Teraz jest 05 wrz 2025, 23:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Praca w administracji państwowej 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

(…) w małym urzędzie  w woj. pomorskim, szefuje nam kobieta - demon, mobbing, poniżanie, narzucanie własnego zdania i odwieczny tekst, że na twoje miejsce jest setka chętnych, przyprawia mnie co rano o mdłości.

To pomorskie... to jest gdzieś nad morzem? Dokładnie nie wiem, lecz mogę wiele powiedzieć o twoim szefie KOBIECIE - DEMONIE. To może być: stara, lub bardzo stara panna, rozwódka, wdowa, no może mężatka (ale tylko na papierze). Nikt jej nigdy nie kochał, a kobieta nie kochana to jak kosa nie klepana, ot taki złom. Jej potrzeba chłopa, jak ją będzie pieprzył, to nie będziecie musieli jej wpieprzać. Ona potrzebuje pomocy bardziej niż wy.
I jeszcze jedno: kierownicze stanowisko powinien zajmować człowiek, a nie kobieta.

Ostatnio edytowano 01 lut 2007, 07:54 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2007, 21:00

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

31 sty 2007, 21:14
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Tak, wiem, troszeczkę przegiąłem. To wstyd, by skarbowiec nie wiedział, gdzie jest woj. pomorskie. Przepraszam, postaram się uzupełnić wiadomości.

Ostatnio edytowano 01 lut 2007, 07:57 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2007, 22:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lis 2006, 22:41

POSTY        39

Tak, wiem, troszeczkę przegiąłem. To wstyd, by skarbowiec nie wiedział, gdzie jest woj. pomorskie. Przepraszam, postaram się uzupełnić wiadomości.

No Zielonka!!! Powtórz sobie wojewodztwa, powtórz, hihihi, pozdrowienia z Wielkopolski (to ta z Poznaniem w roli głównej). :):):)
Wojtek

Ostatnio edytowano 01 lut 2007, 07:57 przez elektrobody, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2007, 23:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 lis 2006, 10:13

POSTY        66
Andrzej                    

<!--quoteo(post=5103:date=31. 01. 2007 g. 19:00:name=annagra)--><div class='quotetop'>(annagra @ 31. 01. 2007 g. 19:00) [snapback]5103[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Moje poczucie własnej wartości każdego dnia jest coraz gorsze, pracuję w małym urzędzie  w woj. pomorskim, szefuje nam kobieta - demon, mobbing, poniżanie, narzucanie własnego zdania i odwieczny tekst, że na twoje miejsce jest setka chętnych, przyprawia mnie co rano o mdłości. W moim miasteczku jest 30% bezrobocie, a ja jestem matką dwójki dzieci... Sama nie wiem, jak to znoszę... Pozdrawiam gorąco wszystkich.

Może zastosuj metodę Michnika-Begerowej? Na chamów tylko chamstwo jest skutecznym lekarstwem.
Trzymaj się ciepło. ;)
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Andrzej!
Trzymaj się mocno i nie daj się ściągnąć na dno tej  demonicznej babie!!! Przecież to nie Twój poziom, prawda? Przeżyjesz babsztyla. A jako matka dwójki dziatek, masz dla kogo to przetrwać. Zobaczysz. To nie ty polegniesz. Pozdrawiam.

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 08:57 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2007, 14:42
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:59

POSTY        63
A mnie się wydawało, że mogę być tylko ojcem !?!

<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Kiedy państwo czyni pracę absurdalnie drogą, obywatele ratują się zdrowym rozsądkiem.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

01 lut 2007, 23:45

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos

Ot kłopot, tyle lat w błędnym przekonaniu, trzymaj się chłopie.

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 08:58 przez kaktus, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 00:09
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201
Jestem od 14 lat pracownikiem UKS i po tym okresie zatrudnienia i związanych doświadczeń doszedłem do następujących wniosków:
1. Praca w aparcie skarbowym nie należy do prestiżowych(-),
2. Płaca w aparcie skarbowym oscyluje w okolicach średniej i motywuje na poziomie bezpieczeństwa socjalnego(-),
3. Warunki pracy są raczej przeciętne, choć bywają uciążliwe, np. w kontroli skarbowej (-),
4. Wymagane kwalifikacje lokują się pomiędzy średnim wykształcenierm, a wyższym ekonomicznym, administracyjnym, bądź prawnym (+),
5. Bezpieczeństwo zatrudnienia jest wysokie (+),
6. Ścieżka kariery zawodowej zależy od układów rodzinnych, personalnych i politycznych (-),
7. Nabywane doświadczenie ma względną orienatcję rynkową - można pracować w biurach rachunkowych, kancelariach doradztwa podatkowego(+/-),
8. Emerytura po zakończeniu pracy jest przeciętna(+/-),
Reasumując, przeważają minusy nad plusami. Nasuwa się więc pytanie, dlaczego wciąż znaczna rzesza ludzi wiąże z tymi miejscami pracy przyszłość? Czyżby nie miała dokąd iść? Otóż nie, moim zdaniem większość skarbowców uważa, że coś się poprawi w przyszłości, ma nadzieje na lepsze jutro. Jest to cecha charakterstyczna dla tego zawodu, wciąż się oczekuje jakiejś reformy, konsolidacji, specjalizacji, która polepszy byt. To, że wciąż ona nie nadchodzi, wcale nie osłabia nadziei, dzięki której można dobrnąć do emerytury.

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:00 przez tributarius, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 10:19
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        66

Przepraszam Cię Andrzej. Pomyliłam adresata. Pewnie wczoraj miałam zły dzień. :)

Ostatnio edytowano 04 lut 2007, 09:01 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2007, 10:27

REJESTRACJA05 mar 2007, 14:41

POSTY        1
Według mnie ludzie wbrew pozorom nie wiedzą, na czym polega praca w aparacie skarbowym. Ludzie zazwyczaj myślą, iż praca w administracji państwowej, a zwłaszcza skarbowej, jest stosunkowo spokojna i całkiem nieźle wynagradzana. Większość myśli, że jak ktoś pracuje w organie odpowiadającym za ściąganie podatków, to na pewno i on musi z pewnością sporo zarabiać (mieć z tego). Co więcej, większość myśli, iż urzędnicy o niczym innym nie myślą, tylko jak ,,uciemiężyć" podatnika. Do tego wszystkiego dochodzi sprawa ciągłej rotacji politycznej i znajomościowej, szczególnie na stanowiskach kierowniczych, co powoduje, że ludzie traktują administrację skarbową jako jeden wielki i całkiem opłacalny układ. A jak spojrzą na niektórych kierowników, którzy są wybierani w myśl zasady, że im gorszy i nie wybijający się tym lepszy, zresztą podobnie jak typowani urzędnicy do awansu, to już można domyślić się, jaki obraz ma przeciętny człowiek w głowie gdy patrzy na pracowników ,,skarbówki". Nie piszę już o takich powszechnych sprawach jak mobbing, molestowanie i ogólne zdenerwowanie pracowników oraz panujący bałagan.
W tym wszystkim nic dziwnego, i niby każdy to wie, ale dopóki nie będziemy o tym głośno mówić i nie będą związki zawodowe przeciwdziałać temu, to to wszystko będzie tylko gadaniem (pisaniem).

Ostatnio edytowano 06 mar 2007, 09:02 przez Cash, łącznie edytowano 1 raz

05 mar 2007, 20:53
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA11 mar 2007, 20:10

POSTY        2

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->A ja jestem SKARBOWCEM i jestem z tego dumny!!! <!--sizec--></span><!--/sizec-->  :rotfl:

Ps. a jak ktoś ma inne zdanie to zara dostanie w ryja... wężykiem, wężykiem... a jak. ;)

Zaciekawiła mnie ta wypowiedź, ja nie jestem skarbowcem, w każdym bądż razie nie śmiem się tak nim nazywać, mój staż jest niższy niż rok. Czekam z niecierpliwością na zmiany, które szykuje MF.
Chcę za jakiś czas powiedzieć tak jak TY. :brawa:

Ostatnio edytowano 24 mar 2007, 14:06 przez Agula, łącznie edytowano 1 raz

22 mar 2007, 16:28
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Według mnie ludzie wbrew pozorom nie wiedzą, na czym polega praca w aparacie skarbowym.

Co więcej, większość myśli, iż urzędnicy o niczym innym nie myślą, tylko jak ,,uciemiężyć" podatnika.

Do tego wszystkiego dochodzi sprawa ciągłej rotacji politycznej i znajomościowej, szczególnie na stanowiskach kierowniczych, co powoduje, że ludzie traktują administrację skarbową jako jeden wielki i całkiem opłacalny układ.

Nie piszę już o takich powszechnych sprawach jak mobbing, molestowanie i ogólne zdenerwowanie pracowników oraz panujący bałagan.

W tym wszystkim nic dziwnego, i niby każdy to wie, ale dopóki nie będziemy o tym głośno mówić i nie będą związki zawodowe przeciwdziałać temu, to to wszystko będzie tylko gadaniem (pisaniem).

Niestety PISanie (a właściwie Zyta G) zamiast na lepsze zmienia na gorsze.
Gloryfikacja Kluski. Brak zdecydowanej reakcji z Gronowskim.
Ziobro stoi murem za swoimi!
A nas nie ma komu bronić. <_<

Ostatnio edytowano 24 mar 2007, 14:07 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

22 mar 2007, 18:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 12:57

POSTY        7

LOKALIZACJAZ drugiej strony biurka (już)
Przeczytałem wszystkie wpisy na tym topiku i mam pytanie do:
- Białej-s,
- annagry,
- kominiarza.
Po co jeszcze pracujecie w US? Dlaczego nie chcecie zmienić pracy?

Ostatnio edytowano 26 mar 2007, 12:33 przez donCicio, łącznie edytowano 1 raz

26 mar 2007, 09:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        66

Przeczytałem wszystkie wpisy na tym topiku i mam pytanie do:
- Białej-s,
- annagry,
- kominiarza.
Po co jeszcze pracujecie w US? Dlaczego nie chcecie zmienić pracy?

Odpowiadam:
O co ci chodzi z tą pracą? Na pewno chodzi o mnie? :(

Ostatnio edytowano 26 mar 2007, 12:33 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz

26 mar 2007, 11:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona