<!--quoteo(post=14950:date=07. 09. 2007 g. 08:26:name=Arnold)--><div class='quotetop'>(Arnold @ 07. 09. 2007 g. 08:26) [snapback]14950[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... na kogo oddać głos...
Na mniejszość niemiecką? :blink: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Niespecjalnie - Henryk Kroll und seiner Kamerad wchodzą do sejmu "ex lege", czy chcesz czy nie... A co do postu Helveta - masz rację, że wszystko za przeproszeniem w "lasce marszałka", mnie chodziło natomiast właśnie o konstruktywną aktywność opozycji, bo jakie są realia i szanse na wprowadzenie (w formie gotowych ustaw) własnych rozwiązań przez opozycję - wiadomo... A teraz poczytam co tam podajesz w tych linkach i również :piwo:.
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:42 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 15:55
kominiarz
Wykształciuch kpi, że Millan, jako niby mocher, pewnie nie wie kto to Bralczyk i Markowski?! Za kogo Ty się masz?! Udajesz mądrego, a głupio pytasz.
No to jeszcze jedno głupie pytanie od udającego mądrego - też cytat (niżej) z tego samego (patrz wyżej). Kto to napisał?
"Ach, oto wszystkie fakultety Przebyłem: filozofię, prawo I medycynę - i niestety Też teologię pracą krwawą! A tyle przyniósł mi ten trud, Żem jest tak mądry, jak i wprzód! Zwę się magistrem i doktorem też, I już lat dziesięć wzdłuż i wszerz, W górę i na dół, wspak i wskos Prowadzę uczniów swych za nos - I wiem, że człowiek nic wiedzieć nie może."
A za kogo się mam? A za takiego, co nie wie jaki to nowotwór językowy - kulturalność. A także co nie wie jak się pisze mocher , czy moher. Chyba muszę się też dowiedzieć kto to jest (był) M.Szymczak i W.Doroszewski. Może Millan80 i Kominiarz mi podpowie (jedna osoba o dwóch twarzach?). :nonono:
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:44 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 18:10
Wy Młodzi już tego nie pamiętacie, ale w podświadomości, coś inszego od standardu emeryta skarbowego, na zawsze pozostanie ruch hipisowski (dzieci kwiaty). Hasła przez tę formację niepolityczną głoszone czerpały, w wielu aspektach, z wielu religii masowych oraz, że tak powiem, z filozofii wolnościowych. Całe przesłanie hipisa (przepraszam za uproszczenia) to: nieskrępowana wolność jednostki, pacyfizm, apolityczność, czerpanie szczęścia z każdej przeżytej chwili, wrażliwość na krzywdę zadawaną innym organizmom, bliskość naturze, wrażliwość na piękno w każdej postaci, etc. Ponieważ nie ma i nie będzie żadnej partii politycznej o charakterze masowym z programem jw. (a wiem o tym na pewno z programów radiowych - telewizyjnych nie jestem w stanie oglądać z uwagi na słabiutki wzrok), więc usycham z tęsknoty za moimi niespełnionymi ideałami. Pozdrawiam i życzę powodzenia w wymianie poglądów. :mur:
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:45 przez Mirucha, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 19:24
Wysłuchałem dziś wystąpienie sejmowe posła Kurskiego. Piękne wystąpienie, naprawdę mi się podobało... Uwierzyłbym w to co zdaniem p. Kurskiego osiągnął rząd Kaczyńskiego i PiS. Uwierzyłbym, gdybym nie żył w Polsce i nie widział, co ta mocna EKIPA wyprawia. Jego tezy można określić jako mieszankę "półprawd i oczywistych kłamstw". Szybko Roman Giertych obnażył obłudę p. Kurskiego. Chwała pOsła Kurskiego trwała raptem 10-15 min.
Ps. Pinero jeśli słuchałaś wystąpienia Pawlaka to wiesz już dlaczego zastanawiam się nad głosowaniem na PSL. To głos rozsądku, którego i Lewicy i Prawicy dziś tak brakuje. Bardzo mi się podobał apel o budowanie Polski NORMALNEJ przeciwstawionej Polsce liberalnej (PO) i Polsce RADYKALNEJ (PiS). :brawa:
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:47 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 19:36
zoltar7
Wysłuchałem dziś wystąpienie sejmowe posła Kurskiego. Piękne wystąpienie, naprawdę mi się podobało... Uwierzyłbym w to co zdaniem p. Kurskiego osiągnął rząd Kaczyńskiego i PiS. Uwierzyłbym, gdybym nie żył w Polsce i nie widział, co ta mocna EKIPA wyprawia. Jego tezy można określić jako mieszankę "półprawd i oczywistych kłamstw". Szybko Roman Giertych obnażył obłudę p. Kurskiego. Chwała pOsła Kurskiego trwała raptem 10-15 min.
Ps. Pinero jeśli słuchałaś wystąpienia Pawlaka to wiesz już dlaczego zastanawiam się nad głosowaniem na PSL. To głos rozsądku, którego i Lewicy i Prawicy dziś tak brakuje. Bardzo mi się podobał apel o budowanie Polski NORMALNEJ przeciwstawionej Polsce liberalnej (PO) i Polsce RADYKALNEJ (PiS). :brawa:
Dzisiejsza transmisja zastąpiła i "Dobranockę" i dobrą komedię. Aż miło było posłuchać i popatrzeć. Peeselowiec z Warszawy? Raczej nierealne...
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:47 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 19:47
helvet
Dzisiejsza transmisja zastąpiła i "Dobranockę" i dobrą komedię. Aż miło było posłuchać i popatrzeć. Peeselowiec z Warszawy? Raczej nierealne...
I chyba jedyna szansa na wspomniane 1.000 zł podwyżki, to przekonać Senatorów żeby dołączyli nas do ulgi wychowawczej... :angry2:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:06
helvet
A dlaczego nie?
Ps. dobranocka dobranocką ale czy jutro będzie TELERANEK.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:08
Teleranek, był (jest?) chyba nadawany w niedziele. Aż tyle nasze (p)osły nie wytrzymają.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:49 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:16
W linku dot. PO, podanym przez Helveta jest ich program(-y). Zwolennikom i przeciwnikom (też) polecam właśnie te programy. :czytaj: Nie wiem, czy wystarczy Wam cierpliwości na przeczytanie tego! Mam obawy, czy wszyscy posłowie PO to przeczytali(?). Reformować chcą wszystko. No może z wyjątkiem... Kościoła, ale mogę się mylić. Wszystkiego nie przeczytałem. Niestety! :mur:
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:50 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:36
No i Sejm był... i się zmył. :blink:
Ps. to sukces PiS, będą wybory ale jakie któż to wie? PiS dostanie kasę (jako partia, bo kara komisji wyborczej już nie obowiązuje), komisji śledczej ds. działalności PiS nie będzie; TVP, Prokuratura, Służby specjalne są w rękach PiS... PiS nie może przegrać wyborów, ale czy zdobędą 280 mandatów (tyle chce mieć J. Kaczyński, chociaż wystarczy Mu 231 mandatów)?
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:51 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:44
Ogłasza się wszem i wobec wiadomem się czyni ,że : dnia 7 września roku Panskiego 2007 - piatek - o godz. 21:43 Sejm V kadencji RP wreszcie się
R O Z W I Ą Z A Ł!!!
KU CHWALE OJCZYZNY!!! (OBY)
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:54 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 20:57
No i koniec tego bur... i będą wybory i trzeba dobrze wybrać! No ale ideologicznie, czy pragmatycznie! Oby to był koniec epoki nieudolnej władzy JARKA i jego ZIOBRA. Mam nadzieję, że nastęne rozdanie będzie dla nas, a nie KAS. <_< PS Roman dzisiaj wyjątkowo dobrze gadał, tj. przedstawiał fakty wykazując zakłamanie tego PIS-owskiego układu. A tak przy okazji, to czy coś wiadomo o rozbijaniu "układu poznańskiego" w DKS, czy "wylot" jednego Dyr. to przypadek, albo coś! !!!
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:53 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 21:09
praktyk1945
Ogłasza się wszem i wobec wiadomem się czyni ,że : dnia 7 września roku Panskiego 2007 - piatek - o godz. 21:43 Sejm V kadencji RP wreszcie się
R O Z W I Ą Z A Ł!!!
Ale czy to coś zmieni w Polsce?
Ps. A Jarosław Kaczyński już po głosowaniu tuż przed godz. 24:00, zdążył posiać kolejne ziarna nienawiści – żenujący i śmieszny człowieczek, chory z nienawiści i żądzy władzy! Obawiam się, że politycy rządzącej partii niczego się nie nauczyli, opowiadają dyrdymały tak jak je opowiadali... Ufni w doktrynę Jacka Kurskiego, że „ciemny lud i tak to kupi”.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:55 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 23:03
Tam jest jeszcze: KU CHWALE OJCZYZNY!!! I w nawiasie (OBY). :czytaj: I właśnie to OBY? A to zależy już od wyborców. Od nas też! Gdyby mieć pewność, że po wyborach powstanie POPiS? Albo "wygrywa" w Sejmie PO, a w Senacie PiS lub odwrotnie? Pilnowaliby się wzajemnie. Ale to tylko takie "gdybanie". Są jeszcze inne warianty. Np. nie głosować na wszystkich znanych oszołomów, takich jak Tusk i Rokita czy Kaczyński i Kurski, a dać szansę "nieznajomym" ze środka danej listy? Ale ciemny lud (...) i pozostaje to :mur:.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:56 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz