No widzisz Jabol, prokurator się z tobą poniekąd zgodził w tym względzie.
Jeszcze zwrócę się do moich W.Sz. Adwersarzy: Panowie nie gorączkujcie się, ja nie bronię Kaczmarka i Sp-ki, ja bronię pewnych zasad Państwa Prawa... A jak to było "Zasady obowiązują".
Ps. dla mnie mogą się chłopcy z PiS nawzajem po <_<... dla Polski to lepiej. :piwo:
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:38 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 11:27
zoltar7
No widzisz Jabol, prokurator się z tobą poniekąd zgodził w tym względzie.
Jeszcze zwrócę się do moich W.Sz. Adwersarzy: Panowie nie gorączkujcie się, ja nie bronię Kaczmarka i Sp-ki, ja bronię pewnych zasad Państwa Prawa... A jak to było "Zasady obowiązują".
Ps. dla mnie mogą się chłopcy z PiS nawzajem po <_<... dla Polski to lepiej.
Jak to każdy widzi TO co chce zobaczyć... :rolleyes: A prawda jest taka: Śledczy uznali, że dowody są tak mocne, iż nie zachodzi już obawa mataczenia. Kaczmarek, Kornatowski i Netzel zostali wypuszczeni <a href="http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=18306" target="_blank">http://www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=18306</a>
PS. MY też bronimy pewnych zasad Państwa Prawa. Dla Ciebie mogą się chłopcy z PiS nawzajem po... I myslisz, że dla Polski to lepiej? Cóż, masz prawo. Inni myślą inaczej. Kuchciński: wiarygodność Kaczmarka legła w gruzach - Wiarygodność pana Kaczmarka legła całkowicie w gruzach, tak jak polityków, którzy go wspierali. Powinny oni wszyscy przeprosić rząd i opinię publiczną za swe wypowiedzi z ostatnich dni. - Uważamy, że dalsze wysłuchiwanie stenogramów z przesłuchań pana Kaczmarka wydaje się bezcelowe - ocenił poseł PiS. - Fakty zostały pokazane wczoraj, cała prawda wyszła na jaw. Istnieje bitwa dwóch obozów - z jednej strony, obozu Polski sprawiedliwej, obóz państwa silnego i solidarnego. Przeciwko nie mu skupił się obóz czarnych charakterów – od lewicy, aż po PO, obóz, który nie chce dopuścić do naprawy i oczyszczenia państwa, to obóz który chce byśmy nadal tkwili w PRL-u i w III RP. Gratulujemy szefom CBA i ministrowi sprawiedliwości za ujawnienie faktów. Jesteśmy zdeterminowani, by nadal walczyć z patologiami - podkreślił Kuchciński.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:40 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 11:39
Na szczęście tych Innych jest tylko 25-26%. 3/4 Polaków nie chce takiego Prawa i takiej Sprawiedliwości i nie zapominaj o tym Kominiarz!!!
Ps. W jednym się z tobą zgadzam Kominiarz: prawda jest jak :dupa:, każdy ma własną. :piwo:
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:43 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 11:56
Zastanawia mnie tylko jedno: jak PiS powołuje różne osoby na stanowiska to mówi o nich "że to fachowcy, uczciwi, sprawdzeni, och! i ach!". A gdy po kilku miesiącach pozbywają się ich, to okazuje się, że "bardzo się na nich zawiedli, wielkie rozczarowanie itp." Być może niedługo "bardzo się zawiodą" na Ziobrze. Jarek K. nie lubi, gdy ktoś jest "za bardzo medialny". To on powinien stać w blasku, a inni mogą co najwyżej świecić światłem odbitym od swego "słoneczka".
Chyba, że coś jest w tym co napisał Jabol...
jabol
PS Dopuszczam także taką możliwość, że PiS specjalnie powołał na pewne stanowiska osoby, na które mieli już wcześniej kwity, lub łatwo mogli je "uprawdopodobnić", a medialnie później chcieli pokazać jak walczą z korupcją, układami we własnym gronie, aby być Prawymi i Sprawiedliwymi.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:45 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 12:27
Pinero
Być może niedługo "bardzo się zawiodą" na Ziobrze. Jarek K. nie lubi, gdy ktoś jest "za bardzo medialny". To on powinien stać w blasku, a inni mogą co najwyżej świecić światłem odbitym od swego "słoneczka".
Chyba, że coś jest w tym co napisał Jabol...
jabol
PS Dopuszczam także taką możliwość, że PiS specjalnie powołał na pewne stanowiska osoby, na które mieli już wcześniej kwity, lub łatwo mogli je "uprawdopodobnić", a medialnie później chcieli pokazać jak walczą z korupcją, układami we własnym gronie, aby być Prawymi i Sprawiedliwymi.
Eureka! To jest bardzo prawdopodobne! Podejrzewam, że następnym aresztowanym (po Ziobrze) będzie Lech Kaczyński!!! PS Gratuluję bujnej wyobraźni. <_<
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:46 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 12:56
kominiarz
Eureka! To jest bardzo prawdopodobne! Podejrzewam, że następnym aresztowanym (po Ziobrze) będzie Lech Kaczyński!!! PS Gratuluję bujnej wyobraźni. <_<
Pożyjemy, zobaczymy... Świat nie takie rzeczy już widział. A tatko Stalin?
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:47 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 13:09
A na to Kaczmarek:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> - Nie łączy mnie żaden układ z panem Krauze. Jeśli byłem w jakimś układzie, to do tego układu zaprosił mnie prezydent Lech Kaczyński - powiedział na konferencji były szef MSWiA Janusz Kaczmarek. - Tkwiłem w tym chorym układzie, ponieważ byłem zafascynowany Lechem Kaczyńskim i byłem wobec niego lojalny. Przepraszam, że byłem w tym układzie - stwierdził. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:mur: :blink: :angry2:
Ostatnio edytowano 01 wrz 2007, 14:48 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 14:48
Pinero
Pożyjemy, zobaczymy... Świat nie takie rzeczy już widział. A tatko Stalin?
A stryjek Adolf? Byłbym ostrożny z PO i Tuskiem. :nonono:
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:47 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 15:23
kominiarz
Polecam więc Rzepę: <a href="http://www.rzeczpospolita.pl/index.rol" target="_blank">http://www.rzeczpospolita.pl/index.rol</a> I artykuł Niepoprawne - Bronisław Wildstein "Komentatorom (uczciwym) biada"
Kominiarz, czujesz się przeze mnie prześladowany? Za uczciwe mówienie prawdy? Chcesz sprawdzić czy moje IP nie jest na liście I.P.N.?
Czytając Twoje wypowiedzi na forum mam wrażenie, że nasze wizje życia publicznego są bardzo bliskie, być może nawet tożsame, ale jak zaczynasz schodzić na pis, jakbyś był w amoku. Co do artykułu B.W. - Trybuny Ludu raczej nie czytam. Kaczyńscy (jako osoby, nie jako partia) mają niewiele poglądów więc trudno mi się z nimi utożsamiać.
Ziobro jest jedynym zagrożeniem dla L. Kaczyńskiego do drugiej kadencji, więc będzie mu ciężko...
Pinero
Być może niedługo "bardzo się zawiodą" na Ziobrze. Jarek K. nie lubi, gdy ktoś jest "za bardzo medialny". To on powinien stać w blasku, a inni mogą co najwyżej świecić światłem odbitym od swego "słoneczka".
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:49 przez Drago, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 15:34
kominiarz
A stryjek Adolf? Byłbym ostrozny z PO i Tuskiem. :nonono:
Jeżeli już to chyba raczej z Romanem G. i LRP oraz Ojcem Dyr. :blink:
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:49 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 15:53
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Przyjdzie czas na ujawnienie kolejnych faktów i dowodów, które będą mówić o Donaldzie Tusku, Wojciechu Olejniczaku, Romanie Giertychu i Andrzeju Lepperze - powiedział minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. - Będziemy widzieć, jaka jest w Polsce prawda - dodał. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Najzupełniej przypadkowym przypadkiem, liderzy partii opozycyjnych. Taki traf.
Ciekawe jak będą wyglądać najbliższe wybory...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
01 wrz 2007, 16:02
Drago
Ciekawe jak będą wyglądać najbliższe wybory...
Jak zawody w rzucaniu. Tylko, że rzucać będą g...
01 wrz 2007, 16:42
Może skończylibyście tak sobie wzajemnie "przywalać "? :stop: Dlaczego chcecie sobie wzajemnie udowodnić, że macie rację?
Zoltar! Jak się czuje w tym miasteczku jeden z najwyższych (p)osłów? Jego wypowiedź: "Metody sowieckie, bolszewickie, komunistyczne, które obecnie stosuje PiS, muszą znaleźć odpór." . A Jego "gwardia przyboczna"= młodzież wszechpolska, to co? Dzisiaj jest rocznica wybuchu pewnej wojny w 1939r. Czy to nie totalitarne państwo z faszyzmem i A.Hitlerem wywołało tamtą wojnę? Sieg Heil! - teraz kojarzy mi się z MW i Giertychem. <_< A co "stoi" napisane w art. 13 Konstytucji? Ano tylko "stoi" napisane. A czy ktoś reaguje na to np. Tusk, Kaczyńscy, Lepper, Olejniczak, Kwaśniewski czy Wałęsa? <_< Krollowi - to się nie dziwię, że nie reaguje.
Wczoraj też minęła 27 rocznica podpisania pewnych (21) postulatów. Gdzieś wyczytałem, że ta pierwsza tablica z tymi postulatami została wyceniona na.... 20 mln (nie pamiętam czy zł). To dużo, czy mało są warte te postulaty tam zawarte? <_<. Proponuję coś na te dwa tematy - będzie przynajmniej poważnie.
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 12:54 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
01 wrz 2007, 16:45
No za promocję Giertycha i LPR odpowiada... J. Kaczyński, to on zrobił z tego ultraprawicowego oszołoma Ministra Edukacji...
Ostatnio edytowano 03 wrz 2007, 13:00 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz