Martwicie się o to, że rząd znowu majstruje przy waszych emeryturach? Nie macie co się martwić! Minister finansów Jacek Rostowski na antenie telewizji TVN24 uspokaja i wskazuje właściwą drogę: Te zmiany, "to będzie wolny wybór Polaków" - zapewnia.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
06 wrz 2013, 14:29
Re: Pośmiejmy się
Przychodzi gościu do lekarza i mówi: - Co mi jest? - Niestety, trzeba usunąć nerkę - mówi lekarz. - Ależ czemu? Rak? - pyta się zaniepokojony pacjent. - Nie. Wątroba się nie mieści.
06 wrz 2013, 17:57
Co najczęściej robią lekarze w kuchni? - Leczo…
Co mówi biolog w sklepie z telewizorami? - Cytoplazma?
Jaką nazwę przyjmie klub Gowina i Godsona? - Go-Go…
Do taksówki wsiada mocno podpity facet. Taksówkarz odpala auto i pyta: - Dokąd jedziemy? - Naaa dffforzec głóóówny… aaale szyyybko! – wybełkotał pijany klient. Taksówkarz wyłączył silnik i mówi do niego: - Ale my już jesteśmy na dworcu! Klient rzuca mu 50 zł i chlas go w twarz. - Panie! Co pan?! – zdziwił się taksówkarz. - Zaaa szybko jeeeździsz człowieku. Mooogłeś mnie zabić…
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
11 wrz 2013, 09:33
Mówi żona do męża: - Kochanie, nie uważasz, że powinniśmy spędzić cudowny weekend! - Wyśmienity pomysł moja droga. Do zobaczenia w poniedziałek.
Leci sobie duży pasażerski samolot. Wokół spokojnie. Pogoda ładna. Nagle podlatuje do niego wojskowy F16, którego pilotowi straszliwie się nudzi i zaczyna drażnić pilota dużej maszyny. Przelatuje nad nim, pod nim, jakieś beczki, korkociągi w niebezpiecznej odległości itp. Przy czym cały czas szydzi przez radio: - Czym ty latasz? Stodołą? Patrz na to człowieku. Zrobisz tak? Nie zrobisz! Mam lepszy samolot i nie ma czegoś takiego, co potrafisz ty i twoja maszyna, czego ja bym nie zrobił milion razy lepiej! Koleś w pasażerce coraz bardziej wnerwiony. Po którejś tam zaczepce w końcu proponuje: - OK, DeltaTangoCharlieCośTam. Teraz wykonam jeden myk, ale jak go nie powtórzysz - na dole stawiasz kolację, panienki, a na kadłubie swojego "odkurzacza" piszesz: JESTEM ZŁOMEM. Umowa? - Dawaj, misiu! Nie ma takiej opcji, żebyś wygrał, więc to ty napiszesz ten tekst na swoim kadłubie, a wódeczka, panienki itp. na twój koszt! - Uwaga! Zaczynam, tylko się nieco odsuń. Pilot F16 czeka. Mija pół minuty. Pułap ten sam. Prędkość ta sama. Nic się nie zmienia. Mija minuta, dalej nic. W końcu pilot pasażerskiego odzywa się w słuchawce: - Dobra, skończyłem. - A co to niby miało być?! - Byłem się odlać.
____________________________________ Wśród mędrców zawsze znajdzie się miejsce na głupotę.
11 wrz 2013, 09:41
Facet w przedziale dłuższą chwilę przygląda się intensywnie towarzyszowi podróży. Wreszcie stwierdza: - Wie pan, gdyby nie wąsy, wyglądałbyś pan, wypisz wymaluj, jak moja żona! - Przecież ja nie mam wąsów! - Taaa... a ona ma...
Jadą ludzie za granice na wczasy autokarem. Jeszcze w Polsce słychać krzyki: - Panie kierowco, panie kierowco! Sikuuu, jeszcze piwkooo! No i zatrzymali się na stacji benzynowej. Kierowca już zdenerwowany, bo to już 5 postój odkąd wyjechali. Wychodzą w końcu z tej stacji. Pełne siaty i kieszenie alkoholu. Ładują się do autokaru: - Dziękujemy Panie kierowco! Na to kierowca mówi, że trzeba sprawdzić, czy kogoś nie brakuje. Ale cisza. Nikt się nie odezwał. Jadą więc dalej. Przemknęli przez granice, przejechali ze 400 km i nagle do kierowcy podchodzi facet: - Panie kierowco... bo nie ma mojej żony... Kierowca oczywiście wkurzony, mówi: -Panie! No przecież pytałem, czy kogoś nie brakuje! Na to facet: - Wie Pan, mnie jej nie brakuje... Ja tylko mówię, że jej nie ma...
Ostatnio edytowano 11 wrz 2013, 09:48 przez oen, łącznie edytowano 1 raz
11 wrz 2013, 09:47
Pani sprzedawczyni do Jasia: Jasiu stań na końcu kolejki. Jaś odpowiada - nie mogę tam już ktoś stoi
12 wrz 2013, 21:43
Liderzy związków zawodowych podczas happeningu przed sejmem odsłonili pomnik premiera. Przedstawia on Donalda Tuska w peruwiańskiej czapce z piłką pod pachą. Umieszczono pod nim napis "premierowi naród". Tusk pytany przez dziennikarzy w sejmie, jak ocenia swój pomnik, powiedział, że nie zasługuje na pomnik i nie widział go, ale "jeśli jest on słoneczny i sympatyczny, to dziękuje i cieszy się". - Gdybym miał się w przyszłości Polakom, przynajmniej części rodaków, skojarzyć ze słońcem, a moi oponenci z deszczem, to jestem wygrany - dodał.
Załącznik:
be231e3fc14b458208786eacb473c51b.jpg
Załącznik:
img_1400.jpg
Złoty kolor niczym złoto z Amber Gold. Brakuje tylko ... nosa Pinokia ...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
13 wrz 2013, 15:51
ta przydługawa ręka to prawie jak nos
13 wrz 2013, 16:07
Rankiem, po hucznej zabawie: - Janie ! - Tak? - Czy u mnie w samochodzie drzwi otwierają sie do góry? - Nie... - Cholera, znów przywieżli mnie w bagażniku...
Hrabia puka do drzwi Hrabiny: - Hrabino azaliż mogę wejść? Hrabina na to: - A wejdź, a zaliż!
Hrabia ma jechać na wojnę. - Janie, masz tu klucz do pasa cnoty hrabiny. Pilnuj klucza i hrabiny! - Dobrze hrabio. Hrabia pojechał. Po dziesięciu minutach dogania go Jan: - Hrabio, nie pasuje!
13 wrz 2013, 17:51
Żona wróciła dziś ze sklepu ze skrzynka piwa, kartonem wódki, ośmioma butelkami whisky i dwoma bochenkami chleba. Pytam zdziwiony: - Mamy jakąś imprezę? - Nie. - Więc po co nam dwa chleby?
Turysta zgubił się na pustyni. Po wielu dniach czołga się wyczerpany, głodny i spragniony. W pewnym momencie widzi Araba na wielbłądzie. Resztką sił krzyczy do niego: - Wody, wody! Arab ulitował się nad nim i podał bukłak z wodą. Turysta wziął pierwszy łyk, wypluł z obrzydzeniem i mówi: - Ale z sokiem!
14 wrz 2013, 13:47
Załącznik:
tusk_hulimka.jpg
14 wrz 2013, 15:07
Załącznik:
tusku łupu cupu.JPG
co ten bębniarz robi?! toż on może wybić mu zęby a i tak już ma oczy wytrzeszczone, uszy rozciągnięte, czoło płaskie, resztki włosów na głowie...
aż żal patrzeć
a chłop tak dobrze zaczął
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 15 wrz 2013, 16:33 przez kominiarz, łącznie edytowano 3 razy
15 wrz 2013, 16:29
- Mamo, mamo zrób mi śniadanie... - Posłuchaj, to że sypiam z Twoim ojcem nie oznacza że możesz do mnie mówić "mamo". - No to jak mam mówić? - Normalnie, Andrzej.
17 wrz 2013, 19:03
Komendant Straży Pożarnej przychodzi do dyżurki, zapala papierosa i robi sobie kawę. Następnie zwraca się do strażaków: - Chłopy, caaaałkiem powoli się zbieramy. Urząd Skarbowy się pali...
Przychodzi facet do biura pośrednictwa pracy: - Macie coś dla mnie? Jestem księgowym... - Jest posada głównego księgowego w firmie deweloperskiej, wymagane wyższe wykształcenie, perfekt angielski, min. 5 lat doświadczenia. - Hm... A coś prostszego? - Jest państwowy instytut, stanowisko referenta księgowego, 2 lata doświadczenia. - No niestety, a coś jeszcze prostszego? - O, tu mam coś dla zupełnych idiotów: Ministerstwo Finansów, Departament Podatków Pośrednich, Sekcja VAT.
Urzędniczka Urzędu Skarbowego do młodego przedsiębiorcy: - Jak pan śmiał w rubryce "Pozostający na moim utrzymaniu" wpisać "IV RP"?!