Coście się tak doczepili do braci mniejszych? Obiecali, że nie dadzą sobie wmówić, że białe jest białe a czarne jest czarne? Słowa dotrzymują!!! Obiecali, że zwalczą UKŁAD? Tak się poświęcili, żeby spełnić obietnicę, że sami we własnej bandzie utworzyli takowy i go ujawnili!!! A na resztę ta wstrętna platforma z SO i LPR nie pozwoliła. A to, że Lepper i Giertych niby byli koalicjantami to pomówienia, za które odpowiedzą odpowiednie osoby - wszyscy wiedzą jakie.
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 06 wrz 2007, 13:57 przez Reddevil, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 12:15
raf
2 roki temu o tej porze, w podobnej sondzie na tym portalu PiS miał ponad 50% poparcie Skarbowców...
Dziękuję Wam Skarbowcy!
Spoko RAF, ja wierzę w Skarbowców, jeszcze 50% będzie za PiS. :piwo: <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->/<!--sizec--></span><!--/sizec--> :mur:
Ps. jak to piszę to właśnie LiD połyka PO... widać już, że ostateczny wynik sondy będzie taki: 1. PiS 2. LiD 3. PO RAF, a czy Ty znając środowisko Skarbowców myślałeś, że wynik może być inny?
* * * * *
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Zatrzymanie b. szefa MSWiA Janusza Kaczmarka było niezasadne - uznał Sąd Rejonowy dla Warszawy-Mokotowa. Badał on zażalenie, jakie Kaczmarek złożył na swe zatrzymanie tydzień temu przez ABW. Twierdził, że było to niepotrzebne, bo starczyłoby wezwanie. O decyzji sądu, która zapadła na niejawnym posiedzeniu poinformował jego prezes Jerzy Podgórski.
Ale efekt medialny był OK. A jakby tak jeszcze Krauzego w kajdanki i do TVP, to notowania PiS by do 101% skoczyły. :rolleyes:
Ostatnio edytowano 06 wrz 2007, 13:58 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 13:34
zoltar7
Ale efekt medialny był OK. A jakby tak jeszcze Krauzego w kajdanki i do TVP, to notowania PiS by do 101% skoczyły :rolleyes:
No chyba, że Krause poszedłby zrobić siusiu i... <_< No to wtedy jedyna strata (w ocenie coniektórych) byłaby taka, że w telewizji by nic nie pokazali, a potem kłócili się kto do kogo zadzwonił z hasłem: Jasiu (Wojtuś, Jaruś, Maciuś - właściwe podkreślić) ratuj, co robić?...
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->sygnaturkę usunięto z uwagi na jej niezgodność z regulaminem <<oj, zbiera mi sie>> )<!--sizec--></span><!--/sizec-->
06 wrz 2007, 13:55
zoltar7
Ciekawe gdzie to wyczytałeś, bo nie na tym forum (z wyjątkiem tego, że jesteś naiwny, co akurat jest w mojej ocenie prawdą). Strasznie mataczysz. Millan bardzo Cię proszę nie wkładaj w usta swoich oponentów poglądów, których My nie głosimy, a sposób myślenia, który starasz się Nam przypisać, jest "wykształciuchom" zupełnie obcy (wbrew temu co twierdzą prominenci z otoczenia Wielkiego Brata).
Wygląda na to, że jednak "wykształciuchostwo" nie idzie w parze z "kulturalnością". A to kto napisał?
praktyk1945
No to "wykształciuchy"! Cyt. "Jestem magistrem! Jestem doktorem! I wiem, że nic nie wiem!". PS. Zoltar, wyjaśnij Millan-owi, kto to jest profesor Bralczyk i Markowski? Obawiam się, że nie wie
Wykształciuch kpi, że Millan, jako niby mocher, pewnie nie wie kto to Bralczyk i Markowski?! Za kogo Ty się masz?! Udajesz mądrego, a głupio pytasz.
zoltar7
Poza tym twoje wypowiedzi to w 80% słoma, nie ma w nich treści, tylko forma. Ps. Millan czy ty coś przypalasz, bo jeśli tak to człowieku rzuć to g...! Naprawdę szkodzi ci to na zmysły i zamula percepcję rzeczywistości.
A co jest w Twoich? Jakby wycisnąć wodę, to nic by nie zostało. Dlaczego Wy przeciwnicy PiSu (w większości chyba wyborcy PO), jesteście tacy wściekli na każdego, kto ma inne zdanie niż Wy? Dlatego, że w ostatniem momencie przegraliście wybory? Chyba tylko to tłumaczy tę Waszą pianę na ustach. I dlatego chcecie odreagować szydząc jak się da, gdzie się i kiedy się da z tych niby gorszych "mocherów"? Aby poprawić sobie samopoczucie? To Wy nie byliście za demokracją i wolnością słowa?! PS A może zażyjcie tabletki ziołowe, zamiast prochów, na uspokojenie? Bo Wam "szkodzą na zmysły i zamulają percepcję rzeczywistości". :rolleyes:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 06:57 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 16:17
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Antoni Mężydło złożył rezygnację z członkostwa w PiS na ręce Jarosława Kaczyńskiego - podał TVN24. Pojawiły się informacje, że Mężydło chce zasilić szeregi Platformy Obywatelskiej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A pomyśleć, że taki był p. Mężydło twardogłowy... oj jak on tego PiS bronił. :angry:
Ps. Czyżby szczury wyczuły, że statek tonie?
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:14 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 16:35
zoltar7
A pomyśleć, że taki był p. Mężydło twardogłowy... oj jak on tego PiS bronił. :angry:
Ps. Czyżby szczury wyczuły, że statek tonie?
Prędzej koń Trojański.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 07:21 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 17:17
Mam formalne pytanie Koleżanki i Koledzy skarbowcy oraz Władze związków zawodowych. Jestem pracownikiem urzędu skarbowego, mam ukończone 21 lat. Czy będąc nim mogę startować na posła czy niestety jako członek służby cywilnej nie mogę znaleźć się na żadnej liście wyborczej? Jeśli mogę startować w wyborach do Sejmu to jakie warunki muszę spełnić, żeby nie popełnić żadnego formalnego wykroczenia wobec naczelnika us, narażając się w ten sposób na zwolnienie. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:16 przez vatowiec99, łącznie edytowano 1 raz
06 wrz 2007, 19:50
Zoltar front walki o obronę demokracji poszerza się, przyłączył się także Kwaśniewski.
W wywiadzie udzielonym niemieckiej gazecie, oprócz rady jak Niemcy mają postępować z Polską, zauważa także w Kaczyńskich zagrożenie dla demokracji. <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1601492,11,item.html" target="_blank">Ostrzej z Polską</a>
Niesamowite wprost, były komunista radzi jak bronić demokracji … :rotfl: Miał rację Oleksy mówiąc, że jego „towarzysze” mają interes kraju głęboko w d…ie.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:16 przez Po_leczka, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 05:14
elsinore
[...] Ja nie jestem niczyim zwolennikiem, ale chciałbym aby krytycy PiS'u [...], a raczej może zwolennicy innych formacji typu PO, LSD (sorry SLD), PSL itp. pokazali mi co konstruktywnego dokonały te partie w trakcie ostatniej kadencji, jakie projekty ustaw złożyli w Sejmie, przy jakich projektach rządowych konstruktywnie współpracowali, czy też - w braku takowych przedsięwzięć - ograniczyli się jedynie do mniej lub bardziej uzasadnionego atakowania PiS'u... i oczekiwania co miesiąc w kolejce do sejmowej kasy.
No i co ? Czyżby nie było czym przekonać nieprzekonanych?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:16 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 06:30
Jeden z sondaży ukrytych przez wrogów: [attachmentid=232]
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:17 przez Reddevil, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 07:42
Kolega ELSINORE ma rację - w 100%. Ja też nie lubię PISu ale na kogo oddać głos - lewicę? Skompromitowana, PO - zapewne wejdzie w koalicję z lewicą, zresztą oni nic nie zmienią (albo w naszym przypadku na gorsze). LPR i Samoobrona - bez komentarza. Zostaje UPR i... PiS. Przynajmniej nie boją się niepopularnych rozwiązań i coś robią!
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:17 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 08:26
Arnold
...na kogo oddać głos...
Na mniejszość niemiecką? :blink: A możesz podać adres swojej modystki?
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:17 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 09:58
Też Cię lubię.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:18 przez Arnold, łącznie edytowano 1 raz
07 wrz 2007, 12:48
elsinore
[...] Ja nie jestem niczyim zwolennikiem, ale chciałbym aby krytycy PiS'u [...], a raczej może zwolennicy innych formacji typu PO, LSD (sorry SLD), PSL itp. pokazali mi co konstruktywnego dokonały te partie w trakcie ostatniej kadencji, jakie projekty ustaw złożyli w Sejmie, przy jakich projektach rządowych konstruktywnie współpracowali, czy też - w braku takowych przedsięwzięć - ograniczyli się jedynie do mniej lub bardziej uzasadnionego atakowania PiS'u... i oczekiwania co miesiąc w kolejce do sejmowej kasy.
elsinore
No i co? Czyżby nie było czym przekonać nieprzekonanych ?
Arnold
Kolega ELSINORE ma rację - w 100%. Ja też nie lubię PISu ale na kogo oddać głos - lewicę? skompromitowana, PO - zapewne wejdzie w koalicję z lewicą, zresztą oni nic nie zmienią (albo w naszym przypadku na gorsze). LPR i Samoobrona - bez komentarza. Zostaje UPR i ... PiS. Przynajmniej nie boją się niepopularnych rozwiązań i coś robią!
Nie do końca macie rację. Wbrew pozorom, opozycja także składała projekty własnych ustaw (najwięcej naliczyłem w PO). Przeklejenie ich tutaj zajmie zbyt dużo miejsca, więc poniżej podrzucam linki z inicjatywami ustawodawczymi klubów parlamentarnych PO, PSL i SLD (w kolejności alfabetycznej).
Teraz od zwolenników PiS-u oczekuję informacji kiedy panowie Jurek i Dorn (jako marszałkowie sejmu) wprowadzili widniejące tam projekty ustaw pod obrady niższej izby parlamentu (wystarczy podanie numeru druku).
PS. Specjalne pozdrowienia dla kolegi Elsinore.
Ostatnio edytowano 08 wrz 2007, 09:21 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz