____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
27 lut 2010, 23:31
Wizerunek
supersaper
26 lutego, w piątkowy wieczór ok. 19:30 telewizja Polsat w programie Interwencja kolejny raz przedstawiła pewnego piekarza z Legnicy jako ofiarę pazerności urzędników fiskusa. ... A na koniec najciekawsze. Do programu (części studyjnej) został zaproszony Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej lub jego przedstawiciel. Nikt jednak z ok. 2500 pracowników Ministerstwa Finansów w studiu się nie stawił. Obelgi rzucone na nas pozostały bez odpowiedzi a kłamstw nikt nie zdementował!
Czy nie jest więc obłudą ze strony MF organizowanie konkursów dla młodzieży na film o szkodliwości działania szarej strefy, akcja Szybkiego PIT-olenia, nagłaśnianie przez GIKS kontroli paragonów (szczególnie po sprawie xero) i podobne zagrywki?
Dodajmy że MF na pełny etat zatrudnia tzw. rzecznika prasowego. Który służy do....
A tu pomysł na poprawę wizerunku: Od poniedziałku 1 marca więźniowie na Litwie sami będą płacili za prąd. Przewiduje to przyjęta w styczniu poprawka do kodeksu karnego. http://wiadomosci.onet.pl/2134670,12,ni ... ,item.html
Jakby to implementować do skarbówki....
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
28 lut 2010, 15:21
Wizerunek
Drago
... A tu pomysł na poprawę wizerunku: Od poniedziałku 1 marca więźniowie na Litwie sami będą płacili za prąd. Przewiduje to przyjęta w styczniu poprawka do kodeksu karnego. http://wiadomosci.onet.pl/2134670,12,ni ... ,item.html
Jakby to implementować do skarbówki....
Znaczy, że w Polsce urzędnicy skarbówki też mają sami płacić za prąd
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
28 lut 2010, 15:26
Wizerunek
Wszyscy płacimy za prąd i inne luksusy naszych więźniów
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
28 lut 2010, 15:27
Wizerunek
supersaper
26 lutego, w piątkowy wieczór ok. 19:30 telewizja Polsat w programie Interwencja kolejny raz przedstawiła pewnego piekarza z Legnicy jako ofiarę pazerności urzędników fiskusa. Tenże przemiły i bogobojny człeczyna, wspierał swych chlebem najuboższych, za co został ukarany przez nieludzkich i nadzwyczaj wrednych urzędasów karą niemal 300 tyś. zł. Jeśli ktoś nie oglądał (z powodu wieku) lub już zapomniał (z powodu sklerozy) słynny program jednoczący naród PRL o podniosłej nazwie Dziennik Telewizyjny, ten mógł poznać jak bardzo kreatury (nazywane dziennikarzami) mogą manipulować materiałem. Autorzy programu nie tylko w sposób oczywisty i bezczelny "mijali się z prawdą" to pozwolili sobie nawet na zmanipulowanie słów sędziego, wycinając z odczytywanego uzasadnienia wyroku poszczególne wyrazy - nawet nie zdania. W całym materiale nie padło ani jedno sformułowanie rzucające choćby cień podejrzenia na świętobliwego piekarza, że wymierzony podatek wynika z jego nieuczciwości - a nie dobroczynności. Rzecz jasna nawet gostek określony mianem experta podatkowego nie śmiał wspomnieć nic na ten temat - choć widać było, że zna dobrze fakty w sprawie.
A na koniec najciekawsze. Do programu (części studyjnej) został zaproszony Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej lub jego przedstawiciel. Nikt jednak z ok. 2500 pracowników Ministerstwa Finansów w studiu się nie stawił. Obelgi rzucone na nas pozostały bez odpowiedzi a kłamstw nikt nie zdementował!
Czy nie jest więc obłudą ze strony MF organizowanie konkursów dla młodzieży na film o szkodliwości działania szarej strefy, akcja Szybkiego PIT-olenia, nagłaśnianie przez GIKS kontroli paragonów (szczególnie po sprawie xero) i podobne zagrywki?
Wielkie mi halo Przecież ministerstwo opublikowało na swoich stronach pełną informację o piekarzu i w związku z powyższym już nie musi nigdzie niczego dementować Ups, z wyjątkiem tego http://mf.gov.pl/_files_/sprostowania/2 ... nteria.pdf
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
28 lut 2010, 15:46
Wizerunek
Takie przypadki jak słynny piekarz były, są i będą ? ot taka nasza praca. I nie ma ty znaczenia nic nie robienie Min. Fin. (choć byłoby miło) Jednak wiele zależy od nas. Sami czasami walimy głazami do naszego ogródka ? taki przykład Pani od ksero. Już sam wstyd był dla niej karą , którą zapamięta do końca świata. Ale nie, musimy angażować wymiar sprawiedliwości i koszty , te olbrzymie koszty. A skutek? Był przecież do przewidzenia. Nikt nie popiera strzelania do wróbla z armaty. Pamiętam, gdy po wejściu do UE na jakimś szkoleniu prowadzący stwierdził, by nie zajmować się w transakcjach wewnątrzwspólnotowych kwotami poniżej 15.000 euro. Teraz już wiem dlaczego ?
28 lut 2010, 17:10
Wizerunek
Ronin123
Takie przypadki jak słynny piekarz były, są i będą ? ot taka nasza praca. I nie ma ty znaczenia nic nie robienie Min. Fin. (choć byłoby miło) Jednak wiele zależy od nas. Sami czasami walimy głazami do naszego ogródka ? taki przykład Pani od ksero.?
I tu się zasadniczo różnimy.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
28 lut 2010, 19:02
Wizerunek
Ronin123
Pamiętam, gdy po wejściu do UE na jakimś szkoleniu prowadzący stwierdził, by nie zajmować się w transakcjach wewnątrzwspólnotowych kwotami poniżej 15.000 euro. Teraz już wiem dlaczego ?
I kwotę poniżej 10.000 euro uznawać za małą wartość, a jej kradzież za czyn nieszkodliwy społecznie!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Jasne, że mamy rację, nawet przy tej Pani od ksero. Twarde prawo ale prawo. Mam pytanie: czy ktoś w swojej pracy i decyzjach liczy ile te decyzje, ile te efekty czasami kosztują ten kraj? Ile kraj kosztowała sprawa Pani od ksero? A efekt- żaden, poza wylewaną żółcią na aparat skarbowy. Fakt mamy rację, lecz kto zwyciężył? ? nikt. Efekt wychowawczy ? żaden. Chciałbym, by cała para naszej pracy szła tam, gdzie jest i będzie efekt. Nikt nam nie płaci za rację, płaci nam za zasilanie budżetu.
Gdy patrzę na wyniki i marne sukcesy Urzędów Skarbowych w zakresie opodatkowania nieujawnionych źródeł dochodów, gdy porównuję swoje dochody z dochodami gości (ułamkiem moich), których stać na to na co mnie stać raczej nie będzie i gdy wnioskuję o postępowanie w zakresie źródeł i gdy słyszę ? nie da się, to jest trudne, i podobne tym pierdoły, to mam prawo uważać, że sprawa Pani od ksero ośmiesza miejsce mojej pracy.
28 lut 2010, 21:49
Wizerunek
Ronin123
Nikt nam nie płaci za rację, płaci nam za zasilanie budżetu.
My zasilamy budżet i jeszcze nas gnoją. A co powiedzieć o tych co zasiadają w ławach poselskich i jeszcze kradną z tego budżetu?!
Ronin123
Gdy patrzę na wyniki i marne sukcesy Urzędów Skarbowych w zakresie opodatkowania nieujawnionych źródeł dochodów, gdy porównuję swoje dochody z dochodami gości (ułamkiem moich)...
Zapewne nie tylko tutaj. Myślę, że podobnie jest i np. z odpowiedzialnością osób trzecich.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
28 lut 2010, 22:01
Wizerunek
Ronin123
Jasne, że mamy rację, nawet przy tej Pani od ksero. ... mam prawo uważać, że sprawa Pani od ksero ośmiesza miejsce mojej pracy.
Prawo masz, ale czy rację - to już raczej nie. "Pani od xero" nie była wypadkiem przy pracy ani drobnostką - wbrew twierdzeniom pismaków. Sprawa przyczyniła się do czegoś dotychczas nie mającego precedensu w historii współczesnej skarbowości. Zmieniła podejście naszych szefów do naszej pracy. Dotarło do nich, że "Pani od xero" to nie była pierdoła, tylko poważna sprawa i ciężka robota (szkoda, że nie wykorzystana propagandowo). Na dowód proponuję porównać wypowiedzi GIKS-a po przeczytaniu w GW informacji o tej "bulwersującej" sprawie - w szczególności o IKS-ach z UKS w Łodzi, z poniższym tekstem. http://www.mf.gov.pl/_files_/ks/artykuzz_kasy_rejestrujncce_pezzna_wersja_19sty2010.pdf Dla ułatwienia większość to cytaty z pierdołowatej sprawy "Pani od xero".
PS. Po ilu miesiącach nieewidencjonowania usług xero (praktycznie teren uczelni) lub po wykonaniu ilu kopii na lewo uznałbyś tą sprawę za godną uwagi?
01 mar 2010, 07:35
Wizerunek
Przecież w tej sprawie uszczuplenie w VAT nie ma znaczenia - istotna jest czynność (a raczej jej brak) tzn. niezaewidencjonowanie obrotu za pomocą kasy!