Teraz jest 05 wrz 2025, 22:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Re: Polityka i politycy
Ryszard Kalisz wspiera Kościół! Oto dowód

Ten to ma gest! Ryszard Kalisz (54l.) poseł SLD nie żałuje pieniędzy na... kościół! Podczas jednej z mszy, w której uczestniczył, wyjął z portfela 50 zł. i bez wahania rzucił je na tacę

Poseł Kalisz uczestniczył w mszy w intencji adwokatów, którzy zginęli pod Smoleńskiem. Nabożeństwo odprawiono w katedrze na warszawskiej starówce. Polityk z powagą i w zadumie słuchał duchownego, a kiedy ksiądz z tacą podszedł do niego, nie szczędził grosza.

Bez mrugnięcia okiem wrzucił do koszyczka 50 zł. Wydaje się jednak, że portfel Pana Ryszarda nie ucierpi zbytnio od takiego wydatku, skoro przed kościołem czekał na niego ukochany, luksusowy Jaguar, którego utrzymanie zapewne kosztuje krocie.

Z drugiej strony widok posłów SLD na mszach świętych to rzadkość. Jak widać jednak wśród wojujących z klerem parlamentarzystów zdarzają się wyjątki.

http://www.fakt.pl/Ryszard-Kalisz-wspie ... 677,1.html

20 kwi 2011, 06:56
Zawodowiec

POSTY        3598
Kaczyński: PO zaostrza język

Prezes PiS Jarosław Kaczyński uważa, że Platforma Obywatelska w zaostrzeniu języka debaty politycznej widzi szansę na zwycięstwo w jesiennych wyborach parlamentarnych. Kaczyński dodał też, że są ludzie, którzy w momencie gdy mówi o przebudzeniu Polski i Polaków twierdzą, że nawiązuje do teorii niemieckiego filozofa Carla Schmitta. "To jeszcze delikatnie. Trzeba było od razu powiedzieć, że do Hitlera" - ironizował. "Kiedy w Polsce mówiono o przebudzeniu? Po wizycie Jana Pawła II w 1979 roku. Po wybuchu Solidarności powszechnie mówiło się o przebudzeniu. To też byli faszyści?" - pytał Kaczyński.
(...)
"W tej chwili obserwujemy coś, co z jednej strony jest groteską, a z drugiej jest groźne. Jeśli odmawia mi się prawa do cytowania Herberta - to groteska. Ale jeśli ktoś mówi o delegalizacji jedynej w gruncie rzeczy partii opozycyjnej w Polsce, z tego powodu, że stało się coś, co władzy się nie podoba, to znaczy, że mentalność typu PRL-owskiego trwa" - powiedział prezes PiS.
(...)
czytaj dalej

http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... komentarze

20 kwi 2011, 17:16

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
silniczek                    

W tym właśnie tkwi problem.
Na tym portalu (teoretycznie) nie ma polityków, ja przynajmniej politykiem nie jestem, ani się nim nie czuję.
Jeżeli się wypowiadam, czy mam swoje zdanie na jakiś temat, to wcale nie oznacza, że jestem PiS-iorem.
Paradoksalnie, z wieloma stanowiskami polityków PiS kompletnie się nie zgadzam. Nie jestem też zapatrzony w Kaczyńskiego, bo tak jak KAŻDY polityk, też ma wady. W 2007r. byłem tak samo wściekły na PiS, jak aktualnie część ludzi na tym forum, dlatego, .... zagłosowałem na PO. Po czym z każdym dniem, tygodniem, miesiącem i rokiem zmieniałem zdanie zarówno na temat PiS, jak i PO. Dlaczego, pozostawiam to Szanownym Forumowiczom do indywidualnego przemyślenia.
JAKI JEST KOŃ, KAŻDY PRZECIEŻ WIDZI ....  ;)  

Przeniosłem cytat z tematu życzeń do tematu bardziej odpowiedniego.

Widzę, że zrobiliśmy dokładnie tak samo i jesteśmy w tym samym miejscu - jednakowo oszukani i to wskutek własnego wyboru.  :(  Cóż potwierdza to tezę, że nikt nie jest nieomylny.  :D  Ja osobiście mam inne plany na przyszłość, PIS i PSL niestety mnie nie przekonują. Pozostaje albo w dzień/dni wyborów (coś mam dziwne przeczucie, że przepchną te 2 dni) pozostać w domu albo zaryzykować SLD, choć wciąż mam w pamięci rządy Leszka M. Jeszcze nie zdecydowałem, decyzja zapadnie w ostatniej chwili.

W nawiązaniu do tego co napisałeś ostatnio w innym wątku dodam jeszcze, że jak widzę Palikota w telewizji to raczej zmieniam kanał bo jego poglądy są mi kompletnie obce.  :piwo: Na szczęście zdaje się, że odrobina cierpliwości wystarczy a były pan poseł sam zepchnie się w niebyt.

20 kwi 2011, 21:34
Zawodowiec

POSTY        3598
avacs
Do wyborów jeszcze pół roku, to kawał czasu, szczególnie w naszej rzeczywistości.
Nie ma więc sensu teraz przesądzać na kogo głos zostanie oddany w październiku. Tyle się jeszcze może zdarzyć  :D  

Co do Janusza Palikota, to żenujący jest nie tyle sam polityk, ale fakt, że został wystawiony przez "szanującą się partię" na pierwszą linię frontu, z całym "dobrodziejstwem inwentarza", w najmniej odpowiednim momencie.  :angry2:

20 kwi 2011, 22:08
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
No to na Korwina ludzie.  :zeby:  90% społeczeństwa zgadza się z 90% jego poglądów a przy wyborach dostaje 3%. Szkoda, że teraz kręci z Gorzelikiem. Straci na tym wyborców z połowy Polski ale zyska "odszczepieńców" ze Śląska. :)

21 kwi 2011, 06:42
Zawodowiec

POSTY        3598
Test! Kogo woli twój mózg: Tuska czy Kaczyńskiego?

Lubisz czy nie lubisz? Kogo twój mózg podświadomie kojarzy z rzeczami miłymi, a kogo z całym złem tego świata?
Kilka minut wystarczy ci na znalezienie odpowiedzi na podstawowe pytania dotyczące twoich ukrytych preferencji politycznych albo... piłkarskich!

Ukryte preferencje to emocje zapisane w naszych umysłach, związane z danym politykiem lub partią. Ich genezą są osobiste doświadczenia, ale także skojarzenia programowane w naszych umysłach przez samych polityków czy media. Dlatego te partie, które troszczyły się o pozytywny wizerunek, np. poprzez politykę miłości, często są wybierane przez osoby, które nie są zainteresowane polityką, właśnie na podstawie tych ukrytych skojarzeń. Dla tych polityków, którzy kojarzą się z "obciachem", te utajone emocje bywają dużym balastem, gdyż nie znajdują uznania wśród wyborców centrowych.

Ukryte postawy są badane komputerowo. Mierzony jest czas reakcji na bodźce. Test jest mało podatny na manipulacje. Przykład spoza polityki. Wyjaśniono osobom heteroseksualnym jak działa test i proszono je, aby próbowały oszukać wyniki i wykazać, iż preferują homoseksualizm. Okazało się, że pomimo prób zawsze wynik wskazywał na to, że badani są heteroseksualni.

W teście można sprawdzić jakie są nasze prawdziwe preferencje odnośnie liderów partii politycznych, samych partii czy drużyn piłkarskich. Kogo naprawdę lubisz?

Wejdź na stronę >>> http://www.badanie.edu.pl <<< i sprawdź, jak zakodowany jest twój mózg.

http://www.fakt.pl/Test-Kogo-woli-twoj- ... 998,1.html

Załącznik:
634390749467493109.jpg

=====================================

I trochę bardziej świątecznie:

Załącznik:
669924.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

22 kwi 2011, 16:59
Zawodowiec

POSTY        3598
1/ Homo Homini: PO - 31,7 proc., PiS - 27,1 proc.

PO może liczyć na 31,7 proc. poparcia, a PiS na 27,1 proc. - wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie Polskiego Radia.

W sondażu SLD otrzymał 16,9 proc. głosów, a PSL - 7,9 proc.

Badanie przeprowadził Instytutu Homo Homini. W porównaniu z sondażem tego ośrodka przeprowadzonym 11 kwietnia, PO straciła 0,9 pkt proc., PiS ma mniejsze poparcie o 3 pkt proc., SLD zyskało 2 pkt proc., a PSL poprawiło notowania 0,2 pkt proc.

Pozostałe ugrupowania nie przekroczyły w sondażu 5-proc. progu wyborczego.

Udział w wyborach zapowiedziało 52 proc. badanych.

Sondaż przeprowadzono metodą telefoniczną 21 kwietnia na grupie 1093 osób, reprezentatywnej dla ogółu Polaków. Błąd oszacowania wynosi 3 procent.

http://fakty.interia.pl/polska/news/hom ... 28791,7388
---------------------------------------------------------------------------------------------

2/ Wałęsa o zasługach papieża: Nie przesadzajmy!

Lech Wałęsa najwyraźniej stara się jak może, żeby przebić Jana Tomaszewskiego w pojedynku na szokowanie Polaków słowem. Były prezydent powiedział właśnie włoskiemu dziennikowi "La Repubblica", że zasługi Jana Pawła II w przyczynieniu się do upadku komunizmu w Polsce są bardzo duże, ale nie należy z tym przesadzać! Mało? Wałęsa dodał, że nawet gdyby papież żył do tej pory, to i tak nie powstrzymałby postępującej laicyzacji Polski!

Komunizm kierował się prostą filozofią: nie pozwolić na to, by się połączyli, by się zorganizowali - podkreślił Wałęsa w wywiadzie dla rzymskiej gazety. I dodał: A papież nas zorganizował. Dla modlitwy, nie dla walki.

Wywiad ukazał się oczywiście w związku z zaplanowaną na 1 maja beatyfikacją Jana Pawła II.
- Ale wystarczyło, żebyśmy zobaczyli, ilu nas jest i zastanowili się. To przebudzenie popchnęło naród polski do tego, że pozwolił się prowadzić przez małe organizacje opozycyjne. Bez niego nigdy nie zdołalibyśmy się zorganizować, nie wygralibyśmy - ocenił Wałęsa w "La Repubblica".
Następnie zauważył: Papież nie pokonał komunizmu, wykonał tylko swą pracę duszpasterską, a my wykorzystaliśmy tę pracę dla naszej walki... Dowód? Na Kubie zgromadził jeszcze więcej ludzi na placu, ale tam nikt nie zdołał przemienić słowa w czyn - powiedział były prezydent.

Na pytanie, co by było, gdyby kardynał Karol Wojtyła nie został papieżem, Wałęsa odparł: Musielibyśmy walczyć znacznie, znacznie dłużej. Pewnego dnia komunizm i tak by upadł, ale mogłoby to się skończyć rozlewem krwi... Dzięki Ojcu Świętemu powstaliśmy z wiarą i moralnością, pozostaliśmy wierni idei pokojowej walki. Inaczej nie dalibyśmy rady. Bardzo wiele zawdzięczamy papieżowi, ale nie przesadzajmy. Mógł rzucać słowa na wiatr. Chodziło o to, by przekuć jego słowo w czyn i zwycięstwo - powiedział Wałęsa.
Wyraził też opinię, że nawet gdyby Jan Paweł II jeszcze żył, to Polska i tak by się zlaicyzowała: Nie mógłby nic zrobić w tej sprawie - dodał były prezydent.

Waszym zdaniem
Czy Wałęsa mógłby czasami ugryźć się w język, zanim coś powie?
TAK - 90%
NIE - 10%

http://www.fakt.pl/Walesa-o-zaslugach-p ... 001,1.html
Załącznik:
634390760430257813.JPG

23 kwi 2011, 04:51

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
..
Coś dla ludzi, którzy wiedzą jak korzystać z intelektu, ino niech POlactwo nie komentuje czegoś czego nie jest w stanie pojąć. Miłego słuchania, trzeba co najmniej 30 min. poświęcić, chyba że chce się być dalej lemingiem i tym wykształconym z dużych miast.
Załącznik:
Moskiewski certyfikat Okrągłego stołu.JPG

http://czarnalimuzyna.nowyekran.pl/post ... lego-stolu

Oliwa jest sprawiedliwa, gnoi z czasem ubywa.

25 kwi 2011, 00:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 08:53

POSTY        27
wysłuchałem.............. pewnie jestem to polactwo... tak tutaj pogradzane......
Jedna uwaga........... trzeba wtedy TAM być.

25 kwi 2011, 05:39

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Jedna uwaga: ja za komuny w nielegalnym NZS-ie byłem i działałem, aby nie było że coś sobie wymyślam. Nie rozliczono komuchów, więc podnoszą swe kaprawe oczka w górę ze zdziwieniem dlaczego ktoś jątrzy i niepotrzebnie chce przeszłość wspominać, jakieś lustracje robić.
Ja po prostu chcę prawdy.
Chcę wiedzieć czy przy piwku w akademiku bawił się ze mną kapuś czy kolega ze studiów. Dla mnie to ważne. Kto siedział cicho na ***, bo bał się komuchów lub miał to gdzieś niech wypowiada się w swoim imieniu, ja natomiast jako obywatel demokratycznego Państwa mam prawo to wiedzieć. Do tej pory widzę te czerwone ryje, które się uchowały i nachapały, mające pełną gębę frazesów i dobrych rad. Niech sobie przypomną jak do ostatniego zjazdu bronili trupa PZPR i słusznej linii partii. Jak trzęśli czerwonymi dupskami ze strachu co z nimi będzie.

25 kwi 2011, 20:46
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
shoto                    

Jedna uwaga: ja za komuny w nielegalnym NZS-ie byłem i działałem, aby nie było że coś sobie wymyślam. Nie rozliczono komuchów, więc podnoszą swe kaprawe oczka w górę ze zdziwieniem dlaczego ktoś jątrzy i niepotrzebnie chce przeszłość wspominać, jakieś lustracje robić.
Ja po prostu chcę prawdy.
Chcę wiedzieć czy przy piwku w akademiku bawił się ze mną kapuś czy kolega ze studiów. Dla mnie to ważne. Kto siedział cicho na ****, bo bał się komuchów lub miał to gdzieś niech wypowiada się w swoim imieniu, ja natomiast jako obywatel demokratycznego Państwa mam prawo to wiedzieć. Do tej pory widzę te czerwone ryje, które się uchowały i nachapały, mające pełną gębę frazesów i dobrych rad. Niech sobie przypomną jak do ostatniego zjazdu bronili trupa PZPR i słusznej linii partii. Jak trzęśli czerwonymi dupskami ze strachu co z nimi będzie.

Ja już wiem, że piłem z kapusiami. Wówczas też miałem taka świadomość, choć niepełną. Najgorzej jednak jak dziś ci dawni "opozycjoniści" zachowują się jak dawna SB-cja, a to pytanko, czy aby na pewno jestem zadowolony z pracy, czy zamierzam jakoś wykształcić dzieci itp.  :zygi:

PS. Czy ktoś wie jak załatwić wgląd do swojej teczki w IPN-ie?

26 kwi 2011, 18:23

REJESTRACJA27 sty 2011, 13:59

POSTY        114

LOKALIZACJABydgoszcz
shoto                    

Chcę wiedzieć czy przy piwku w akademiku bawił się ze mną kapuś czy kolega ze studiów.
Jeżeli wtedy tego nie wiedziałeś to po co Ci to wiedzieć dzisiaj? Czyżby żądza zemsty pałała Twym umysłem? A gdzie chrześcijańska postawa przebaczania!

27 kwi 2011, 07:37
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
techj                    

shoto                    

Chcę wiedzieć czy przy piwku w akademiku bawił się ze mną kapuś czy kolega ze studiów.
Jeżeli wtedy tego nie wiedziałeś to po co Ci to wiedzieć dzisiaj? Czyżby żądza zemsty pałała Twym umysłem? A gdzie chrześcijańska postawa przebaczania!

Jeśli ktoś jest niewinny, to co mu przebaczać?
Aby przebaczyć, trzeba poznać tego któremu mamy wybaczyć i wiedzieć na czym polegały jego przewinienia, czyli co właściwie wybaczamy.
Odnosząc sprawę do podatków, aby je umorzyć, trzeba znać ich wysokość i tytuł podatkowy - to chyba oczywiste  ;)

27 kwi 2011, 19:05
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

techj                    

Jeśli ktoś jest niewinny, to co mu przebaczać?
Aby przebaczyć, trzeba poznać tego któremu mamy wybaczyć i wiedzieć na czym polegały jego przewinienia, czy co właściwie wybaczamy.
Odnosząc sprawę do podatków, aby je umorzyć, trzeba znać ich wysokość i tytuł podatkowy - to chyba oczywiste  ;)

Jacy "oni" wszyscy nagle pobożni, kiedy trzeba IM przebaczać, prawda Shoto i Supersaper?
Prawda Techj? ;)

27 kwi 2011, 19:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 316  Następna strona