Teraz jest 04 wrz 2025, 07:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona
Kabaret "Pod Bulem" 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Re: Kabaret "Pod Bulem"
Znajdź różnicę

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

07 maja 2016, 13:22
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA14 wrz 2011, 21:56

POSTY        1263
Niewiarygodne cuda "zielonej wyspy"

Komorowski wygadał się przed katastrofą

https://www.youtube.com/watch?v=uGs2Fy8wD5E

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ten wpis Komorowskiego długo czekał na odkrycie. Prawdziwa perła wśród gaf

Aż osiem lat czekał na upublicznienie wpis Bronisława Komorowskiego. Złożył go w księdze pamiątkowej po wizycie w Centralnym Archiwum Wojskowym. Szkoda, że ujrzał światło dzienne dopiero teraz, bo to prawdziwa perła wśród licznych wpadek, gaf i niezręczności popełnionych przez byłego prezydenta.

Bronisław Komorowski zaliczył sporo wpadek. A to nazwał Konstytucję 3 Maja „drugą na kontynencie europejskim”, a to wymyślił papieża „Jana Pawła III”. Słynne były też jego błędy ortograficzne. Choćby kondolencje, w których łączył się w „bulu” i „nadzieji” z Japończykami oraz skierowane do Polaków życzenia „Dosiego Roku!”. Z kolei po trzęsieniu ziemi w Nepalu, złożył kondolencje... „nepalczykom”. Wielokrotnie dał także wyraz temu, że znajomość etykiety i protokołu dyplomatycznego nie są jego najmocniejszą stroną. Na arenie międzynarodowej to głównie kobiety doświadczyły nietaktu Komorowskiego. Na przykład kiedy zasiadł wygodnie w fotelu przed kanclerz Niemiec czy nie użyczył jej parasola. Innym razem podczas uroczystego obiadu na cześć szwedzkiej pary królewskiej prezydent... zabrał kieliszek szwedzkiej królowej. Był też słynny szogun…

Gafa w księdze pamiątkowej CAW to jednak prawdziwa wisienka na torcie. Były prezydent życzył w swoim wpisie pomyślności – chyba z rozpędu – także… zbiorom zgromadzonym w archiwum.
To moja druga wizyta w CAW. Z przyjemnością stwierdzam, że CAW trwa, rozwija się i służy. Życzę wszelkiej pomyślności i satysfakcji dyrekcji, pracownikom i zbiorom
– napisał Bronisław Komorowski w maju 2008 roku.
Z dziejów CAW... Był u nas kiedyś Prezydent RP, ale dawno temu, kiedy jeszcze nim nie był... :)
– poinformowano na twitterowym profilu Centralnego Archiwum Wojskowego, publikując wpis Komorowskiego.

Obrazek

Sławomir Cenckiewicz ?@Cenckiewicz
Bronisław Komorowski życzył pomyślności... zbiorom CAW! Dziękuję w imieniu zbiorów Panie Prezydencie :) https://twitter.com/Centralne_AW/status ... 5427677185
14:39 - 5 maj 2016

http://niezalezna.pl/79977-ten-wpis-kom ... -wsrod-gaf

08 maja 2016, 20:21
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Komorowski w swoim stylu o wygranej PiS:
"Wygrali, bo lepiej kłamali!", "Sobie nie mam co zarzucać"

Obrazek

Bronisław Komorowski był gościem spotkania w Klubie Obywatelskim (zorganizowanym przez Platformę Obywatelską) w Tarnowie. Prowadzącym rozmowę z byłym prezydentem był jego znajomy, ks. Kazimierz Sowa. Zapraszamy do zapoznania się z naszą krótką relacją.

Ja nie miałem żadnych złudzeń jeśli chodzi o kierunek jaki może przyjąć polityka polska pod wpływem zmiany politycznej. Było dla mnie rzeczą oczywistą, że zapowiadana dobra zmiana będzie zmiana niekorzystną, szczególnie z punktu widzenia naszej pozycji na arenie międzynarodowej. Stałym elementem polityki PiS przez lat było kwestionowanie polskiego zaangażowania w pogłębianie procesu integracji europejskiej
– mówił Bronisław Komorowski.
Komorowski stwierdził też, że w szeregach PiS nie brakuje osób, które przed referendum akcesyjnym namawiały do niewstępowania do Unii.
Wystarczy wspomnieć Antoniego Macierewicza, który był głęboko zaangażowany w przekonywali Polaków byśmy nie wstępowali do Unii Europejskiej
– stwierdził były prezydent.

Komorowski chwali też manifestacje KOD-u.
Do głowy mi nie przyszło, że tak szybko po wyborach będzie tak szybko taka piękna okazja do obrony Polski w Unii Europejskiej i tej pięknej polskiej duszy
– powiedział Komorowski.
Przekonywał też, że PiS marginalizuje Polskę na arenie Unii Europejskiej.
Polska sama się pod rządami PiS marginalizuje w UE. Zostało to oficjalnie zapowiedziane przez rządzących dzisiaj. Było to symbolicznie widoczne, gdy pani premier Szydło kazała wyprowadzić flagi UE z KPRM. I było symboliczne gdy prezydent Duda jako europoseł ostentacyjnie znalazł się w grupie posłów, którzy nie wstali podczas grania hymny, czy też Ody do radości
– stwierdził.

Na pytanie Ks. Sowy, dotyczące odpuszczenia przez „elity polityczne” problemu budowania wspólnoty, odpowiedział:
Sobie nie mam co zarzucać. W mojej praktyce działalności politycznej, w każdej funkcji jaką pełniłem, wątek wspólnoty przeżyć historycznych i szukania źródła doświadczeń, by uniknąć jakichś zjawisk, był zawsze obecny. Nie lubiąc terminu polityka historyczna, uprawiałem politykę pamięci. Mam ograniczoną, ale mam satysfakcję, gdy obecna władza czerpie pełną ręką z działań, które zostały przeze mnie rozpoczęte. Łącznie z tymi Żołnierzami Wyklętymi, z Łączką – ustawa jest moja, z muzeum represji politycznych. Słuchałem często, że za bardzo, a nie za mało. Coś się stało z tym, że skutecznie są przejmowane niektóre obszary. Ale nie jestem przekonany, że na długo. Jeśli politykę pamięci prowadzą środowiska radykalne, to zawsze ją uskrajniają i zohydzają
– powiedział.
Zawsze byłem przeciwnikiem polityki polegającej na uprawianiu ciepłej wody w kranie
– stwierdził Komorowski.

Komorowski odniósł się też do kwestii zmiany wieku emerytalnego.
Rządzącym zaczyna rurą mięknąć i widzą, że można iść na wcześniejszą emeryturę, ale te emerytury będą niższe. Szkoda, że prezydent Duda nie mówił tego przed wyborami.
Zdaniem księdza Kazimierza Sowy, podczas kampanii wyborczej Komorowskiemu odebrano „legitymację do bycia chrześcijaninem”.
Księże Kazimierzu, póki ksiądz mi nie odebrał, to mi nie odebrano. Nie wiem czy byłem ulubieńcem biskupów, ale byłem szanowany. Odnoszę wrażenie, że byłem szanowany przez biskupów bo nic nie udawałem, bo nic nie grałem. Moje zaangażowanie religijne i w Kościół wynika z tego, że czuję się zaangażowany w Kościół powszechny i czuję się jego cząstką
– powiedział Komorowski.
Spotkałem się z falą nieusprawiedliwionych ataków, łącznie z sugestią, że nie powinienem przyjmować Komunii Świętej. To strasznie boli, ale nie żałuję, bo uważam, że w takich sprawach jak człowiek czuje się cząstką Kościoła i jest cząstką państwa, to powinien zachowywać się pryncypialnie
– stwierdził.

Komorowski mówił też o przyszłości politycznej.
Należy ludziom czasami dawać odpocząć od siebie. Niektórzy by dostrzegli w sposób bardziej zniuansowany rzeczywistość. Tych, którzy chcieli PiS - no to macie, skumbrie w tomacie… Niech poczują, co się wydarzyło za przyczyną ich głosów!
– powiedział.

W bardzo ciekawy sposób Bronisław Komorowski opowiadał o swojej i Platformy Obywatelskiej porażce wyborczej,
Jeśli się przegrało wybory, to nie należy się przesadnie mądrzyć. Po drugie - nie należy się narzucać. A po trzecie - jeśli się komuś życzy dobrze, to należy uważać, aby przeciwnik nie mógł zakwalifikować mojej aktywności jako dowodu na to, że wielkim obywatelskim ruchem, jakim jest KOD, kręcą przegrani politycy
– powiedział.

Były prezydent był też uczestnikiem marszu Komitetu Obrony Demokracji, który 7 maja przeszedł ulicami Warszawy.
W tę sobotę nie wytrzymałem i poszedłem razem z żoną na marsz KOD! Nie zamierzam nadużywać ciepłego przyjęcia, ale czuję się moralnie uprawniony, by zaprosić państwa na manifestację 4 czerwca. (…) Wyznaczam sobie rolę sam pewnego nie tylko komentatora, służę pomocą…
– chwalił się Komorowski.
Wiążę ogromne nadzieje z KOD - pomagam im, patronując pracom programowym. Chciałbym bardzo, by minimum programowe było elementem ułatwiającym porozumienie i współdziałanie KOD i innych środowisk
– dodał.

Komorowski zapowiedział też, że nie zamierza wyjeżdżać z Polski.
Jeżeli ktoś będzie mnie chciał widzieć w innej roli, to niech o tym mówi. Nie wybieram się na emigrację, ale trzeba wspierać przede wszystkim nowe ruchy i nowe postacie
Zdaniem byłego prezydenta, w Polsce bardzo źle się dzieje.
Narasta atmosfera niezgody na to co się dzieje. W odczuciach ludzi w Polsce źle się dzieje
– powiedział.

Było super, będzie super. 4 czerwca trzeba być w Warszawie!
Komorowski znalazł też przyczyny zwycięstwa politycznego PiS.
Wygrali, bo lepiej kłamali. Oszukiwali. Połowa tego co skutkowało sukcesem wyborczym PiS-u było kłamstwem
– powiedział.
Opinia publiczna była jednak zmęczona tymi ośmioma latami. Dlatego, że był trend. A jak był trend, to była zmiana. Jak jest trend to idzie
– dodał.

http://wpolityce.pl/polityka/292407-komor

Żenujące popisy Komorowskiego i Nałęcza w Łodzi.
W ramach debaty o demokracji żarty o myciu, brudnych dzieciach i kocie Kaczyńskiego

Obrazek

Trzeba zachować optymizm. Możemy presją obywatelską wpłynąć na zachowania rządzących. Moja rodzina, dziadkowie mówili, że za pierwszego bolszewika było źle, źle było za drugiego, ale daliśmy radę. I teraz jest tak samo. Daliśmy radę za pierwszego PiS-u, damy radę za drugiego

—mówił Bronisław Komorowski, który razem z Tomaszem Nałęczem 12 maja w Łodzi wziął udział w debacie „Demokracja czy Niepodległość? Diabelska alternatywa dla Polski”.
Konstytucję należy naprawiać, a nie burzyć wszystko i pisać ustawę zasadniczą od nowa
— przekonywał były prezydent i aby uzasadnić swoja tezę sięgnął po żenujący dowcip.
Jest taki stary dowcip. Mąż, paląc papierosa, patrzy na rozchełstaną żonę przez niedopitą szklankę piwa. Widzi też trójkę swoich brudnych dzieci. I pyta: myjemy, czy robimy czwarte?
— w taki sposób Bronisław Komorowski odpowiedział na pytanie jednego z łodzian, który poprosił o opinię na temat zapowiedzi Jarosława Kaczyńskiego, że PiS przygotuje projekt nowej konstytucji.
Należy poprawiać, uzupełniać, a nie ciągle burzyć, wywalać podszewką na wierzch. Taki pomysł na nową konstytucję traktuję jako zabieg, świadczący o nieodpowiedzialności politycznej —dodawał Komorowski.

Bardzo szybko ujawniła się też fobia Komorowskiego. Jak ryba w wodzie czuł się wtedy, gdy mógł atakować Jarosława Kaczyńskiego. Mówił dużo o krytycznym, według niego, stosunku PiS do obecności Polski w Unii Europejskiej. Wystawił przy okazji po raz kolejny świadectwo samemu sobie.
Prezes myślał, że w sprawie Europy może sobie hasać. A tu nagle widzi, że ludzie odczytują to źle. I co się dzieje? Nagle prezes oświadcza, że jest entuzjastą Unii. Już kluczy, już manipuluje udaje, że jest zwolennikiem integracji. A wszyscy wiemy, jak naprawdę jest —zaznaczył.

Z okazji do ataku na Jarosława Kaczyńskiego skorzystał także Tomasz Nałęcz.
Jarosław Kaczyński ma się do Piłsudskiego jak jego kot do Kasztanki.
Na zakończenie spotkania Bronisław Komorowski wezwał wszystkich do stawienia się na manifestacji KOD w Warszawie 4 czerwca, w rocznicę częściowo wolnych wyborów w 1989 r.
Łódzkie spotkanie z byłym prezydentem zorganizowali m.in. michnikowy szmatławiec, KOD i Klub Dyskusyjny im. prof. Władysława Bartoszewskiego.

http://wpolityce.pl/polityka/292781-zen ... czynskiego

15 maja 2016, 20:35
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
4 czerwca br. Aleksander Kwaśniewski ramię w ramię z Bronisławem Komorowskim uczestniczył w marszu KOD.
Byli prezydenci z uśmiechami na twarzy wystąpili na scenie, z której pozdrawiali wszystkich zgromadzonych.
I tylko oko kamery uchwyciło pewien maleńki szczegół:

Załącznik:
rozporek.jpg
 Dwaj kabareciarze

09 cze 2016, 21:56
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Sumliński w Studiu Polska: Bronisław Komorowski był reprezentantem rosyjskich interesów w Polsce. "Mam na to dowody"

Bronisław Komorowski był reprezentantem rosyjskich interesów w Polsce. To mocne oskarżenie, ale mam na to wszystko dowody

— powiedział Wojciech Sumliński podczas dyskusji w programie Studio Polska na antenie TVP Info.
Dziennikarz śledczy mówił o mafii realizującej w Polsce interesy rosyjskiego państwa. Jak tłumaczył, jedną z organizacji, która wpisywała się w ten szereg działań, była fundacja Pro Civilii, nad którą swoisty patronat objął Bronisław Komorowski.
TAKŻE: Ostra dyskusja w „Studio Polska”. Sumliński ujawnia zeznania majora ABW i mówi o „układzie przestępczym”. Poseł PO nie wytrzymuje…
Jak mówił Sumliński, za przyzwoleniem Komorowskiego „na polskich uczelniach pojawiali się Rosjanie”, którzy mieli dostęp do wielu istotnych informacji.
W tym samym czasie, gdy rozwijała się przestępcza działalność Pro Civilii, dochodziło do prywatyzacji strategicznych sektorów polskiej gospodarki. (…) Rosyjska firma odpowiadała, miała pełną kontrolę nad systemami łączności prowadzonymi do polskich służb specjalnych! Przy okazji prywatyzacji Telekomunikacji Polskiej…
— tłumaczył, dodając, że nawet premier Jerzy Buzek pytał na tajnej doradzie Bronisława Komorowskiego, dlaczego na to pozwalał.
Byliśmy dla Rosjan całkowicie transparentni, nie mieliśmy żadnych tajemnic — dodawał.

http://wpolityce.pl/polityka/293782-sum ... -to-dowody

Teraz będzie już bezpieczna!
"Gęsiarka" wróciła do Pałacu Prezydenckiego.

Obraz „Gęsiarka” powrócił do Pałacu Prezydenckiego w Warszawie - poinformował w sobotę dyrektor biura prasowego prezydenta Marek Magierowski.
Obraz został skradziony; odzyskano go w jednym z domów aukcyjnych.

„Gęsiarka” jest znów z nami. Jestem pewien, że będzie tu bezpieczna. Wróciła do nas tutaj w piątek z domu aukcyjnego, w którym przebywała od kilku ostatnich miesięcy
—powiedział Magierowski prezentując obraz dziennikarzom.
Niestety nie odnalazło się inne dzieło „Bydło na pastwisku”. Poszukiwania trwają —dodał.
Jesteśmy zadowoleni, chociaż z tego faktu, że „Gęsiarka” jest znowu w Pałacu Prezydenckim —podkreślił.

„Gęsiarkę” namalował w 1881 r. Roman Kochanowski. Brak obrazu w Pałacu stwierdzono podczas audytu po przejęciu urzędu przez prezydenta Andrzeja Dudę. Kancelaria Prezydenta zawiadomiła prokuraturę. Obraz odnaleziono w jednym z domów aukcyjnych.
W styczniu w związku ze sprawą kradzieży z Pałacu Prezydenckiego obrazu „Gęsiarka” prokuratura informowała o postawieniu zarzutu paserstwa b. kelnerowi z Kancelarii Prezydenta Jarosławowi G. Od października 2015 r. śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście Północ z zawiadomienia Kancelarii Prezydenta Andrzeja Dudy.
Ówczesny rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Przemysław Nowak informował wtedy, że podejrzany wyjaśnił, iż w nieustalonej bliżej dacie, jesienią 2014 r., nabył obraz za kwotę 100 zł pod Halą Mirowską od nieznanego mu mężczyzny. Tego samego dnia obraz ten miał wstawić do lombardu za kwotę 1800 zł. Wyjaśnił, iż nie miał samodzielnego dostępu do pomieszczeń, w których znajdował się obraz „Gęsiarka” i inne zaginione przedmioty. Prokuratura zaznaczyła, że te wyjaśnienia podejrzanego zostaną zweryfikowane na dalszym etapie śledztwa.
Rzecznik podał, że Jarosław G. był wieloletnim kelnerem zatrudnionym w Centrum Obsługi Kancelarii Prezydenta. Umowa z nim została rozwiązana w czerwcu 2015 r.
Obraz został zabezpieczony przez policję w październiku 2015 r. w domu aukcyjnym, który w czerwcu sprzedał go po tym, jak w kwietniu trafił do komisu. Media podawały, że osoba, która go kupiła na aukcji, zwróciła obraz domowi aukcyjnemu.
Podstawą śledztwa jest artykuł 278 Kodeksu karnego, który stanowi: „Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5”. W wypadku mniejszej wagi sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. B. szef kancelarii prezydenta Komorowskiego Jacek Michałowski mówił, że:
- jeśli kancelaria przeszukała swoje zasoby i nie odnalazła zagubionych przedmiotów, musiała to zgłosić do prokuratury. Słusznie zrobiła. Jeżeli przedmioty zginęły, to trzeba wszcząć śledztwo - dodał.
Jak podkreślił, Kancelaria prezydenta Komorowskiego nie podejmowała żadnych kroków w sprawie, bo miała nadzieję, że zagubione przedmioty się znajdą.
Sprawa w prokuraturze dotyczy też kradzieży kilku innych przedmiotów z Kancelarii Prezydenta ujawnionych po odejściu z urzędu b. prezydenta Bronisława Komorowskiego m.in. obrazu „Bydło na pastwisku”, rzeźby „Rycerz” oraz miniwieży stereo.

Obrazek

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/29541 ... go-zdjecia

Zdjęcie rodzinne sobie zostawili.

12 cze 2016, 14:38
Zawodowiec

POSTY        3465
A co tam w Japonii?

Załącznik:
przejście dla pieszych im. Komorowskiego.jpg

17 cze 2016, 14:39
Zawodowiec

POSTY        3465
Ojciec chrzestny polskich prezydentów

12 lip 2016, 20:52
Zawodowiec

POSTY        3465
Something about beegos

Załącznik:
something about bigos.jpg

Find a difference

Załącznik:
Znajdź różnicę.jpg

21 lip 2016, 21:37
Zawodowiec

POSTY        3465
Kwalifikacje prezydentów III RP

25 sie 2016, 21:28
Zawodowiec

POSTY        3465
B & C

26 sie 2016, 22:12
Zawodowiec

POSTY        3657
Filmoteka Polska

02 wrz 2016, 14:31
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1263
Sumliński prawomocnie uniewinniony.
Sąd: "to była prowokacja". Czas rozliczyć jej autorów!

Wojciech Sumliński został dzisiaj prawomocnie uniewinniony w sprawie tzw. "afery marszałkowej". Sąd uznał, że - jak napisał Sumliński - "padłem ofiarą podłej prowokacji i kombinacji operacyjnej służb specjalnych – Wojskowych Służb Informacyjnych i Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego". Teraz chyba nadszedł czas, aby rozliczyć autorów owej prowokacji.

O "aferze marszałkowej" pisaliśmy na łamach portalu niezalezna.pl dziesiątki razy.
Także o roli Bronisława Komorowskiego. Pod koniec zeszłego roku zapadł wyrok I instancji.

"Wojciech Sumliński niewinny - uznał Sąd Rejonowy Warszawa-Wola. Inny oskarżony w procesie Aleksander L., były żołnierz WSI, jest winny. Sąd skazał go na 4 lata więzienia w procesie dotyczącym domniemanej korupcji przy weryfikacji WSI. W 2009 roku dziennikarz i Aleksander L. zostali oskarżeni o powoływanie się na wpływy w Komisji Weryfikacyjnej WSI i podjęcie się załatwienia pozytywnej weryfikacji oficera WSI płk. Leszka T. Jak powiedziała w mowie końcowej mecenas Konstancja Puławska, która broniła dziennikarza, Sumliński był tylko zającem, by ustrzelić tura. Chodziło o usunięcie z życia politycznego Antoniego Macierewicza" - informowaliśmy w grudniu.

Z kolei dzisiaj Sumliński podał na społecznościowym portalu, że wyrok jest prawomocny.
Tym samym Sąd Okręgowy w Warszawie podtrzymał uniewinniający mnie wyrok sądu pierwszej instancji – Sądu Rejonowego dla Warszawy Woli - podkreślając, że byłem ofiarą tego procesu, cała zaś sprawa była prowokacja służb specjalnych skierowanych zarówno przeciwko mnie jak i komisji weryfikującej żołnierzy WSI. Jednocześnie Sąd Okręgowy w Warszawie podtrzymał – wbrew stanowisku Prokuratury!!! - wyrok 4 lat bezwzględnego więzienia dla pułkownika Aleksandra Lichockiego, uznając go za współsprawcę prowokacji i kombinacji operacyjnej.

Wojciech Sumliński jest niewinny, ale kiedy karę poniosą autorzy tej prowokacji?

http://niezalezna.pl/85445-sumlinski-pr ... ej-autorow

03 wrz 2016, 09:40
Zawodowiec

POSTY        3657
Takie tam z netu

Skromny człowiek

Załącznik:
Szacunek!!.jpg

Załącznik:
Podczas gdy inni kradli grube miliony.jpg

10 paź 2016, 07:50
Zawodowiec

POSTY        3465
Węgruf

Załącznik:
Węgruf.jpg

31 paź 2016, 22:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 286 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  Następna strona