W Skarbowcach piszemy o funkcjonowaniu służb, problemach, itp. a w podatkach i procedurze o sprawach wyłącznie merytorycznych
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
21 paź 2006, 19:33
wjawor
Zamknięcie możliwości wypowiedzi na starym forum wskazuje jednak na oficjalne uruchomienie nowej strony. Tak więc rusza całość, czy narazie tylko w Hide Parku ?
Całość, ale do prób jest tylko Hide Park, żeby nie zaśmiecać.
jorge
Też to zauważyłem - wyszło że za rejestrowalem się nie wg czasu GMT+2, a GMT+4
Teraz czas powinien być już OK.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
21 paź 2006, 19:40
Jak dla mnie ok. Przy okazji zmieniłem dotychczasowego nick'a. Trochę trudno przywyknąć do nowego wizerunku Inspektora, na szczęście Wjawor się nie zmienił.
21 paź 2006, 19:58
U mnie czas poprawiłem przez ustawienie zamiast GMT+2 - GMT 0 (LONDYN)
____________________________________ "verba volant scripta manent"
Ostatnio edytowano 21 paź 2006, 20:02 przez jorge, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2006, 20:01
Widzę ze wreszcie coś zaczęło się na nowej stronie bo przez miesiąc myślałem że na tą stronę to tylko wchodze ja i inspektor z rangi funkcji i obowiązku . Myślę, że powoli czas na start nowej strony . :piwo: I do zobaczenia w Listopadzie pod MF bo nie liczę że nasza Zyta coś zmieni w budżecie , chyba pójdę na "kuroniówkę" , bo Leper daje 800 zł na miesiąc, bez wychodzenia z domu
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 21 paź 2006, 20:47 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2006, 20:37
sonieczka
witam...troszkę trudno będzie się przyzwyczaić, a już szczególnie do nowego wizerunku INSPEKTORA
Takie same wrażenie odniosłem! Dobrze, że chociaż zostawił swoje zdjęcie w Panelu użytkownika, bo nowi forumowicze mogliby dostać szoku... A do Ciebie Sonieczka, to mam pretensję! A właściwie to nie do Ciebie, a do Twojego awatara. Chciałbym sobie obejrzeć go w powiększeniu i się nie da!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 paź 2006, 20:47
taxman
Mam nadzieje, że to tylko chwilowy stan, iż jest tu o niebo mniej topiców i tematów!
Wszystkie masz w archiwum, jeśli któryś chcesz kontynuować zakładaj ponownie dany temat ( podając link do archiwalnego ) i pisz do woli.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
21 paź 2006, 20:54
inspektor
Problem jest jeden: nie znalazłem nikogo, kto (za kasę) podjąłby się przeniesienia bazy danych.
Co prawda nie potrafię (nawet za kasę) tego zrobić, natomiast mam drobną uwagę, a i przestrogę. Proponuję przed tą skomplikowana i "niebezpieczną" operacją zrobić kopię zapasową. Znam przypadki kiedy przy takim przenoszeniu wszystkie posty przepadły...
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
21 paź 2006, 20:55
Wakantanka
Jak dla mnie ok.
Bardzo fajne forum. Dużo opcji, cytowanie selektywne itp. Ale najbardziej mi się podoba, że strona portalu i dyskusje na forum mieszczą mi się w ekranie monitora 17 calowego - nie muszę przesuwać obrazu....
____________________________________ [size=5]Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni. Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.ne.)
22 paź 2006, 09:11
Nadir
Co prawda nie potrafię (nawet za kasę) tego zrobić, natomiast mam drobną uwagę, a i przestrogę. Proponuję przed tą skomplikowana i "niebezpieczną" operacją zrobić kopię zapasową. Znam przypadki kiedy przy takim przenoszeniu wszystkie posty przepadły...
Masz oczywiście rację z kopią. Nie wiem jednak, czy zdecyduję się na przeniesienie nowej bazy. Jest z tym zbyt dużo problemów. To nie tylko inny zakres tabel i kolumn w bazach SQL. To także inne foldery obrazków i inne nazwy użytkowników. Dostęp do starego forum będzie cały czas i rzecz istotna: myślę, że użytkownicy będą w tematach podobnych dawać linki do archiwum forum.
22 paź 2006, 09:25
Zgadzam się z Inspektorem. Przenoszenie starego forum, jakkolwiek pewnie pożądane, łączy się ze zbyt dużym zamieszaniem. Lepiej będzie odsyłać do archiwum w razie potrzeby. A jak wątki zaczną sie dublować, no cóż, trudno.
22 paź 2006, 11:01
Przeszukałem zestawy nowych avatarów ale nie znalazłem "swojego" starego wizerunku. Jednocześnie obrazek zniknął ze starego forum. Czy nie ma szans na odzyskanie avataru?
22 paź 2006, 11:56
Jak to jest, że automatyczny cenzor blokuje przekleństwa, admin może za to dać bana, a tymczasem w samej sondzie mamy piękny staropolski wyraz ****?!
22 paź 2006, 19:37
sonieczka
witam...troszkę trudno będzie się przyzwyczaić, a już szczególnie do nowego wizerunku INSPEKTORA
Inspektor się utajnia przed wielką manifestacją w Wawie. Jeśli brygada AT będzie próbować na dworcu centralnym wyłowić takiego organizatora....
bardziej mnie ciekawi opcja "chcę starego" w sondzie nt. nowego forum. czy to aby nie zakamuflowane o III RP? bo nie wiem gdzie dziabnąć ptaszka
Sonieczka czy to drzewko to aby nie Jabłoń? bo mam biblijne skojarzenie
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca