Teraz jest 05 wrz 2025, 21:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 399 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona
Zgoda buduje (niezgoda rujnuje) 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Zgoda buduje (niezgoda rujnuje)
9 lipca 2010 roku założyłem tan temat. Do dziś napisano 350 postów. Można powiedzieć "historia hejtu w Polsce". Na szczęście jest kontynuowany. Każdy może sobie zerknąć jak do podręcznika historii i przekonać się jak ta  "historia hejtu w Polsce" się rozwijała.  A będzie jeszcze bardziej. Totalna Opozycja dostała wiatru w żagle: dotychczas mieli kompleks Cyby (POwskiego mordercy PISowskiego Marka Rosiaka), teraz mają Stefana. Za wszelką cenę chcą zrobić ze Stefana gorliwego wyznawcę "pisowskiej sekty", który zamordował polityka Platformy (żartobliiwie zwanej obywatelską). Zapominają, że sami odwrócili się od Adamowicza i wystawili Bolksona. Teraz hipokryci udają nieutulonych w bulu (ale i w nadzieji) przyjaciół.

9 czerwca 2018, a więc ponad 7 miesięcy temu zamieściłem ostatniego posta viewtopic.php?p=167110#p167110

Dzisiaj po śmierci prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza w czasie totalnej nagonki totalnej opozycji na demokratycznie wybraną wladze warto przypomnieć że ten atak trwa od bardzo, bardzo dawna. Konkretniej od czasu kiedy Donald Tusk przegrał wybory prezydenckie z Lechem Kaczyńskim, a Platforma (żartobliwie zwaną obywatelską)  przegrała wybory parlamentarne z Prawem i Sprawiedliwością.

Większość Polaków już przyzwyczaiła do tego, że nawet takie sformułowanie jak określanie wyborców PISu "moherami" (ojciec chrzestny: Donald Tusk) czy "wyznawcami sekty PISowskiej" już na nikim nie robią wrażenia. A teraz zaczynają dochodzić coraz gorsze. Dzisiaj to już "mordercy Adamowicza". Jeśli władza nadal będzie tak się cofać przed tymi atakami i wzbraniać przed zdecydowanymi działaniami to czarno to widzę. Jest teraz okazja przeciąć ten wrzód.
Choćby takim nożem:
Obrazek

Na marginesie: wpadł mi w oko ten obrazek:
Obrazek
jeden z wielu komentarzy na temat mowy nienawiści.
Mowy nienawiści którą od dawna głosili politycy i media związane z Platformą (żartobliwie zwaną obywatelską) a którą tak ochoczo przypisywali i przypisują PiSowi.

A były jeszcze "wyginiecie jak dinozaury" autorstwa Tuska, no i ostatnio schetynowskie "trzeba ze zdrowego drzewa państwa strząsnąć te pisowską szarańczę". A kim wy jesteście żeby oceniać które drzewo jest chore, a które zdrowe? To naród decyduje. Konstytucja tak stanowi. W skrócie" OTUA (czytaj: ĄTŁA) Chcecie ją złamać? Naród zadecydował w 2015 roku i zadecyduje w 2019 roku.

23 sty 2019, 19:00
Zawodowiec

POSTY        3657
Miał być knebel w kształcie trumny,
ale wyszedł makabryczny biznes i beczka śmiechu

Obrazek

Projekcja – moje „ulubione” zjawisko obserwowane od lat w przestrzeni publicznej. Projekcje są przeniesieniem własnych wad, małości i win na oponentów. Stawiając tytułową tezę, że wielu gości i facetek dorobiło się lub/i urządziło na trumnie Adamowicza beczkę śmiechu, mogę paść ofiarą projekcji. Prawdą jest, że piszę, któryś tekst z rzędu na ten sam temat. Prawdą jest, że z pisania się utrzymuję, a na stronie wyświetlają się reklamy, co ma proste przełożenie, im więcej „sensacyjnego’ tekstu, tym więcej odwiedzin i wpływów z reklam. Czy w związku z tym zarabiam na trumnie Adamowicza?

Jakby nie patrzeć to dokładnie tak się dzieje, wystarczy spojrzeć na statystyki strony, która pomimo awarii (technicznej, nie żaden atak), w ostatnim tygodniu zrobiła wynik na poziomie dwóch miesięcy. Choćbym nie wiem jak się zapierał, w wymiarze faktycznym i matematycznym trumna Adamowicza również dla mnie stała się skarbonką, co więcej z pełną świadomością nadal piszę o tym samym. Tak wygląda stan faktyczny, czas na opis stanu moralnego i intencji autora. W pierwszym rządzie chciałbym zauważyć, że jestem bodaj jedynym człowiekiem, który otwarcie napisał, jak jest naprawdę. W drugim rzędzie pragnę podkreślić, że mając świadomość jaki jest materialny wymiar mojej publicystyki, nie robię z siebie rycerza empatii i bojownika z „mową nienawiści”. Ale na trzecim miejscu znajduje się coś najważniejszego, co zawsze spada na ostatnie miejsce w hierarchii tematów i problemów społecznych.

Szczerość!
Jakkolwiek naiwnie i patetycznie to brzmi, w tym co robię jest sama szczerość, która nierzadko przybiera brutalną formę, ale to nie jest moja wina, tylko ilustracja rzeczywistości. Będąc brutalnie szczerym, także w stosunku do samego siebie, mam pełne moralne prawo ocenić wszystkich nieszczerych rycerzy empatii, zwłaszcza, że to od tych „rycerzy” tacy jak ja dostają nie mieczem, ale cepem i maczugą po łbie. Minęło 10 dni od tragedii w Gdańsku, 9 dni od śmierci Adamowicza i 3 dni od jego pogrzebu. W tym czasie widzieliśmy prawdziwy festiwal projekcji, obłudy i makabryczną beczkę śmiechu, ale to taką, że fizycznie zbierało się na nudności. Główni „bohaterowie” tego spektaklu sami sobie nadali status osób nietykalnych i o nich kilka słów.

Ponieważ sam nie mogę już ścierpieć pisania o jednej postaci, to bardzo krótko o cyniku i biznesmenie numer jeden – miejmy to za sobą. W dniu tragedii Jerzy Owsiak „Nie mam focha” obarcza odpowiedzialnością Barbarę Pielę i widzi ludzika z plasteliny, który otwiera bramę Auschwitz. W dniu śmierci „rezygnuje” ze stołka prezesa, w dniu pogrzebu na stołek wraca. Dwa dni po pogrzebie sekta WOŚP pompuję akcję zbiórki na trumnie Adamowicza i uzyskuje wynik 16 milionów. O całości nikt z tamtej strony nie powiedział i nie napisał tego, co podsumowałem w swojej działalności. Przeciwnie, cała ta cyniczna makabreska, której towarzyszyła niebywała agresja wobec krytyków, została okrzyknięta pięknym gestem.
Zostawmy z ulgą cynika numer jeden.

„Zrozpaczona” wdowa Adamowicz, niemal od pierwszej chwili zaczynała puszczać w eter przekaz ideologiczny i polityczny.

Wiem, że w takich przypadkach „eksperci” opowiadają te frazesy o „różnych reakcjach” na tragedię, które nawet mogą przybierać formę radości, co jest wynikiem szoku. Widziałem w życiu wiele osób autentycznie cierpiących, również takich wpadających w histeryczny śmiech, ale nigdy nie widziałem osoby realnie cierpiącej, w roli lektora. Wdowa Adamowicz wyrecytowała w kościele i potem w wywiadzie dla TVN przygotowany, wyreżyserowany i naszpikowany prawno-politycznym przekazem monolog. Wszystko służyło jej bieżącym interesom i robiła to z pozycji immunitetu dla „cierpiącej żony”. Recytowała przygotowane frazy o „reżimowej TVP”, „mowie nienawiści” i „aresztowaniach nad ranem”. Takich rzeczy nie da się robić w stanie emocjonalnym, jaki prawie każdy człowiek kiedyś przeszedł lub widział u innych osób.

Wreszcie pani wiceprezydent miasta Aleksandra Dulkiewicz popisała się wybitnie skutecznym, ale też bezwzględnym ruchem politycznym, dwa dni po pogrzebie. Tylko ona mogła w tak krótkim czasie ogłosić start wyborach, reszta kandydatów natychmiast zostałaby okrzyknięta hienami. Nie koniec na tym, bo do samej cynicznej decyzji doszła jeszcze jedna brutalna zagrywka. Otóż pani Dulkiewicz mając przy sobie paru radnych z PO, oświadczyła, że posiada poparcie całej PO. Z podobnej pułapki nie ma wyjścia i ktoś te pułapkę na chłodno przygotował. Jednym zdaniem. Na trumnie Adamowicza zarobiło i zarabia wiele redakcji, publicystów, polityków, niestety też osób bliskich i robią to w najgorszym możliwym stylu, takim jak zarobiła to opisana „trójca święta”.

http://kontrowersje.net/mia_by_knebel_w ... zka_miechu

To już przechodzi ludzkie pojęcie!

Załącznik:
To już przechodzi ludzkie pojęcie!!.jpg

Załącznik:
Wdówka-celebrytka walczy z pisowskim reżimem.jpg

a jeszcze niedawno nad trumną męża sama mówila żeby nie upolityczniać śmierci męża.
Załącznik:
a sama mowila żeby nie upolityczniać śmierci męża....jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

24 sty 2019, 21:11
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ojciec Ludwik Wiśniewski:
- politycy zaczęli zachowywać się jak margines społeczny

(...)
Prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz zapytał: co jeszcze musi się stać byśmy się przebudzili?
Skoro wydarzyła się taka straszna tragedia, to obowiązkiem było powiedzieć, że musimy się obudzić.
(...)
Natomiast Grzegorz Schetyna się pogubił. To co powiedział po mszy w Gdańsku nie dodaje mu autorytetu.
Jak można było powiedzieć, że to wezwanie było skierowane do innych? A oni są niewinni?
Jeżeli ktoś na takim stanowisku uważa się za niewinnego to się kompromituje.
(...)
blob:https://onet.tv/68759227-4044-4ad1-bf30-187547002e88
Całość: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... na/ssshv77

26 sty 2019, 18:31
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
PlatformaObywatelska✔@Platforma_org
@SchetynadlaPO: Wspólnota a nie wojna. Miłość a nie nienawiść. To nasze zobowiązanie. A nie ma jedności bez wolności!

Mowa nienawiści na konwencji KO „Kobieta, Polska, Europa”?!
Kopacz atakuje przeciwników aborcji: „Czuć od was naftaliną!”.

(...)
Następnie głos zabrała Ewa Kopacz, która wspominała o protestach zwolenniczek aborcji.
Poczyniła szokujące zestawienie protestu zwolenniczek aborcji do protestów kobiet walczących o prawa wyborcze w odrodzonej Polsce.
Po 98 latach trzeba było rządów jednej opcji, żeby polskie parasolki zastukały ponownie na naszych „Czarnych marszach”! — mówiła.
Pozostaje nam tym powiedzieć wszystkim, którzy próbują nas pozbawić możliwości osobistego wyboru i równego traktowania – jesteście śmiesznie nieaktualni.
Czuć od was naftaliną! (…) Nauczcie się wreszcie żyć w Europie
!— dodał.
(...)
https://wpolityce.pl/polityka/431240-mo ... -naftalina

Smutna droga prof. Staniszkis od krytyki do podłości

Już od lat nie było takiego oczekiwania zmiany tonu debaty publicznej. Nie walki z „mową nienawiści”, bo to hasło wyjątkowo obłudne. Ale realnej rewolucji w komunikowaniu się ludzi polityki. Umiaru w formułowaniu politycznych komentarzy wypadałoby oczekiwać zwłaszcza od reprezentantów świata nauki, wyrastających z wartości akademickich.
Takiej postawy można byłoby się spodziewać choćby po prof. Jadwidze Staniszkis, niezależnie od jej poglądów, które w ostatnich latach przeszły tak znaczną rewolucję. Dlatego tym większym zawodem jest jej wczorajszy wywiad dla „Rzeczpospolitej”.

Jej pierwsze słowa w tej rozmowie brzmią tak:
Każdy z nas, włącznie ze mną, szczególnie jeżeli uczestniczy w życiu publicznym, powinien przemyśleć, czy nie przyczynia się do podsycania nienawiści politycznej.

Dalej następuje długa rozmowa skupiona na krytyce PiS i Jarosława Kaczyńskiego, która – stwierdzam to z dużą przykrością – kończy się czymś, czego spodziewałbym się raczej po Stefanie Niesiołowskim niż po uznanej socjolog. Rzecz schodzi na to, jak może zmienić się polska scena apolityczna po gdańskim mordzie.

„Rz”: Nic się nie zmieni?
JS: Prezes PiS jest inteligentny i powinien przemyśleć swój styl uprawiania polityki. Jarosław Kaczyński jest wciąż tak zdruzgotany śmiercią brata, że nie dostrzega potrzeby pielęgnowania w sobie dobroci jako czegoś, co powinno być podstawą demokracji. On ma wewnętrzne poczucie winy. To jest niszczące.

„Rz”: Dlaczego?
JS: Podobno Lech Kaczyński zadzwonił do brata, lecąc do Smoleńska, bo ktoś go powiadomił, że stan zdrowia mamy się pogorszył – chciał zawracać. Jarosław miał mu powiedzieć, że z mamą jest wszystko w porządku, sytuacja jest bez zmian i niech leci dalej. Być może ktoś próbował ostrzec prezydenta i zostało to zlekceważone.

”Rz”: Nie wiemy, czy tak było.
JS: Podobno była taka rozmowa. Świadomość Jarosława, który wie, że mógł zapobiec katastrofie smoleńskiej, jest niszcząca nie tylko dla niego, ale przekłada się na nastroje społeczne i podziały.

Najwyraźniej prof. Staniszkis weszła już na dobre do grona naukowców, dla których badania nie są potrzebne do formułowania wniosków.
Wystarczają jej plotki, by prowadzić publiczną psychoanalizę politycznego lidera i stawiać mu poważne zarzuty.
To przykre właśnie z akademickiego punktu widzenia.

Ale jeszcze bardziej zasmucające jest to, że pani profesor abstrahuje w tych spekulacjach od logiki.
Wystarczyłoby bowiem zadać sobie dwa pytania, by nie wygłupiać się z głoszeniem powyższych tez:

Czy naprawdę można sobie wyobrazić, że prezydent podjąłby decyzję o zawróceniu samolotu z setką osób na pokładzie, w tym Rodzinami Katyńskimi,
zignorować rodziny czekające w Katyniu i zniweczyć planowane od miesięcy uroczystości, bo podobno jego mama gorzej się poczuła?

Zakładając, że mógł zostać „ostrzeżony” - przez kogo? Skoro miał reagować już w czasie lotu, ostrzeżenie musiało wyjść od któregoś ze współpasażerów.
A to oznacza, że na pokładzie znajdował się samobójca, który wsiadł do samolotu, wiedząc, że zginie w zamachu.

Wystarczyłaby chwila zastanowienia i nie był potrzebny tytuł profesorski, by uniknąć głoszenia takich plotek.
Chyba, że tu nie chodzi już o racjonalne rozumowanie i rzeczową krytykę, a zwykłą podłość.

Budując na niej, nie uda się odejść od „podsycania nienawiści politycznej”.

Opublikowano: 23 stycznia
Autor: Michał Karnowski
https://wpolityce.pl/polityka/430778-sm ... o-podlosci

28 sty 2019, 20:59
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Kiszczak i Urban zrobiliby z „taśm Kaczyńskiego” rewoltę,
Giertych i Kurski zrobili farsę

Obrazek

Wydarzenia nie tylko ostatnich dni pokazują, że jest coś prawdziwego w twierdzeniu, że stara szkoła Kiszczaka leży w trumnie. W jakimś sensie i części dotyczy to również medialnej szkoły Urbana. Przykro mi, że do zilustrowania obu twierdzeń użyję odgrzewanego kotleta, ale tak po prostu będzie łatwiej i przejrzyście. Mając na uwadze, że „rewelacje” funkcjonariuszy z Czerskiej są materiałem tak słabym, jak sami funkcjonariusze, nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Dla porządku rzeczy warto przypomnieć, że większe pierdoły doprowadzały do politycznego kryzysu lub osiągania celów politycznych.

Jeden z pierwszych i bardziej brutalnych przykładów, jakie wpadają do głowy to wyjątkowo prymitywna i brutalna wrzutka TVN24:

"Jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" 14 lipca 2010, 15:19 "Jak nie wyląduję(my), to mnie zabije(ją)" Foto: TVN24 | Video: TVN24 Joanna Komolka o nowych wypowiedziach ze stenogramów "Jak nie wyląduję/wylądujemy, to mnie zabije/zabiją".
Takie słowa kilkadziesiąt sekund przed katastrofą prezydenckiego TU-154 pod Smoleńskiem miał wypowiedzieć kapitan Arkadiusz Protasiuk - dowiedziała się nieoficjalnie TVN24.

Powyższą „informację” TVN24 wrzuciła w obieg bez żadnego przygotowania i wielogodzinnych zapowiedzi sensacji. Efekt był piorunujący i zanim doszło do sprostowania chamskiej propagandy, ta propaganda zrobiła wielkie spustoszenie w umysłach Polaków. Szczerzę wątpię, aby całą rzecz wymyślił Durczok z Pochanke, to z daleka pachnie robotą tych, którzy rekrutowali Kiszczaka.

Podobnych i jeszcze gorszych akcji ze strony starych szkół Kiszczaka i Urbana można przytoczyć dziesiątki, ale ta jedna w zupełności wystarczy do porównania tego co było, z tym co zostało. Gdy za robotę biorą się fachowcy, to nigdy nie wolno lekceważyć zagrożenia. Jednym z największych błędów antykomunistycznej opozycji, oczywiście tej prawdziwej, nie „udecji”, było przekonanie, że komuniści są idiotami.

Początki rzeczywiście były trudne, bo na najwyższych stanowiskach sadzano ludzi z odpowiednim pochodzeniem, co często oznaczało parę klas podstawówki, jak w przypadku Kiszczaka, który po wojnie miał tylko 7 klas. Jednak później wszystko się zmieniło i niemal cała wierchuszka esbecji była zbudowana z funkcjonariuszy posiadających wyższe wykształcenie, znających języki obce i doskonale poruszających się w wielkim świecie. Oni znali smak homarów i ośmiorniczek, zanim ktokolwiek w Polsce o tych frykasach usłyszał. Również tajni współpracownicy, w tym dziennikarze, naukowcy, artyści, w sporej mierze rekrutowali się spośród tych najzdolniejszych. Brało się to z prostego mechanizmu, jeśli chciałeś w PRL-u być kimś, to wcześniej, czy później musiałeś wejść w układ z ludźmi Kiszczaka i Urbana.

Obecny stan rzeczy, na szczęście daleki jest od niegdysiejszego profesjonalizmu i poziomu rekrutacji kadr. Nijak nie da się porównać naczelnego „Polityki” Mieczysława Rakowskiego z takim naczelnymi jak: Tomasz Lis, czy Jarosław Kurski, co przyzna fanatyczny zwolennik i przeciwnik PiS. Idąc dalej napotykamy „osobowości” pokroju Giertycha, czy Nurowskiej. I znów pierwszy nie jest Strzemboszem, a druga Szymborską. Jakość dywersyjnej i propagandowej roboty spadła wraz z marnymi kadrami, które zastąpiły starych wyżeraczy rekrutowanych spośród najlepszych. Jakie są tego skutki i efekty? Najkrócej mówiąc takie, jak kadry – wyjątkowo marne.

Z materiałów dostarczonych Czerskiej przez Giertycha, dwaj spece (Kiszczak i Urban) wyrządziliby 100 razy więcej szkód, niż podnieceni gówniarze, którzy zajęli się pompowaniem balonika, zanim go pokazali. Przy umiejętnym manipulowaniu nagraniem Kaczyńskiego z „biznesmenem”, dało się z tej afery wyciągnąć znacznie, znacznie więcej i kto wie, czy nie z upragnionym obaleniem władzy włącznie. Wiedząc kto się dziś zajmuje brudną robotą, czuję wyjątkowy wewnętrzny spokój i jestem przekonany, że kolejne akcje zakończą się większymi i pomniejszymi beczkami śmiechu.

Piotr Wielgucki (Matka Kurka)
https://www.kontrowersje.net/kiszczak_i ... obili_fars

30 sty 2019, 20:15
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Prawda jest nową mową nienawiści

Załącznik:
Prawda jest nową mową nienawisci.jpg

01 lut 2019, 19:44
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Obrazek

Prokurator Prokuratury Rejonowej Poznań Nowe Miasto Krzysztof Lisiecki czymś takim ozdobił swój gabinet służbowy.

02 lut 2019, 18:50
Zawodowiec

POSTY        3657
Dwa tygodnie temu odbył się pogrzeb Pawła Adamowicza - prezydenta miasta Gdańska zamordowanego przez psychopatę i kryminalistę. Totalna opozycja rzuciła się na demokratycznie wybraną w demokratycznych wyborach władzę jak sępy na świeżo mięso oskarżając ja za mowę nienawiści wskazując ją jako przyczynę tego kryminalnego mordu.
Wszystkie autorytety z Donaldem Tuskiem, Lechem Wałęsa i ojcem dominikaninem Wiśniewskim na czele nawoływały do porzucenia mowy nienawiści.

Minęły dwa tygodnie.

Magdalena Ogórek zaatakowana przed siedzibą TVP Info.

Politycy i dziennikarze, którzy nie sympatyzują z Magdaleną Ogórek, stanęli po jej stronie. Wszystko przez incydent przed siedzibą TVP Info. Zgromadziła się tam grupa ludzi, która wyzywała redaktorkę i uniemożliwiała jej odjazd samochodem. Szef MSWiA Joachim Brudziński wyraził ubolewanie z powodu niewłaściwej reakcji policji.

Obrazek
W sobotę dziennikarka Magdalena Ogórek nie mogła odjechać sprzed siedziby TVP Info (East News, Fot: Beata Zawrzel/REPORTER)

W mediach społecznościowych krąży film, na którym grupa ludzi "odprowadza" Magdalenę Ogórek, dziennikarkę TVP Info, do samochodu. Nie pozwalają jej odjechać krzyczą "wstyd i hańba", "kłamczucha", "zatrudnijcie dziennikarzy" mają ze sobą kartki z tymi hasłami. Wideo pojawiło się na twitterowym profilu o nazwie "PolskaNormalna". W poście czytamy, że to protest po "seansie nienawiści" w programie Minęła 20.

Autorzy wpisu podkreślili, że protestujących powinno być więcej - kilkaset tysięcy, bo TVP to "centrum kłamstwa i propagandy pisowskiej dyktatury ciemniaków". Na wideo widać, że na miejscu pojawiła się policja. Ostatecznie odeskortowała Ogórek, odciągając jednego z protestujących który położył się na ulicy. Wtedy padły niecenzuralne słowa. Jedna z kobiet krzyknęła: "spiep...j kłamliwa babo obrzydliwa".

Ogórek odniosła się do nieprzyjemnego epizodu na Twitterze.

Magda Ogórek
@ogorekmagda
Auto oplute, porysowane, obklejone całkowicie naklejkami, wyzwiska, rzucanie się pod koła. Szarpanina i przemoc.
Tak wyglądał mój wyjazd z TVP. A oni się cieszą i wklejają film (poniżej):

https://twitter.com/PolskaNormalna/stat ... 5185216512

PolskaNormalna@PolskaNormalna
Warszawa  02/02/19 przed TVPis
Pożegnanie Ogórek po seansie kłamstw i nienawiści w #Minela20
"sprzedajna kłamczucha"
"wstyd i hańba"
"zatrudnijcie dziennikarzy"
#tvpŁże
Tam nas powinno być kilkaset tysięcy. To jest centrum kłamstwa i propagandy pisowskiej dyktatury ciemniaków.
Nie możemy pokazać Ci wszystkiego!

PolskaNormalna@PolskaNormalna
Tak wygląda "napadnięta" i "zlinczowana" funkcjonariuszka  pisowskiego kombinatu kłamstwa i nienawiści jakim jest TVP.

Dziennikarze i politycy solidarni z Ogórek

W komentarzach pod postem zareagowała między innymi koleżanka Ogórek z pracy Ewa Bugała. "Niebywała agresja. Każdy powinien potępiać przemoc. Magda, pozdrowienia dla Ciebie!" - podkreśliła. Nie zabrakło komentarza przewodniczącego Rady Mediów Narodowych. "Ataki na media publiczne są zagrożeniem dla wolności słowa. Gdy przybierają formy fizycznej przemocy stają się zagrożeniem dla bezpieczeństwa publicznego. Liczę na stanowcze działania odpowiednich władz i służb" - zaznaczył.

Jarosław Olechowski, szef Telewizyjnej Agencji Informacyjnej, stwierdził z kolei, że "kategorycznie potępia powtarzające się,
coraz bardziej agresywne ataki na dziennikarzy TVP. To, co spotkało Magdalenę Ogórek to efekt kampanii nienawiści rozpętanej przeciwko mediom publicznym. Wolność słowa to fundament demokracji. Wzywam do opamiętania zanim dojdzie do tragedii. (...)

Ataki fizyczne na dziennikarzy TVP sprowokowała kampania nienawiści zorganizowana przez polityków.
Chcecie doprowadzić do kolejnej tragedii?".

Dziennikarz "Wyborczej" udostępnił wulgarny wpis. Magdalena Ogórek reaguje.
Odezwali się też ci, którzy nie są sympatykami TVP ani Ogórek - zarówno politycy, jak i dziennikarze. Sławomir Neumann, przewodniczący klubu parlamentarnego Platforma Obywatelska, skrytykował zachowanie protestujących przed TVP Info.
"Ludzie ogarnijcie się! Nie zgadzam się z tym, co robi TVP, ani z tym co Magdalena Ogórek tam prezentuje, ale taka napaść jest nie do przyjęcia! Nie ma żadnego wytłumaczenia dla takiego zachowania. Teraz należy po prostu przeprosić" - napisał.

Dziennikarka "Wyborczej" Dominika Wielowieyska zapewniła, że "absolutnie nie akceptuje takiego zachowania widzów wobec pani Ogórek. Można protestować pod TVP przeciwko manipulacjom i kłamstwom, ale nie można tworzyć atmosfery fizycznego zagrożenia wobec kogokolwiek, kto tam pracuje. To wydarzenie miało cechy linczu".

wiadomosci.wp.pl/magdalena-ogorek-zaatakowana-przed-siedziba-tvp-info-wkroczyla-policja-6345401657243777a

Ostatnio edytowano 03 lut 2019, 15:25 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

03 lut 2019, 15:21
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Badman                    

Dwa tygodnie temu odbył się pogrzeb Pawła Adamowicza - prezydenta miasta Gdańska zamordowanego przez psychopatę i kryminalistę. Totalna opozycja rzuciła się na demokratycznie wybraną w demokratycznych wyborach władzę jak sępy na świeżo mięso oskarżając ja za mowę nienawiści wskazując ją jako przyczynę tego kryminalnego mordu.
Wszystkie autorytety z Donaldem Tuskiem, Lechem Wałęsa i ojcem dominikaninem Wiśniewskim na czele nawoływały do porzucenia mowy nienawiści.

Minęły dwa tygodnie.

Magdalena Ogórek zaatakowana przed siedzibą TVP Info.

A jednak nie posłuchali apeli o zaprzestanie mowy nienawiści.
Posłuchali za to nawoływań Ewy Kopacz do rzucania kamieniami.
I przeszli od słów do czynów.

Do czego to może doprowadzić, jeśli druga strona nie nadstawi drugiego policzka?

A może te autorytety, to wcale nie żadne autorytety? :(

03 lut 2019, 16:47
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2006, 13:52

POSTY        36

LOKALIZACJAKraina Szczęśliwego Kartofla
Tak dla przypomnienia, jako komentarz do wyżej opisanej sytuacji. ;)

03 lut 2019, 19:32
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Gefreiter                    

Tak dla przypomnienia, jako komentarz do wyżej opisanej sytuacji. ;)

Beata Mazurek wyjaśnia:
"Ataki na żadną ze stron nie powinny mieć miejsca. To, że rozumiem, co się stało, nie oznacza, że to popieram"

Jasno powiedziałam, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. To, że rozumiem co się zdarzyło, nie znaczy, że to popieram.
Rozumiem, bo wiem, że agresja może wywoływać agresję. Tylko tyle i aż tyle
— mówi w rozmowie z wPolityce.pl Beata Mazurek.

wPolityce.pl:
W sobotę w Radomiu członkowie m.in. Młodzieży Wszechpolskiej i ONR-u pobili należącego do KOD-u mężczyznę. Pani wypowiedź została odebrana przez niektórych jako zrozumienie dla agresji. Czy to dobra interpretacja?

Beata Mazurek, poseł, rzecznik Prawa i Sprawiedliwości:
Powiedziałam wyraźnie, że rozumiem wyłącznie z jednego powodu: że agresja może wywoływać agresję. W sposób zdecydowany powiedziałam też, że takie sytuacje, jak ta w Radomiu, nie powinny mieć miejsca. Nie tylko w Radomiu, ale także na organizowanych przez nas obchodach miesięcznic katastrofy smoleńskiej, czy przy okazji odwiedzania grobu brata i jego małżonki przez Jarosława Kaczyńskiego i naszą delegację.

W relacji mediów pojawia się wręcz sugestia, że rząd te działania popiera. Jak pani to komentuje?
- Tu trzeba zaznaczyć, że była to moja prywatna wypowiedź, a nie stanowisko Prawa i Sprawiedliwości. A to, że ja rozumiem, zupełnie nie oznacza, że popieram. PiS od początku mówi jasno, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. I mówiliśmy to przy okazji obchodów miesięcznic smoleńskich. Ja także w swojej wypowiedzi wyraźnie powiedziałam, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. I wszyscy powinniśmy dołożyć starań, żeby takie sytuacje więcej nie występowały. Zarówno policja, partia rządząca, jak i partie opozycyjne. Także publicyści i dziennikarze powinni się starać, by do takich sytuacji nigdy i nigdzie nie dochodziło.

Powinniśmy potępiać akty agresji niezależnie od politycznych przekonań? Dlaczego przekaz zachodnich mediów jest inny?
- Oczywiście, generalnie powinniśmy takie zachowania potępiać. I ja to zrobiłam, zaapelowałam o ich potępienie w nawiązaniu do Radomia. Agresja rodzi agresję, zamieszki mogą rodzić zamieszki. Mówienie o tym nie oznacza, że się takie działania popiera.
To, jak odbierane są te słowa, jest chore.
Zaznaczyłam przecież jednocześnie, że do podobnych zachowań dochodzi każdego 10 dnia miesiąca. Absolutnie nie wolno zachęcać do przestępstw. Do przestępstw zachęcał Radosław Sikorski z Platformy Obywatelskiej, który mówił o dorzynaniu watahy, a Bronisław Komorowski mówił o waleniu dechą. I to się jakoś po świecie nie rozlało.

PiS będzie bardziej wyraźnie apelował o zaprzestanie agresji?
- To, że mamy do czynienia z sytuacją nie do zaakceptowania, mówimy już od dawna, od kiedy został zamordowany członek Prawa i Sprawiedliwości w Łodzi. To my mamy szczególne prawo mówić o tym, że do takich sytuacji nie powinno dochodzić. Potępialiśmy mord w Łodzi, potępiamy to, co się dzieje przy okazji miesięcznic i wizyt na Wawelu Jarosława Kaczyńskiego. I przy rozwiązaniu tych problemów nie chowamy głowy w piasek. Nie boimy się podejmować decyzji. Minister Mariusz Błaszczak zdymisjonował już komendantów wojewódzkich, są postawione zarzuty w sprawie zajść w Radomiu. To my jesteśmy w sposób szczególny narażeni na ataki. Dlatego jeszcze raz podkreślam, że wszyscy powinniśmy dołożyć starań, aby takich sytuacji nie było. Być może nasz głos, głos Prawa i Sprawiedliwości, nie do wszystkich dociera. Powinni więc mówić o tym wszyscy. Ataki na żadną ze stron nie powinny mieć miejsca. Jak się odsłucha dokładnie moje słowa, to słychać wyraźnie, że właśnie to powiedziałam.

W jaki sposób unikać takich aktów agresji na tle politycznym w przyszłości?
- Po pierwsze należy przestrzegać prawa. Warto zwrócić uwagę, że w Radomiu, jak powiedział Jarosław Zieliński, tej manifestacji nie zgłosił KOD, tylko osoba fizyczna. I pomimo tego na manifestację zgłoszoną przez jedną osobę skierowano siedmiu policjantów. Jasno powiedziałam, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. To, że rozumiem co się zdarzyło, nie znaczy, że to popieram. Rozumiem, bo wiem, że agresja może wywoływać agresję. Tylko tyle i aż tyle.

Rozmawiała Edyta Hołdyńska
https://wpolityce.pl/polityka/346147-na ... o-popieram

Tyle i aż tyle. ;)

03 lut 2019, 20:27
Zawodowiec

POSTY        3657
Minęły dwa tygodnie od pogrzebu Pawła Adamowicza...

Pan EUpresident wypełnia testament Pawła Adamowicza:
Załącznik:
rudy wypełnia testament Adamowicza.jpg

Więcej: viewtopic.php?p=170552#p170552

Ostatnio edytowano 04 lut 2019, 19:33 przez Badman, łącznie edytowano 2 razy

04 lut 2019, 19:28
Zawodowiec

POSTY        3657
Borys Budka „mową nienawiści” wyhodował „hejtera” podpalacza!

Obrazek

Dlaczego poza portalem kontrowersje.net nigdzie nie przeczytamy podobnego nagłówka?

Dokładnie z tych samych powodów, które zepchnęły zatrzymanie byłej ekipy Orlenu z byłym prezesem na czele, za tradycyjne w tym środowisku czyny – korupcja. Asymetria w przekazach dnia i wielotygodniowych przekazach medialnych to temat, który powraca niemal codziennie i jakoś nic się w tej materii nie zmienia. Jeszcze raz przy tej okazji przypomnę obrońcom innego prezesa – Jacka Kurskiego, że TVP pod rządami PiS to jest co najwyżej wtórny TVN, bez żadnej zdolności do narzucania „narracji”.

Dobrze, zostawmy jedną i drugą smutną stałą, obie są ze sobą ściśle powiązane, ale mnie już głowa boli od walenia w mur, to niech sobie ktoś inny powali. Przechodząc do konkretów i tytułowej oceny rzeczywistości, czy raczej do przedstawienia stanu faktycznego, trzeba się cofnąć o kilkadziesiąt miesięcy. Gdy się już cofniemy wtedy musimy wrócić do teraźniejszości i bynajmniej się nie zatrzymywać, tylko wybiec w przyszłość. Politycy „opozycji” byli, są i będą kreatorami czegoś, co sami nazywali „mową nienawiści”, innego pomysłu na powrót do władzy nie mają i mieć nie będą. A działanie oparte na wywoływaniu niepokojów społecznych siłą rzeczy wywołują reakcje osobników z zaburzeniami psychicznymi i tak pojawiają się „hejterzy” podpalacze wyhodowani na przykład przez Borysa Budkę.

W tych dniach ze szpitala psychiatrycznego zwolniono Sebastiana K., sprawcę podpalenia biura poselskiego Beaty Kempy. Dzieje się to prawie bezpośrednio po tym, jak wszelkie światłe postaci i środowiska powszechnie zgłaszały chęć zamykania w szpitalach psychiatrycznych potencjalnych sprawców napadów i mordów. Taką atmosferę zbudowano po zamachu na Pawła Adamowicza i po drodze wskazano domniemanych inspiratorów zamachowca, o czym za chwilę. Tymczasem Sebastian K. śpiewał przed prokuratorem czystym głosem i bez najmniejszych dwuznaczności wyśpiewał kto i czym go inspirował

Chciałem tę partię upokorzyć, chciałem upokorzyć Kempę. Chciałem doprowadzić do tego, by ta partia się rozpadła.
Dodam, że mi też się nie podobają planowane zmiany w ordynacji wyborczej. Ja nie czytałem tej ustawy, ale opieram się na opiniach ekspertów, np. Borysa Budki, który krytykował te ustawy. Tak samo krytykowali te ustawy politycy PSL, Nowoczesnej i dziennikarze.

Parę tygodni temu w mediach zdolnych do wszystkiego, w tym do kreowania rzeczywistości, winą za tragiczną śmierć Pawła Adamowicza, oskarżonego w kilku postępowaniach, obarczono TVP, którą zamachowiec miał oglądać w celi. Potem się okazało, że w celi było więcej TVN i Polsatu niż TVP, no to trzeba było poszukać innego „bandyty”. Padło na Barbarę Pielę, gdyż ta ośmieliła się zaprezentować plastelinową karykaturę Jerzego Owsiaka. Nie było w tej animacji absolutnie nic, co by kazało Owsiakowi „wyskakiwać z okna” albo nakazywało rzucać w Owsiaka kamieniami, jak w dinozaura.

Nic to jednak nie znaczy, klamka zapadła, gdy TVN z GW rozpisali role na „hejterkę” i „antysemitkę” Barbarę Pielę oraz „ofiarę” Jerzego Owsiaka, któremu tak się we łbie od łagodnej krytyki przewróciło, że zobaczył jak plastelinowy ludzik otwiera bramę Auschwitz.

Zwracam najwyższą uwagę, że z tą chwilą nikt lub prawie nikt nie próbował przywrócić elementarnych faktów, choćby takich, że Barbara Piela nie jest „hejterką” i „antysemitką”, ma także czyste konto w kartotekach sądowych, za to Jerzy Owsiak ma na koncie pięć wyroków sądowych za „mowę nienawiści”.

Przy takim obrocie kota ogonem nie ma mowy o asymetrii, tutaj jest wszystko postawione na głowie, napastnik uchodzi za ofiarę, ofiara za napastnika. Media i autorytety po lewej stronie walą jak w bęben w swoich wrogów i chronią bez najmniejszej żenady swoich „bohaterów”. Prawie zawsze ten skrajny relatywizm przynosi skutek, jeśli nie w postaci ostatecznego zwycięstwa „moralnego”, to w postaci chaosu moralnego i prawnego.

Dzieje się tak również dlatego, że po prawej stronie występuje wieczne rozdarcie wewnętrzne połączone z tchórzliwym wycofaniem, które tłumaczy się wartościami. My nie możemy być tacy jak oni i tak dalej i tym podobne.

Nie musicie być tacy sami, wystarczy, że będziecie odrobinę odważni i tyleż samo przyzwoici, aby głośno powiedzieć lub napisać, że Borys Budka wyhodował swoją mową nienawiści „hejtera” podpalacza, który zaatakował biuro poselskie Beaty Kempy. I to nie będzie powiedziane/napisane tak samo jak w TVN, GW czy w POKO, to są fakty potwierdzone przez samego „hejtera”, karmionego „mową nienawiści” Borysa Budki i lewicowo-liberalnych „dziennikarzy”.

https://www.kontrowersje.net/borys_budk ... podpalacza

12 lut 2019, 22:21
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

"Tchórze"; "Nie mieli odwagi"; "Wstyd i hańba".

Internauci krytycznie o nieobecności opozycji na pogrzebie Jana Olszewskiego.

Obrazek

Polacy pożegnali dziś premiera Jana Olszewskiego. W uroczystościach pogrzebowych wzięli udział przedstawiciele władz państwowych i mieszkańcy wielu polskich miast, którzy specjalnie przyjechali do Warszawy, by oddać cześć wielkiemu Polakowi. Internauci skrytykowali opozycję, że tylko nieliczne grono jej przedstawicieli pojawiło się na uroczystościach. Wśród polityków opozycji obecna była m.in. wicemarszałek Sejmu Małgorzata Kidawa-Błońska.

Wielu użytkowników Twittera zwraca uwagę na fakt, że zarówno prezydent Duda, jak i premier Morawiecki pojawili się na uroczystościach pogrzebowych prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza. Nie przeszkodził w tym fakt, że siedzieli w piątym rzędzie, gdzie pierwsze miejsca zostały zajęte przez Donalda Tuska, Lecha Wałęsę, Aleksandra Kwaśniewskiego czy Bronisława Komorowskiego.

Jednak byłych prezydentów i premiera na próżno było szukać podczas pogrzebu człowieka zasłużonego dla Polski i noszącego wyższą rangę, niż prezydent Gdańska.

Warto zwrócić również uwagę na fakt, że Lech Wałęsa, nie potrafił nawet uszanować tak ważnej - szczególnie dla rodziny zmarłego chwili.
Nie mógł powstrzymać się od zaatakowania rządu i Jarosława Kaczyńskiego.

Źródło: https://wpolityce.pl/polityka/434224-in ... _ISQlF74s8

Pogrzeb Wojciecha Jaruzelskiego:
Obrazek

Tutaj umieli się zachować.

16 lut 2019, 20:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 399 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna strona