Teraz jest 04 wrz 2025, 04:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 137  Następna strona
Etyka, moralność, obyczaje 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Post Re: Etyka, moralność, obyczaje
To jak to było z tym autentycznym rynsztokiem? Ustawka premiera z SE o adopcji dzieci?

Bo wydaje mi się, że prędzej w rynsztoku znajdziesz bydło niż ludzi...  :dokuczacz:

Cytat również z tego samego rynszTOKa tej samej autorki:

"Minister sprawiedliwości powinien podjąć decyzję o niewydawaniu Romana Polańskiego, ponieważ instytucja przedawnienia została po coś powołana.
Ten człowiek się zmienił, ma rodzinę, ma dzieci, nie znam żadnych przypadków, żeby popełnił ponownie to przestępstwo, więc przedawnienie czemuś generalnie służy, jeżeli człowiek się zmieni".

I kolejny:
https://wpolityce.pl/polityka/446295-pe ... a-w-absurd

A tu więcej relatywizmu lewactwa:
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/2202 ... go-koszmar

To jak jest z pedofilią? Księża to "be", ale "swój" - już nie?  :blink:

14 maja 2019, 06:28
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

"Tylko nie mówi nikomu".

Film Tomasza Sekielskiego.
Kapelan prezydenta Lecha Wałęsy przyznaje się do molestowania

- Dlaczego ja? Dlaczego ksiądz wybrał mnie? – pyta Anna Misiewicz.
- Objaw miłości ojcowskiej się objawił trochę – mówi ks. Jan A., były proboszcz parafii w Topoli.

Dziennikarze Wirtualnej Polski już dziś obejrzeli film "Tylko nie mówi nikomu". To porażający obraz tego jak kościelni przełożeni chronili duchownych, którzy krzywdzili dzieci. Wśród nich są znani księża - były kapelan prezydenta Franciszek C. oraz kustosz sanktuarium w Licheniu Eugeniusz M.

- Czasem wziąłem za kolano, pocałowałem? – mówi niepewnie ksiądz nagrany z ukrytej kamery.
- To było i całowanie, dotykane mnie w miejsca intymne – mówi Anna.
- Powinienem nigdy tak nie zrobić. Proszę mi wybaczyć. Mogę pocałować w rękę na przeprosiny?
- Nie.
Anna miała wtedy osiem lat. Ksiądz Jan A. obecnie przebywa w domu dla duchownych emerytów.

- Ksiądz mnie zawołał i powiedział: "coś mi sterczy, zaraz tobie tak może stanąć" – ofiara duchownego odwiedziła go w prywatnym domu.
Wszystko widać na nagraniu z ukrytej kamery.
- To było tak dla humoru, dowcipu. Ty też podjąłeś trochę z uśmiechem. To nie było, że ja ciebie przywiązywałem, że jesteś niewolnikiem. Byłeś męski. Nikt nie ukryje, że miałeś apetyt. Dam ci trochę pieniędzy – mówi do mężczyzny ks. Franciszek C., były kapelan prezydenta Lecha Wałęsy.

Ofiara duchownego zgłosiła sprawę w diecezji gdańskiej. Sprawa trafiła do abp Sławoja Leszka Głódzia, który otrzymał także nagrane z konfrontacji mężczyzny z księdzem C. Kilka tygodni później ks. C. zmarł. Mimo tego, że na nagraniu przyznaje się do molestowania chłopca, jego pogrzeb celebrował abp Głódź.

"Tylko nie mówi nikomu" to szokujące relacje ofiar przestępców w sutannach. Dorośli dziś ludzie mówią o traumach, które tkwią w nich mimo upływu lat i przekładają się na ich obecne życie. Opowiadanie o krzywdach, jakie wyrządzili im duchowni, nadal budzi ogromny ból.

- Mówił tylko, że jestem wyjątkowa. Zamykał się ze mną w pokoju. Dotykał piersi. Masturbował się moimi rękami. Do tej pory, kiedy czuję zapach mleka, nachodzi mnie obrzydzenie. Ksiądz pił dużo mleka i później czułam jego posmak – mówi Anna Misiewicz.

Tomasz Sekielski przyznaje, że postanowił zająć się problemem pedofilii w polskim Kościele po tym, jak kilka lat temu spotkał się z ofiarami księży.
– Spojrzałem im w oczy. Traumę sprzed lat nadal w nich widać. Oni nadal przeżywają ogromny dramat. Kościół wciąż nie rozliczył się z tymi sprawami. Mam nadzieję, że w końcu do tego dojdzie. Liczę, że przynajmniej jeden biskup stanie przed wiernymi i przyzna, że nie zrobił wszystkiego w sprawie księdza, który krzywdził niewinnych – mówi Wirtualnej Polsce Tomasz Sekielski.

- W filmie ujawniamy dwa tzw. autorytety kościelne, które krzywdziły dzieci. Nie chcę być jednak odbierany jako człowiek, który wojuje z Kościołem. Chcę pokazać zakłamanie i zmowę milczenia na temat krzywd, jakie duchowni wyrządzają bezbronnym dzieciom. Najważniejsze dla mnie są ofiary, ich krzywda. Dorośli ludzie płakali w rozmowach ze mną. Ich krzywda jest ogromna – mówi Tomasz Sekielski.

Sekielski podkreśla odwagę ofiar księży, które zdecydowały się wystąpić w filmie.
– Oni zdają sobie sprawę, że teraz może ich spotkać ostracyzm. Nieprzyjemności ze strony lokalnej społeczności. Ale wszyscy mówili, że robią to, by dodać odwagi innym ofiarom i wyrwać się z kręgu milczenia – mówi reżyser.

Film będzie miał premierę na kanale Youtube Tomasza Sekielskiego w sobotę, o godzinie 14:30. Produkcja pojawi się z napisami angielskimi i hiszpańskimi, by – jak mówi autor filmu – mógł się z nim zapoznać papież Franciszek. Film został współfinansowany poprzez publiczną zbiórkę – około 2,5 tys. osób wpłaciło w sumie 450 tys. zł. Na końcu filmu są wymienieni wszyscy darczyńcy.

Źródło: https://wiadomosci.wp.pl/film-tomasza-s ... 278691457a

Film został upubliczniony w internecie na kanale Youtube w sobotę, o godzinie 14:30.

14 maja 2019, 08:04
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Film miał być atakiem na Kościół - jako instytucję, która nie radzi sobie z problemem w swoich szeregach, a nawet celowo zamiata sprawy pod dywan - przecież do niedawna Kościół nie miał obowiązku zgłaszania skłonności swoich członków komukolwiek.
Każdy mógł i nadal może zrobić więcej w sprawie pedofili. Ważne aby nie bagatelizować i usprawiedliwiać problemu obojętnie gdzie występuje - czy dotyczy księdza, celebryty, polityka czy murarza.

14 maja 2019, 12:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2018, 09:30

POSTY        4
Post Re: Pośmiejmy się
Kolejnym faktem jest, że przypadki pedofilii w rażąco najwyższym procencie występują w środowisku lewackim - LGBT.

A te informacje to zaczerpnięte są z jakiego źródła? Statystki policyjne, wyciąg z rejestru skazanych, Nowogrodzka czy Radio Maryja?

14 maja 2019, 13:55
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Kim są najczęściej pedofile?

Załącznik:
Kim są najczęściej pedofile.jpg
Źródło: TVN

Rafał P. były działacz gnieźnieńskiej PO skazany za pedofilię
http://gniezno.naszemiasto.pl/artykul/r ... id,tm.html

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

14 maja 2019, 18:43
Znawca

POSTY        185
landnorth                    

A te informacje to zaczerpnięte są z jakiego źródła? Statystki policyjne, wyciąg z rejestru skazanych, Nowogrodzka czy Radio Maryja?
A podważanie tych informacji to na podstawie jakich źródeł? Sondaże dla Faktów, ankieta wśród skazanego elektoratu lewactwa, Czerska, Wiertnicza, czy rynszTOK.fm?  :P

https://www.rp.pl/Opinie/310269989-Nauk ... filii.html
http://www.bibula.com/?p=20964
https://wpolityce.pl/polityka/409953-af ... oseksualna
https://wpolityce.pl/kosciol/412418-zwi ... -pedofilia

14 maja 2019, 23:23
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2018, 09:30

POSTY        4
achlarwa                    

landnorth                    

A podważanie tych informacji to na podstawie jakich źródeł? Sondaże dla Faktów, ankieta wśród skazanego elektoratu lewactwa, Czerska, Wiertnicza, czy rynszTOK.fm?  :P

https://www.rp.pl/Opinie/310269989-Nauk ... filii.html
http://www.bibula.com/?p=20964
https://wpolityce.pl/polityka/409953-af ... oseksualna
https://wpolityce.pl/kosciol/412418-zwi ... -pedofilia

Tak to rzeczywiście są wiarygodne źródła  :brawa:
W zasadzie można tutaj również umieścić gazetkę ścienną z dowolnej parafii, będzie tam jasno zaznaczone, że to lewactwo, społeczność LGBT i inni którzy spowodowali, że dzieci molestują purpuratów i są geronotofilami. Niejaki Jankowski jest tego przykładem, kilku innych z filmu Sekielskiego również.

15 maja 2019, 10:50
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
"Tylko nie mów nikomu” w Telewizji WP.

Film Tomasza i Marka Sekielskich o pedofilii w polskim Kościele premierowo pokaże Telewizja WP.
Pierwsza emisja w czwartek, 16 maja, o godzinie 23.00.
(...)
Bezpośrednio po filmie wyemitowany zostanie wywiad Marka Kacprzaka z Tomaszem Sekielskim.
Kolejne emisje "Tylko nie mów nikomu” zaplanowano na piątek o godz. 23:00 i w niedzielę o północy
(...)
Źródło: https://wiadomosci.wp.pl/tylko-nie-mow- ... 235858561a

15 maja 2019, 11:45
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Mondzik                    

To ciekawe, że jedyne, co z tego wstrząsającego filmu odnotował ten zacny portal, to "beka z sbeka". Nie, przepraszam, to nie ciekawe. To wyjątkowo smutne.

Ani ciekawe ani smutne. To była ustawka dwóch panów "S" - Schetyny i Sekielskiego.
Dominika Wielowieyska napisała w Wyborczej. Nie wiem, nie oglądam TVN, nie czytam GW.
Kolega mówił.

Zbliżają się wybory, więc film wpisuje się w sekwencję wydarzeń:
- film "Kler",
- strajk nauczycieli,
- akcja bananowa,
- profanacja obrazu Matki Bożej - Królowej Polski,
- "wykład" Tuska poprzedzony "świniami w błocie" (ludzie Kościoła) Jażdżewskiego,
- film Sekielskiego.
Wszystko z jednego powodu: żądzy powrotu świń do koryta. I dalszego kręcenia lodów. Np. Amber Gold.

Nie pomaga ulica, nie pomaga zagranica, trzeba mobilizować grupy społeczne (np. nauczycieli - zgodnie z instrukcją Kramka "Niech państwo stanie - 16 kroków, które mają sparaliżować Polskę i odsunąć PIS od władzy) i atakować wartości bliskie PISowi, a dalekie dla POKO i KOD jak np. wiara katolicka.

15 maja 2019, 13:52
Znawca

POSTY        185
landnorth                    

Tak to rzeczywiście są wiarygodne źródła  :brawa:
W zasadzie można tutaj również umieścić gazetkę ścienną z dowolnej parafii, będzie tam jasno zaznaczone, że to lewactwo, społeczność LGBT i inni którzy spowodowali, że dzieci molestują purpuratów i są geronotofilami. Niejaki Jankowski jest tego przykładem, kilku innych z filmu Sekielskiego również.
To Twoja sprawa, w które źródła wierzysz i komu np. jesteś gotów powierzyć swoje dzieci: dewiantom z LGBT czy księżom z innej diecezji niż "diecezja" "arcybiskupa" Aarona Szechtera.  :wysmiewacz:
Spójrz kilka postów wyżej, gdzie skończyła jedna "wierna" podobnego wyznania do Twojego...  :dokuczacz:

15 maja 2019, 13:57
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Po filmie Sekielskiego Paulina Młynarska oskarża Wajdę.

Premiera filmu braci Sekielskich "Tylko nie mów nikomu" skłoniła dziennikarkę do podzielenia się swoją historią. Paulina Młynarska pisze, że jako dziecko "została zmanipulowana i wykorzystana przez człowieka, który stanowił gigantyczny autorytet". W jej felietonie padają mocne oskarżenia pod adresem nieżyjącego reżysera - Andrzeja Wajdy.

"[...] miałam 14 lat, kiedy Andrzej Wajda, na planie swojego filmu „Kronika wypadków miłosnych” zmusił mnie do zagrania nago bardzo odważnej sceny erotycznej z udziałem 18-letniego wówczas śp. Piotra Wawrzyńczaka. Byłam pod wpływem środków uspokajających i alkoholu podanych mi przez inne osoby dorosłe pracujące na planie" – pisze Młynarska i przyznaje, że nie wie i nie rozumie dlaczego do tej sceny nie zatrudniono dublerki. "Mogę się tylko domyślać, że była to jakaś popaprana wizja artystyczna gościa, który był zapewne przekonany, że skoro jest ważny, sławny i wszyscy się do niego modlą, to mu po prostu wolno" – dodaje.

Młynarska zwraca uwagę, że żadna z osób pracujących wówczas na planie nie zareagowała, nie zaprotestowała przeciwko takiemu postępowaniu z dzieckiem.
"Dlaczego nikt, w kilkudziesięcioosobowej ekipie złożonej z dorosłych ludzi, nie zaprotestował? Dlaczego nikt nie powiedział: 'Chwila, co wy wyprawiacie? To przecież jest dziecko! Nie można tak po prostu odurzyć dziecko, rozebrać i zaciągnąć przed kamerę, żeby udawało, że uprawia seks, o którym jeszcze nie ma najmniejszego pojęcia!'” – pisze. Dziennikarka podkreśla, że nie pisze o tym, żeby się nad sobą rozczulać, ponieważ wykonała już konieczną pracę, aby z tą traumą się uporać. "Piszę o tym, ponieważ poprzez osobiste przeżycia, jestem jedną z tych osób, które aż do kości rozumieją, jak bardzo nikim jest pojedyncze dziecko, wobec pozbawionego hamulców autorytetu i wszystkich tych, którym ten autorytet jest potrzebny. Którzy od niego zależą, z niego żyją i na bliskości z nim budują swoje kariery. Tak działają wszystkie sitwy świata. Katolickie, artystyczne, naukowe, jakie tylko chcesz" – tłumaczy.

Wybrane komentarze:

A Janda kiedyś mówiła że ktoś na nią cały czas srał, kto to był czyżby Wajda?

Idea wyjaśnienia i ukarania molestowania seksualnego jest oczywiście słuszna. Ale dlaczego mówi się tylko o księżach? Gdzie nauczyciele, wychowawcy, działacze partyjni (vide doradca wizerunkowy przyjaciela Tuska), celebryci? Film Sekielskiego nie mówi ze większość księży oskarżonych o pedofilie, była homoseksualistami, część z nich była z tego powodu zwerbowana przez SB jako donosiciele. Zakłamanie PO jak zwykle sięga szczytów. Jedno jest pewne. Po nieudanym strajku ZNP, uzgodnionym z PO już w 2018 roku, po nieudanej, śmiesznie niewiarygodnej obietnicy PO, ze uzyska dodatkowe 100 miliardów złotych z Unii na służbę zdrowia w Polsce (dlaczego Schetyna nie obiecał 500 miliardów, zamiast 100?), teraz następuje trzeci, zaplanowany wcześniej i uzgodniony z Tuskiem atak propagandowy. To frontalny atak na Kościół i wszystkich księży (przemówienie Jażdżewskiego przy aprobacie Tuska), wsparty filmem Sekielskiego, oraz kłamliwe zarzuty Schetyny, że PiS kryje pedofilie wśród księży. Podczas gdy właśnie PO kryła pedofilie we własnych szeregach i rozgrzeszała Romana Polańskiego. Termin publikacji filmu jest dowodem na to, że Sekielski nakręcił go na użytek kampanii wyborczej.

https://dorzeczy.pl/kraj/102614/po-film ... wajde.html

Z twittera:

Obrazek

Przypominam, że ten pojeb w filmie "Lotna" doprowadził do śmierci tę piękną klacz arabską, a w filmie "Popioły" naprawdę kazał zrzucić ze skarpy żywego konia na śmierć. Ukrył też i zamiótł pod dywan morderstwo w domu córki. Uważał, że wszystko mu wolno. Komuna go dopieszczała.
CzasemAlicjaFranca@AlicjaJesz

Czy w związku z oskarżeniami Pauliny Młynarskiej, można spodziewać się usunięcia tablic pamiątkowych oraz popiersi Andrzeja Wajdy? Sprawa dotyczy też miejsc, których nazwę tworzą jego imię oraz nazwisko.

Ostatnio edytowano 15 maja 2019, 14:24 przez Badman, łącznie edytowano 3 razy

15 maja 2019, 14:21
Znawca

POSTY        185
Lewactwo, które wspiera LGBT - wsparło pedofilów!

Lista prominentnych przedstawicieli PO, którzy wsparli swoimi głosami skrócenie o połowę (z 10 do 5 lat) okresu odpowiedzialności dla pedofilów (art. 102).

Bartosz Arłukowicz,
Krzysztof Brejza,
Borys Budka,
Andrzej Halicki,
Katarzyna Hall,
Marcin Kierwiński,
Ewa Kopacz,
Robert Kropiwnicki,
Joanna Mucha,
Sławomir Neumann,
Stefan Niesiołowski,
Grzegorz Schetyna,
Radosław Sikorski,
Michał Szczerba,
Monika Wielichowska.

Źródło: parafialna gazetka ścienna, a nie - przepraszam: strony Sejmu RP.
http://www.sejm.gov.pl/Sejm7.nsf/Przebi ... sp?nr=2393

15 maja 2019, 17:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Na szczęście profesor Legutko w Polskim Radiu rozwiązał problem pedofilii - czynności seksualne z chłopcem pomiędzy 12 a 17 rokiem życia to zwykła pederastia. Temat można uznać za zamknięty.

15 maja 2019, 18:50
Znawca

POSTY        185
Warto jednak wiedzieć więcej, niż z rynsztokowych mediów... :P Choćby po to, żeby nie wyjść na... niedoinformowanego.  :dokuczacz:

Cytat z wywiadu:

- Zaostrzenie przepisów dotyczących pedofilii jest dobre, ale atmosfera wokół tego jest niezdrowa, fałszywa. Wpisuje się ona w kampanię przeciw Kościołowi - z sugestią, że właściwie pedofilami są głównie księża. To nie jest prawda - powiedział w Polskim Radiu 24 prof. Ryszard Legutko, europoseł Prawa i Sprawiedliwości.

- Sprawy nadużyć seksualnych wśród duchownych, przypadki pedofilii są niezwykle rzadkie. Mamy po prostu do czynienia z homoseksualizmem. W tej sprawie są, powtarzane kilkukrotnie, badania episkopatu amerykańskiego i niemieckiego - powiedział prof. Ryszard Legutko.

Jak podkreślił, według badań ponad 80 proc. przypadków nadużyć dotyczy chłopców w wieku 12-17 lat.

- Co to jest za pedofilia? To po prostu pederastia. W żargonie nazywa się to mafią lawendową. Jeśli gdzieś jest problem w Kościele, to właśnie tutaj. Film Sekielskiego został wykorzystany w zamiarze uderzenia w prawą stronę, w Kościół. Wpisuje się to w pedofilską, antykościelną retorykę - zaznaczył

Według niego pedofilia jest dziś słowem jednoznacznie negatywnym, homoseksualizm natomiast "jest słowem chronionym, a nawet pozytywnym".

- Więc oskarżanie kogoś o homoseksualizm - nawet jak jest księdzem - jest politycznie niepoprawne - dodał Ryszard Legutko.

15 maja 2019, 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1916 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 137  Następna strona