@Ajed to miał być bardzo serdeczny żart. To co jest w komórce też nazywa się aparatem fotograficznym.
Spoko, zrozumiałem. A "tego czegoś" w komórce to bym aparatem fotograficznym nie nazwał .
27 sie 2013, 12:38
Re: Fotografia - prezentacje prac
@Ajed Też lubię potrzymać w ręce coś większego i ...... strzelać fotki.
27 sie 2013, 13:31
ajed
Fantastyczne zdjęcia. Jakim sprzętem robiłeś?
Dziękuję. Nikon D7000, Nikkor 70-200 VRII, konwerter 2x Kenko teleplus pro 300, filtr polaryzacyjny, z ręki. Pokazy fantastyczne. Co roku - coraz lepsza impreza.
Załącznik:
28.jpg
Załącznik:
29.jpg
Załącznik:
30.jpg
Załącznik:
31.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
27 sie 2013, 13:32
Nikon D7000, Nikkor 70-200 VRII, konwerter 2x Kenko teleplus pro 300, filtr polaryzacyjny, z ręki.
...nie mam bladego pojęcia ale to VRII robi wrażenie, ...ale tak poważnie, to bardzo ładne zdjęcia.
28 sie 2013, 06:14
super się ogląda, gratulacje i dzięks za udostępnienie
28 sie 2013, 20:48
ajed
Fantastyczne zdjęcia. Jakim sprzętem robiłeś?
ajed
gaagaaz
Pewnie aparatem fotograficznym
No patrz, a ja głupi myślałem, że komórką.
Komórką też można zrobić dobre zdjęcia. Wystarczy trafić na odpowiedni obiekt:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
04 wrz 2013, 19:47
ajed
gaagaaz
Pewnie aparatem fotograficznym :rotfl:
No patrz, a ja głupi myślałem, że komórką. :dokuczacz:
Sprzęt podobno ma znaczenie. Jednak z moich informacji wynika, że za fotki odpowiedzialna jest inteligentna przystawka do aparatu zwana człowiekiem.
06 wrz 2013, 08:56
Zgadzam się, że fotograf i jego kreatywność są najważniejsze. Jednak ograniczeń sprzętowych (szumy, ciemne szkło) nie da się przeskoczyć. Wystarczy spojrzeć na zdjęcia Tomka - komórką czy "małpką", nie da się "strzelić" takich fotek.
Nadir, moim zdaniem komórką można zrobić ładne zdjęcia (tak jak Twoje). Nie można jednak zrobić "dobrych" (w znaczeniu dobrych technicznie). Wystarczy obejrzeć zdjęcie w pełniej wielkości (1:1, bez pomniejszenia) by zorientować się, że to zdjęcie "komórkowe".
06 wrz 2013, 11:08
Z tą komórką, to był żart. Nie mam taaaakiej komórki żeby robiła taaakie zdjęcia. Zdjęcia są robione aparatem Sony DSC-W630. Po zapisaniu pliku we właściwościach można przeczytać informację o tym.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
06 wrz 2013, 16:06
Nadir
Z tą komórką, to był żart. Nie mam taaaakiej komórki żeby robiła taaakie zdjęcia. Zdjęcia są robione aparatem Sony DSC-W630. Po zapisaniu pliku we właściwościach można przeczytać informację o tym.
Rzadko używam komputera, forum przeglądam na tablecie (lub telefonie) więc podejrzenie "właściwości" zdjęcia - odpada. A ponoć Lumia 920 robi całkiem niezłe zdjęcia.
06 wrz 2013, 16:56
ajed
A ponoć Lumia 920 robi całkiem niezłe zdjęcia.
Taaaaak... Nokia Lumia 920 jest fajny... Zwłaszcza czarny... Cena od od 1315 PLN...
Tylko, że nie stać mnie na nią
06 wrz 2013, 18:01
Gdansk view from window. Widok Gdańska z okna (X piętra)
Ergo Arena z klifem orłowskim w tle.
W dzień
Załącznik:
Mewa nad Ergo Areną.JPG
Wieczorem
Załącznik:
Ergo Arena z klifem orłowskim w tle.JPG
W nocy
Załącznik:
Ergo Arena nocą.JPG
Gdańsk o zachodzie słońca
Załącznik:
Grzyb atomowy nad Gdańskiem.JPG
Te ostanie zdjęcia nie są mojego autorstwa; poprzednie zdjęcia robiła moja córka, te - syn z okna swojego mieszkania.
08 wrz 2013, 10:25
Parę fotek z wystawy wrześniowej psów w Radomiu
Załącznik:
pan.jpg
Załącznik:
panienka.jpg
Załącznik:
panienka2.jpg
Załącznik:
panienka3.jpg
Załącznik:
dog.png
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
26 wrz 2013, 20:10
Załącznik:
_AAA6492.jpg
Załącznik:
_AAA6557.jpg