Teraz jest 07 wrz 2025, 19:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

PiS zauważa jednak, że siedmioosobowa komisja, bo tyle ma liczyć gremium "Przyjaznego państwa", nie poradzi sobie z setkami ustaw do zweryfikowania.

Chyba żeby ogłosić V RP i zlikwidować ciągłość prawną z III RP.
I problem weryfikowania odpada.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zwrócił uwagę, [Joint Venture R.] że przyszłoroczne wydatki na obsługę długu publicznego w wysokości 27,8 mld zł to kwota, która - gdyby rząd nią dysponował - pozwoliłaby na całkowite zwolnienie firm z płacenia podatku CIT.

<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2922" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php...single&ide=2922</a> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dodajmy do tego zapowiedź likwidacji bariery 50.000 na kapitał zakładowy (PO proponowała 4.000). i przedsiębiorcy przestaną płacić podatki. Żyć nie umierać.

Ostatnio edytowano 18 gru 2007, 17:45 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2007, 17:31
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ziobro: to szykany i upadlanie ludzi

Mianowana przez ministra Ćwiąkalskiego nowa szefowa prokuratury apelacyjnej w Katowicach, Iwona Palka, już pierwszego dnia pracy odwołała swoich zastępców, naczelników wydziałów oraz szefa prokuratury okręgowej - informuje serwis dziennik.pl. Zbigniew Ziobro pyta: Jak można tak upadlać ludzi?
Prokuratorzy usłyszeli od Palki ultimatum: albo sami napiszą podania o przeniesienie na inne stanowiska, albo będą zwolnieni z pracy. Prawie wszyscy poprosili o przenosiny.

Pracownicy prokuratury mówią o "upokorzeniach", "upodleniu" i "wymierzaniu policzka".

Były szef resortu sprawiedliwości Zbigniew Ziobro jest oburzony. - To jest horrendum jak z Mrożka. Jak można tak szykanować i upadlać ludzi? - mówi dziennikowi.pl.

- To skandaliczne marnowanie potencjału prokuratorów. Jak można było odmówić prokuratorowi, który chce prowadzić śledztwa. Chciał pracy cięższej i na pierwszej linii, tam, gdzie mamy w Polsce największe braki. I skierowano go do sądówki? Teraz widać, jak prawdziwe jest oblicze polityki miłości panów Ćwiąkalskiego i Tuska. To tak, jakby wykwalifikowanych kardiochirurgów z czystej zemsty skierować do pracy na izbie przyjęć - dodaje Ziobro.

Jak ustalił serwis dziennik.pl, do sądówki "zesłano" też prokuratora krajowego Dariusza Barskiego i szefa wydziału przestępczości zorganizowanej prokuratury krajowej.

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1660742,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1660742,11,item.html</a>

I CO WY NA TO?

18 gru 2007, 22:28

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Może z drobną korektą mojego autorstwa  :D :
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
wjawor: Ziobro to szykany i upadlanie ludzi - na szczęście skończyło się

Prokuratorzy usłyszeli od Palki ultimatum: albo sami napiszą podania o przeniesienie na inne stanowiska, albo będą zwolnieni z pracy. Prawie wszyscy poprosili o przenosiny.

wjawor: Ktoś jeszcze to słyszał ? A co z tymi, którzy nie poprosili o przeniesienie, dalej spokojnie pracują ?

- To skandaliczne marnowanie potencjału prokuratorów. Jak można było odmówić prokuratorowi, który chce prowadzić śledztwa. Chciał pracy cięższej i na pierwszej linii, tam, gdzie mamy w Polsce największe braki. I skierowano go do sądówki?

wjawor: A to tam mogą być byle jacy prokuratorzy ?

To tak, jakby wykwalifikowanych kardiochirurgów z czystej zemsty skierować do pracy na izbie przyjęć - dodaje Ziobro.

wjawor: Że też słowo kardiochirurg jeszcze przechodzi mu przez gardło.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

18 gru 2007, 22:39
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Premier odwiedził "Super Express"  <!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->(Super Express)   Na kilka dni przed świętami Bożego Narodzenia Donald Tusk odwiedził redakcję "Super Expressu, gdzie spotkał się z redaktorem naczelnym Sławomirem Jastrzębowskim i dziennikarzami gazety. Premierowi towarzyszył wicepremier, szef MSWiA Grzegorz Schetyna. <a href="http://wiadomosci.wp.pl/gid,9506417,statp,Zm90b3RlbWF0TGlzdGFHYWxlcmlp,galeriazdjecie.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/gid,9506417,statp,...riazdjecie.html</a>?

20 gru 2007, 16:42
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Premier odwiedził "Super Express"  <!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->(Super Express)   Na kilka dni przed świętami Bożego Narodzenia Donald Tusk odwiedził redakcję "Super Expressu, gdzie spotkał się z redaktorem naczelnym Sławomirem Jastrzębowskim i dziennikarzami gazety.

Nawet nie mam siły by to skomentować.
Posłużę się tylko cudzą opinią
Sorki za to.

Adrian 2007.12.20 15:41
Śmieszny koleś!
Teraz będzie kolejno odwiedzał wszystkie redakcje poczynając od Faktu a na Moim Ogródku kończąc.
Czy ten kolo nie ma ważniejszych spraw do załatwienia w tym kraju???

<a href="http://wiadomosci.wp.pl/OID,23187653,gid,9506417,opinie.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/OID,23187653,gid,9506417,opinie.html</a>

Dodam tylko (gwoli przypomnienia), że pan premier "Fakt" już zaliczył.
Sugeruję w następnej kolejności "Fakty i Mity", "Nie", "Bild", "Enquier"...

20 gru 2007, 17:05
Fachowiec

POSTY        1834
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1661890,11,item.html" target="_blank">Gilowska chce złożyć mandat</a>

20 gru 2007, 18:54

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197

<a href="http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=21674" target="_blank">http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=21674</a>
I nie zawracajcie dupska Rządowi swoimi marnymi potrzebami...

20 gru 2007, 19:24
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Aż się popłakałem...
<a href="http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=21674" target="_blank">http://www.Syfilisweek.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=21674</a>
I nie zawracajcie dupska Rządowi swoimi marnymi potrzebami...

NIE! No to jest skandal! I granda w biały dzień!!
Ustawa kominowa ogranicza wynagrodzenia menedżerów spółek skarbu państwa do wysokości sześciu średnich pensji krajowych (obecnie około 17 tys. brutto). W efekcie resort skarbu często nie ma argumentów, by do państwowych firm przyciągnąć profesjonalnych menedżerów.

To "byle Durczok" bierze 50 czy 70 tauzenów a tu tacy menedżerowie nawet połowy tego!  :mur:
Ja wierzę, że pan Tusk wezmie ich w obronę  :za2:  
I nie da im zrobić krzywdy!  :stop: .

Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 21:42 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2007, 21:42
Site Admin

POSTY        2059

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Są zarzuty przeciwko jednemu z liderów Samoobrony <!--sizec--></span><!--/sizec-->
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wrocławska prokuratura postawiła zarzuty Januszowi M., jednemu z liderów Samoobrony - dowiedziało się nieoficjalnie Polskie Radio Wrocław.
Jest on podejrzany o działanie na szkodę wierzycieli, ukrywanie przed nimi swojego majątku oraz złożenie fałszywego oświadczenia majątkowego.
Janusz M. nie przyznał się do tych zarzutów i odmówił złożenia wyjaśnień. Prokuratura nie udziela informacji na temat szczegółów śledztwa.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

20 gru 2007, 21:54
Zobacz profil WWW
Fachowiec

POSTY        1834

20 gru 2007, 22:01
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
Jakubowska uniewinniona ws. fałszerstwa ustawy medialnej
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1661849,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1661849,11,item.html</a>

Aleksandra Jakubowska oraz b. prawnicy KRRiT i ministerstwa kultury zostali uniewinnieni od zarzutu bezprawnych zmian w rządowym projekcie ustawy o rtv. Na rok więzienia w zawieszeniu sąd skazał tylko Janinę S. z KRRiT, za usunięcie z projektu słów "lub czasopisma".
Sąd Okręgowy w Warszawie orzekł, że Jakubowska - wiceminister kultury w rządzie Leszka Millera - nie może karnie odpowiadać za przekroczenie uprawnień i bezprawne dokonanie w marcu 2002 r. zmian w ustawie taki sposób, że prywatyzacja telewizji regionalnej byłaby niemożliwa (rząd - według prokuratury - dopuścił możliwość prywatyzacji Polskiej Telewizji Regionalnej SA za zgodą ministra skarbu).

Jakubowska: nie wracam
- Nie nigdy nie wrócę do polityki - powiedziała po ogłoszeniu wyniku uniewinniona była posłanka SLD.

Wyraziła jednocześnie swoją radość z wyroku i zdziwienie, że w ogóle ją oskarżono. - Bardzo się cieszę - powiedziała. Dodała także, że wyrok "jest wskazówką dla innych urzędników, że warto bronić

Ministerstwo Sprawiedliwości: będzie odwołanie
W związku z dzisiejszym wyrokiem sądu w sprawie Aleksandry Jakubowskiej, Prokurator Generalny Zbigniew Ćwiąkalski polecił prokuraturze złożenie apelacji od tego wyroku. W komunikacie ministerstwa czytamy, że "w chwili obecnej nie można ustosunkować się do wyroku, gdyż nie zostało jeszcze sporządzone pisemne uzasadnienie".

Zarzuty dla innych podejrzanych
Janinie S. i Iwonie G. z KRRiT oraz Tomaszowi Ł. z resortu kultury prokurator zarzucił, że z projektu bezprawnie usunęli słowa "lub czasopisma". Ich brak miał - według prokuratury - oznaczać, że wydawcy czasopism mogliby kupić ogólnopolską telewizję, a wydawcy dzienników - nie.

Na rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i 3-letni zakaz pełnienia funkcji związanych z tworzeniem prawa skazana została tylko Janina S. - b. szefowa departamentu prawnego KRRiT. Tomasz Ł. i Iwona G. zostali uniewinnieni.

Prokurator chciał dla całej czwórki podsądnych kar po 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat i 36 tys. zł grzywny, a ponadto 10-letniego zakazu sprawowania funkcji związanych z tworzeniem prawa Jakubowskiej oraz Janinie S. z KRRiT. Wszyscy oskarżeni i ich obrońcy wnieśli o uniewinnienie.

1948 komentarzy

Niektóre wybrane z nich

Objaśnijcie mnie , kochani , jak to jest ?   bo nie okończyłam szkół ...  [19]  Rządzi Obywatelska Platforma a komunistyczna swołocz triumfuje ?  ~pelunia

Swołocz? Komunistyczna? Od razu widać, że nie skończyłaś podstawówki! Poczytaj sobie trochę o historii systemów politycznych, może cię oświeci! A poza tym, wyroki wydają niezawisłe sądy, a nie partie rządzące, ...  ~Emeritus

Niezawisłe? Chyba od woli narodu niezawisłe... Taki niby emeritus, a nie zauważył że Polską rządzili nie intelektualiści, tylko karierowicze...  ~know

...nie musiałeś tego pisać !  ... nie musiałeś !   ~przew. tusk

PO to właśnie szli po władzę i nie mów,że nie wiedziałeś.  finish1@op.pl

no właśnie!!! przecież miało byc tak:  1.  PRZYSPIESZYMY i wykorzystamy wzrost gospodarczy - CZYLI WIĘCEJ PKB NIŻ 13% W CIĄGU 2 LAT  2.  Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty - ...  ~gdzie jest cud?

A czy to nie to samo?... Jaka jest różnica między Tuskiem, a Millerem? Tylko taka, że jeden z nich chciał bardziej. W spadku po komunie mamy dzidzictwo niezawisłych (od woli narodu) sądów obsadzonych z nominacji ...  ~know

Platforma i komunistyczna swołocz to to samo jak widzisz. A może Jakubowska była w PiS?????????? ~mika

emeritus , kurde , inteligęnt jakiś , cholera jasna ! On mi o systemach politycznych i niezawisłości sądów a ja tylko pytam: czerwona swołocz to jest swołocz czy nie jest ?  ~pelunia

jak cię to uspokoi to po trzykroć jest    ~madej

.... nooo !  Bóg Zapłać !    ~pelunia

To efekt tajnego spotkania Tusk - Miller.    ~logik

PO i LiD to to samo.    ~Lulian.

To jedna i ta sama swołocz, od czasów Magdalenki, Okrągłego Stołu i Nocnej Zmiany.  ~U96

Skoro nie kończyłas szkół, to zapewne Twoja katolicka . miłość do bliźniego karze Ci nazywać ludzi o innych poglądach "swołocz".  ~Swołocz

Znamienne, że  chrześcijańskiego miłosierdzia  najnachalniej domaga się czerwona swołocz najgłośniej szczekająca na religię.  ~pelunia

to są właśnie te obiecane cuda.  I oczywiście by żyło się  lepiej  Profesor_Shadoko

Czekam na jakis sensowny komentarz wyborcow PO !Tylko mi nie mowcie  [2]  ze to znow wina kaczorow! Bo to wina jednego kaczora.  Donalda.  ~ja ja Tuskolandia!

Co tu mowic! Kaczor Donald dal ciala poprostu !    ~jedrek

zatkalo ich totalnie! Nie potrafia geby otworzyc, czy mozg . juz nie pracuje?  ~Sewerek

Nie wymagajmy od POpapranych myślenie ani tym bardziej  sensownych komentarzy. Choćbyś walił młotem w łeb, POpapraniec będzie kiep.  ~baran taran

Same cuda !!!   TUSKU swoich wypuszcza !

POpaprana PO do końca kadencji wszystkich kryminalistów wypuści. Ale cóż dbają o swoje zaplecze kryminogenne. NO BO JAKA PARTIA TACY WYBORCY - TAKIE I JEGO ZAPLECZE!!!  HAńBA!!! ~załamany , 20.12.2007 16:20

Witaj Polsko Bezprawia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    bez komentarza.  ~jolka

Naród polski jest w większości  Zawistny i Zacietrzewoney  jak wasz prezydent, kto ma lepiej wsadzic do więzienia, ...  ~Wolf-auuuu!!!

Zostalo teraz juz tylko POpaprancom otworzyc wiezienia i mamy cala Polske  [24] Komuch komuchowi tylko pomoze a nie zaszkodzi  ~USA-Niemcy

Precedens!.    W tym procesie wyrok skazujący byłby precedensem,który  ...  ~Wyborca.

CZESC KOMUSZKI !!! TO SA WASZE CUDA !!!! SPRAWDZA SIE TO WSZYSTKO CO PISZE !!!  [72] HANBA !!! WSTYD!!! TAK WYGLADA POLSKA POD RZADAMI ...  antek_emigrant@v...

aha, teraz rozumiem co oznaczało hasło:  By dobrze żyło się. Wszystkim !! Hańba.!  ~jotka

MAM 43 LATA.  [19]  Teraz już wiem że nie dożyję Polski sprawiedliwej i wolnej od złodziei-komunistów. Dobrze zrobiłem ucząc dzieci języków obcych. Na siłę ich wypchnę z tego kraju ludzi głupich, nie znających historii z której należało wyciągnąć konkretne wnioski.Szkoda tylko następnych dziesięcioleci, w których kraj nasz będzie się pogrążał w bagno ku uciesze krajów sąsiednich   ~bodzio.

Mam 35lat i wiem ,że ja również nie dożyje. Jakiś cień  nadziei dawał PIS.  Teraz komuchy zniszczą wszystko co może im zagrażać. A robią to skutecznie .  mocarz1@poczta.o...

Masz rację. Tacy jak my, to ostatnie porządne roczniki, które widzą co sie tytaj święci. Trzeba wychowywać dzieci na dobrych patriotów, ale na odległość... Smutne to, ale prawdziwe.  ~1964

popieram, jestem 70 i jestem jednym z naprawde ostatnich  rocznikow ktory naprawde pamieta jak to Polska "odzyskiwala niepodleglosc", z mojego rocznika wszyscy moi przyjaciele dawno opuscili ten kraj "mlekiem i miodem plynący...   ~Mnietoslaw

SLD zmieniło nazwę- teraz nazywa się PO!  i tyle...~w temacie , 20.12.2007 16:08

To niewątpliwie zasługa układu i zastraszanie sędziów przez PO. Żaden obiektywny i niezależny sąd nie uniewinniłby tej kobiety. Gdyby u władzy był nadal Pis zastała by skazana na dożywocie. wtc@poczta.onet.eu , 20.12.2007 12:52

Aaale będzie super!No nie?!Jedna wielka sprawiedliwość ,żyć nie umierać!  ir_onia

Ironio. Nie oszukujmy się. Prawo w każdym systemie jest dla wybranych i nic tego nie zmieni.  wtc@poczta.onet.eu

A wg mnie mogłoby się wiele u nas zmienić na lepsze,aby prawo nie było tylko dla wybranych.Temu mogłoby służyć otwarcie korporacji prawniczej dla młodych,zdolnych prawników!Wiadomo jednak czym skończyły się takie próby ...  ir_onia

Przecież sam darłem papę na forum w tym temacie. Od  początku uważałem, że to świetny pomysł. Jak widać lobby prawnicze jest w dalszym ciągu nie do ruszenia.  wtc@poczta.onet.eu

rezultat jest  taki  ze  masz  taki sejm  jaki  wyszedl spod  reki  kiszczaka  w  1990r  z  poprawka  w  1993 :-P  ~hej

JEST OKI TAK TRZYMAC !!!!  OLU JESTEM Z TOBA !!!KOCHAM CIE!!!  ~ADAM

Najwyzszy czas przystapic do dzialania.  Rodacy!!! Albo weyjezdzac z tego tuskolandu albo wywalic ...  ~patriot

Teraz Winnego Nie Będzie Nikogo - cuda to sa jakies -winni będą jedynie bracia Kaczynscy i ...  ~jagodzin

Czy to znaczy ze wszyscy co ukradli cos w Polsce a mieszkaja w USA, czy  [21]  w Izraelu to moga bezpiecznie wracac do Polski ???  ~USA-Niemcy

Jakubowska  [3]  To chyba Michnik nie zadowolony.Ciekawe jaką teraz ustawe ...  ~Babcia Klementyna

Nalezalem kiedys do PO...dzisiaj  jestem bezpartyjny i szczesliwy kiedys zrobilem przekret i musialem opuscic ...  ~bezpartyjny

Ola - mordo ty moja!  Zawsze w Ciebie wierzyłem! I w Donalda i w Ćwiąkałę też!  ~know

NARESZCIE NORMALNIE!  [1]  TA INSTRUKCJ JEST CHYBA JASNA!!! TERAZ SĄDY POWINNY ...  ~morda

Ale ten Wałęsa mocno podparł  [1]  lewą nogie. Nie do ruszenia.  ~2sk

Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 22:03 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2007, 22:02

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Są zarzuty przeciwko jednemu z liderów Samoobrony

Sandra, Egipt, basen...
[attachmentid=329]
z czegoś trzeba było za to płacić, to i dla innych nie starczylo :(

20 gru 2007, 22:42
Site Admin

POSTY        2059

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Największe wpadki roku <!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->  "Filipińska choroba" Kwaśniewskiego
To była recydywa. I pewnie dlatego tłumaczenia Aleksandra Kwaśniewskiego, że seria jego niedyspozycji to nie wynik nadmiaru alkoholu, ale efekt filipińskiego wirusa, przekonały tak niewielu. Sprawę poważnie potraktował Główny Inspektor Sanitarny, zalecając przebadanie polityka. Wirusa nie odnaleziono. Kwaśniewski wycofał się z bieżącej polityki.

Miller w Samoobronie
Co może zrobić były premier marzący o powrocie do polityki? Niestety wszystko. I choć Leszek Miller także i tym razem znalazł kilka niezłych bon motów, by uzasadnić start w wyborach do Sejmu z Listy Samoobrony, to żenady nie dało się ukryć. Dostał 4142 głosy. Teraz zakłada własną partię.

Zwierzenia Oleksego na taśmach Gudzowatego
Nikt nie opisał postkomunistów lepiej niż były lider SLD i szef rządu z nadania lewicy. O swoich kolegach mówił podczas zakrapianej kolacji z Aleksandrem Gudzowatym brutalnie, ale często celnie: "nadęty buc", "dupek", "krętacz", "narcyz". Nic dziwnego, że zdenerwowany ujawnieniem taśm Aleksander Kwaśniewski oceniał równie mocno: "Zachował się jak ostatni kretyn".

Podrabiana torebka Szczypińskiej
Czego pragnie kobieta? Futra. A jak jej na to nie stać? Perfum lub torebki Coco Chanel. Jolanta Szczypińska za swoje marzenie zapłaciła 50 zł. Że to podróbka, ogłosił jej kolega Jacek Kurski. Jej nic się nie stało, nim zajął się sąd partyjny. Pokornie więc przeprosił.

Rydzyk o "szambie" w Pałacu Prezydenckim
To był ciężki moment dla premiera Jarosława Kaczyńskiego. Polityczny sojusznik PiS o. Tadeusz Rydzyk ostro potępił spotkanie kobiet w Pałacu Prezydenckim, w czasie którego Maria Kaczyńska podpisała petycję wzywającą do zaniechania zmian w ustawie o ochronie życia nienarodzonego. - Nie nazywajmy nigdy, że szambo jest perfumerią - denerwował się redemptorysta.

Rokita szyje na maszynie
To był głośny powrót Jana Rokity do życia publicznego. Niestety, chyba niezbyt przemyślany. Oto bowiem polityk niedawno przecież typowany na premiera rządu, bierze udział w satyrycznym show Szymona Majewskiego. Przekomarza się z piosenkarką Kasią Cerekwicką, jak byle gwiazdeczka na polecenie gospodarza audycji zszywa obrus z portretem Donalda Tuska. A gdy wychodzi, aktorka dość wulgarnie parodiuje jego żonę. I tylko jednego nie wiadomo - po co?

Doda śpiewa dla Tuska
Pewnie miało to przypominać Marylin Monroe śpiewającą prezydentowi Kennedy’emu. Ale jeśli tak, to czy Tusk ma się do Kennedy’ego tak jak Doda do amerykańskiej gwiazdy? Wyszło więc tak sobie. Premier miał dziwną minę - niby się cieszył, ale nie do końca. Może z powodu banalnego tekściku? - Wola istnienia, moc przenoszenia wiarągór - śpiewała piosenkarka premierowi. Oj, wielka bywa dziennikarska miłość do premiera.

Dorn z Sabą w Sejmie
Nobliwy pan przechadzający się z psem. Trzech kolejnych panów podąża jego śladem. Nobliwego pana, nie psa. Dlaczego? Bo panowie są z BOR, a przechadza się Ludwik Dorn, marszałek Sejmu, ze swoją ukochaną suką Sabą. Do tego stopnia ukochaną, że urzęduje ona w gabinecie marszałka. Dorn odpiera zarzuty profanacji: dzień, w którym Saba przebywała w gabinecie, był wyjątkowy, gdyż jego żona nie mogła się nią zająć. - To antypsiarskie nastawienie - łaja krytyków marszałek. A w kampanii wyborczej idzie z Sabą do sądu bronić jej przed oskarżeniem o niszczenie publicznych mebli.

Premier o "czynnych szatanach"
Rządowi PiS przeszkadzała nie tylko opozycja, ale i siły nieczyste.
"Oni mogą sobie tego nie uświadamiać, ale inni szatani są tam czynni" - zdiagnozował w lipcu Jarosław Kaczyński. Diabeł miał się przechadzać po białym miasteczku, które pielęgniarki rozbiły pod kancelarią premiera. Mniej przenikliwi politycy szatana nie zauważyli, a i premier przyznał później, że cytował wiersz Kornela Ujejskiego.

Sowińska kontra teletubiś
Cała Europa naigrawała się z polskiej rzecznik praw dziecka, boki zrywali ze śmiechu nawet widzowie nowozelandzkiej telewizji, gdy Ewa Sowińska wytropiła geja wśród bajkowych teletubisiów. -"Zauważyłam, że Tinky Winky ma damską torebkę, ale nie skojarzyłam, że jest chłopcem" - mówiła w maju z powagą pani rzecznik. Oceną, czy Tinky może być pokazywany w TVP mieli zająć się nawet psycholodzy. A świat się śmiał.

Dziennik <a href="http://www.dziennik.pl/polityka/article99716/Zobacz_najwieksze_obciachy_2007.html" target="_blank">http://www.dziennik.pl/polityka/article997...iachy_2007.html</a>

Ostatnio edytowano 21 gru 2007, 05:52 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2007, 05:50
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Największe wpadki roku <!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->  "Filipińska choroba" Kwaśniewskiego

Miller w Samoobronie

Podrabiana torebka Szczypińskiej

Rydzyk o "szambie" w Pałacu Prezydenckim

Rokita szyje na maszynie

Doda śpiewa dla Tuska
Wola istnienia, moc przenoszenia wiarągór

Dorn z Sabą w Sejmie

Premier o "czynnych szatanach"

Sowińska kontra teletubiś

To może by tak zagłosować na wpadkę "number one"?
Osobiście waham się między
"Filipińska choroba" Kwaśniewskiego
a

P.S.
A tekst "Wola istnienia, moc przenoszenia wiarągór"
myślalem że brzmi:  
"Wola istnienia, moc przenoszenia viagrą gór"
No, ale kto nie dosłyszy, ten zmyśli... ;)

Ostatnio edytowano 21 gru 2007, 07:28 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2007, 07:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 316  Następna strona