Urzędnicy i budżetówka zarabiają za dużo [...] Aby urzędnicy, nauczyciele itd. zarabiali rynkowo na każde stanowisko w domenie publicznej powinien być co dwa lata konkurs, w którym wygrywa ten kandydat, którzy nadaje się na to stanowisko i zażąda dla siebie najniższej płacy.
Mniej więcej tak skonstruowane jest prawo o zamówieniach publicznych... Wynika z niego, że jeśli chcesz kupić BMW albo Mercedesa - to może się okazać że będziesz jeździł Polonezem - spełnia wymagania - jeździ (najczęściej), ma 4 koła i wyglądem przypomina (z grubsza) w/w auta. Zresztą widzimy na każdym kroku jak wyglądają budowy i remonty prowadzone zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych - czyli za najniższą cenę...
Ubaw był po pachy, gdy nasza Policja po przetargu musiała kupić rumuńskie Aro
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
23 lip 2010, 12:33
Pośmiejmy się
Zed77
No to może Łada- dobry rosyjski samochód
Na zdjęciach jest Lada 2104, produkowana od 1984.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
Masz rację, pomyliły mi się wersje. Błąd uświadomiłem sobie już po wyjściu z roboty.
Teraz znalazłem że 2106 produkowano od 1976 do 2001 czyli tylko rok krócej niż Poloneza.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ "Chciałem, by Warszawa była wielka. (...) I Warszawa jest wielka. (...) dziś widzę wielką Warszawę. S. Starzyński. 23.09.1939r.
Ostatnio edytowano 23 lip 2010, 22:00 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
zmniejszyłem obraz z 340kb do 38kb
23 lip 2010, 21:55
Pośmiejmy się
Kurcze w Polsce nie ma ani sztuki na alleśmietnik, ciekawe ile kosztuje takie - bądź co bądź - rocznikowo nie stare auto z 2001
23 lip 2010, 21:59
Pośmiejmy się
mozeanglia
Kurcze w Polsce nie ma ani sztuki na alleśmietnik, ciekawe ile kosztuje takie - bądź co bądź - rocznikowo nie stare auto z 2001
A po co Ci kupować starego złoma z 2001 roku jeśli nowy kosztuje ok 17582zł netto Dolicz cło i podatki i wyjdzie nie tak drogo za kawał samochodu A do Królewca (Federacja Rosyjska) znowu nie tak daleko ;-) Zresztą na tej stronie co podałem są podane ceny
24 lip 2010, 05:16
Pośmiejmy się
W czasie licytacji partner pokazuje partnerowi na serce, więc ten wali w kiery. Przegrywają Rozmowa po grze: - co ci ***** pokazywałem?! Serce! Czyli kier!!! - a co serce robi baranie?! pik, pik, pik...
Rodzinna tragedia z powodu kłótni o brydża Brytyjczyk zabił żonę z powodu licznych kłótni o brydża - podała w czwartek agencja Reutera. 52-letni Stephen Green stanął we wtorek przed sądem, oskarżony o zamordowanie swojej żony Carole. Green zabił żonę nożem po serii kłótni o to, w jaki sposób gra ona w brydża. Ciało Carole Green zostało odnalezione w mieszkaniu pary 18 stycznia tego roku, trzy dni po zabójstwie, jak utrzymuje prokurator. http://wiadomosci.onet.pl/2201223,12,ro ... ,item.html
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
24 lip 2010, 11:56
Pośmiejmy się
Zed77
mozeanglia
A po co Ci kupować starego złoma z 2001 roku jeśli nowy kosztuje ok 17582zł netto Dolicz cło i podatki i wyjdzie nie tak drogo za kawał samochodu A do Królewca (Federacja Rosyjska) znowu nie tak daleko ;-) Zresztą na tej stronie co podałem są podane ceny
Sądzę że mozeanglii chodziło o kupno 2106 a nie 2105.
24 lip 2010, 14:26
Pośmiejmy się
"Będą nas leczyć zadowoleni, dobrze opłacani lekarze, nasze dzieci będą uczyć zadowoleni, dobrze opłacani nauczyciele...? /Donald Tusk/ I wszyscy będą zyli dłuuuuuuugo i szczęśśśśśśśśśśśśśliwie. Kto ma jeszcze jakieś życzenia? To proszę pisać, dzwonić, faxować, mailować Lub jechać osobiście 1 października
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
25 lip 2010, 09:13
Pośmiejmy się
Lada czy Polonez już wolę zwykłego Fiata 125p (FSO 125p)
25 lip 2010, 15:56
Pośmiejmy się
Przychodzi facet do spowiedzi i mówi : - Uprawiałem seks z mężczyzną. - Piekło, synu... - odpowiada ksiądz. - Nie... Tylko trochę szczypało...
26 lip 2010, 04:35
Pośmiejmy się
nasza policja wzbogaciła się o nowe pojazdy (teraz już nic ich nie powstrzyma jest w nich wszystko: napęd 4x4, szyberdach i klima w jednym itp, mogą nawet rozdzielić samochody w razie wypadku
26 lip 2010, 10:24
Pośmiejmy się
Nauczycielka w 3 klasie pyta dzieci kim chciałyby być. Jasiu powiedział, że seksuologiem. - Ależ Jasiu, Ty nawet nie rozumiesz co to znaczy! - Rozumiem. Seksuolog np. leczy obsesje seksualne. - Tego tym bardziej nie rozumiesz! - To wytłumaczę pani na przykładzie: Idą ulicą 3 panie i jedzą lody. Jedna liże loda, druga gryzie loda, trzecia ssie loda. Jak zgadnąć, która jest mężatką? - Jasiu! Do dyrektora! Jasiu w drzwiach z ręką na klamce: - Proszę pani - najłatwiej po obrączce. A to, co pani chodzi po głowie, to są właśnie obsesje seksualne.
W Harlemie pięciu murzynów napadło i zaczęło tarmosić niemieckiego turystę. Niemiec zaczął krzyczeć: - Nein, nein! Przybiegło jeszcze czterech...
Murzyn i meksykanin jadą samochodem. Kto prowadzi? Policja.
Pojechał dresiarz do Paryża, wraca i opowiada swemu kumplowi jak tam było. Mówi: - Wiesz co Wiechu, idę, patrzę, a tu wielki plac! Patrzę na lewo...och*jać można! Patrzę na prawo... o ja cię pie*dolę! Patrzę przed siebie...ożesz ku*wa mać! Wiechu na to: - Wiesz Bodziu, ja to Cię podziwiam za wybitną pamięć do detali!
Dlaczego kobieta ma o jeden zwój mózgowy więcej od konia? Żeby podczas mycia podłogi nie piła wody z wiadra.
26 lip 2010, 18:46
Pośmiejmy się
Ponoć nazizm skończył się po zakończeniu IIwś ale jak widac niekoniecznie: