Z tych wszystkich pozostałych partii to zostało PO i PSL. Prosiłam, abyś wymienił pozytywy, które widzisz w działaniu tych partii, coś co pozwoli zastanowić się nad oddaniem na nie głosu, bo jak dotychczas operujesz samymi negatywami i to głównie w stosunku do PIS.
Ale Zoltar nie wie co to retoryka (sztuka skutecznego przekonywania) to jak Ci ma odpowiedzieć??? Nie ma argumentów, więc robi to wymijająco. I jeszcze udaje dowcipnego.
Otusik
Ok, ale również prawie 75% mówi "nie" PO, 80% mówi nie LiD-owi itd. itp. Może więc wszystkie partie na bezludne wyspy (albo jedną wyspę - niech załatwią swoje sprawy między sobą mówiąc brzydko lejąc się po mordach...)? Problem w tym, że demokracja z gruntu polega na tym, że XX% społeczeństwa mówi komuś "nie". A niezadowoleni politycy mogą co najwyżej kolejny raz wyciągać argumenty o "naszym przypadkowym społeczeństwie", które niczego nie rozumie. Ja też głosowałam na PIS i choć nie podobała mi się akcja z podsłuchiwaniem swoich własnych ludzi, to zgadzam się, że to co pokazała prokuratura nie świadczy dobrze o Panu Kaczmarku, Kornatowskim, Netzlu.
Ale Zoltara i tak nie przekonasz! Dla niego wiarygodny jest Kaczmarek i Lepper. Chociaż plotą co im ślina na język przyniesie i nie mają żadnych dowodów na potwierdzenie tego co mówią. Poza tym, że Lepper widział na własne oczy jak Ziobro... wkładał wielokrotnie lewą ręke do prawej kieszeni! Ale to oczywiście zmontowali w jedno ciagłe nagranie i co on ma teraz biedny zrobić? Jak przekonać tych mocherów, że to ON mówi prawdę?! Tak jak z tymi "porażającymi taśmami, których nikt dotąd na oczy nie zobaczył. Może zginęły? Może mu ukradli? Ale były! Tak samo jak Talibowie w Klewkach.
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:28 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 15:33
Zeta
Ale Zoltara i tak nie przekonasz! Dla niego wiarygodny jest Kaczmarek i Lepper.
To, że Zoltar nie lubi PiS to wcale nie znaczy, że lubi (i wierzy) Kaczmarkowi i Lepperowi.
Jeżeli są jakieś wątpliwości to należy je wyjaśnić, a nie robić konferencję prasową za konferencją. Strach już lodówkę otworzyć, bo okaże się, że i tam Ziobro siedzi (fajnie brzmi: siedzi ). Ziobro ciągle coś wyjaśnia, tłumaczy, pokazuje. Skoro już jest tak głośno o zeznaniach Kaczmarka to może już czas przeczytać je wszystkim? Każdy wyrobi sobie sam opinię.
Tłumaczenie co widać na filmie z hotelu jest śmieszne. Czy oni ludzi za idiotów mają? A najlepszy numer to z tym krawatem Kaczmarka.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:55 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 17:36
zoltar7
<!--quoteo(post=14658:date=31. 08. 2007 g. 20:05:name=Ostry)--><div class='quotetop'>(Ostry @ 31. 08. 2007 g. 20:05) [snapback]14658[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Sądzisz, że ABW zabrało go na przesłuchanie w prokuraturze bez poważnych dowodów?
Właśnie tak sądzę. :excl: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A dziś?
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:56 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 18:24
Jak widać na załączonym sondażu, czarnym koniem wyborów byłaby partia "Jeszcze nie wiem". Jeśli zdążą się zarejestrować...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 10:56 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 18:28
Drago
Jak widać na załączonym sondażu, czarnym koniem wyborów byłaby partia "Jeszcze nie wiem". Jeśli zdążą się zarejestrować...
<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Czarnym koniem może tak. Ale nie zwycięzcą.<!--colorc--></span><!--/colorc--> Sondaż GW: PiS przed PO Aż 30 proc. Polaków chce głosować na PiS. Prowadząca do tej pory w sondażach PO może liczyć na 26 procent głosów - to wyniki przeprowadzonego dziś sondażu PBS DGA dla "michnikowego szmatławca". Po raz pierwszy od miesięcy PiS wyprzedziło PO, a jeszcze przed tygodniem PiS cieszył się najsłabszym poparciem od 2005 r. (22 proc., podczas gdy na PO chciało głosować 31 proc. Polaków) - podaje gazetawyborcza.pl. <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html</a> <!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->Więcej w jutrzejszej "michnikowemu szmatławcowi".<!--colorc--></span><!--/colorc--> Skoro nawet "GW" tak PiSze, to widać prawda!
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 11:06 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 19:01
Drago
Wyborcy czarnego konia zagłosują na PIS (są za KAS i za 9,3% podwyżką) prawda?
Zeta
<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->Czarnym koniem może tak. Ale nie zwycięzcą.<!--colorc--></span><!--/colorc--> Sondaż GW: PiS przed PO Aż 30 proc. Polaków chce głosować na PiS. Prowadząca do tej pory w sondażach PO może liczyć na 26 procent głosów - to wyniki przeprowadzonego dziś sondażu PBS DGA dla "michnikowego szmatławca". Po raz pierwszy od miesięcy PiS wyprzedziło PO, a jeszcze przed tygodniem PiS cieszył się najsłabszym poparciem od 2005 r. (22 proc., podczas gdy na PO chciało głosować 31 proc. Polaków) - podaje gazetawyborcza.pl. <a href="http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1599353,11,item.html</a> <!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->Więcej w jutrzejszej "michnikowemu szmatławcowi".<!--colorc--></span><!--/colorc--> Skoro nawet "GW" tak PiSze, to widać prawda!
Jestem za PIS, ale ten sondaż to blef, GW zleciła go by PO chciało powołania komisji śledczych i była przeciw wyborom w październiku. Czy ktoś pamięta sondaże jakie GW zamieściła na temat LiS (jeszcze przed jego powstaniem - tylko w celu zjednoczenia Samoobrony z LPR aby doprowadzić do zmniejszenia roli J. Kaczyńskiego w Rządzie; 2 dni po powstaniu LIS-a poparcie społeczne spadło chyba z 15 % do 5 %) Takie sondaże są :dupa:.
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:14 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 19:38
No to jak PIS wygra to będziemy w KAS-ie i bez KASY - a tacy jak "MILAN80" będą naszymi wodzami. Tak na marginesie "80" to- rocznik, czy IQ - no może jedno i drugie, ale jedno jest pewne w MF lubią takich, tj. młodych i nierozgarniętych. :brawa: OK, ale do rzeczy: można sobie biadolić, politykierować, narzekać a fakt jest taki, że nas "olewają" - nie myślę nawet o podwyżkach, ale od 2 lat nie było rewaloryzacji (no chyba, że o czymś nie wiem), nie ma etatyzacji, a o roli związków zawodowych to prawie nie ma o czym rozmawiać (MF ich ma gdzieś). Zyta G. (właściwie to Banasie) robią co chcą, z kim chcą, gdzie chcą i jak chcą... Takiego b... to nie widziałem od lat. Jak komuś to PISuje to życzę dobrego samopoczucia. :brawa: PS. Milan nie wkurzaj się na mnie, ale "wejście" na forum z tekstem od tego ile się ma ukończonych podyplomówek jest wysoce niestosowne (może nietaktowne ładniej brzmi), bo niestety w tym resorcie większość jest po czymś, za czymś... ale za swoje. :zeby:
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:16 przez Mohikaninq, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 19:55
Mohikanin Q
No to jak PIS wygra to będziemy w KAS-ie i bez KASY - a tacy jak "MILAN80" będą naszymi wodzami. Tak na marginesie "80" to- rocznik, czy IQ - no może jedno i drugie, ale jedno jest pewne w MF lubią takich, tj. młodych i nierozgarniętych. :brawa: OK, ale do rzeczy: można sobie biadolić, politykierować, narzekać a fakt jest taki, że nas "olewają" - nie myślę nawet o podwyżkach, ale od 2 lat nie było rewaloryzacji (no chyba, że o czymś nie wiem), nie ma etatyzacji, a o roli związków zawodowych to prawie nie ma o czym rozmawiać (MF ich ma gdzieś). Zyta G. (właściwie to Banasie) robią co chcą, z kim chcą, gdzie chcą i jak chcą... Takiego b... to nie widziałem od lat. Jak komuś to PISuje to życzę dobrego samopoczucia. :brawa: PS. Milan nie wkurzaj się na mnie, ale "wejście" na forum z tekstem od tego ile się ma ukończonych podyplomówek jest wysoce niestosowne (może nietaktowne ładniej brzmi), bo niestety w tym resorcie większość jest po czymś, za czymś... ale za swoje. :zeby:
Wkurzam się na Ciebie bo z tym wykształceniem chodziło mi o to, że wg PO i SLD wyborca PIS to wiejska "kobieta" z moherowym berecikiem. Czy popierasz wprowadzenie KAS i podwyżkę zaproponowaną przez premiera? Odpowiedz!
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:16 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 20:08
millan80
Czy popierasz wprowadzenie KAS i podwyżkę zaproponowaną przez premiera? Odpowiedz!
Początek artykułu z dzisiejszej Gazety Prawnej: "Pensje urzędników nie wzrosną o 9,3 proc. bez znalezienia dodatkowych pieniędzy w budżecie. Znaczące podwyżki mogą otrzymać m.in. nauczyciele, policjanci i strażacy. Eksperci podkreślają, że podwyżki dla wszystkich nie poprawią efektywności administracji".
Poczytajcie sobie.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:17 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 20:15
Pinero
Początek artykułu z dzisiejszej Gazety Prawnej: "Pensje urzędników nie wzrosną o 9,3 proc. bez znalezienia dodatkowych pieniędzy w budżecie. Znaczące podwyżki mogą otrzymać m.in. nauczyciele, policjanci i strażacy. Eksperci podkreślają, że podwyżki dla wszystkich nie poprawią efektywności administracji".
Poczytajcie sobie.
Czy popierasz wprowadzenie KAS i podwyżkę zaproponowaną przez premiera? Odpowiedz!
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:19 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 20:59
zoltar7
… Niech PiS kupi sobie jakąś bezludną wyspę na jakimś oceanie i tam wprowadza swoje rządy, bo tu nad Wisłą 75% Polaków mówi tej formacji (przynajmniej w takim kształcie i pod takim kierownictwem) :stop:.
Dopóki jednak PiS nie kupi sobie tej wyspy dopóty będę krytykował PIS.
Ps. podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi. …
Coś mi się zdaje, że zostałeś „porażony” ostatnim sondażem (30 PiS, 26 PO, reszta chyba za burtą) i zalewasz jakimś „mamrotem” rozgoryczenie w podrzędnym barze, bo wyspy to raczej sobie nie kupiłeś.
PS „Prawdziwa cnota…”
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:20 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 21:08
Tak się podniecacie tą podwyżką 9,3% - ale czy wiecie, że w to są już wliczone obie obniżki składki rentowej ? Co oznacza, że podwyżka jak będzie to nawet nie dogoni inflacji. Pewnie w nowym budżecie nie podniosą też kwoty bazowej i kolejny rok będziemy bez "podwyżki inflacyjnej. :angry:
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:22 przez Kia54, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 21:14
zielonka
Coś mi się zdaje, że zostałeś „porażony” ostatnim sondażem (30 PiS, 26 PO, reszta chyba za burtą) i zalewasz jakimś „mamrotem” rozgoryczenie w podrzędnym barze, bo wyspy to raczej sobie nie kupiłeś.
PS „Prawdziwa cnota…”
Ten sondaż to blef, GW zleciła go by PO było za powołaniem komisji śledczych i przeciw wyborom w październiku (SLD ma nadal ok. 9% poparcia). Czy ktoś pamięta sondaże jakie GW zamieściła na temat LiS (jeszcze przed jego powstaniem - tylko w celu zjednoczenia Samoobrony z LPR aby doprowadzić do zmniejszenia roli J. Kaczyńskiego w Rządzie; 2 dni po powstaniu LIS-a poparcie społeczne spadło chyba z 15% do 5%)? Takie sondaże są :dupa:. W ciągu tygodnia nagle PIS zyskał 10%? Politycy PIS jednak nie ogłupieli:
"To w jawny sposób prowokacja michnikowego szmatławca"- tak o wynikach sondażu, który ukaże się w jutrzejszym wydaniu michnikowego szmatławca mówi poseł Jacek Kurski w rozmowie z reporterem radia rynszTOK FM Marcinem Graczykiem. Jego zdaniem "prowokacja" ta ma na celu zmuszenie Platformy do złożenia wniosku o konstruktywne wotum nieufności wobec rządu Jarosława Kaczyńskiego. - Ja widzę pewną zmianę nastrojów społecznych, ale nie żeby aż tak" - mówił Kurski <a href="http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4457159.html" target="_blank">http://wiadomosci.gwno.pl/Wiadomosci/1,80269,4457159.html</a>
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:37 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
03 wrz 2007, 21:15
millan80
Kuźwa, milan, zamiast popierać matołów za marne 10% (zapowiadanej, bo przecież nie otrzymanej) podwyżki weź ty idź do jakiejś normalnej firmy popracować, jesteś przecież młody, jak czytam, megawyksztalcony, a dzięki twojemu premierowi bezrobocie już zniknęło, więc jak nic robotę znajdziesz. Widzisz, mi nikt podwyżki w tym roku nie zapowiadał, tylko po prostu podniósł pensję o 20%. A w zamian na nikogo głosować nie musiałem...
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->sygnaturkę usunięto z uwagi na jej niezgodność z regulaminem <<oj, zbiera mi sie>> )<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 13:38 przez raf, łącznie edytowano 1 raz