Teraz jest 06 wrz 2025, 17:33

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Teraz może przedstawisz swoją opinię na temat innych partii.

Oto moja opinia:
Gorsze zdanie niż o PiS mam tylko o LPR (jako partii R. Giertycha) i Samoobronie - bez komentarza.
PiS jest dla mnie porównywalny z SLD (bliskość programowa i oligarchiczny sposób zarządzania partią), chociaż w PiS jest wielu przyzwoitych ludzi to jednak J.Kaczyński sprowadził PiS do poziomu SLD.
Wszystkie pozostałe partie są lepsze od ww. wymienionych. :D

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:43 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 19:36
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
:blink:

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:43 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 20:03

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:29

POSTY        103
Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby taki milan80 i jemu podobni żyli 60 lat wcześniej byliby w awangardzie zdrowych sił narodu zapamiętale wprowadzających, a następnie utrwalających jedynie słuszny ustrój sprawiedliwości społecznej i wspierających z całych sił umiłowaną władzę ludową. Pod szczytnymi hasłami obiecującymi powszechny dobrobyt i pokój na świecie tropiliby reakcjonistów (ówczesnych wykształciuchów), wtrącali do pie*dla AKowców, odbierali majątki burżujom i kułakom, itd.
Smutne, że historia znowu poszła w las.
A wystarczy wziąć sobie do serca... apele ideowe PiSu, np. "zasady obowiązują", że o poszanowaniu prawa i sprawiedliwości nie wspominając.

Ostatnio edytowano 02 wrz 2007, 20:50 przez Iskierka, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 20:48
Własny awatar

Oto moja opinia:
Gorsze zdanie niż o PiS mam tylko o LPR (jako partii R. Giertycha) i Samoobronie - bez komentarza.
PiS jest dla mnie porównywalny z SLD (bliskość programowa i oligarchiczny sposób zarządzania partią), chociaż w PiS jest wielu przyzwoitych ludzi to jednak J.Kaczyński sprowadził PiS do poziomu SLD.
Wszystkie pozostałe partie są lepsze od ww. wymienionych. :D

Co za "porażająca" retoryka! :lol: :lol:

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:45 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 21:03
Specjalista

POSTY        450

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że gdyby taki milan80 i jemu podobni żyli 60 lat wcześniej byliby w awangardzie zdrowych sił narodu zapamiętale wprowadzających, a następnie utrwalających jedynie słuszny ustrój sprawiedliwości społecznej i wspierających z całych sił umiłowaną władzę ludową. Pod szczytnymi hasłami obiecującymi powszechny dobrobyt i pokój na świecie tropiliby reakcjonistów (ówczesnych wykształciuchów), wtrącali do pie*dla AKowców, odbierali majątki burżujom i kułakom, itd.
Smutne, że historia znowu poszła w las.
A wystarczy wziąć sobie do serca... apele ideowe PiSu, np. "zasady obowiązują", że o poszanowaniu prawa i sprawiedliwości nie wspominając.

1. Mały szczegół. SB liczyło żebra mojemu dziadkowi gumowymi pałami, ponieważ gdy miał 16 lat zapisał się do AK!!!
2. Nie wpływa na mnie propaganda mediów (wszyscy są przeciw PIS, jeśli powiesz, że popierasz działalność PIS to... wiadomo co powiedzą inni!!!).
3. Jestem za tym by stanowisko MINISTRA nie miało immunitetu FORMALNEGO i MATERIALNEGO na wieki wieków amen!!! Jeśli jest gangsterem w białym kołnierzyku to ma być nietykalny? Ja mam to gdzieś! Taki Ktoś powinien ponieść większą odpowiedzialność!
PS. Czy wg Ciebie Kaczmarek jest wiarygodny? Czy prokuratura miała PRAWO go przesłuchać?

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:48 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 21:51

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Co za "porażająca" retoryka!

Nie wiem czy "retoryka" jest porażająca, bo... ja nie wiem co to znaczy "retoryka" :lol:

millan80                    

1. Mały szczegół. SB liczyło żebra mojemu dziadkowi gumowymi pałami, ponieważ gdy miał 16 lat zapisał się do AK!!!

A mój dziadek nie był w Wermahcie i nie był komunistą, :excl: był krawcem...  :unsure:

millan80                    

2. Nie wpływa na mnie propaganda mediów (wszyscy są przeciw PIS, jeśli powiesz, że popierasz działalność PIS to... wiadomo co powiedzą inni!!!).

A dlaczego... wiadomo co powiedzą inni???

millan80                    

3. Jestem za tym by stanowisko MINISTRA nie miało immunitetu FORMALNEGO i MATERIALNEGO na wieki wieków amen!!! Jeśli jest gangsterem w białym kołnierzyku to ma być nietykalny? Ja mam to gdzieś! Taki Ktoś powinien ponieść większą odpowiedzialność!

I Premiera też.

millan80                    

PS. Czy wg Ciebie Kaczmarek jest wiarygodny? Czy prokuratura miała PRAWO go przesłuchać?

To czy Kaczmarek jest wiarygodny powinien rozstrzygnąć sąd, tylko właściwie o co go się oskarża i jakie na poparcie tych oskarżeń są dowody, skoro sam Premier (Ojciec Narodu) stwierdził dziś, że "być może sąd uznałby te dowody za niewystarczające".
Prokurator ma prawo przesłuchać każdego ale czy musi go aresztować w tym celu, nie wystarczy wezwanie do stawienia się w Prokuraturze?! Po co organizowano ten medialny spektakl? Myślę, że właśnie dla ciebie Millan był ten (przepraszam za słowo) POPIS. :lol:

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:56 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 23:16
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją

Prosiłam, abyś wymienił pozytywy, które widzisz w działaniu tych partii, coś co pozwoli zastanowić się nad oddaniem na nie głosu, bo jak dotychczas operujesz samymi negatywami i to głównie w stosunku do PIS.
Może założysz temat np. Dlaczego nie lubię PIS-u?

Tych pozytywów to faktycznie trudno się jest doszukać, zwłaszcza u partii odstawionych od stołu, przy którym podejmowane są decyzje, bo trudno za pozytyw uznać "pobożne życzenia", które być może się by spełniły, a może nie. Wg mnie jednym z pozytywów jest np. "feeling" normalności liderów (PO), przynajmniej niektórych, pewna taka niezależność finansowa parti (PSL).
joasia                    

Czyżbyś nie zauważył nic ciekawego w prowadzonych pomiędzy nimi rozmowach, nie dziwi cię używanie "grypsery" w normalnych rozmowach?
Oczywiście jeśli te rozmowy uznamy za normalne.

To zaczyna być obowiązujący język. Knajacka frazeologia wlewa się szerokim strumieniem w rzeczywistość i nic nie poradzisz. Stwierdzenie, że ktoś jest "zły" bo używa szyfru, skrótów i wulgaryzmów, w obecnych czasach jest trochę na wyrost. Może są chamami, no to akurat jest pewne, ale czegóż wymagać od ludzi obracających się w kręgu ludzi ogarniętych TKM i parciem na stołki (i dotyczy to równo wszystkich partii, gdyż te cele są zawarte w definicji partii) za wszelką cenę, w kręgach podsłuchiwanych i rewanżujących się podsłuchiwaniem, prowokowanych i reagujących prowokacjami w towarzystwie kolekcjonerów haków, łykających haczyki, zrywających się z haczyków i uwięzi. Bodajże ś.p. Zygmunt Kałużyński stwierdził kiedyś na temat wulgaryzacji języka, że "...kiedyś kucharki i ludzie z nizin chodzili do kina, żeby zobaczyć jak się żyje w wyższych sferach, a teraz wyższe sfery chodzą do kina żeby oglądać jak się żyje w półświatku..."
Tak przy okazji z głupia frant, byłem kiedyś świadkiem jak bawią się elity intelektualne Naszego Ukochanego Kraju a mianowicie Państwo Doktorostwo, na imprezie sponsorowanej przez PonadnarodowąKorporacjęFarmaceutyczną. Zapewniam, że posługiwali się "grypserą" i nie o żargon zawodowy bynajmniej mi chodzi. A w miarę spadku poziomu krwi w alkoholu wzrastała drastyczność przywoływanych sytuacji, tak że pod koniec doktor Mirosław G. wydawałby się pensjonarką.

Coraz częściej konstatuję, że polityków to mamy takich jakich mamy, gdyż są oni reprezentatywnymi przedstawicielami wyborców.

Co do zamieszania w sferach najwyższych to nie ma znaczenia kto kogo, ale kto na tym skorzysta. Jak mawiali starożytni rzymianie "ten jest winien, kto ma z tego korzyść". Liczę, że PSL jako najbardziej spokojna, umiarkowana i trzymająca się na uboczu (obecnie) partia skorzysta najwięcej (procentowo) i wtedy będę mógł ze spokojem ducha zrzucić winę na nich. A czemu by nie? "Spektakle medialne" to akurat silna strona PIS-u, ale przecież oni są poza wszelkim podejrzeniem o jakąkolwiek makiaweliczną intrygę, spektakle z ich udziałem mają na celu jedynie ujawnienie "prawdy".

Przepraszam, że wtrąciłem się nie pytany ale tak jakoś mi się czasem robi.

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 14:01 przez rychu, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 08:33
Zobacz profil WWW

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Z tych wszystkich pozostałych partii to zostało PO i PSL.  :D
Prosiłam, abyś wymienił pozytywy, które widzisz w działaniu tych partii, coś co pozwoli zastanowić się nad oddaniem na nie głosu, bo jak dotychczas operujesz samymi negatywami i to głównie w stosunku do PIS.

Wiem, że to przykre, ale działania J. Kaczyńskiego trudno nazwać umacnianiem demokracji, to że dziś na tym forum toczy się taka dyskusja, to efekt dzielenia Narodu przez polityków PIS.

Niech PiS kupi sobie jakąś bezludną wyspę na jakimś oceanie i tam wprowadza swoje rządy, bo tu nad Wisłą 75% Polaków mówi tej formacji (przynajmniej w takim kształcie i pod takim kierownictwem) :stop:.

Dopóki jednak PiS nie kupi sobie tej wyspy dopóty będę krytykował PIS.

Ps. podobno prawdziwa cnota krytyki się nie boi.

Pozostałe partie mnie nie interesują, ponieważ nie stanowią obecnie zagrożenia dla Polski i polskiej demokracji.

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 14:03 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 11:35

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ten "medialny spektakl" zupełnie pogrążył wiarygodność Kaczmarka, Kornatowskiego, Netzla...
Czyżbyś nie zauważył nic  ciekawego w prowadzonych pomiędzy nimi rozmowach, nie dziwi cię używanie "grypsery" w normalnych rozmowach?

To bardzo dobre pytanie postawmy je jednak jasno:

Dlaczego ludzie PiS używają "grypsery" w normalnych rozmowach?

Kiedy nagrywano te rozmowy to byli przecież ludzie PiS...

Ps. chociaż to nie była "grypsera" taka, jaką używają "ludzie". :D

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 14:03 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 12:38
Zaawansowany

REJESTRACJA03 lip 2007, 17:39

POSTY        87

LOKALIZACJAHanyska

Niech PiS kupi sobie jakąś bezludną wyspę na jakimś oceanie i tam wprowadza swoje rządy, bo tu nad Wisłą 75% Polaków mówi tej formacji (przynajmniej w takim kształcie i pod takim kierownictwem)   :stop:

Ok, ale również prawie 75% mówi "nie" PO, 80% mówi nie LiD-owi itd. itp.
Może więc wszystkie partie na bezludne wyspy (albo jedną wyspę - niech załatwią swoje sprawy między sobą mówiąc brzydko lejąc się po mordach...)? Problem w tym, że demokracja z gruntu polega na tym, że XX% społeczeństwa mówi komuś "nie". A niezadowoleni politycy mogą co najwyżej kolejny raz wyciągać argumenty o "naszym przypadkowym społeczeństwie", które niczego nie rozumie.
Ja też głosowałam na PIS i choć nie podobała mi się akcja z podsłuchiwaniem swoich własnych ludzi, to zgadzam się, że to co pokazała prokuratura nie świadczy dobrze o Panu Kaczmarku, Kornatowskim, Netzlu.

Nie pamiętam kto to powiedział, że jedynym sprawiedliwym rządem jest dyktatura - bo wtedy przynajmniej jeden (dyktator) jest zadowolony.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 08:35 przez Otusik, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 14:04
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Ta dyskusja dla mnie osobiście świadczy o tym, że jednak mamy demokrację w Polsce. Każdy może mieć swoje zdanie i je wypowiedzieć. Niestety od czasu gdy PiS doszedł do władzy mam wrażenie, ze jestem w tym kraju obywatelem 3 kategorii, tylko z tego powodu, że głosowałam na tę partię. Zaścianek czy mohery to tylko delikatne określenia wyborców PiS. A jednak gdy Kwaśniewski przez 10 lat był prezydentem (członek rządu PZPR), musiałam uszanować wybór moich rodaków i żyłam w takim kraju, chociaż trudno zapomnieć o rewizjach w rodzinnym domu.
Nie przypominam sobie również takich politycznych dyskusji na tym forum za czasów rządów SLD. Czyżby ludzie się bardziej bali? Bo chyba nie było nam lepiej?
Szkoda, że ludzie najbardziej zatroskani o demokracje, odmawiają innym prawa do odmiennego zdania.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 08:37 przez Kasik, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 15:02
Specjalista

POSTY        450
PIS z każdym dniem ma większe poparcie, nie tylko w naszej sondzie! Pomimo powszechnej nagonki na Kaczyńskiego, Ziobrę... Polacy mają własny pogląd na temat rządu i opozycji. :brawa: Żakowski, Michnik i Lis chyba się  :zygi:.

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 08:38 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 15:18
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Wahałem się, ale chyba lepiej w tym temacie:

[attachmentid=230]

Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 08:38 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz

03 wrz 2007, 15:23
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 94  Następna strona