re; ULITZ Ulitz, daj szansę wykazać się Shoto Jak będziesz taki...przemądrzały, to jeszcze się okaże, że Shoto się pomylił i nie nadasz się na klakiera
30 sty 2011, 10:21
13-stki
No właśnie jak to jest, że inni już dostali 13-tki, a inne urzędy NIE i niestety jestem w tym gronie Nie rozumiem tej całej polityki i płakać się chcę jak się patrzy na to wszystko.... Zastanawiam się tylko czy PO tym całym piśmie sobie też wstrzymali wypłatę
30 sty 2011, 13:29
13-stki
jjb28
No właśnie jak to jest, że inni już dostali 13-tki, a inne urzędy NIE i niestety jestem w tym gronie
Masz, niestety, naczelnika z opóźnionym zapłonem. Albo "słaboprzewidywalnego". Takiego ruchu min.fin (mimo stwierdzeń, że sytuacja jest imponująca) można było się spodziewać. Jak wynika z w powyższych postów niektórzy to przewidzieli....
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 sty 2011, 14:12
13-stki
Niektórzy działają dzięki wazelinie. Im włażą w d..ę wazeliniarze z dołu, a oni wchodzą z kolei w d..ę tym z góry. Ci z dołu mają czas i mogą czekać na 13-tkę do końca marca, a ci kolejni aby przypodobać się górce, wykazują troskę o budżet Państwa i nie bukują wcześniej środków (po co - ludzie są wyrozumiali, poczekają, jakby się ktoś burzył to postraszy się reorganizacją, podziałem przyszłej premii, przydziałem awansu, itd.).
Później się chełpią jakie to oszczędności dla kraju robią - tylko dlaczego ciągle kosztem zwykłych pracowników skarbowości ?!!!!?
A co dowcześniejszych, prześmiewczych pseudointeligentów - to odpowiedni do nich poziom zrozumienia i pojmowania. Niestety, wszędzie judasze i szuje się znajdą.
30 sty 2011, 18:25
13-stki
Też dostałam trzynastkę - w połowie stycznia, jescze przed całą tą zadymą. Dobry naczelnik dba o ludzi
31 sty 2011, 10:18
13-stki
U nas po raz 2 zmiana terminu. Teraz jest na połowę lutego, ale znając życie to będzie w marcu. "Poczekamy, coś być musi do cholery za zakrętem..."
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
31 sty 2011, 16:49
13-stki
Moja firemka termin wypłaty 13-tki (jak i wszelakiej innej kasy) uważa za rzecz wstydliwą, na równi z "francuską chorobą". Nie ma zatem nawet zapowiedzi kiedy będzie ani czy będzie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
31 sty 2011, 17:27
13-stki
supersaper
Moja firemka termin wypłaty 13-tki (jak i wszelakiej innej kasy) uważa za rzecz wstydliwą, na równi z "francuską chorobą". Nie ma zatem nawet zapowiedzi kiedy będzie ani czy będzie
Ta "francuska choroba" toczy większość US-ów i NUS-ów. A do JUDYKATORA: Widzisz, ja wychodzę z założenia, że lepiej żeby MOJE pieniądze, te z 13-tki również, leżały na MOIM koncie i sobie leniwie procentowały niż na koncie MF. Polskiej dziurze budżetowej już nawet kadzidło nie pomoże,a dla szarych ludzi, "z prowyncjiii" to ogromna różnica. Ale Ty pewnie żyjesz z tych odsetek, pracując w MF, czekasz na ich podział. Niestety, naszym kosztem. Wielka szkoda, że odważnych i myślących naczelników jest tak niewielu. Gdyby było ich więcej "gumożuje" z MF nie miałyby grosza z lewych odsetek od naszych wynagrodzeń.
____________________________________ "Miej wyjebane, a będzie Ci dane"
01 lut 2011, 07:54
13-stki
re: YEHUDA Nawet gdybym pracowała w MF, to opóźnienie wypłaty trzynastek nijak by się miało do wysokości mojej 13-pensji. Strzelasz na oślep, a Twoje argumenty trafiają celnie(sic!) - w sam środek płotu.
01 lut 2011, 10:31
13-stki
U nas 13-tki wypłacili w pierwszej połowie stycznia :)
01 lut 2011, 12:02
13-stki
Z tego co się dowiedziałem chodzą słuchy po stolicy, że kasa została zablokowana tylko w US-ach a MF, IS dostała/nie. Nie wiem jaka jest pełna prawda, ale może ktoś ma takie informacje i sprostuje?
01 lut 2011, 22:05
13-stki
u nas również wypłacono w styczniu
____________________________________ małe miasteczko powiatowe
01 lut 2011, 22:11
13-stki
w moim US (wielkopolska) 13-tke wypłacono nam 19 stycznia, tak więc chyba większość już ją zdążyła stracić. ale oczywiście łączę sie z tymi,których to wstrzymanie dotyczy, jest to naprawde skandal i kpina z pracowników!!!!!! ,,,," Statystyki dowodzą, że jesteśmy pracowici i wytrzymali. Jesteśmy gotowi ciężko pracować na sukces. W takim kraju wzrost podatków podcina skrzydła. Przy rosnącej wydajności pracy i nikłym wzroście wynagrodzeń większe podatki są swego rodzaju karą. W skali makroekonomicznej wzrost opodatkowania konsumpcji zmniejsza siłę nabywczą, co z kolei redukuje popyt i dławi wzrost gospodarczy."Z.Gilowska http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt
01 lut 2011, 22:37
13-stki
Witam. W IS (południe Polski) wstrzymano wypłatę na drugą połowę lutego.