____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
19 lut 2010, 21:59
Dzień Kobiet
Jejku jak się cieszę!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 lut 2010, 22:20
Dzień Kobiet
Nadir
Tadeo74
Już niedługo...
Jejku jak się cieszę!
Że dasz kwiatka, czy że dostaniesz?
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
19 lut 2010, 22:23
Dzień Kobiet
Tadeo74
Że dasz kwiatka, czy że dostaniesz?
Że najpierw dam kwiatka, a później dostanę...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
19 lut 2010, 22:24
Dzień Kobiet
Uwaga Panowie i Panie. To już w najbliższy poniedziałek!
02 mar 2010, 21:49
Bo miłość najważniejsza jest...
Nadir
W imieniu wszystkich Panów-Skarbowców wszystkim Paniom-Skarbowcom wiersz węgierskiego poety Sandora Petöfi'ego na Dzień Kobiet
Kiedy mężczyznę stworzył Bóg, zasępił się, zadumał dłużej. Dlaczego, nie wiem, a z frasunków powstała chmura, później burze.
Kiedy kobietę Stworzył Bóg, we łzach radości aż promieniał. Łzy każdy może dziś oglądać - gwiazdami stały się śród nieba.
Dzisiaj inny wiersz Sandora Petöfi'ego na Dzień Kobiet:
Nie zabroni kwiatom nikt kwitnienia, Kiedy wiosna cały świat odmienia. Wiosna - dziewczę jak i kwiaty - miłość Wtedy z pąków muszą się rozwinąć.
Zobaczyłem cię i pokochałem. Twojej duszy kochankiem zostałem. Moja piękna, w tajemniczym lustrze Twoich oczu widzę tkliwy uśmiech.
Po kryjomu pytanie mnie gnębi: Kogo kochasz? Mnie tylko? Powiedz mi. Sprzecznych myśli we mnie spór gorący Jak jesienią z niebem chmurnym słońca.
Czyich jeszcze pocałunków pragniesz, Nimfo-różo? Czy kochasz, czy kłamiesz? Jeśli kłamiesz, w świat pójdę otwarty Albo śmierci ulegnę bez walki.
Bądź mi gwiazdą szczęścia, o to proszę, Niech przez życie nie idę w pomroce. Jeśli możesz, kochaj sercem całym - A uwierzę: Bóg mi cię przeznaczył. Dużo miłości wszystkim Paniom
08 mar 2010, 10:07
Dzień Kobiet
Bardzo dziękujemy! To bardzo miłe, że ktoś o nas pamięta. U nas w referacie mamy jednego mężczyznę, który od lat sprawia nam miłe niespodzianki z okazji Dnia Kobiet. Dzisiaj dostałysmy tulipany. Pozdrawiamy wszystkie kobiety.
08 mar 2010, 11:47
Dzień Kobiet
Wiesz co Nadir? Z Ciebie to musi być fajny facet ...
08 mar 2010, 11:47
Dzień Kobiet
Nadir to Kobieta, Kopernik zresztą też...
08 mar 2010, 11:57
Dzień Kobiet
miszmasz
też tak myślę, wiersz jest piękny
08 mar 2010, 12:12
Dzień Kobiet
josephe
miszmasz