Czarodziejskich chwil, ciepłej, rodzinnej atmosfery, uśmiechów, zdrowia, pyszności na stole, cudownych prezentów, spełnienia marzeń, wyjątkowego Sylwestra i wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
24 gru 2014, 10:15
Re: Życzenia Świąteczne i Noworoczne
Zdrowych, wesołych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia
Załącznik:
mik.gif
oraz chwili nieskrępowanej radości życzy Supersaper
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 gru 2014, 13:41
Zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia wszystkim ludziom dobrej woli.
____________________________________ "verba volant scripta manent"
24 gru 2014, 15:52
Polacy 2014: głowy nisko pochylone, wzrok wbity w ziemię. Życzę nam i sobie, żebyśmy w roku 2015 chcieli i potrafili unieść głowy!
Zrobiłem kilka zdjęć grupie znajomych na spacerze w lesie. Kilkanaście osób w różnym wieku. Szliśmy powoli leśną drogą, rozmawialiśmy w podgrupach, czasem nieco gestykulując. Będzie ładna o nas opowieść obrazkowa – myślałem. Ale kiedy nazajutrz po nią sięgnąłem, nie mogłem uwierzyć własnym oczom: na wszystkich zdjęciach wszyscy… patrzyli w ziemię. Droga prosta, szeroka, bez korzeni i kamieni, a oni – w ziemię. Las wokół piękny, błękitne niebo nad nami, obok twarze przyjaznych osób, a oni, a my – w ziemię.
No i mam opowieść o nas. Że tylko na te najbliższe dwa metry przed naszymi stopami. Nie podnosimy głów, nie patrzymy wokół, nie widzimy świata. Głowy pochylone pod jakimś ciężarem, jakby ktoś zabronił nam rozejrzeć się, spojrzeć w dal, spojrzeć w oczy idącym obok. Nie planujemy drogi? Nie interesuje nas jej cel? Nie weryfikujemy kierunku? Nie sprawdzamy istnienia zagrożeń czy dróg lepszych? Nie chcemy porozumienia z idącymi razem z nami?
Ten obrazek wydał mi się symbolicznym podsumowaniem stanu ducha i umysłu wciąż jeszcze większości Polaków na koniec roku 2014.
Nie jest to korowód otępiałych z bólu niewolników, skutych łańcuchami, batożonych przez nadzorców i wbrew swej woli prowadzonych na katorgę lub inne nieszczęście. Nie jest to pochód jeńców marzących o wolności. A więc świadomych swej niewoli. Nie, to korowód ludzi dobrowolnie kroczących w nieznanym sobie kierunku, ale nie przejawiających zainteresowania dokąd droga prowadzi. A więc niewolników podwójnych, bo nieświadomych swego niewolnictwa. Niewolników, którzy już do wolności, godności, podmiotowości – nie tęsknią. Bo pokochali Wielkiego Brata.
Jasne, że wielu mocno zabiega byśmy nie unosili głów, nie rozglądali się, nie interesowali się dokąd idziemy, nie próbowali mieć ambicji wpływania na kierunek marszu. Byśmy uznali, że przecież w sumie, jak na nas, to nieźle się idzie. Z regularnością maszyny wtłacza się z nas poczucie wstydu za polską historię i politycznie niepoprawną narodową tożsamość, byśmy głowy zwieszali coraz niżej. Z pracowitością maszyny podsywa się nam tematy błahe i głupie, byśmy skupieni byli wyłącznie na tych dwóch metrach przed nami. Tyle życiowej perspektywy i tyle ambicji ma nam wystarczyć.
Życzę nam wszystkim i sobie samemu, byśmy w roku 2015 chcieli i potrafili unieśli głowy. Choćby co drugi z nas. I byśmy o ujrzanym widoku poinformowali rodaka obok, który jeszcze głowy unieść nie zdołał.
Abyśmy w 2015 roku chcieli unieść głowy i potrafili się wyprostować. Dużo wiary i optymizmu, Skarbowcy, w to, że będzie lepiej. Również nam. Nadir
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
30 gru 2014, 19:32
Życzenia na 2015
Życzę wszystkim Użytkownikom w 2015 jak najmniej zmartwień, jak najwięcej radości w życiu osobistym W zawodowym: a/ sukcesów w zmaganiach z materią podatkową b/ żeby nie zlikwidowali "13" c/ żeby nie wdrożyli e-SZD
31 gru 2014, 11:55
Żeby Platforma Obywatelska nie traktowała nadal tak Was Skarbowców.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
31 gru 2014, 12:58
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku wszystkim odwiedzającym to forum Skarbowcom
31 gru 2014, 16:04
Życzę wszystkim sympatykom forum dni wypełnionych pozytywnymi emocjami, szczerymi uśmiechami, konstruktywnymi działaniami, osiągniętymi celami a przede wszystkim zdrowiem, miłością i poczuciem spełnienia. Szczęśliwego Nowego 2015 Roku!
3android
31 gru 2014, 16:17
Najszczersze i serdeczne życzenia dla wszystkich upodlonych, ciężko pracujących urzędników skarbowych. Mimo, że w chwili obecnej jestem już poza strukturą (właściwie to nawet jestem w opozycji), ciągle pamiętam, że nie jest wam lekko. Życzę również wytrwałości i zmian prowadzących ku lepszemu. Bez was ten kraj nadawać będzie się wyłącznie na pastwisko dla ... (nie chcę używać słów wulgarnych). Pamiętajcie, trzymajcie się razem, zdecydowana większość z was odwala kawał niezłej roboty i to nie dla siebie, ale dla jakiś 38 milionów współobywateli.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
31 gru 2014, 17:14
Szczęśliwego Nowego Roku 2015 wszystkim ludziom dobrej woli
____________________________________ "verba volant scripta manent"
31 gru 2014, 18:06
Na Nowy Rok życzę wszystkim skarbowcom zdrowia, uśmiechu, spokoju i radości ducha, wzajemnego szacunku, mądrości i przyzwoitości przełożonych.
Chociaż już też pracuję poza strukturami skarbowymi, sercem jestem z Wami.
____________________________________ idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
31 gru 2014, 19:31
Szczęśliwego Nowego Roku! Podpisuję się pod pięknymi i mądrymi życzeniami p. Jerzego Zelnika:
Życzę, abyśmy wyprostowali karki, mieli odwagę, żyli w zgodzie z własnym sumieniem. Bo mam wrażenie, że w Polsce dokonuje się łamanie sumień w miejscach pracy, aby pracownicy byli zobligowani do głosowania tylko na swojego pracodawcę i jest to sytuacja rodem z feudalizmu...
zdrowia fizycznego i psychicznego. Wszystkiego dobrego
31 gru 2014, 20:22
nadir
Abyśmy w 2015 roku chcieli unieść głowy i potrafili się wyprostować.
.
R@yan
Podpisuję się pod pięknymi i mądrymi życzeniami p. Jerzego Zelnika:
Życzę, abyśmy wyprostowali karki, mieli odwagę, żyli w zgodzie z własnym sumieniem. Bo mam wrażenie, że w Polsce dokonuje się łamanie sumień w miejscach pracy, aby pracownicy byli zobligowani do głosowania tylko na swojego pracodawcę i jest to sytuacja rodem z feudalizmu...
Abyśmy unieśli głowy, wyprostowali karki i dokonali mądrych wyborów. A NUSy żeby nie traktowały nas jak psy gończe w wyścigu do mierników.
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/