraju. Czekają na uprawomocnienie się orzeczeń sądów po protestach wyborczych – co potrwa mniej więcej do kwietnia. Potem mogą zostać zniszczone, co zostało oprotestowane przez Klub Jagielloński.

I tu zaczął się problem. Gdy fundacja zwróciła się o udostępnienie kart wyborczych do badań, PKW odmówiła, uzasadniając to tym, że wgląd do tych materiałów mogą mieć tylko sądy, prokuratura i policja. Według PKW taka decyzja może być podjęta tylko po zmianie przepisów, a to wymaga inicjatywy ustawowej.
Bez przebadania tych głosów - choćby przez prorządową fundację Batorego - ciężko odzyskać zaufanie do instytucji państwa w sprawie wyborów.
A kolejne już w maju.

CZYTAJ WIĘCEJ: Ważna inicjatywa! Czy do końca roku zniszczą wszystkie karty wyborcze? Sprawdź, gdzie zgłosić protest! NASZ WYWIAD
Fundacja Batorego powołała specjalny zespół, składający się z 13 naukowców, głównie socjologów i politologów. Ich zadaniem jest przygotowanie raportu, w którym ma się znaleźć wyjaśnienie zjawiska nieważnych głosów.

14 lut 2015, 18:18
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
jeden wart drugiego

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

16 lut 2015, 22:46
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Kamiński wyleci z polityki jak Nowak?! Przebiegłość zgubiła nowego doradcę Kopacz - kroi się kolejna afera zegarkowa…

Obrazek

Michał Kamiński pouczony przykładem Sławomira Nowaka, postawił ubiec media i wpisać do najnowszego oświadczenia majątkowego zegarek wart prawie 40 tys. zł. Jako sekretarz stanu w kancelarii premier Ewy Kopacz musi być przecież czysty jak łza. Sęk w tym, że drogie cacko nosi od lat, choć nie ujawniał go w żadnym z poprzednich oświadczeń.

Jak donosi „Fakt”, w najnowszym oświadczeniu majątkowym minister w Kancelarii Premiera, wpisał swój ostatni nabytek, czyli zegarek marki Paul Picot, model Gentleman 42, wart 37 tys. zł. Kamiński zapewnia, że kupił go sam już po odejściu z europarlamentu, a przed podjęciem pracy u boku Ewy Kopacz. Jednak „Fakt” przejrzał archiwum i znalazł w nim zdjęcia z lipca 2011 roku. Kamiński ma na nim ten sam zegarek, choć w oświadczeniach majątkowych nie ma po nim śladu!
Kilka tygodni temu mówił na antenie RMF FM, że nie ma sobie nic do zarzucenia w żadnej sprawie biznesowej.
Będę sprawdzany jako wysoki urzędnik państwowy przez wszystkie możliwe służby i tego sprawdzania się nie boję. Nie mam sobie absolutnie nic do zarzucenia
— mówił w kontekście Konradowi Piaseckiemu.
Jaką linię obrony przyjmie prawa ręka Ewy Kopacz? Użytkowanie testowe czy wydany przez zegarmistrza zegarek zastępczy? A może brał udział w szkoleniu Iwony Sulik, która nieświadomie lokowała na nim produkty? Wszystko wskazuje na to, że szykuje się kolejna afera zegarkowa.

http://wpolityce.pl/polityka/234217-kam ... -zegarkowa

18 lut 2015, 19:17
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Minister Kamiński plącze się w zeznaniach. Ujawniamy jego najnowszą wersję ws. zegarka

Obrazek

- Zegarek mam od 2011 r. Wpisywałem go wcześniej w oświadczenia bez podawania dokładnej wartości, gdyż nie jest to obowiązkowe - tak Michał Kamiński, minister w kancelarii premier Ewy Kopacz tłumaczy nie wpisanie zegarka za 37 tys. zł do oświadczeń majątkowych w 2012 i 2013 r. To nieprawda. Sprawdziliśmy, że w oświadczeniu z 2012 r. żadnego zegarka nie ma. Co z pewnością może zainteresować CBA i prokuraturę, to fakt, że minister codziennie zmienia wersję zdarzeń.

Od kilku dni "Fakt" opisuje nową aferę zegarkową w rządzie PO-PSL, tym razem z udziałem ministra Michała Kamińskiego. Najnowszy nabytek Ewy Kopacz (Kamiński został sekretarzem stanu w Kancelarii Premiera 3 lutego) w oświadczeniu majątkowym wpisał trzy posiadane zegarki za "ok. 10 000 zł" i jeden zegarek Paul Picot za "ok. 37 000 zł". Problem w tym, że na zdjęciach z poprzednich lat widać na ręku polityka ten ostatni zegarek, jednak nie ma go w oświadczeniach, które jako europoseł wypełniał w poprzednich latach.

Co to znaczy? Minister w kancelarii Ewy Kopacz wbrew prawu ukrywał posiadanie wartościowego przedmiotu (37 tys. to ponad 21 tegorocznych pensji minimalnych). Przepisy mówią jasno, że do oświadczenia należy wpisać każde mienie ruchome o wartości ponad 10 tys. zł. Portal niezalezna.pl poprosił Michała Kamińskiego, by osobiście wyjasnił wszelkie wątpliwości i odpowiedział na dwa pytania: Od kiedy posiada wspomniany zegarek i dlaczego wcześniej go do oświadczenia nie wpisywał?

Jego odpowiedź: „Posiadam ten zegarek od 2011 roku. Wpisywałem go wcześniej w oświadczenia bez podawania dokładnej wartości, gdyż nie jest to obowiązkowe.” wprawia w osłupienie. Powód? Oświadczenia majątkowe za lata 2011-2013, gdy Kamiński był europosłem są publicznie dostępne i tego zegarka, Paul Picot Gentleman 42, tam nie ma.

Oświadczenie majątkowe za 2011 rok. Nie ma żadnego zegarka:
http://orka.sejm.gov.pl/euposel7.nsf/0/ ... 10_018.pdf
Obrazek

Oświadczenie majątkowe za 2012 rok. Kamiński wpisuje wspomniane i w tym roku 3 zegarki, te o mniejszej wartości, po ok. 10 tys. zł. każdy. Modelu Paul Picot Gentleman 42 za "ok. 37 000 zł" nie ma:
http://orka.sejm.gov.pl/euposel7.nsf/0/ ... 11_018.pdf
Obrazek

Jakby tego było mało, porównując to co Kamiński mówi dziś, a to co mówił wcześniej rysuje nam się następująca zmiana wersji zdarzeń: Najpierw mówi, że kupił zegarek sam, już w 2014 r., później, że kupiła go żona jednak wcześniej, teraz, że tak naprawdę zegarek do oświadczenia wpisywał. Cytaty:

18.02.2015 r.
Michał Kamiński dla "Faktu":
"Ten zegarek był najdroższy, a kupiłem już po tym, jak przestałem być europosłem [2014 r. - przyp.]. Poprzednie [zegarki] wpisane były wcześniej"

19.02.2015 r.
Michał Kamiński dla "Faktu", gdy wyszło na jaw, że na archiwalnych zdjęciach z 2011 r. ma ten zegarek na ręku:
"Zapomniałem go wpisać. Przypomniała mi o nim żona (...) Dostałem ten zegarek w prezencie od niej. (...) to inna sprawa niż Sławomira Nowaka. Sam, przez nikogo nie przymuszany, wpisałem zegarek do oświadczenia majątkowego, żeby nie było żadnych wątpliwości"

Michał Kamiński w piśmie do blogera Matka Kurka:
"Nie rozpowszechniałem kłamstw na temat okoliczności zakupu zegarka Paul Picot. Prawdą jest informacja, którą podałem, iż zakupu tego dokonała moja żona. Żaden przepis nie nakłada obowiązku podawania okoliczności zakupu przedmiotów wymienionych w deklaracji majątkowej. W deklaracji majątkowej ujawniłem markę i wartość zegarka Paul Picot"

20.02.2015 r.
Michał Kamiński w piśmie do dziennikarza portalu niezalezna.pl:
„Posiadam ten zegarek od 2011 roku. Wpisywałem go wcześniej w oświadczenia bez podawania dokładnej wartości, gdyż nie jest to obowiązkowe.”

Czy drogi zegarek zgubi ministra Kamińskiego, jak niegdyś zgubił Sławomira Nowaka, kiedyś prominentnego polityka PO? Na pewno sam siebie pogrąża nie tylko nowymi wersjami zdarzeń, ale zrzuceniem odpowiedzialności za kupno na żonę. Jak wyliczył "Fakt", Anna Kamińska - w minionej kadencji radna powiatu otwockiego - by kupić zegarek za aż 37 tys. zł, musiałaby wydać na niego... niemal całe dochody z 2011 r.

Zegarek Paul Picot Gentleman 42 na ręku Michała Kamińskiego w kwietniu (audycja Moniki Olejnik) i 6 lipca 2011 r. (Parlament Europejski):

Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://niezalezna.pl/64403-minister-kam ... ws-zegarka

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kolejny wątpliwy zegarek Kamińskiego! Tyk, tyk, tyk… zbliża się koniec kariery „Misia”?

Obrazek

Czy zegary odmierzają już definitywny koniec kariery politycznej Michała Kamińskiego? Nowy minister w kancelarii Ewy Kopacz musi tłumaczyć się z kolejnego luksusowego czasomierza, który – wedle doniesień medialnych – zataił w swoim oświadczeniu majątkowym.

„Fakt” donosi, że polityk, zwany popularnie „Misiem”, nie zadeklarował posiadania zegarka marki Schwarz Etienne Roma La Classica o wartości ponad 30 tys. zł.
Minister Michał Kamiński zdradza wyjątkową wręcz słabość do luksusowych zegarków i zapominania o ich wpisywaniu w oświadczenia majątkowe. Zegarek marki Schwarz Etienne Roma La Classica wart ponad 30 tys. zł znaleźliśmy na ręku Kamińskiego na zdjęciach z 2010 r. Ale w żadnym z oświadczeń były europoseł go nie umieścił
— pisze „Fakt”.
Gazeta zauważa, że z takim właśnie drogim zegarkiem Kamiński wystąpił podczas konwencji partii Polska Jest Najważniejsza 12 grudnia 2010 r. Miał go na ręku także w czasie obrad europarlamentu we wrześniu tamtego roku. Zegarek ten nie pojawił się jednak w oświadczeniu majątkowym posła wypełnianym według stanu na dzień 31 grudnia 2010 r.
„Fakt” twierdzi , że to już drugie zegarmistrzowskie cacko – po zegarku Gentleman 42 marki Paul Picot za 37 tys. zł - którego Kamiński nie wpisał do oświadczenia majątkowego.
Minister tłumaczy natomiast, że w oświadczeniu za 2010 rok nie wpisał zegarka Schwarz Etienne ponieważ… kupił go okazyjnie i sprzedał
31 grudnia 2010 r. nie miałem już tego zegarka, dlatego nie ma go w oświadczeniu
— powiedział „Faktowi”.
Gazeta pyta co, w takim razie, stało się z pieniędzmi, które za zegarek dostał, bo w oświadczeniu Kamińskiego za 2010 rok nie ma mowy o zysku ze sprzedaży zegarka.
O sprawę zegarków Kamińskiego, którą bada już CBA, dziennikarze pytali Ewę Kopacz. Premier stwierdziła, że będzie miała wyrobioną opinię, gdy „zostanie zakończone procedowanie”, bo minister utrzymuje, iż ujawniał zegarki, tylko nie precyzował ile który kosztował…

http://wpolityce.pl/polityka/234859-kol ... iery-misia

24 lut 2015, 23:35
Zawodowiec

POSTY        3657
Najnowsze informacje o programie telewizyjnym

Dzisiaj w TVP Info wystąpi Stefan Niesiołowski.

Wczoraj w TVN24 wystąpił Stefan Niesiołowski.

Przedwczoraj w TVP2 wystąpił Stefan Niesiołowski.

Jutro w Faktach po Faktach wystąpi Stefan Niesiołowski.

POjutrze w TVP1 wystąpi Stefan Niesiołowski.

POpojutrze też gdzieś wystąpi Stefan Niesiołowski.

Ostatnio edytowano 04 mar 2015, 22:37 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

04 mar 2015, 22:34

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Coś ucichła sprawa drogich zegarków Misia karierowicza. Nowak poleciał za 1 zegarek, a ten ma dwa i cisza medialna.
Był rozkaz ucięcia sprawy tego przechrzty kopiejkowego?

09 mar 2015, 17:12
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
shoto                    

Coś ucichła sprawa drogich zegarków Misia karierowicza. Nowak poleciał za 1 zegarek, a ten ma dwa i cisza medialna.
Był rozkaz ucięcia sprawy tego przechrzty kopiejkowego?

Gdyby wszyscy lecieli, to kto by tam został?!  :wysmiewacz:

Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska, kilka razy pomylił się wypełniając oświadczenia majątkowe.

Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz w poniedziałek usłyszał zarzuty w poznańskiej Prokuraturze Apelacyjnej. Zdaniem śledczych podał nieprawdziwe dane w swoich oświadczeniach majątkowych. Poznańska prokuratura zajęła się sprawą po tym, gdy w 2013 roku otrzymała zawiadomienie z CBA.
- Podejrzany złożył wyjaśnienia, ich treść będzie przez nas weryfikowana. Czy przyznał się do zarzutów? W tej chwili nie podam takich szczegółów - podkreśla Hanna Grzeszczyk z poznańskiej Prokuratury Apelacyjnej. Doniesienie na prezydenta Gdańska złożyło CBA, było to w 2013 roku. Paweł Adamowicz tłumaczył wtedy, że kilka razy pomylił się wypełniając oświadczenia majątkowe. Miał pominąć fakt posiadania jednej z nieruchomości, którą wcześniej nabył. Nie podał też zysków z jednego z funduszów inwestycyjnych.
Czy to były wszystkie zarzuty CBA? Tego nie wiadomo, śledczy nie chcą podawać szczegółów. Wiadomo, że postawili Adamowiczowi sześć zarzutów. Kontrola jego oświadczeń dotyczyła lat 2007-2012.

Czytaj więcej: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... l?cookie=1

Tak jak w tym dowcipie o teściowej która zginęła od 5 ciosów nożem: upadła w kuchni nabijając się nóż. I tak jeszcze cztery razy.

"To była techniczna pomyłka z roztargnienia, którą powieliłem kilkakrotnie, zrobiłem ją nieświadomie."
Przypuśćmy: ukradłem w sklepie 5 zegarków, zatrzymuje mnie policja. Co ja mówię?
"To była pomyłka z roztargnienia, którą powieliłem kilkakrotnie, zrobiłem ją nieświadomie."
Czy jestem uniewinniony?

Palikot nie wpisał do oświadczenia samolotu. Na pytanie: dlaczego? Odpowiedział: a jest taka rubryka "samoloty"? Nie ma.
A jakby miał okręt podwody za 1 miliard dolarów? To też by nie wykazał.
Bo nie ma takiej rubryki "okręty podwodne"! :P
Tak więc drodzy urzędnicy: nie bójta żaby! W razie czego powiecie "To była techniczna pomyłka z roztargnienia, którą powieliłem/am kilkakrotnie, zrobiłem/am ją nieświadomie."

Tylko po diabła są te oświadczenia majątkowe skoro można wpisać co się chce lub czegoś nie wpisać i później tłumaczyć na różne sposoby? Póki co tylko Nowak beknął. Ale nie dlatego, że Platforma stosuje "standardy", tylko dlatego, że Nowak ma o wiele więcej za uszami niż głupi zegarek. Lepiej więc poświęcić zegarek niż przyjrzeć się przetargom przy budowie autostrad czy zakupowi Piendolino.  :excl:

Ostatnio edytowano 10 mar 2015, 20:28 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2015, 20:22
Zawodowiec

POSTY        3465
Badman                    

Najnowsze informacje o programie telewizyjnym

Dzisiaj w TVP Info wystąpi Stefan Niesiołowski.

Wczoraj w TVN24 wystąpił Stefan Niesiołowski.

Przedwczoraj w TVP2 wystąpił Stefan Niesiołowski.

Jutro w Faktach po Faktach wystąpi Stefan Niesiołowski.

POjutrze w TVP1 wystąpi Stefan Niesiołowski.

POpojutrze też gdzieś wystąpi Stefan Niesiołowski.

Gość programu Radia Zet Stefan Niesiołowski.

Witam państwa – program Gość Radia Zet – dziś gościem jest Stefan Niesiołowski z PO - wita Monika Olejnik
- Dzień dobry pani , dzień dobry państwu.

Panie pośle – czy nie czuje się pan źle obserwując spadające notowania PO?
- Nie - nie uważam, by notowania PO spadały. Ten sondaż mówiący o spadku popularności PO został zrobiony na zamówienie PiS.  Jarosław Kaczyński nie może zrozumieć, że PO ma władzę. To już przekracza wszelkie normy – PiS bezczelnie zmanipulował ten sondaż.
To kolejne ohydne, kłamliwe, żenujące, podłe, nikczemne, plugawe, obrzydliwe, haniebne, bezczelne kłamstwo PiS-u…
To…to…nie chcę tego nawet komentować…jak Kaczyński z tym całym PiS-em śmie robić jakieś kłamliwe sondaże…Nie…nie będę tego komentował…. Ich trzeba leczyć psychiatrycznie. Tu pomoże tylko psychiatra…Nie chcę tego komentować…
 :zly1:

- Tak pan uważa?
- Tak tak uważam.

- Czy stanowisko szefa RE dla polskiego premiera uważa pan za sukces?
- Tak – uważam za sukces i że to dobre dla Polski. Kaczyński z ta swoja partyjką…już nie chcę używać mocniejszych słów…
To, co PiS mówi w tej sprawie to kolejne ohydne, kłamliwe, żenujące, podłe, nikczemne, plugawe, obrzydliwe, haniebne, bezczelne kłamstwo… To…to…nie chcę tego nawet komentować…jak Kaczyński z tym całym PiS-em śmie mówić cokolwiek premierowi.  Ich trzeba leczyć psychiatrycznie. Tu pomoże tylko psychiatra…Nie chcę tego komentować…
 :wsciekly:

- Czy Andrzej Duda ma szanse na wygraną z Bronisławem Komorowskim w wyborach prezydenckich?
- Ten  Andrzej Duda niczym nie rózni się od Jarosława Kaczyńskiego. To, co  mówi Duda to są ohydne, kłamliwe, żenujące, podłe, nikczemne, plugawe, obrzydliwe, haniebne, bezczelne kłamstwa.…To…to…nie chcę tego nawet komentować…Jego trzeba leczyć psychiatrycznie. Tu pomoże tylko psychiatra…Nie chcę tego komentować…  :sex:

- Czy uważa pan że działania premiera Orbana na Węgrzech są niedemokratyczne?
- Ten cały Orban to taki ichni Jarosław Kaczyński. To, co PiS mówi w sprawie Wegier to kolejne ohydne, kłamliwe, żenujące, podłe, nikczemne, plugawe, obrzydliwe, haniebne, bezczelne kłamstwo…To…to…nie chcę tego nawet komentować…Ich trzeba leczyć psychiatrycznie. Tu pomoże tylko psychiatra…Nie będę tego komentował…
 :zygi:

- Dziękuję za rozmowę. Gościem moim i państwa był poseł Platformy Obywatelskiej profesor Stefan Niesiołowski.

16 mar 2015, 21:31
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Sikorski nachlał się wina i nażarł policzków za państwowe, ale wygrał proces o kota!

Obrazek

Bóg mi świadkiem, że zamierzałem odpocząć od wokandy, tym bardziej, że cały czas sporządzam jakieś pisma i patrzeć na paragrafy nie mogę, ale nie dadzą odpocząć. „Faktowi” przydarzyło się dokładnie to samo, co mnie, czyli Wysoki Sąd uznał, że autor artykułu pisząc o bulwersujących faktach z życia „elit” napisał o jedno słowo za dużo. Cała publikacja poświęcona skompromitowanemu ministrowi i marszałkowi RPIII zawierała prawdziwe treści dotyczące jego bizantyjskiego życia na koszt podatnika.
Okazało się, że raz Sikorski nie zapłacił „cudzesami” za swoje przyjemności i tak najbardziej europejski wszpechpolak Giertych odtrąbił sukces – proces wygrany. Owszem, wygrany, ale zapomniał Giertych dodać, że Sikorski procesował się o kota, bo nie miał żadnych szans w procesie o „kilometrówki”, żarcie, chlanie i pełen wyszynk na koszt podatnika. „A to znów zapłacił służbową kartą za prywatną, urodzinową kolację” – to zdanie zdecydowało o wygranym procesie Sikorskiego, który wytoczył „Faktowi”. Popłynęły wielokrotnie tysiące publicznych złotych na imprezy z kumplami, tutaj się wyjątkowo udało i aroganckich triumfów nie ma końca. Żadnych hamulców, dla czystej przyzwoitości, a nawet ze strachu przed ludzkim śmiechem, Sikorski nie powinien dotykać tematu: win, policzków, ośmiorniczek i kamieni kupy. Dzieje się inaczej, bo tak sobie wychowaliśmy „nietykalnych". Za każdym razem, gdy widzę tych bezczelnych typów, którzy mają odwagę po swoich wybrykach nie tylko się odzywać, ale straszyć sądami i moralizować, puszczam strzelistego pawia. Nie da się na to patrzeć, nie da się tego słuchać, nie da się tego oglądać.

Jeden olewa sobie zarządzenia sądu i szasta publicznym groszem jak mu się podoba, by w uzasadnieniu wyroku wyjść na ofiarę „hejtera”. Drugi rzuca „kurwami” ze sceny i każe katolikom „żreć to gówno”, po czym Sąd Najwyższy uznaje, że to chamskie i wulgarne, ale zgodne z prawem. Co innego wulgarny, chamski i przestępczy „król żebraków”, tutaj nie ma litości. W majestacie prawa darmozjady, pasożyty społeczne, które 100 razy publicznie gnoiły nie pojedynczych ludzi, ale całe miliony, pozostają nadal pod pancernym kloszem wymiaru sprawiedliwości. Zwykły obywatel, czytaj frajer, który powie do darmozjada „motyla noga” dostaje po *** w imię „dbałości o jakość debaty publicznej”. Nauczyłem się w ostatnim czasie jednego. Otaczająca nas patologia to nie jest stan wywołany jakąś nieodgadnioną tajemnicą, to są po prostu ludzie. Nie istnieje coś takiego jak Sądy, istnieją tylko sędziowie. Nie ma czegoś takiego jak prawo, obowiązuje tylko i wyłącznie wykładnia prawników. Moja lepsza połowa, która ma odporność psychiczną na poziomie motylka, nieustannie zadaje mi najprostsze pytanie: „Po co ci to, po co się znów w to pakujesz?”. Odpowiedź jest równie prosta i nie ma nic wspólnego ze szlachetnością, czy wzniosłymi porywami. Zwyczajnie rzygać mi się chce, gdybym patrzył na spokojnie na tych wszystkich błaznów żyjących w poczuciu bezkarności, nie wychodziłbym z kibla. Muszę, bo się uduszę, bo się porzygam. Nie ma sposobu na cudowną odmianę patologii w bodaj pół-normlaność, ale jest inny środek, który działa cudownie. Starotestamentowy baton za baton, przecinek za przecinek, strach za strach! O czym mówię? Babcia za skrojone z „Biedronki” Prince Polo dostaje 30 dni aresztu i w tym samym czasie cała Polska deliberuje o filantropie, który „może i kradnie, ale pomaga”.

90 gorszy, czyli poziom babci i jej smakołyku, to jest miejsce, od którego „filantrop” z głośnym nazwiskiem ma się zgłaszać na komendę i kiblować po wyroku. Wydrukowany po terminie paragon? Kara od US na poziomie kilku tysięcy dla hydraulika, który tyle w dwa miesiące nie zarobi. W tym samym czasie cała Polska deliberuje nad zegarkiem sekretarza stanu spóźnionym o 4 lata w deklaracji majątkowej. Błąd! Grzech naiwności, karygodne zaniedbanie! Do prokuratury za przecinek, za spóźnienie, za żywota, jak z hydraulikiem. Spróbuj Nowaku 25 dni po terminie złożyć PIT z dochodem 12 tysięcy na rok, a powąchasz sprawiedliwości, że popamiętasz. W tym samym czasie cała Polska deliberuje, czy prezes mógł olać złożenie w ustawowym czasie dokumentu dotyczącego wpływów na poziomie 40 milionów. Dopóki zwykli obywatele będą się z rozdziawionymi dzióbkami przyglądać bezczelnym przedstawicielom ogólnej patologii z całą pewnością nie zmieni się nic. Patologia musi czuć ten sam oddech na plecach, który czuje normalny człowiek. Takiemu Sikorskiemu, Owsiakowi, Darskiemu, Olejnik, Durczokowi mają się uginać nogi po odbiorze poczty, gdy widzą pieczątkę za jakiegokolwiek urzędu, że o sądzie i prokuraturze nie wspomnę. Musi wejść im w nawyk zwykły strach obywatelski, który towarzyszy szarakom. Muszą wiedzieć, że obywatele na każdym kroku patrzą nietykalnym na ręce i powiadamiają urzędy o każdym groszu, każdym przecinku, każdym zegarku, każdej pizzy, każdym „królu żebraków” rzuconym za publiczną kasę. Przetestowałem już wszystko, żeby się nie porzygać i wiem, że tylko to jedno lekarstwo działa. Strach za strach, paragon za koncesję, baton za zegarek – Stary Testament!

http://www.kontrowersje.net/sikorski_na ... ces_o_kota

Dębski odsłania prawdziwe kulisy działania Palikota!? Pociągający za sznurki Michnik i Komorowski, przewały finansowe i Tusk wywierający presję ws. wieku emerytalnego…

Albo to była chwila szczerości, albo chwila słabości, albo - co jednak jest mało prawdopodobne - pewna prowokacja.
W czwartkowy wieczór, na Twitterze, były poseł Ruchu Palikota, Artur Dębski (dziś udający ludowca w klubie PSL) opublikował kilka wpisów, które każą zastanowić się nad tym, w jaki sposób funkcjonowała partia Janusza Palikota, w jakim celu powstała i kto tak naprawdę pociągał za sznurki…
Oto kilka z wpisów:
Obrazek
Obrazek

Wygląda więc na to, że spełniają się „spiskowe teorie”, a Palikot wraz ze swoją ekipą - mieli pełnić rolę czegoś na kształt koncesjonowanej opozycji. Wywierający presję na palikociarni Adam Michnik, telefonujący raz po raz Bronisław Komorowski i sterujący partią Donald Tusk… A wielu dało się nabrać na ten cyrk.
Udał się nam Palikot
— pisał swojego czasu dziennik z Czerskiej.
Teraz wiemy, co mieli na myśli…
Szczęśliwie to już ostatnie dni biłgorajskiego błazna na scenie politycznej. Ale szkody, które narobił, odbijać się będą czkawką jeszcze długo…

http://wpolityce.pl/polityka/236208-deb ... erytalnego

Palikota wstydzi się nawet jego były PR-owiec: „Jego inteligencja może być porównywalna tylko z inteligencją pawiana”

Obrazek

Coraz mniej osób przyznaje się do Palikota. Wstydzi się za niego nawet jego były PR-owiec Piotr Tymochowicz, który szkoląc Palikota w dużej mierze przyczynił się do zła, które ten osobnik wyrządził polskiej polityce.

Tymochowicz przeprasza na Facebooku za Palikota, którego określa swoim „fatalnym błędem”. Kajając się, nakreśla mechanizmy, według których działa jego były „uczeń”.
Palikot „zakochuje się ” dość często, to w jakimś nawiedzonym Guru hinduskim, to w Kwaśniewskim, Tymochowiczu, Rozenku, Jaruzelskim, Grodzkiej, Nowackiej, Wałęsie ….. itd … aby chwilowo zaspokoić swoje Ego, ponieważ poza Ego Palikota jest tylko Nirwana
— pisze Tymochowicz.
Palikot to według niego „nowobogacki g…ojad odgrywający rolę księcia - który żyje tylko po to, aby sprawiać sobie przyjemność”.
Spec od wizerunku nie ma też najlepszego zdania o inteligencji szefa Twojego Ruchu.
Sygnały o inteligencji Palikota - były mocno przesadzone. To hipokryta i cynik do granic wyobraźni … którego inteligencja może być porównywana tylko z inteligencją pawiana, czego nie należy mylić z umiejętnością kłamstwa, oszustwa i ze sprytem tak w biznesie jak i w polityce.
I dodaje:
Jeśli czegoś w swojej karierze szczerze żałuję,  to właśnie tego, że niestety przyłożyłem się do kreacji owej kreatury.
Tylko czy można wierzy w szczerość przeprosin kogoś takiego jak Tymochowicz? Wart Pac pałaca, a pałac Paca…

http://wpolityce.pl/polityka/236283-pal ... ja-pawiana

16 mar 2015, 21:49
Zawodowiec

POSTY        3465
Sikorski: obawiam się, że prawdopodobnie mamy siedem ofiar śmiertelnych z Polski

Załącznik:
Sikorski ogłosił żałobę narodową.JPG

- Obawiam się, że prawdopodobnie mamy siedem ofiar śmiertelnych ataku w Tunisie. To jest niepotwierdzona informacja, ale takie dane dostałem z MSZ
- powiedział w "Faktach po Faktach" w TVN24 Radosław Sikorski.

- To by oznaczało, że jest to największy atak na Polaków od czasu World Trade Center. Oby się to nie potwierdziło, ale taką informację otrzymałem - mówił dalej marszałek Sejmu.
- Nie mogę potwierdzić tej liczby. Mogę jedynie potwierdzić, że wśród ofiar śmiertelnych są Polacy - komentował słowa Sikorskiego w TVN24 Biznes i Świat rzecznik MSZ.

Sikorski dodał, że polecił już opuszczenie flagi na gmachu parlamentu do połowy masztu. Dodał także, że w Polsce najprawdopodobniej zostanie ogłoszona żałoba narodowa. Ostateczna decyzja jednak, zgodnie z prawem, należy do prezydenta Bronisława Komorowskiego.

Wcześniej podczas konferencji prasowej rzecznik MSZ potwierdził, że wśród 22 ofiar śmiertelnych zamachu w Tunezji są też Polacy. Nie chciał jednak powiedzieć, ilu polskich turystów zginęło. Doniesienia tunezyjskich mediów mówiły o czterech ofiarach z Polski.
Marcin Wojciechowski poinformował też, że 11 osób z Polski zostało rannych. Zapowiedział również, że MSZ poda informację o liczbie ofiar śmiertelny dopiero wtedy, gdy dokona identyfikacji i potwierdzi tożsamość tych osób.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/sikorsk ... ski/pzsj87

Sikorski sam jest ofiarą.
Obrazek
Losu.

19 mar 2015, 18:07
Zawodowiec

POSTY        3465
Kradzione nie tuczy

22 mar 2015, 21:48
Zawodowiec

POSTY        3657
A ten jak zwykle dobrze poinformowany

httpimg.wiocha.plimagesfdfd5cc927a2c2e649b51a9cd9366fec8a.jpg

23 mar 2015, 23:12
Zawodowiec

POSTY        3465
Kopacz Ty skończ już
Załącznik:
Kopacz Ty skończ już z tym nierządem.jpg

Nalepiej żeby zakopała go POnad metr w głąb

25 mar 2015, 09:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289 ... 316  Następna strona