Teraz jest 07 wrz 2025, 20:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Post Kto głosował na PO
Skok na polityczne konfitury już da się zauważyć, warto poczytać:

http://www.rp.pl/artykul/460664_Nowe_po ... edach.html

http://tygodnik.onet.pl/30,0,44329,prof ... tykul.html

http://www.nytimes.com/2010/04/12/world ... party.html
http://www.economist.com/world/europe/d ... s_box_main

"Ta tragedia zmieni całą scenę polityczną w Polsce. Jest bardzo możliwe, że scementuje też dominację Platformy Obywatelskiej - komentuje Marek Matraszek, szef CEC Government Relations."
http://gwno.pl/1,75248,7762000,Bloo ... skiej.html

"Stefan Niesiołowski w rozmowie z moim ojcem w Polsacie oburzył sie na stwierdzenie, ze należałoby się zastanowić nad jakością naszej debaty publicznej, nad tym co się o kim mówi i że należałoby mieć nadzieję, że coś się zmieni. Powiedział, że u nas jest dokładnie tak samo jak wszędzie, a polityka to "walka o wladzę" i bedzie iść jak zwykle. Byl na ojca wyraźnie wściekły. Busines as usual."

http://aromasze.salon24.pl/169660,stras ... agi-zgrzyt
Warty analizy jest cały tekst Pani Romaszewskiej na Salonie 24.

Nie łudźmy się, że ta tragedia coś zmieni w naszej tak zwanej kulturze politycznej. Nie zmieniło się nic po śmierci papieża, nie zmieni się nic i teraz. Kto wie, może kiedyś dojrzejemy jako naród, społeczeństwo...ale jeszcze nie teraz zapewne.

12 kwi 2010, 22:39
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Post Kto głosował na PO
josephe                    

napoleon                    

Monitoring , Badman
Uszanujcie śmierć ludzi i żałobę i nie wykorzystujcie tego do podżegania
bo to nie jest godziwe.
A co do postawy i wypowiedzi B.Wildsteina to wolę się nie wypowiadać.
W takim dniu i okolicznościach to tylko On mógł się zachować jak tak haniebnie, nie chcę użyć słów dla Niego odpowiednich bo to nie czas.

Szanuję śmierć i żałobę ... i jednocześnie nie myślę,że Monitoring, Badman i wielu innych wykorzystuje to do podżegnania ...

Używając takich epitetów jakich użyli, na pewno nie nawołują do wzajemnego poszanowania, lecz antagonizują. Ich wypowiedzi są wewnętrznie sprzeczne. Chyba że wzywali do wzajemnego poszanowania zwolenników jednej opcji politycznej a przeciwko reszcie świata.

13 kwi 2010, 05:03
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Post Kto głosował na PO
Strona główna ? Blogi ? tu.rybak - blog
Wszyscy razem? Z kim, przepraszam?
tu.rybak, wt., 13/04/2010 - 00:04

Przez ostatnie pięć lat media i dziennikarze, z nielicznymi wyjątkami, krytykowali Lecha Kaczyńskiego, nie zważając na żadne granice. Im prościej, tym lepiej. Podobnie wielu "polityków".

To urabianie gęby zeszło z telewizorów niżej, w głąb - a jakże - prostego ludu. Władza przecież jest odbiciem swojego wyborcy. Sam pamiętam pewien ostracyzm, na który byliśmy narażeni stając w dyskusjach za Kaczyńskim. To po prostu nie wypadało. Kaczory były synonimem buractwa, szkodnictwa, wsi itd. itp.

Przecież media, politycy i ich wyborcy się nie zmienili. Dzis obserwowane zachowania są przejawem tego samego prostactwa. Inaczej wyglądają, to prawda. Ale prostactwo te same.

Niektórzy "dziennikarze" zaczynają pleść androny o jakiejś wielkiej zmianie, o byciu razem. A niech wezmą się za ręce i postoją gdzieś razem. Byle daleko ode mnie... Ta ich poprawność to szczyt bezczelności. I te dziennikarskie obawy, czy Komorowski okaże się mężem stanu, czy Tusk uniesie ciężar odpowiedzialności... Już zresztą pokazują. I jeden i drugi.

Popatrzmy na media. Jeśli dziś ich szlachetność jest prawdziwa, to gdzie akt ekspiacji za poprzednie pięciolecie? Teraz kłamią czy wtedy kłamali? Oczywiście, ktoś może powiedzieć, nawet Szaweł...

Tak, odpowiem, to możliwe. Ale bardzo mało prawdopodobne. W dodatku nie w tej liczbie! Teraz kłamią, tak jak wtedy kłamali.

To samo dotyczy polityków. Wtedy, krytykując Kaczyńskiego byli szczerzy w swoim prostactwie i w swojej bezkarności. Dziś pokonują Himalaje hipokryzji pozostając ciągle sobą.

A ich wyborcy?

Poszliśmy wczoraj na Krakowskie Przedmieście. Tłumy ludzi. Prawie jak po śmierci Papieża. Ale prawie czyni wielką różnicę. Teraz to był piknik. Nie dajcie się zwariować, że nagle obudziła się piękna Polska. To był piknik. Te prostaki poszły na pogrzeb księżnej Diany! Byłem, słyszałem i widziałem.

Oczywiście, przesadzam. Jasne. Sam poszedłem z potrzeby postawienia lampki. Bo to był mój Prezydent. I byłem wściekły na fotografujących się w pobliżu z chorągiewką uśmiechnij się, trochę w prawo... A gdzie mieli pójść, jak im galerie handlowe zamknęli, a w telewizji nic nie było? No gdzie?
Ale widziałem też prawdziwie zapłakanych.

Jak napisałem wcześniej, Tusk et consortes bezlitośnie wykorzystają okazję i przejmą bez żadnego oglądania się wszystko, co tylko możliwe. Będą, prognozując krótkoterminowo, tryumfować. I wycinać. Wszystkich i wszędzie. Hulaj dusza...

Ale piekło jest. I o dziwo, pogrążają ich własne media. Bo pokazują. I piknikowe tłumy i autentycznie zrozpaczonych. Proste media zaczynają tworzyć legendę.

Prognozując długoterminowo, po czasowym zachłyśnięciu się władzą absolutną Tusk stanie przed dużo trudniejszym zadaniem. Będzie musiał zmierzyć się z Legendą. A z mitem się nie wygrywa...

Zaryzykuję twierdzenie, że Kaczyński właśnie zwyciężył.

http://blogmedia24.pl/node/27590

13 kwi 2010, 07:00
Zobacz profil WWW
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 sty 2007, 11:17

POSTY        94

LOKALIZACJAPyrlandia
Post Kto głosował na PO
Badman                    

Tadeo74                    

Jeszcze ciała nie ostygły, a już zaczyna się walka o stołki. Kleiber na prezydenta, Friszke do IPN, a Bielecki do NBP. Dziennikarze znów zaczynają "nakręcać" polskich polityków  :za2:

Na szczęście POzostali nam wielcy Patrioci: Wałęsa, Bartoszewski, Niesiołowski, Chlebowski, Tusk, Drzewiecki, Komorowski, Schetyna, Palikot itp. itd. Friszke, Bielecki.
To teraz z nimi zbudujemy 3 Japonie i 2 Irlandię.

BOŻE RATUJ POLSKĘ!!!

W PiS-ie natomiast są z pewnością sami patrioci. Daj na luz. Idę o zakład, że gdyby prezydentem od 5 lat był Tusk, zachowania byłby dokładnie takie same. Nagle wiekszość zapałała miłością do partii opozycyjnej? Śmierdzi tanim populizmem.
Jak czytam tak tandetne teksty to mi słabo. Z każdej partii możesz wymienić dokładnie tyle samo nazwisk jak to zrobiłeś powyżej. Ale jest fajnie, coś napisałeś.

13 kwi 2010, 07:11
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Kilka cytatów:

23-11-2008
Bronisław Komorowski. - "Jaka wizyta, taki zamach, bo z 30-tu metrów nie trafić w samochód to trzeba ślepego snajpera".

14-10-2007
Radosław Sikorski
"Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pana w poniedziałek"

14-10-2007 (Na tym samym spotkaniu jw.)
D. Tusk - " Bo Polacy chcą polityki i życia publicznego wolnego od nienawiści i agresji".

01-02-2010 / radio zet /
Donald Tusk: Nazwijmy rzecz po imieniu, niedobre było i to było niedobre dla Polski i byłoby w przyszłości, gdyby premierem i prezydentem byli bracia bliźniacy.....

12-04-2008
Radosław Sikorski. -" /radio zet/ Jako minister spraw zagranicznych mówię: panie prezydencie, klękam przed panem na kolanach i proszę, proszę odpuścić, proszę nie jechać, proszę nie osłabiać pozycji negocjacyjnej Polski ".

29.03.2010
Stefan Niesiołowski / polskie radio 1/
" Teraz najważniejsze, żeby na kolejną prezydenturę nie wybrano Lecha Kaczyńskiego"
"Fatalny, szkodliwy prezydent"

Poszło na antenę ogólnopolską -2005 10-04-2010
TVN - Szklo kontaktowe - Miecugow , Sianecki .
"mały.. , brzydki ..., niertozgarniety..., pośmiewisko europy .. .

10-04-2008
Lech Walesa / polskie radio 1/
"Mamy durnia za Prezydenta"

23-02-2010
H.Gronkieiwcz Waltz / polskie radio 1/
"Poza tym wyborcy mieli dostatecznie dużo okazji by przekonać się, że prezydentura Kaczyńskiego nie była najlepsza - dodaje Gronkiewicz-Waltz"

18-12-2009
Janusz Palikot / blog / - Przyjaciel AKTUALNEGO p/o Prezydenta Polski (Bronisława Komorowkiego)
" Lech Kaczyński nie żyje ? ...Gdyby było tak, że Jarosław Kaczyński udaje Lecha, który od dawna już nie żyje ? tylko po to aby wciąż stwarzać swoje szanse polityczne ."

29-07-2009
Palikot /blog/
"I stało się! Borsuk wylazł z nory i nie zawiódł; już sam zapach przyprawiał o mdłości, a do tego mlaskanie , chrząkanie, syczenie i popierdywanie czyniło odpowiednią, dziką i pełną nieoczekiwanej przyszłości atmosferę"

20-04-2009
Palikot /blog/
"Lech Kaczyński próbuje odgonić od siebie własne omamy (...) ratując się sztucznymi podpórkami, w tym być może - alkoholem" - .... słowa 'spieprzaj, dziadu' wracają, ale tym razem w auto-odniesieniu".

http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3377650

13 kwi 2010, 17:44
Specjalista

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:12

POSTY        457
Post Kto głosował na PO
Mitologizowanie tej tragedii jest bardzo niebezpieczne
Rozmawiał: Kamil Dąbrowa2010-04-13, ostatnia aktualizacja 2010-04-13 14:30
.

Fot. Piotr Janowski / AG Czy tragedia w Smoleńsku to kolejny dowód na to, że nad Polską ciąży klątwa? Czy Bóg tak chciał? - Mitologizowanie tego wydarzenia i uderzanie w ton boskiego planu i tragicznej historiozofii naszego narodu jest bardzo niebezpieczne. Klątwą narodu polskiego wydaje się przede wszystkim to, że wiele osób nie potrafi zachować się rozsądnie, zgodnie z wymogami sytuacji i procedurami - mówił w rynszTOK FM Wojciech Eichelberger.
ZOBACZ TAKŻE
"Ta decyzja powinna nas łączyć". Maria i Lech Kaczyńscy spoczną na Wawelu (13-04-10, 18:05) Nałęcz: Atmosfera żałoby jak po Piłsudskim (13-04-10, 17:25) Żałoba w Sejmie: Ponieśliśmy bolesną klęskę (13-04-10, 14:24) Kamil Dąbrowa: Czy zapisy czarnych skrzynek powinny zostać podane do publicznej wiadomości?

Wojciech Eichelberger: Tak powinno być. To jest podstawowy kierunek naszej narodowej autoterapii, a nie przyjmowanie pozy męczenników i po raz któryś wybrańców pana Boga, którzy muszą składać jakąś specjalną ofiarę heroiczną. W tej sprawie nie ma żadnego heroizmu. To wypadek komunikacyjny, popełniona jakaś pomyłka, ludzki czynnik. Gdyby ten samolot zderzył się z meteorytem, to można by powiedzieć "Bóg tak chciał". Gdyby była ingerencja przyrody - to by był czysty przypadek. Tu niby też była ingerencja przyrody, ale ta katastrofa była uświadomiona, do uniknięcia, była droga wyjścia. Nie skorzystano z niej.

Mówi się o tym, że Polska została zdekapitowana. Ale co tak naprawdę się stało? To kryzys społeczny, czy kryzys polskiej państwowości, który również społeczeństwo dogłębnie przeżywa?

- Nie widzę w tym kryzysu państwa. Służby i urzędy działają i są jakieś procedury, które działają i widocznie w zapleczu kadrowym ludzi, którzy zginęli są inni ludzie, którzy potrafią się kompetentnie zachować w obliczu kryzysu. Nic nie wskazuje na to, żeby panował jakiś chaos. Gdyby nie skrajnie tragiczne okoliczności tego zdarzenia, to można powiedzieć, że nastąpiła wymiana kadr. I to przebiega sprawnie, więc nie ma się o co martwić. Należy się martwić, smucić i płakać po tych wszystkich ludziach, którzy zginęli.

Potrzeba wspólnego przeżywania bólu przejawia się w tym, że chcemy być ze sobą razem. O czym to świadczy?

- My, Polacy mamy pewną słabość, wyniesioną z naszej historii, że jednoczymy się zawsze wobec klęsk, w rozpaczy. Natomiast w szczęściu dajemy upust naszym najniższym instynktom i walce światopoglądów. To jest bardzo smutne zjawisko, że tylko wobec takich wydarzeń coś nas łączy. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Śmierć jest instytucją bardzo demokratyczną, jest równa wobec wszystkich.

Ale ta sytuacja w naszych oczach rośnie. Słyszymy takie słowa jak "drugi Katyń"...

- Nie należy interpretować tego, co się stało w magiczny sposób, że to po to się stało byśmy zmądrzeli. Stało się coś bardzo złego i coś bardzo głupiego, a przez to jeszcze bardziej tragicznego. Nasza zbiorowa polska świadomość próbuje uciec w to, że wydarzyło się coś nadzwyczajnego o randze dziejowej, religijnej, historycznej. To nieodpowiedzialne, emocjonalne odruchy ludzi, którzy powinni bardziej uważać na słowa, bo takie słowa potem wpadają w taką zbiorową świadomość i żyją w niej bardzo długo, dając potem owoce zupełnie niezamierzone przez tych, którzy te słowa wypowiedzieli jako pierwsi.

Dzieje się coś niezwykłego: ludzie zaczynają się tłumaczyć z przeżywania żałoby, ponieważ mieli inne poglądy niż prezydent Kaczyński. Tak jakby to, że byli innej orientacji politycznej i krytykowali go odbierało mu prawo do wyrażania żalu...

- W tym samolocie większość osób miała bardzo negatywny elektorat i byli to ludzie, którzy byli oględnie mówiąc, przedmiotem krytyki mediów i ludzi. Często bardzo ostrej, bezpardonowej i niegodnej. W tej atmosferze, w której próbujemy przeżywać tę tragedię, w wielu ludziach pojawia się poczucie winy. Zwłaszcza, że teraz wszyscy ci, którzy byli w tym samolocie nagle awansują do jakiegoś panteonu narodowego. To jest zderzenie niefortunne dla wielu. Poczucie winy może być uzasadnione dla wielu, którzy nadużywali krytyki.

Nie wolno popadać w przesadę. Nikt nie mówił wcześniej o Lechu Kaczyńskim w kategoriach "wielki mąż stanu". W obliczu tej tragedii te słowa przychodzą do głowy wielu ludziom. Dlaczego tylko nikt wcześniej nie zauważył tego, że to był mąż stanu? Czy jesteśmy hipokrytami? To są ważne pytania, które każdy z osobna musi sobie zadać.

Czy powinniśmy się wstydzić manifestowania tego, że przeżywamy tę tragedię? Jak okazywać żałobę?

- Nie wolno od niej uciekać. Najlepszą rzeczą jaką możemy zrobić to się na to otworzyć i do końca to przeżyć. Żal, rozpacz, wszystkie uczucia, które się z tym wiążą. To najkrótsza droga, by z tej żałoby wyjść. Żałoba nieprzebyta może się potem ciągnąć latami.

Czego oczekiwalibyśmy teraz od polityków?

- Umiaru, podniesienia jakości debaty politycznej do poziomu argumentu, a nie obrzucania się obelgami. Prowadzenia prawdziwego dyskursu ideologicznego i światopoglądowego. Niestety widać, że różne grupy światopoglądowe już próbują zawłaszczyć tę tragedię. Śmierć papieża była dla nas znacznie głębszym przeżyciem.

Źródło: Tokfm.pl

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,7766 ... eczne.html

13 kwi 2010, 18:03
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
Post Kto głosował na PO
Temat - kto głosował na PO? Ja, bo w momencie głosowania wydawało mi się to słuszne - a teraz (...)
Nie pod wpływem ostatnich wydarzeń, ale ostatnie wydarzenia utwierdziły mnie w tym przekonaniu.
Na jednym z forum ktoś napisał - PRAWDA O CZŁOWIEKU SAMA SIĘ OBRONIŁA ...
Dzisiaj jeden z polityków powiedział - DOSTALIŚMY WSZYSCY LEKCJĘ POKORY, I WYCIĄGNIJMY Z NIEJ WNIOSKI ...
Trafiony - zatopiony
Wyciągajmy więc wnioski. Jesteśmy dorośli, wykształceni, wydaje się nam, że jesteśmy mądrzy. To MY teraz kształtujemy przyszłą historię Polski, historię naszych dzieci, wnuków itd...
Niedługo pierwsze wybory, będzie okazja podjąć decyzję. Po ostatnich wydarzeniach będzie to i łatwe i trudne, ale nikt nie obiecywał, że zawsze będzie "z górki". Miało być co prawda lepiej, ładniej, milej, ale być może jeszcze nie w tym pokoleniu.

13 kwi 2010, 18:16
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
W momencie kiedy stało się dla mnie zupełnie jasne że przy pomocy frakcji zagranicy daliśmy się tak fatalnie rozegrać Ruskim, i że nawet tak specjalnej i zupełnie wyjątkowej okazji jak czczenie naszych najlepszych synów, którzy zostali zamordowani na tej parszywej ziemi nie będziemy w stanie przeprowadzić razem i z godnością ręce mi opadły w bezsilnej wściekłości.

Kiedy dotarło do mnie w sobotę rano co się stało i jakie cudowne postacie bezpowrotnie straciliśmy (bo przecież nasz Prezydent i jego wspaniała żona to tylko najjaśniej świecące diamenty z tej diamentowej korony) nie było we mnie nawet odrobiny chęci żeby "być razem" z kimkolwiek z NICH.

Jeśli o mnie chodzi to ja nieludzko pragnę zemsty!

Chrześcijańskie miłosierdzie mam w zanadrzu tylko dla tych, którzy się zechcą szczerze pokajać, ale na razie nie widzę do tego chętnych. Widzę wszędzie te same wszawe twarze i te same wszawe zagrywki co zawsze, tyle że jeszcze bardziej się nimi dzisiaj brzydzę.

Na dzisiaj chcę zemsty - niech na początek będzie nawet ta najłagodniejsza, za pomocą kartki wyborczej.

Żadnej nowej grubej kreski.

Nie, ja nie chcę "być dzisiaj razem" z panem Komorowskim. Ja jestem dzisiaj osobno - on tam ze swoim kumplem Palikotem, a ja tu - wpatrzony w czarno-białe zdjęcie dwojga wspaniałych ludzi, którzy za życia nie zaznali odrobiny wdzięczności za to co dla Polski i dla nas robili.

A przecież jeszcze Janusz Kurtyka, Anna Walentynowicz, wszyscy ludzie Prezydenta, wszyscy ludzi z PiSu, Janusz Kochanowski...  Boże, jaka długa lista pięknych ludzi!

http://www.blogpress.pl/node/3629

13 kwi 2010, 18:30
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2009, 14:09

POSTY        50
Post Kto głosował na PO
"let your sister not leave you the Contempt for snoopers of executioners is chickening out - they will win they will go to your funeral and with relief they will throw the lump and the bark beetle will write your smoothed curriculum vitae" . - to z P. Cogito. Na najbliższą niedzielę dla tych "szczerych" .

13 kwi 2010, 18:35
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Pytania

1. Dlaczego 7 kwietnia premier Tusk nie poleciał do Smoleńska Tupolewem, który rozbił się 10 kwietnia? Dlaczego samolot ten był ponoć wtedy (7 kwietnia) niesprawny, skoro niedawno przeszedł kapitalny remont w Rosji?

2. Dlaczego Rosjanie wprowadzili tak szczelną blokadę informacyjną? Dlaczego zabierali zdjęcia, nagrania, notatki i nie dopuszczali nikogo poza swoimi służbami do miejsca katastrofy? Dlaczego na nielicznych upublicznionych nagraniach z miejsca katastrofy nie widać najmniejszych śladów ofiar (a były to zdjęcia z ponoć pierwszych chwil po katastrofie)? Dlaczego twierdzi się, że odnaleziono ciała wszystkich ofiar, skoro ze zdjęć i relacji wynika, że szczątki samolotu zostały rozrzucone na ogromnej przestrzeni i jednocześnie - jak wynika z doniesień - nie zidentyfikowano większości zabitych? Co informacją, że trzy osoby przeżyły katastrofę i w ciężkim stanie przebywają w szpitalach w Smoleńsku?

3. Dlaczego to Rosja przejęła całkowitą kontrolę nad śledztwem i nad szczątkami samolotu (w tym nad czarnymi skrzynkami), terenem katastrofy i ciałami ofiar, gdy przecież tu chodzi o naszą głowę państwa i najważniejsze w Polsce osoby? Dlaczego polski rząd się na to potulnie zgadza?

4. Dlaczego w polskojęzycznych mediach lansuje się uporczywie rosyjski punkt widzenia (śledczych i mediów), że przyczyną katastrofy był błąd pilota?

5. Jak długo jeszcze Polska będzie podporządkowana Rosji?

http://www.blogpress.pl/node/3597

13 kwi 2010, 18:45
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
Post Kto głosował na PO
silniczek                    

Temat - kto głosował na PO? Ja, bo w momencie głosowania wydawało mi się to słuszne - a teraz (...)
Nie pod wpływem ostatnich wydarzeń, ale ostatnie wydarzenia utwierdziły mnie w tym przekonaniu.
Na jednym z forum ktoś napisał - PRAWDA O CZŁOWIEKU SAMA SIĘ OBRONIŁA ...
Dzisiaj jeden z polityków powiedział - DOSTALIŚMY WSZYSCY LEKCJĘ POKORY, I WYCIĄGNIJMY Z NIEJ WNIOSKI ...
Trafiony - zatopiony
Wyciągajmy więc wnioski. Jesteśmy dorośli, wykształceni, wydaje się nam, że jesteśmy mądrzy. To MY teraz kształtujemy przyszłą historię Polski, historię naszych dzieci, wnuków itd...
Niedługo pierwsze wybory, będzie okazja podjąć decyzję. Po ostatnich wydarzeniach będzie to i łatwe i trudne, ale nikt nie obiecywał, że zawsze będzie "z górki". Miało być co prawda lepiej, ładniej, milej, ale być może jeszcze nie w tym pokoleniu.

głosowałam na PiS
zgadzam się z twierdzeniem: wyciągajmy więc wnioski, jesteśmy dorośli, wykształceni, wydaje nam się, że jesteśmy mądrzy,to my teraz kształtujemy przyszłą historię Polski, historię naszych dzieci, wnuków itd...
dzisiaj usłyszałam takie słowa: politycy PiS w tym okrutnie ciężkim czasie powinni modlić się w nocy , a w dzień pracować, gdyż m.in spoczywa na nich ogromna odpowiedzialność za swoich wyborców i za tych, którzy właśnie zginęli! Jedynie Jarosław Kaczyński jest wytłumaczony, ale Jemu nie są potrzebne "płaczki żydowskie",On się otrząśnie z tej tragedii i spyta się : gdzie byliście gdy byłem nieobecny... życzę Mu aby nie zawiódł się...

13 kwi 2010, 23:12
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 cze 2009, 20:19

POSTY        14
Post Kto głosował na PO
A jeżeli to jednak nie błąd pilota, tylko "pomyłka" naprowadzających samolot ?
Pojawiają się informacje, że na lotnisku było niesprawne oświetlenie, a tuż po katastrafowie pośpiesznie wymieniani żarówki  przy pasie do lądowania. Mam nadzieję, że zapisy z czarnych skrzynek wszystko wyjaśnią. Chciałbym wierzyć, że Rosjanom też na tym zależy.

14 kwi 2010, 13:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 cze 2009, 12:01

POSTY        6
Post Kto głosował na PO
Do Tadeo...
   Człowieku (chociaż bardzo ciężko przechodzi mi przez usta to słowo w odniesieniu do ciebie) weź na wstrzymanie! Jeszcze nie ostygły ciała ofiar,a ty juz sączysz spiskową teorię dziejów? Już sączysz trujący jad nienawiści do wszystkich spoza PIS, do ludzi innego kraju. Dużo pokory pajacu, pokory i rachunku sumienia wobec siebie! Jesteś taki kryształowy, taki niewinny, nie masz sobie nic do zarzucenia? Więc weź kamień i rzuć...powinieneś mieć oczy pełne łez, gardło ściśnięte bólem i język niezdolny do takich wypowiedzi choćby ze względu na szacunek dla tych, których ponoć tak poważałeś i kochałeś. Jeśli nawet na to cię jak widać nie stać, nie psuj nastroju żalu i rozpaczy dla innych!

14 kwi 2010, 14:21
Fachowiec

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
2009koc                    

Do Tadeo...
   Człowieku(chociaż bardzo ciężko przechodzi mi przez usta to słowo w odniesieniu do ciebie)weź na wstrzymanie! Jeszcze nie ostygły ciała ofiar,a ty juz sączysz spiskową teorię dziejów?Już sączysz trujący jad nienawiści do wszystkich spoza PIS,do ludzi innego kraju.Dużo pokory pajacu,pokory i rachunku sumienia wobec siebie!Jesteś taki kryształowy,taki niewinny,nie masz sobie nic do zarzucenia?Więc weź kamień i rzuć...powinieneś mieć oczy pełne łez,gardło ściśnięte bólem i język niezdolny do takich wypowiedzi choćby ze względu na szacunek dla tych,których ponoć tak poważałeś i kochałeś.Jeśli nawet na to cię jak widać nie stać,nie psuj nastroju żalu i rozpaczy dla innych!

Tak jestem Człowiekiem - pewnie regulamin forum powstrzymał Cię przed określeniem mnie mianem, które swego czasu wprowadził do dyskursu politycznego Władysław Bartoszewski na określenie pewnej części elektoratu.
Wstrzymałem wiele gorzkich słów - lepiej niż ja wątpliwości i pytania wyrażają blogerzy, których cytuję.
Za ofiary katatrofy już się pomodliłem, a Ty? Czekasz na to co każe robić GW i TVN24?
Rok 1989 był dawno temu i rządy tych, którzy kazali zachowywać się i mysleć w jeden określony sposób juz dawno minęły. Może jesteś za młody, żeby pamiętać te czasy?
Nie wchodzę do Twojego domu i nie mówię Ci jak masz mieć nastrój w tych dniach, jak okazywac rozpacz i żal, więc się ode mnie odstosunkuj i nie mów mi co mam robić i jak się zachowywać. To wolny kraj i nie musisz czytać moich postów.
Najważniejsza jest modlitwa, hołd i pamięć o zmarłych - nie jestem jednak obojętny na krokodyle łzy wielu osób, które do poranka 10 kwietnia "pluły jadem". Pomyliłeś więc fora i adresatów swego wystąpienia. Zrób swój rachunek sumienia, co mówiłeś przed sobotą o śp. Prezydencie i jego współpracownikach. Jeśli jesteś wierzący, pójdź do spowiedzi.
Dyshonorem dla mnie byłaby adekwatna odpowiedź na "pajaca", choć przyznam.... rozbawiło mnie to określenie. Trąci trochę językiem Palikota.
Major Stopczyk rzekł kiedys do Ola: "Olo, ty się ode mnie odp...'
Bez poważania

14 kwi 2010, 14:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 86  Następna strona