Teraz jest 06 wrz 2025, 18:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Helvecie, a gdzie duma narodowa. Nigdy nie pozwolę na armię zacieżną.
Chcesz żeby nasze dzieci wyrosły na sportowych analfabetów.

Taaaaaaak.
Tylko jak wytłumaczyć tym naszym dzieciom, że sport to jest szlachetna rywalizacja, a nie układy, interesy i szmal.
Skoro one widzą, jak choćby na ostatnim przykładzie, że nie jest!   :angry:

Ostatnio edytowano 13 cze 2008, 15:49 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2008, 15:49
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Tylko jak wytłumaczyć tym naszym dzieciom, że sport to jest szlachetna rywalizacja, a nie układy, interesy i szmal.
Skoro one widzą, jak choćby na ostatnim przykładzie, że nie jest!   :angry:

Szanowny rodzicu, a moze byś pokazał jak się gra np. w klipę, palanta. Na czym polega współzawodnictwo, na czym polega walka do końca, a w finale, ze miło spedziliśmy czas.

13 cze 2008, 16:17

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Helvecie, a gdzie duma narodowa. Nigdy nie pozwolę na armię zacieżną. Chcesz żeby nasze dzieci wyrosły na sportowych analfabetów.

Niestety już wyrastają. Po co biegać, skakać, rzucać, grać, dźwigać ciężary czy wiosłować. Przecież to wymaga wysiłku, wyrzeczeń, wylania litrów potu... Lepiej posiedzieć przy kompie, telewizorze albo z kumplami przy papierosach i piwie. Gdy ja miałem -naście lat, sport dawał możliwość do wybicia się ponad kreskę socjalistycznej przeciętności, dawał możliwość zagranicznych podróży, w ostateczności był jedną z niewielu możliwości spędzania wolnego czasu. Teraz dzieciaki mają inne rozrywki.
Z drugiej strony - sport na poziomie wyczynowym ( zwłaszcza w wydaniu indywidualnym ), to dzisiaj niemal wyłącznie ( bardziej lub mniej zakamuflowany ) doping. Ja poświęcę wszystko by w uczciwy sposób dojść do poziomu 8 metrów w skoku w dal ( przykład pierwszy z brzegu ), a ktoś dodatkowo się podszprycuje i skoczy 8,50 m. To na cholerę mi to wszystko?
Sport w czystej formie zmierza do wymarcia. Co pozostanie czyste? Może cymbergaj. Tylko z kim mógłbym dzisiaj zagrać w cymbergaja...

Ostatnio edytowano 13 cze 2008, 17:48 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

13 cze 2008, 17:46
Fachowiec

POSTY        1034
Ale to Ty będziesz zwycięzcą w tych zawodach. Cyborgi, to chemia, a my cieszymy się sportem i przeżywamy go na swój ludzki sposób. A propos wyników to moje typy są następoujące: Włochy-Rumunia 2:0, Holandia-Francja 2:1.

13 cze 2008, 17:52

POSTY        2176

(...) A propos wyników to moje typy są następoujące: Włochy-Rumunia 2:0, Holandia-Francja 2:1.

Ja obstawiam dwa remisy. Ale coś w tym roku to typowanie mi nie idzie...

13 cze 2008, 18:01
Fachowiec

POSTY        1034
Ja już miałem dzień kojota, i tego również Tobie życzę.

13 cze 2008, 18:03

POSTY        2176
Dzięki. Na czwórce grają siatkarze. Zaczęła się Liga Światowa. W tym roku mamy tak słabą grupę, że jak nie awansują ( nawet grając rezerwami ) do finału, to szkoda gadać...

13 cze 2008, 18:07

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Przecież wystarczy wygrać z Chorwacją ( która i tak wychodzi z I miejsca, więc może się nam podłożyć nawet kilkoma bramkami ) i modlić się by mecz Niemcy - Austria sędziował jakiś Webbski facet :piwo:

13 cze 2008, 18:18

POSTY        2176

A ja jeszcze pomarzę.
Przecież wystarczy wygrać z Chorwacją ( która i tak wychodzi z I miejsca, więc może się nam podłożyć nawet kilkoma bramkami ) i modlić się by mecz Niemcy - Austria sędziował jakiś Webbski facet :piwo:

To znaczy na remis?

Znowu dobry mecz. Jak na razie te Mistrzostwa nie rozczarowują. Oby tak dalej.

13 cze 2008, 18:52

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=31026:date=13. 06. 2008 g. 20:18:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 13. 06. 2008 g. 20:18) [snapback]31026[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A ja jeszcze pomarzę.

To znaczy na remis?...

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Remis premiuje Niemcy, Webbski musi wygwizdać 1:0 dla Austrii  :D

13 cze 2008, 21:07
Fachowiec

POSTY        1034
Zakładając utrzymanie narzuconego tempa, to Holandia kopnie w finale 8!!!!. Brawo POmarańczowi!!!

13 cze 2008, 21:39
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Mechaniczna pomarańcza miażdży. Czy tylko nie wystrzela się za szybko? W kolejnej rundzie trafią na Szwecję lub Hiszpanię. Będzie ciekawie. W ogóle to trafił nam się super turniej. Mistrz świata potyka się z wicemistrzem o wyjście z grupy, przy czym może się okazać, że obie te drużyny odpadną! Masakra. Oby tak dalej.

13 cze 2008, 22:11
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Fakt, Holendrzy są mocni. Włosi wczoraj zawiedli, za to na ich tle Rumuni bardzo pozytywnie zagrali. A może to raczej Włosi grali licho na tle Rumunów... sam nie wiem.

A skoro o sporcie mowa... pozdrawiam wszystkich którzy lecą dziś na spartakiadę skarbowców do Łazisk.  Mam nadzieje na sporą dawkę sportu i :piwo:

14 cze 2008, 05:41
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
protest kibiców i apel o zmianę przepisów

Nie milkną echa po meczu Polska - Austria i kontrowersyjnym rzucie karnym podyktowanym przez angielskiego sędziego Howarda Webba w ostatniej minucie meczu. Jego decyzja odebrała Polakom zwycięstwo i wywołała falę oburzenia w kraju. Polacy od słów (bardzo krytycznych) przeszli do czynów. Założyli stronę na której protestują i żądają zmiany przepisów. Informacje o tym przysłali na cynk.onet.pl

Na stronie <a href="http://www.protest2008.pl" target="_blank">http://www.protest2008.pl</a>
są zbierane podpisy w ramach protestu dla decyzji sędziego Webba. Inicjatorzy chcą również zmian w przepisach, tak aby do składu sędziowskiego włączyć sędziego technicznego, który korygował by błędy głównego arbitra, oglądając powtórki na wideo.

Strona działa od piątku i do tej pory protest poparło ponad 60 tys. kibiców.

<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->- Protestujemy przeciwko władzy jednego człowieka, który swoim błędem może zniszczyć marzenia milionów ludzi. <!--colorc--></span><!--/colorc-->

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Dłużej tak być nie może! <!--sizec--></span><!--/sizec-->

Żądamy wprowadzenia sędziego technicznego, który oglądając mecz na monitorze, będzie mógł wpływać, po powtórkach wideo, na decyzje sędziego głównego! - czytamy na stronie.

Inicjatorzy akcji mają konkretne plany. Po zebraniu odpowiednio dużej liczby podpisów zamierzają wysłać oficjalne listy do władz PZPN, UEFA i FIFA.

Ostatnio edytowano 14 cze 2008, 09:29 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

14 cze 2008, 09:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 200  Następna strona