Teraz jest 06 wrz 2025, 17:34

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ziobro strasznie kłamie, nie wiem dlaczego. Wkradł się w łaski premiera i go owinął. Kiedyś mu powiedział, panie premierze, ja tak jak pan nie mam rodziny, bo chcę się cały poświęcić służbie dla kraju. A kiedyś spytał premiera, co zrobić, żeby PiS był długo u władzy. Kaczyński odpowiedział mu żartobliwie, że najpierw trzeba pozamykać opozycję, potem koalicjantów, wreszcie część kolegów z własnej partii i wtedy można długo rządzić. Niby był to żart, ale zabrzmiał wcale nie do śmiechu.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jeżeli rzeczywiście padły takie słowa, to powinny dać one zwolennikom PiS-u sporo do myślenia.
Choć nieśmiało dostrzegam także pozytywny aspekt całej sprawy. "Genialny strateg" ma świadomość swojej mierności oraz tego, że jest w stanie utrzymać się u władzy jedynie za pomocą aparatu ucisku.
Czyżby wchodził na szlak wytyczony przez Wojciecha J.?

Po najnowszym wystąpieniu Jarosława K. w TVP-is nie wykluczam takiego scenariusza.
Jestem ciekaw czy ten bełkot zostanie zaliczony do bezpłatnego czasu antenowego dostępnego poszczególnym ugrupowaniom.

01 wrz 2007, 19:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294

No za promocję Giertycha i LPR odpowiada... J. Kaczyński, to on zrobił z tego ultraprawicowego oszołoma Ministra Edukacji...

Ty nie pisz kto odpowiada za promocję... Muszę tego "promotora" trochę pobronić. Dlaczego PO nie chciała wejść w koalicję z PiS? Coś tam Tusk na swojej stronie bełkocze. :mur: Było inne wyjście jak koalicja z SO i LPR? Było! Wybory w grudniu 2006 r.! I to JK uważa za swój największy błąd. A co zrobić z R. Giertychem i jego gwardią przyboczną? Wystąpić o delegalizację? Do kogo? Podpisuję się pod wnioskiem o delegalizację.  :stop: Mieszkasz w tej Warszawie, z której ostatnio wychodzi samo zło (bez urazu - Zoltar), to zrób rozeznanie, kto może, jak to się robi i do kogo. :czytaj:  Ktoś musi zacząć. Zoltar! cyt. Jeżeli nie my, to kto? :piwo:

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:07 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

01 wrz 2007, 20:16
Znawca
Własny awatar

POSTY        294

Odpowiem zbiorczo moim interlokutorom:

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->NIE ROZŚMIESZAJCIE MNIE!!!<!--sizec--></span><!--/sizec--> :rotfl:

* * * * *

A teraz z innej beczki:
Według sondażu TNS OBOP dla "Dziennika":

PO może liczyć na 33- proc. poparcia,
PiS 26-proc.,
Lewica i Demokraci - 8 proc.,
PSL - 3 proc.,
Liga i Samoobrona - 4 proc.

Ciekawie te dane wyglądają w zestawieniu z naszą forumową sondą!
Szczególnie to wysokie poparcie dla LiD w naszym środowisku zawodowym jest interesujące (chociaż oczywiście można mieć wątpliwości, czy zamiennik osób logujących się na Forum jest reprezentatywna dla przekonań wszystkich skarbowców).

Z tego wynika, że do Sejmu wejdą 3 partie: PO - 229 osłów, PiS - 175 osłów i LiD - 56 osiołków.
PO na granicy samodzielnego "oślenia".

PS. Ww. wyliczenia w pewnym uproszczeniu. Przy dokładnym, może być trochę inaczej. :nonono:
Zapomniałem o 2-ch osiołeczkach niemieckich. Ale odejmę to LiD-owi. Zasłużył na to. Oj będzie się działo! Na głosowanie będą wozić nawet w łóżkach szpitalnych. Chyba, że POPiS. Bo Konstytucji w koalicji z LiD nie zmienią.

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:09 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

01 wrz 2007, 23:39

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ty nie pisz kto odpowiada za promocję ... Muszę tego "promotora" trochę pobronić. Dlaczego PO nie chciała wejść w koalicję z PiS? Coś tam Tusk na swojej stronie bełkocze. :mur: Było inne wyjście jak koalicja z SO i LPR?

Zawsze jest inne wyjście. Nikt nie zmuszał ich aby rządzili!
Moim zdaniem nie powstała koalicja PiS-PO bo... od początku wielki strateg J. Kaczyński chciał rządzić samodzielnie. Z drugiej strony Tusk i Rokita po przegranych (wiadomo o co chodzi) wyborach byli w takim szoku, że chyba sami nie wiedzieli co robią. Efekt jest taki, że PO-PiS może powstać ale to PiS musiałby pozbyć się swoich obecnych liderów... a to jest niemożliwe.
Pamiętaj jakie hasła głosił J. Kaczyński przed wyborami "NIGDY Z LEPPEREM". :D Bez jaj Wielki Strateg miał Wielki Plan, który spalił na panewce.
J. Kaczyński został politycznym promotorem R. Giertycha tak jak ojciec R. Giertycha był promowany przez W. Jaruzelskiego – ciekawe co?

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:25 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 09:00
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Polityk nie mówi "nigdy". W. Churchill (chyba dobrze napisałem) cyt. "Dobry polityk powinien przewidzieć, co się stanie w ciągu najbliższych 5 lat, a po ich upływie wytłumaczyć dlaczego tak się nie stało!!!" I pytanie: Czy są w Polsce tacy politycy? Może dokładniej - czy są w ogóle w Polsce politycy?
Idę o zakład! Jeżeli np. Ty byś wystąpił we wszystkich stacjach telewizyjnych i wygłosił jedno zdanie: "Trzeba radykalnie zmniejszyć administrację i zlikwidować tych kwiopijców ze skarbówki", to jesteś posłem w Sejmie następnej kadencji!!!

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:30 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 11:13
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Trzeba radykalnie zmniejszyć administrację i zlikwidować tych kwiopijców ze skarbówki ", to jesteś posłem w Sejmie następnej kadencji!!!

Praktyk! Startuj!
Nawet pod tym hasłem, a potem jak każdy polityk nie dotrzymasz obietnic i dasz nam 300% podwyżki. :)

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:31 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 11:54

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Trzeba radykalnie zmniejszyć administrację i zlikwidować tych kwiopijców ze skarbówki.

Praktyk1945 masz mój głos... :lol:  

:piwo:

Ps. ale jak zlikwidować, wsadzić ich do aresztu czy tak w ogóle... hmm... wyciszyć. Pytam, bo zbyt radykalny program może wystraszyć potencjalnych konserwatywnych wyborców.

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:34 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 12:46
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Zoltar! Od kiedy hasła wyborcze są realizowane? To są tylko hasła. Nie zobaczysz ich żadnym programie! Są aktualne tylko do dnia wyborów. I przy tej okazji takie wspomnienie. Po 1956 r. Jak "Wiesław..., to powstały konferencje samorządu robotniczego (KSR). I taka KSR w jednej ze stoczni uchwaliła - Zlikwidować księgowość! I zlikwidowali, ale na krótko. Tak szybko jak zlikwidowali, to jeszcze szybciej przywrócili! Nie miał kto m.in. obliczyć im i wypłacić wynagrodzenia. <_< To nie żart! Tak było. I tak może być z likwidacją (redukcją zatrudnienia) skarbówki. :piwo:

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:35 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 13:41

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Sytuacja w Polsce jest daleka od normalności i chyba (bez względu na przekonania) przykra dla wszystkich Polaków.

Obecnie kierownictwo PiS (to ścisłe kierownictwo) ma jeden cel, nie oddać władzy w Polsce.

Widziałem dzisiaj wywiad J. Kaczyńskiego udzielony dziennikarzowi TVN (!!! – pierwszy raz od dwóch lat, a może w ogóle pierwszy raz), z którego dowiedziałem się, że Marcinkiewicz nie radził sobie jako Premier, że Borusewicz (marszałek senatu z ramienia PiS, który ostatnio pozwolił sobie zająć krytyczne stanowisko do J. Kaczyńskiego) to człowiek, który „szuka sobie nowej formacji politycznej” (!!!), że Kaczmarek jest winny (zarzucanym mu czynom :D) i są na to dowody, chociaż „być może Sąd uznałby te dowody za niewystarczające”(!). Jednocześnie Premier nie potrafił wskazać żadnych motywów działania Kaczmarka (czyli nie wiadomo o co chodzi?).
Natomiast Premier podkreślał, że jest najlepszym Premierem, że PiS wygra wybory, że zmieni Konstytucję, która w obecnym kształcie jest „konstytucją oligarchii”???
Tak na marginesie, to miałem wrażenie, że Premier ma inne wydanie Konstytucji niż ja.

Czy ktoś ze zwolenników PiS może mi wytłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi???

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:39 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 14:21

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Wariant białoruski rozwoju sytuacji w Polsce jest coraz bliższy...
Ostatnio tzw. Minister Sprawiedliwości niejaki Ziobro, groził wszystkim przywódcom opozycyjnych partii politycznych (wymieniając ich z nazwiska), że ich matactwa zostaną ujawnione przez Prokuraturę.

Dzisiaj w Onet.pl przeczytałem, że śledztwo w sprawie TUSKA przyspieszyło...

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1598596,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1598596,11,item.html</a>

ciekawe, że akurat teraz!?

Faktycznie zwycięstwo PiS  w nadchodzących wyborach jest w tej sytuacji coraz bardziej prawdopodobne... z poparciem 100%!  :mur:

Rodzi się tylko pytanie CZY W TEJ SYTACJI POTRZEBNE SĄ jeszcze WYBORY?

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:40 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 16:58

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Zoltar7, twoje negatywne nastawienie do PIS i wszystkiego co jest z nim związane już znamy. :brawa:
Teraz może przedstawisz swoją opinię na temat innych partii, które będą kandydowały do sejmu.
I jeśli można wymień pozytywy, chyba że jesteś nastawiony do wszystkiego na NIE. :D

Ja próbuję zrozumieć fenomen PiS, jak partia, która zjada własny ogon, nie realizuje własnego programu, wszystkich próbuje skłócić ze sobą... cieszy się 25% poparciem społecznym??? To fenomen, który można wytłumaczyć w prosty sposób, ale to wytłumaczenie byłoby zbyt porażające aby było prawdziwe. :(

Ps. jestem negatywnie nastawiony do PiS ale nie zawsze tak było. :(

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:42 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 18:55
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Zoltar7, twoje negatywne nastawienie do PIS i wszystkiego co jest z nim związane już znamy.  
Teraz może przedstawisz swoją opinie na temat innych partii, które będą kandydowały do sejmu.
I jeśli można wymień pozytywy, chyba że jesteś nastawiony do wszystkiego na NIE.

02 wrz 2007, 19:14
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

a próbuję zrozumieć fenomen PiS, jak partia, która zjada własny ogon, nie realizuje własnego programu, wszystkich próbuje skłócić ze sobą... cieszy się 25% poparciem społecznym??? To fenomen, który można wytłumaczyć w prosty sposób, ale to wytłumaczenie byłoby zbyt porażające aby było prawdziwe. :(

Prawo Greena - "wszystko jest możliwe pod warunkiem, że nie wiesz o czym mówisz"...

Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:43 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

02 wrz 2007, 19:18
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 94  Następna strona