Teraz jest 04 wrz 2025, 07:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Wizerunek 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2010, 17:32

POSTY        148
Post Wizerunek
supersaper                    

PS.
Po ilu miesiącach nieewidencjonowania usług xero (praktycznie teren uczelni) lub po wykonaniu ilu kopii na lewo uznałbyś tą sprawę za godną uwagi?

Trudno jest polemizować w tej sprawie, skoro każdy przypadek braku zaewidencjonowania sprzedaży łamie prawo.
Chodzi mi o coś zupełnie innego.
Życzyłbym Nam wszystkim takich "jaj" jak przy sprawie Pani od ksero w innych dziedzinach naszej pracy.

01 mar 2010, 08:01
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Wizerunek
Ronin123                    

...y przypadek braku zewidencjonowania sprzedaży łamie prawo.
Chodzi mi o coś zupełnie innego.
Życzyłbym Nam wszystkim takich "jaj" jak przy sprawie Pani od ksero w innych dziedzinach naszej pracy.

A tu się z tobą całkowicie zgadzam.  :piwo:

01 mar 2010, 17:18

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Wizerunek
Nadir                    

My zasilamy budżet i jeszcze nas gnoją. A co powiedzieć o tych co zasiadają w ławach poselskich i jeszcze kradną z tego budżetu?!  :zly1:

Pozwolisz na doprecyzowanie, mam nadzieję.
Zasilamy budżet, owszem, ale jako Janosiki :wysmiewacz:
A w pytaniu powinieneś użyć nie słowa "co", tylko "komu".

A komu powiedzieć o tych co zasiadają w ławach poselskich i jeszcze kradną z tego budżetu?!
 Wtedy prawidłowa odpowiedź brzmiałaby "Prokuratorowi" :rotfl:
Choć przyznaję, skuteczniejszy byłby Piłsudski. :D

01 mar 2010, 18:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Wizerunek
Leibowitz                    

Nadir                    

My zasilamy budżet i jeszcze nas gnoją. :zly1:

Pozwolisz na doprecyzowanie, mam nadzieję.
Zasilamy budżet, owszem, ale jako Janosiki :wysmiewacz:

I wszystko jasne!
Dlatego bogacze i insze byznesmeny nas nie lubiom  :mur:

PS
Zapomniałem poprawić z "My zasilamy budżet" na "My pomagamy  zasilać budżet".

01 mar 2010, 19:36

POSTY        969
Post Wizerunek
Jesteśmy nielubiani, tak jak partyzanci przez chłopów - zaopatrzeniowców :dokuczacz:

01 mar 2010, 21:14
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Post Wizerunek
Ja myślę (pomijając że wielu jest niedouczonych, leniwych i wydaje chłamy a nie decyzje) to Was nie lubią też dlatego, że Wy sami się nie lubicie nawzajem. Donosicie sami na siebie a własnym podwórku, sami sobie świnie podkładacie i jeden drugiego w łyżce wody by utopił bo tamten awansował a inny nie, bo tamten zna i wchodzi w tyłek NUS a inny nie...

Reasumując:
- klienci Podatnicy Was nie lubią - nie będę pisał rozprawki dlaczego
- Wasz szef Was nie lubi - nie wiem czemu
- Sami nawzajem się nie lubicie - też nie wiem czemu

A to już z czasów przedszkola. Jak większość kogoś nie lubi, to wszyscy zaczynają go nie lubić... i nikt nawet nowy nie chce się z nim bawić  <_<

01 mar 2010, 21:46

POSTY        969
Post Wizerunek
A ja bardzo lubię moich współpracowników w US. :D

01 mar 2010, 22:04
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Wizerunek
Leibowitz                    

A ja bardzo lubię moich współpracowników w US. :D

W moim usie też nie ma osoby, której bym nie lubił  B)))

01 mar 2010, 22:07
Specjalista

POSTY        597
Post Wizerunek
a ja w "moim" lubie 3 osoby :) a byłych pracowników tego US wręcz bardzo lubie :)

01 mar 2010, 22:39
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Post Wizerunek
mozeanglia                    

a ja w "moim" lubie 3 osoby :) a byłych pracowników tego US wręcz bardzo lubie :)

Tylko nie przesadzaj z tym lubieniem jak kompan Słomki, któremu grozi miesiąc kuracji w Lublińcu.

01 mar 2010, 22:47
Specjalista

POSTY        597
Post Wizerunek
Fakt, dziwnym trafem to same kobiety...  :wub:

01 mar 2010, 23:07
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:44

POSTY        55
Post Wizerunek
Uważam, że kwestia uczuć żywionych do pracowników skarbówki nie ma żadnego znaczenia. Przestańmy wreszcie naszą pracę postrzegać w kategoriach takich, że generalnie społeczeństwo ma nas lubić, bo z założenia jest to bzdura. Pytam - czy ja powinienem lubić panią w banku, która mnie obsługuje, a może pałać miłością do kierowcy autobusu komunikacji miejskiej? Oczywiście, że nie. Problem tkwi gdzieś indziej. Otóz istnieje w społeczeństwie grupa osób, którym generalnie ze skarbówką "nie jest po drodze", bo stanowi ona dla nich przeszkodę w pejoratywnie pojmowanej "swobodzie działalności gospodarczej". Niestety ludzie ci z racji zasobności portfela często są w stanie wywierać wpływ na opinię publiczną. Jeżeli dołożymy do tego wszechobecną dzisiaj dziennikarską pogoń za sensacją, nie mającą nic wspólnego z rzetelnoscią wymaganą w uprawianiu tego zawodu oraz nasze narodowe skłonności do traktowania państwa jako aparatu przemocy, a także brak działań - nazwijmy to -  dydaktycznych ze strony MF - to mamy to, co mamy. A tak na marginesie - nie słyszałem, by wśród kryminalistów zawód policjanta cieszył się szacunkiem, tylko że to środowisko potępiane jest przez społeczeństwo, a co za tym idzie, policjanci odbierani są raczej pozytywnie. Jednak wystarczy, aby przeciętny Kowalski został ukarany mandatem za przekroczenie prędkości, a o Policji zaczyna już myśleć inaczej. Podobny mechanizm działa w naszym zawodzie. Dlatego też w moim odczuciu, wyrażanie opinii, iż urzędy skarbowe powinny pracować w sposób przynoszący im miłość ze strony podatników jest chybione.

01 mar 2010, 23:22
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Wizerunek
TomU69                    

A tak na marginesie - nie słyszałem, by wśród kryminalistów zawód policjanta cieszył się szacunkiem, tylko że to środowisko potępiane jest przez społeczeństwo, a co za tym idzie, policjanci odbierani są raczej pozytywnie.
Jednak wystarczy, aby przeciętny Kowalski został ukarany mandatem za przekroczenie prędkości, a o Policji zaczyna już myśleć inaczej.
Podobny mechanizm działa w naszym zawodzie.
Dlatego też w moim odczuciu, wyrażanie opinii, iż urzędy skarbowe powinny pracować w sposób przynoszący im miłość ze strony podatników jest chybione.

Dokładnie tak!

02 mar 2010, 07:34
Specjalista

POSTY        597
Post Wizerunek
Tak, tylko, że policji nie lubią w zasadzie tylko przestępcy. Przeciętny obywatel raczej lubi policje, przeciętny szef raczej szanuje swoich podwładnych policjantów no i przeciętny policjant szanuje drugiego policjanta i jak trzeba skoczy za nim w ogień. Słyszałeś, żeby kiedś jakieś dziecko na pytanie "kim chcesz zostać jak dorośniesz" odpowiedziało "skarbowcem" ? :)

No i ostatecznie wcale nie chodzi o to, żeby do wszystkich pałać miłością. Idąc tym tropem myślenia, sporo osób nie lubi przedsiębiorców, bo to ma dom, to ma samochód i płaci minimalną krajową. Ale w obliczu skarbowca i jedni i drudzy mówią jednym głosem. I to nie chodzi o sympatie. Chodzi o minimalny szacunek. Przykład z niedawna, gdy policjant zginął na służbie. Czy sądzisz, że choć 1% z tych ludzi., którzy tam stawiają znicz postawili by ją, gdyby to zginął skarbowiec na służbie?

02 mar 2010, 09:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 319 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona