Tak czy tak to roboty będą mięć sporo. Bo wyjścia będą dwa: udzielić i mieć z głowy lub nie - i wydać decyzję z uzasadnieniem a potem jeszcze ustosunkowanie się do skargi ... Jakby nie liczyć to sporo kasy i czasu będzie to kosztowało Ministra Finansów.
17 maja 2012, 17:37
Re: PROTEST: Milion wniosków do Premiera i MF
" Warto na bieżąco śledzić stronę Międzybranżowego Komitetu Protestacyjnego Pracowników Sfery Budżetowej powstałego głównie z inicjatywy solidarności sądowniczej -> http://www.odmrozicinflacje.pl/aktualnosci.html myślę, że w najbliższym czasie pojawi się tam więcej informacji dotyczących akcji protestacyjnej."
niestety niewiele tam jest...znacznie więcej i na bieżąco jest tu...
17 maja 2012, 18:00
Apel do „korytarzowych narzekaczy” z wszystkich urzędów!
Na wstępie chciałabym napisać, że nie chodzi mi o podburzanie jednej grupy zawodowej przeciwko innej. Chodzi mi o pokazanie, że TYLKO coś robiąc można dostać podwyżkę. Ze słabymi, strachliwymi NIKT się nie liczy. Przypominam, że nauczycieli też czekają redukcje w związku z malejącą liczbą dzieci, że też mieszkają w małych miejscowościach gdzie brak miejsc pracy, że też mają kredyty i rodziny. Od razu zaznaczę, że nie mam nic przeciwko, ale uważam, że jak nie ma kasy to DLA WSZYSTKICH!
Teraz krótko z najnowszej historii: Nauczyciele wywalczyli sobie w 2007 r. w Karcie Nauczyciela oddzielenie ich wynagrodzenia od wynagrodzeń państwowej sfery budżetowej. W 2007 kwota bazowa dla nauczycieli wynosiła 1.795,80zł. I to w zasadzie ostatni moment kiedy byliśmy na tym samym poziomie. Od tego czasu rośnie i rośnie. Od września 2012r. ma wynosić 2717,59 zł Nauczyciele chcą więcej. Domagają się kolejnej podwyżki już od stycznia 2013 i czekają na propozycje rządu.
w załączeniu tabelka
Rząd koalicyjny PO-PSL w latach 2008-2011 przeprowadził 5 podwyżek kwoty bazowej nauczycieli: - 10% od 1 stycznia 2008 r., -5% od 1 stycznia 2009 r., - 5% od 1 września 2009 r., - 7% od 1 września 2010 r., - 7% od 1 września 2011 r. Popatrzcie, przemyślcie i wyślijcie przynajmniej te listy. Jak już tak się boicie to poproście ciocię emerytkę, brata, kolegę... I nie dajcie się zmanipulować! Ci co będą wam sączyć do ucha, że to nic nie da, że nie warto, mają za to płacone.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
17 maja 2012, 18:30
Pinero
Apel do „korytarzowych narzekaczy” z wszystkich urzędów! Popatrzcie, przemyślcie i wyślijcie przynajmniej te listy. Jak już tak się boicie to poproście ciocię emerytkę, brata, kolegę... I nie dajcie się zmanipulować! Ci co będą wam sączyć do ucha, że to nic nie da, że nie warto, mają za to płacone. http://skarbowcy.pl/portal/ind ... i&Itemid=7
O! Widzę znajome "twarze" Ciekawe czy już przejrzeli na oczy co reprezentuje sobą PO Na szczęście ja już dawno położyłem krzyżyk na służbę cywilną ( i nie żałuję "tego kroku" ), ale przyłączam się do akcji! Zaangażuję też swoją rodzinę. Na POhybel POpaprańcom
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 17 maja 2012, 19:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy
17 maja 2012, 19:07
hurron
Kakaes
Będe wdzięczna za podpowiedź w kwestii tematu pytań Bardzo dobry pomysł
Grisza00 (...) Likwidacja etatów związkowców, wyprowadzenie związków zawodowych z zakładów pracy i odebranie wpływu działaczy na decyzje dotyczące poszczególnych przedsiębiorstw – takie rewolucyjne zmiany przygotowują posłowie z Parlamentarnego Zespołu do spraw Wolnego Rynku (...)
Etatów związkowych w skarbówce nie ma, więc i likwidować nie ma czego. Nie wiem też, co kryje się pod pojęciem "wyprowadzenie" i "odebranie wpływu" W uproszczeniu - najlepiej byłoby całkiem anulować ustawę o z.z. (dziecko Wałęsy, nota bene). Przypomnę jednak, że z.z. były nawet w PRL-u, mam więc wątpliwości, czy ktokolwiek się odważy ... Lechu, co prawda wyznaje zasadę Kalego, że jak Wałęsa bić władzę - to dobrze, ale jak inni być władzę - to źle Ale, chyba nikt się jednak nie odważy
18 maja 2012, 07:50
Kakaes
Swoją odpowiedzią bardzo pomogłeś,wsparłeś protest i zachęciłeś do niego... dziękuję.
Skoro tak łatwo Ciebie zdemotywować to nie dziwi fakt ,że jest tak jak jest w kwestii zarobków. Takie podejście przed `89 i po dziś dzień królował by nam ZSRR.
18 maja 2012, 08:15
Ale, chyba nikt się jednak nie odważy
A wiesz, że byłabym gotowa założyć się, że może jednak... I mogę ci nawet rozpisać scenariusz osłony medialnej takiej akcji ... I dodam, że społeczeństwo przez 24/h będzie słuchało tylko o kosmicznych zarobkach niepracujących działaczy związkowych... I ciekawe co wtedy na konieczność "reformy" ZZ powiedzą sondaże?
18 maja 2012, 08:24
malwinka Nie miałem na myśli dziecięcych zabaw w berka, czyli medialnej nagonki, próby szlifowania ustawy o z.z.... itp, itd Miałem na myśli prawdziwą odwagę, a tą zaś u nas mało kto dysponuje. I za prawdę powiadam Ci ..., dopóki jest Ludwiński - nie odważą się
18 maja 2012, 08:52
Słyszałem, że na mieście gadają o takim jednym, który w kilkunastu sprawach (przekrojowych i szerokich tematycznie) zażądał, w okresie około dwóch miesięcy, od Departamentu Rozwoju Rynku Finansowego informacji publicznej nt. prac tego departamentu w latach 2002-2011. Źródła na mieście podają, że koleś chciał to w formie opracowania, zbiorczego omówienia, które obejmowałoby takie kwity, jak wszystkie możliwe: projekty takich lub owych aktów prawnych (ustawy, rozporządzenia i dyrektywy); te akty już uchwalone; związane merytorycznie z tematem kwity instytucji zewnętrznych; związane merytorycznie kwity wewnętrzne MF i tego departamentu (no, notatki i takie tam); jakieś tam również inne materiały zewnętrzne (typu konferencyjnego itp.). No, właściwie wszystko, co się da. I koleś dał im 14 dni na zrobienie tego. W zasadzie, to każdy tam wydział dostał średnio po dwa takie wnioski do obróbki.
18 maja 2012, 09:05
Można zapytać ile wyniosły nagrody/premie za I kwartał 2012r. w poszczególnych urzędach. W rozbiciu na stanowiska (nie osoby): kierowników poszczególnych komórek, starszych komisarzy/komisarzy/starszych inspektorów itd. w komórkach wymiarowych. Robota co prawda dla us, ale informacje mogą być bardzo interesujące. Można zapytać ile wynosi płaca dla starszego inspektora (i inne stanowiska) w rozbiciu na województwa i poszczególne urzędy.
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
20 maja 2012, 19:21
To kiedy zaczynamy wysyłać te zapytania???
20 maja 2012, 19:24
gaagaaz
To kiedy zaczynamy wysyłać te zapytania?? czytaj=--===
To jest pierwsze
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.