Teraz jest 09 wrz 2025, 06:01

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=14950:date=07. 09. 2007 g. 08:26:name=Arnold)--><div class='quotetop'>(Arnold @ 07. 09. 2007 g. 08:26) [snapback]14950[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... na kogo oddać głos...

Na mniejszość niemiecką?
:blink:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Niespecjalnie - Henryk Kroll und seiner Kamerad wchodzą do sejmu "ex lege", czy chcesz czy nie... A co do postu Helveta - masz rację, że wszystko za przeproszeniem w "lasce marszałka", mnie chodziło natomiast właśnie o konstruktywną aktywność opozycji, bo jakie są realia i szanse na wprowadzenie (w formie gotowych ustaw) własnych rozwiązań przez opozycję - wiadomo... A teraz poczytam co tam podajesz w tych linkach i również :piwo:.

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:42 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 15:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

Wykształciuch kpi, że Millan, jako niby mocher, pewnie nie wie kto to Bralczyk i Markowski?! Za kogo Ty się masz?! Udajesz mądrego, a głupio pytasz.

No to jeszcze jedno głupie pytanie od udającego mądrego - też cytat (niżej) z tego samego (patrz wyżej). Kto to napisał?

"Ach, oto wszystkie fakultety
Przebyłem: filozofię, prawo
I medycynę - i niestety
Też teologię pracą krwawą!
A tyle przyniósł mi ten trud,
Żem jest tak mądry, jak i wprzód!
Zwę się magistrem i doktorem też,
I już lat dziesięć wzdłuż i wszerz,
W górę i na dół, wspak i wskos
Prowadzę uczniów swych za nos -
I wiem, że człowiek nic wiedzieć nie może."

A za kogo się mam? A za takiego, co nie wie jaki to nowotwór językowy - kulturalność. A także co nie wie jak się pisze mocher , czy moher. Chyba muszę się też dowiedzieć kto to jest (był) M.Szymczak i W.Doroszewski. Może Millan80 i Kominiarz mi podpowie (jedna osoba o dwóch twarzach?). :nonono:

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:44 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 18:10
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 17:02

POSTY        28
Wy Młodzi już tego nie pamiętacie, ale w podświadomości, coś inszego od standardu emeryta skarbowego, na zawsze pozostanie ruch hipisowski (dzieci kwiaty).
Hasła przez tę formację niepolityczną głoszone czerpały, w wielu aspektach, z wielu religii masowych oraz, że tak powiem, z filozofii wolnościowych.
Całe przesłanie hipisa (przepraszam za uproszczenia) to: nieskrępowana wolność jednostki, pacyfizm, apolityczność, czerpanie szczęścia z każdej przeżytej chwili, wrażliwość na krzywdę zadawaną innym organizmom, bliskość naturze, wrażliwość na piękno w każdej postaci, etc.
Ponieważ nie ma i nie będzie żadnej partii politycznej o charakterze masowym z programem jw. (a wiem o tym na pewno z programów radiowych - telewizyjnych nie jestem w stanie oglądać z uwagi na słabiutki wzrok), więc usycham z tęsknoty za moimi niespełnionymi ideałami.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w wymianie poglądów. :mur:

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:45 przez Mirucha, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 19:24

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Wysłuchałem dziś wystąpienie sejmowe posła Kurskiego. Piękne wystąpienie, naprawdę mi się podobało...
Uwierzyłbym w to co zdaniem p. Kurskiego osiągnął rząd Kaczyńskiego i PiS. Uwierzyłbym, gdybym nie żył w Polsce i nie widział, co ta mocna EKIPA wyprawia. Jego tezy można określić jako mieszankę "półprawd i oczywistych kłamstw".
Szybko Roman Giertych obnażył obłudę p. Kurskiego.
Chwała pOsła Kurskiego trwała raptem 10-15 min. :P

Ps. Pinero jeśli słuchałaś wystąpienia Pawlaka to wiesz już dlaczego zastanawiam się nad głosowaniem na PSL. To głos rozsądku, którego i Lewicy i Prawicy dziś tak brakuje. Bardzo mi się podobał apel o budowanie Polski NORMALNEJ przeciwstawionej Polsce liberalnej (PO) i Polsce RADYKALNEJ (PiS). :brawa:

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:47 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 19:36

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Wysłuchałem dziś wystąpienie sejmowe posła Kurskiego. Piękne wystąpienie, naprawdę mi się podobało...
Uwierzyłbym w to co zdaniem p. Kurskiego osiągnął rząd Kaczyńskiego i PiS. Uwierzyłbym, gdybym nie żył w Polsce i nie widział, co ta mocna EKIPA wyprawia. Jego tezy można określić jako mieszankę "półprawd i oczywistych kłamstw".
Szybko Roman Giertych obnażył obłudę p. Kurskiego.
Chwała pOsła Kurskiego trwała raptem 10-15 min. :P

Ps. Pinero jeśli słuchałaś wystąpienia Pawlaka to wiesz już dlaczego zastanawiam się nad głosowaniem na PSL. To głos rozsądku, którego i Lewicy i Prawicy dziś tak brakuje. Bardzo mi się podobał apel o budowanie Polski NORMALNEJ przeciwstawionej Polsce liberalnej (PO) i Polsce RADYKALNEJ (PiS). :brawa:

Dzisiejsza transmisja zastąpiła i "Dobranockę" i dobrą komedię. Aż miło było posłuchać i popatrzeć.
Peeselowiec z Warszawy? Raczej nierealne...

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:47 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 19:47
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Dzisiejsza transmisja zastąpiła i "Dobranockę" i dobrą komedię. Aż miło było posłuchać i popatrzeć.

I chyba jedyna szansa na wspomniane 1.000 zł podwyżki, to przekonać Senatorów żeby dołączyli nas do ulgi wychowawczej... :angry2:

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:06

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

A dlaczego nie?

Ps. dobranocka dobranocką ale czy jutro będzie TELERANEK. :D

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Teleranek, był (jest?) chyba nadawany w niedziele. Aż tyle nasze (p)osły nie wytrzymają.

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:16
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
W linku dot. PO, podanym przez Helveta jest ich program(-y). Zwolennikom i przeciwnikom (też) polecam właśnie te programy. :czytaj:  Nie wiem, czy wystarczy Wam cierpliwości na przeczytanie tego! Mam obawy, czy wszyscy posłowie PO to przeczytali(?). Reformować chcą wszystko. No może z wyjątkiem... Kościoła, ale mogę się mylić. Wszystkiego nie przeczytałem. Niestety! :mur:

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:50 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:36

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ps. to sukces PiS, będą wybory ale jakie któż to wie? PiS dostanie kasę (jako partia, bo kara komisji wyborczej już nie obowiązuje), komisji śledczej ds. działalności PiS nie będzie; TVP, Prokuratura, Służby specjalne są w rękach PiS... PiS nie może przegrać wyborów, ale czy zdobędą 280 mandatów (tyle chce mieć J. Kaczyński, chociaż wystarczy Mu 231 mandatów)?

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:51 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:44
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Ogłasza się wszem i wobec wiadomem się czyni ,że :
dnia 7 września roku Panskiego 2007 - piatek - o godz. 21:43 Sejm V kadencji RP wreszcie się  

R O Z W I Ą Z A Ł!!!

KU CHWALE OJCZYZNY!!! (OBY)

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:54 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 20:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36
No i koniec tego bur... i będą wybory i trzeba dobrze wybrać!  No ale ideologicznie, czy pragmatycznie!
Oby to był koniec epoki nieudolnej władzy JARKA i jego ZIOBRA. Mam nadzieję, że nastęne rozdanie będzie dla nas, a nie KAS.  <_<
PS
Roman dzisiaj wyjątkowo dobrze gadał, tj. przedstawiał fakty wykazując zakłamanie tego PIS-owskiego układu. A tak przy okazji, to czy coś wiadomo o rozbijaniu "układu poznańskiego" w DKS, czy "wylot" jednego Dyr. to przypadek, albo coś! :lol:!!!

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:53 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 21:09

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ogłasza się wszem i wobec wiadomem się czyni ,że :
dnia 7 września roku Panskiego 2007 - piatek - o godz. 21:43 Sejm V kadencji RP wreszcie się  

R O Z W I Ą Z A Ł!!!

Ale czy to coś zmieni w Polsce?

Ps.
A Jarosław Kaczyński już po głosowaniu tuż przed godz. 24:00, zdążył posiać kolejne ziarna nienawiści – żenujący i śmieszny człowieczek, chory z nienawiści i żądzy władzy!
Obawiam się, że politycy rządzącej partii niczego się nie nauczyli, opowiadają dyrdymały tak jak je opowiadali... Ufni w doktrynę Jacka Kurskiego, że „ciemny lud i tak to kupi”. :(

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:55 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

07 wrz 2007, 23:03
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Tam jest jeszcze: KU CHWALE OJCZYZNY!!! I w nawiasie (OBY). :czytaj: I właśnie to OBY? :( A to zależy już od wyborców. Od nas też! Gdyby mieć pewność, że po wyborach powstanie POPiS? Albo "wygrywa" w Sejmie PO, a w Senacie PiS lub odwrotnie? Pilnowaliby się wzajemnie. Ale to tylko takie "gdybanie". Są jeszcze inne warianty. Np. nie głosować na wszystkich znanych oszołomów,  takich jak Tusk i Rokita czy Kaczyński i Kurski, a dać szansę "nieznajomym"  ze środka danej listy? Ale ciemny lud (...) i pozostaje to :mur:.

Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:56 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

08 wrz 2007, 06:08
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 94  Następna strona