Teraz jest 04 wrz 2025, 10:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
13-stki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post 13-stki
re; ULITZ
Ulitz, daj szansę wykazać się Shoto :) Jak będziesz taki...przemądrzały, to jeszcze się okaże, że Shoto się pomylił i nie nadasz się na klakiera :rolleyes:

30 sty 2011, 10:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 gru 2006, 12:41

POSTY        66
Post 13-stki
No właśnie jak to jest, że inni już dostali 13-tki, a inne urzędy NIE i niestety jestem w tym gronie :(  
Nie rozumiem tej całej polityki i płakać się chcę jak się patrzy na to wszystko....
Zastanawiam się tylko czy PO tym całym piśmie sobie też wstrzymali wypłatę :zly1:

30 sty 2011, 13:29
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post 13-stki
jjb28                    

No właśnie jak to jest, że inni już dostali 13-tki, a inne urzędy NIE i niestety jestem w tym gronie :(  

Masz, niestety, naczelnika z opóźnionym zapłonem.
Albo "słaboprzewidywalnego".
Takiego ruchu min.fin (mimo stwierdzeń, że sytuacja jest imponująca) można było się spodziewać.
Jak wynika z w powyższych postów niektórzy to przewidzieli.... :)

30 sty 2011, 14:12

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Post 13-stki
Niektórzy działają dzięki wazelinie.
Im włażą w d..ę wazeliniarze z dołu, a oni wchodzą z kolei w d..ę tym z góry. Ci z dołu mają czas i mogą czekać na 13-tkę do końca marca, a ci kolejni aby przypodobać się górce, wykazują troskę o budżet Państwa i nie bukują wcześniej środków (po co - ludzie są wyrozumiali, poczekają, jakby się ktoś burzył to postraszy się reorganizacją, podziałem przyszłej premii, przydziałem awansu, itd.).

Później się chełpią jakie to oszczędności dla kraju robią - tylko dlaczego ciągle kosztem zwykłych pracowników skarbowości ?!!!!? :stop:

A co dowcześniejszych, prześmiewczych pseudointeligentów  :zygi: - to odpowiedni do nich poziom zrozumienia i pojmowania. Niestety, wszędzie judasze i szuje się znajdą. <_<

30 sty 2011, 18:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2010, 07:21

POSTY        194
Post 13-stki
Też dostałam trzynastkę - w połowie stycznia, jescze przed całą tą zadymą. Dobry naczelnik dba o ludzi :brawa:

31 sty 2011, 10:18
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post 13-stki
U nas po raz 2 zmiana terminu. Teraz jest na połowę lutego, ale znając życie to będzie w marcu.
"Poczekamy, coś być musi do cholery za zakrętem..."

31 sty 2011, 16:49
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post 13-stki
Moja firemka termin wypłaty 13-tki (jak i wszelakiej innej kasy) uważa za rzecz wstydliwą, na równi z "francuską chorobą". Nie ma zatem nawet zapowiedzi kiedy będzie ani czy będzie  :zygi:

31 sty 2011, 17:27
Zaawansowany

REJESTRACJA06 paź 2009, 08:16

POSTY        92
Post 13-stki
supersaper                    

Moja firemka termin wypłaty 13-tki (jak i wszelakiej innej kasy) uważa za rzecz wstydliwą, na równi z "francuską chorobą". Nie ma zatem nawet zapowiedzi kiedy będzie ani czy będzie  :zygi:

Ta "francuska choroba" toczy większość US-ów i NUS-ów.
A do JUDYKATORA:
Widzisz, ja wychodzę z założenia, że lepiej żeby MOJE pieniądze, te z 13-tki również, leżały na MOIM koncie i sobie leniwie procentowały niż na koncie MF. Polskiej dziurze budżetowej już nawet kadzidło nie pomoże,a dla szarych ludzi, "z prowyncjiii" to ogromna różnica. Ale Ty pewnie żyjesz z tych odsetek, pracując w MF, czekasz na ich podział. Niestety, naszym kosztem.
Wielka szkoda, że odważnych i myślących naczelników jest tak niewielu. Gdyby było ich więcej "gumożuje" z MF nie miałyby grosza z lewych odsetek od naszych wynagrodzeń.

01 lut 2011, 07:54

REJESTRACJA30 paź 2006, 09:42

POSTY        27
Post 13-stki
re: YEHUDA
Nawet gdybym pracowała w MF, to opóźnienie wypłaty trzynastek nijak by się miało do wysokości mojej 13-pensji.
Strzelasz na oślep, a Twoje argumenty trafiają celnie(sic!) - w sam środek płotu.

01 lut 2011, 10:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 lip 2009, 14:01

POSTY        20
Post 13-stki
U nas 13-tki wypłacili w pierwszej połowie stycznia :)

01 lut 2011, 12:02
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 20:46

POSTY        450

LOKALIZACJAU-S-A
Post 13-stki
Z tego co się dowiedziałem chodzą słuchy po stolicy, że kasa została zablokowana tylko w US-ach a MF, IS dostała/nie. Nie wiem jaka jest pełna prawda, ale może ktoś ma takie informacje i sprostuje?

01 lut 2011, 22:05
Zaawansowany

REJESTRACJA18 maja 2009, 13:35

POSTY        66
Post 13-stki
u nas również wypłacono w styczniu

01 lut 2011, 22:11
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
Post 13-stki
w moim US (wielkopolska) 13-tke wypłacono nam 19 stycznia, tak więc chyba większość już ją zdążyła stracić. :piwo:
ale oczywiście łączę sie z tymi,których to wstrzymanie dotyczy, jest to naprawde skandal i kpina z pracowników!!!!!! :nonono:
,,,,"  Statystyki dowodzą, że jesteśmy pracowici i wytrzymali. Jesteśmy gotowi ciężko pracować na sukces. W takim kraju wzrost podatków podcina skrzydła. Przy rosnącej wydajności pracy i nikłym wzroście wynagrodzeń większe podatki są swego rodzaju karą. W skali makroekonomicznej wzrost opodatkowania konsumpcji zmniejsza siłę nabywczą, co z kolei redukuje popyt i dławi wzrost gospodarczy."Z.Gilowska http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt

01 lut 2011, 22:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2009, 06:50

POSTY        37
Post 13-stki
Witam. W IS (południe Polski) wstrzymano wypłatę na drugą połowę lutego.

02 lut 2011, 08:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 101 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona