Teraz jest 07 wrz 2025, 04:21

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu
Własny awatar

Z tych wszystkich pozostałych partii to zostało PO i PSL. :D
Prosiłam, abyś wymienił pozytywy, które widzisz w działaniu tych partii, coś co pozwoli zastanowić się nad oddaniem na nie głosu, bo jak dotychczas operujesz samymi negatywami i to głównie w stosunku do PIS.

Ale Zoltar nie wie co to retoryka (sztuka skutecznego przekonywania) to jak Ci ma odpowiedzieć???
Nie ma argumentów, więc robi to wymijająco. I jeszcze udaje dowcipnego. :(

Otusik                    

Ok, ale również prawie 75% mówi "nie" PO, 80% mówi nie LiD-owi itd. itp.
Może więc wszystkie partie na bezludne wyspy (albo jedną wyspę - niech załatwią swoje sprawy między sobą mówiąc brzydko lejąc się po mordach...)? Problem w tym, że demokracja z gruntu polega na tym, że XX% społeczeństwa mówi komuś "nie". A niezadowoleni politycy mogą co najwyżej kolejny raz wyciągać argumenty o "naszym przypadkowym społeczeństwie", które niczego nie rozumie.
Ja też głosowałam na PIS i choć nie podobała mi się akcja z podsłuchiwaniem swoich własnych ludzi, to zgadzam się, że to co pokazała prokuratura nie świadczy dobrze o Panu Kaczmarku, Kornatowskim, Netzlu.

Ale Zoltara i tak nie przekonasz! Dla niego wiarygodny jest Kaczmarek i Lepper. Chociaż plotą co im ślina na język przyniesie i nie mają żadnych dowodów na potwierdzenie tego co mówią. Poza tym, że Lepper widział na własne oczy jak Ziobro... wkładał wielokrotnie lewą ręke do prawej kieszeni! Ale to oczywiście zmontowali w jedno ciagłe nagranie i co on ma teraz biedny zrobić? Jak przekonać tych mocherów, że to ON mówi prawdę?! Tak jak z tymi "porażającymi taśmami, których nikt dotąd na oczy nie zobaczył. Może zginęły? Może mu ukradli? Ale były! Tak samo jak Talibowie w Klewkach. :lol:

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:28 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 15:33
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Ale Zoltara i tak nie przekonasz! Dla niego wiarygodny jest Kaczmarek i Lepper.

To, że Zoltar nie lubi PiS to wcale nie znaczy, że lubi (i wierzy) Kaczmarkowi i Lepperowi.

Jeżeli są jakieś wątpliwości to należy je wyjaśnić, a nie robić konferencję prasową za konferencją.
Strach już lodówkę otworzyć, bo okaże się, że i tam Ziobro siedzi (fajnie brzmi: siedzi :)).
Ziobro ciągle coś wyjaśnia, tłumaczy, pokazuje.
Skoro już jest tak głośno o zeznaniach Kaczmarka to może już czas przeczytać je wszystkim? Każdy wyrobi sobie sam opinię.

Tłumaczenie co widać na filmie z hotelu jest śmieszne. Czy oni ludzi za idiotów mają? A najlepszy numer to z tym krawatem Kaczmarka.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:55 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 17:36
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=14658:date=31. 08. 2007 g. 20:05:name=Ostry)--><div class='quotetop'>(Ostry @ 31. 08. 2007 g. 20:05) [snapback]14658[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Sądzisz, że ABW zabrało go na przesłuchanie w prokuraturze bez poważnych dowodów?

Właśnie tak sądzę. :excl:  :lol:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

A dziś? :D

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:56 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 18:24
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Jak widać na załączonym sondażu, czarnym koniem wyborów byłaby partia "Jeszcze nie wiem". Jeśli zdążą się zarejestrować...

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:56 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 18:28
Własny awatar

Jak widać na załączonym sondażu, czarnym koniem wyborów byłaby partia "Jeszcze nie wiem". Jeśli zdążą się zarejestrować...

<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Czarnym koniem może tak. Ale nie zwycięzcą.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Sondaż GW: PiS przed PO
Aż 30 proc. Polaków chce głosować na PiS. Prowadząca do tej pory w sondażach PO może liczyć na 26 procent głosów - to wyniki przeprowadzonego dziś sondażu PBS DGA dla "michnikowego szmatławca".
Po raz pierwszy od miesięcy PiS wyprzedziło PO, a jeszcze przed tygodniem PiS cieszył się najsłabszym poparciem od 2005 r. (22 proc., podczas gdy na PO chciało głosować 31 proc. Polaków) - podaje gazetawyborcza.pl.
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html</a>
<!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->Więcej w jutrzejszej "michnikowemu szmatławcowi".<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Skoro nawet "GW" tak PiSze, to widać prawda!  :D

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 11:06 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 19:01
Specjalista

POSTY        450

Wyborcy czarnego konia zagłosują na PIS (są za KAS i za 9,3% podwyżką) prawda?

Zeta                    

<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Czarnym koniem może tak. Ale nie zwycięzcą.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Sondaż GW: PiS przed PO
Aż 30 proc. Polaków chce głosować na PiS. Prowadząca do tej pory w sondażach PO może liczyć na 26 procent głosów - to wyniki przeprowadzonego dziś sondażu PBS DGA dla "michnikowego szmatławca".
Po raz pierwszy od miesięcy PiS wyprzedziło PO, a jeszcze przed tygodniem PiS cieszył się najsłabszym poparciem od 2005 r. (22 proc., podczas gdy na PO chciało głosować 31 proc. Polaków) - podaje gazetawyborcza.pl.
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html</a>
<!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->Więcej w jutrzejszej "michnikowemu szmatławcowi".<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Skoro nawet "GW" tak PiSze, to widać prawda!  :D

Jestem za PIS, ale ten sondaż to blef, GW zleciła go by PO chciało powołania komisji śledczych i była przeciw wyborom w październiku. Czy ktoś pamięta sondaże jakie GW zamieściła na temat LiS (jeszcze przed jego powstaniem - tylko w celu zjednoczenia Samoobrony z LPR aby doprowadzić do zmniejszenia roli J. Kaczyńskiego w Rządzie; 2 dni po powstaniu LIS-a poparcie społeczne spadło chyba z 15 % do 5 %)
Takie sondaże są  :dupa:.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:14 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 19:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36
No to jak PIS wygra to będziemy w KAS-ie i bez KASY - a tacy jak "MILAN80" będą naszymi wodzami. Tak na marginesie "80" to- rocznik, czy IQ - no może jedno i drugie, ale jedno jest pewne w MF lubią takich, tj. młodych i nierozgarniętych. :brawa: OK, ale do rzeczy: można sobie biadolić, politykierować, narzekać a fakt jest taki, że nas "olewają" - nie myślę nawet o podwyżkach, ale od 2 lat nie było rewaloryzacji (no chyba, że o czymś nie wiem), nie ma etatyzacji, a o roli związków zawodowych to prawie nie ma o czym rozmawiać (MF ich ma gdzieś). Zyta G. (właściwie to Banasie) robią co chcą, z kim chcą, gdzie chcą i jak chcą... Takiego b... to nie widziałem od lat. Jak komuś to PISuje to życzę dobrego samopoczucia. :brawa:
PS. Milan nie wkurzaj się na mnie, ale "wejście" na forum z tekstem od tego ile się ma ukończonych podyplomówek jest wysoce niestosowne (może nietaktowne ładniej brzmi), bo niestety w tym resorcie większość jest po czymś, za czymś... ale za swoje. :zeby:

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:16 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 19:55
Specjalista

POSTY        450

No to jak PIS wygra to będziemy w KAS-ie i bez KASY - a tacy jak "MILAN80" będą naszymi wodzami. Tak na marginesie "80" to- rocznik, czy IQ - no może jedno i drugie, ale jedno jest pewne w MF lubią takich, tj. młodych i nierozgarniętych. :brawa: OK, ale do rzeczy: można sobie biadolić, politykierować, narzekać a fakt jest taki, że nas "olewają" - nie myślę nawet o podwyżkach, ale od 2 lat nie było rewaloryzacji (no chyba, że o czymś nie wiem), nie ma etatyzacji, a o roli związków zawodowych to prawie nie ma o czym rozmawiać (MF ich ma gdzieś). Zyta G. (właściwie to Banasie) robią co chcą, z kim chcą, gdzie chcą i jak chcą... Takiego b... to nie widziałem od lat. Jak komuś to PISuje to życzę dobrego samopoczucia. :brawa:
PS. Milan nie wkurzaj się na mnie, ale "wejście" na forum z tekstem od tego ile się ma ukończonych podyplomówek jest wysoce niestosowne (może nietaktowne ładniej brzmi), bo niestety w tym resorcie większość jest po czymś, za czymś... ale za swoje. :zeby:

Wkurzam się na Ciebie bo z tym wykształceniem chodziło mi o to, że wg PO i SLD wyborca PIS to wiejska "kobieta" z moherowym berecikiem.
Czy popierasz wprowadzenie KAS i podwyżkę zaproponowaną przez premiera? Odpowiedz!

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:16 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 20:08
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Czy popierasz wprowadzenie KAS i podwyżkę zaproponowaną przez premiera? Odpowiedz!

Początek artykułu z dzisiejszej Gazety Prawnej:
"Pensje urzędników nie wzrosną o 9,3 proc. bez znalezienia dodatkowych pieniędzy w budżecie.
Znaczące podwyżki mogą otrzymać m.in. nauczyciele, policjanci i strażacy.
Eksperci podkreślają, że podwyżki dla wszystkich nie poprawią efektywności administracji".

Poczytajcie sobie.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:17 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 20:15
Specjalista

POSTY        450

Początek artykułu z dzisiejszej Gazety Prawnej:
"Pensje urzędników nie wzrosną o 9,3 proc. bez znalezienia dodatkowych pieniędzy w budżecie.
Znaczące podwyżki mogą otrzymać m.in. nauczyciele, policjanci i strażacy.
Eksperci podkreślają, że podwyżki dla wszystkich nie poprawią efektywności administracji".

Poczytajcie sobie.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:19 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 20:59
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Niech PiS kupi sobie jakąś bezludną wyspę na jakimś oceanie i tam wprowadza swoje rządy, bo tu nad Wisłą 75% Polaków mówi tej formacji (przynajmniej w takim kształcie i pod takim kierownictwem) :stop:.

Dopóki jednak PiS nie kupi sobie tej wyspy dopóty będę krytykował PIS.

Ps. podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi.

Coś mi się zdaje, że zostałeś „porażony” ostatnim sondażem (30 PiS, 26 PO, reszta chyba za burtą) i zalewasz jakimś „mamrotem” rozgoryczenie w podrzędnym barze, bo wyspy to raczej sobie nie kupiłeś.

PS
„Prawdziwa cnota…”

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:20 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 21:08
Amator

REJESTRACJA03 wrz 2007, 01:22

POSTY        19

LOKALIZACJASomewhere Over the Rainbow
Tak się podniecacie tą podwyżką 9,3% - ale czy wiecie, że w to są już wliczone obie obniżki składki rentowej ? Co oznacza, że podwyżka jak będzie to nawet nie dogoni inflacji. Pewnie w nowym budżecie nie podniosą też kwoty bazowej i kolejny rok będziemy bez "podwyżki inflacyjnej. :angry:

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:22 przez Kia54, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 21:14
Specjalista

POSTY        450

Coś mi się zdaje, że zostałeś „porażony” ostatnim sondażem (30 PiS, 26 PO, reszta chyba za burtą) i zalewasz jakimś „mamrotem” rozgoryczenie w podrzędnym barze, bo wyspy to raczej sobie nie kupiłeś.

PS
„Prawdziwa cnota…”

Ten sondaż to blef, GW zleciła go by PO było za powołaniem komisji śledczych i przeciw wyborom w październiku (SLD ma nadal ok. 9% poparcia). Czy ktoś pamięta sondaże jakie GW zamieściła na temat LiS (jeszcze przed jego powstaniem - tylko w celu zjednoczenia Samoobrony z LPR aby doprowadzić do zmniejszenia roli J. Kaczyńskiego w Rządzie; 2 dni po powstaniu LIS-a poparcie społeczne spadło chyba z 15% do 5%)?
Takie sondaże są :dupa:.
W ciągu tygodnia nagle PIS zyskał 10%? Politycy PIS jednak nie ogłupieli:

"To w jawny sposób prowokacja michnikowego szmatławca"- tak o wynikach sondażu, który ukaże się w jutrzejszym wydaniu michnikowego szmatławca mówi poseł Jacek Kurski w rozmowie z reporterem radia rynszTOK FM Marcinem Graczykiem.
Jego zdaniem "prowokacja" ta ma na celu zmuszenie Platformy do złożenia wniosku o konstruktywne wotum nieufności wobec rządu Jarosława Kaczyńskiego. - Ja widzę pewną zmianę nastrojów społecznych, ale nie żeby aż tak" - mówił Kurski
<a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4457159.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4457159.html</a>

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:37 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 21:15

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123

Kuźwa, milan, zamiast popierać matołów za marne 10% (zapowiadanej, bo przecież nie otrzymanej) podwyżki weź ty idź do jakiejś normalnej firmy popracować, jesteś przecież młody, jak czytam, megawyksztalcony, a dzięki twojemu premierowi bezrobocie już zniknęło, więc jak nic robotę znajdziesz. Widzisz, mi nikt podwyżki w tym roku nie zapowiadał, tylko po prostu podniósł pensję o 20%. A w zamian na nikogo głosować nie musiałem...

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:38 przez raf, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 21:36
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 94  Następna strona