Widzisz, tym się różnimy. Ja staram się nie przyjmować na wiarę tez rzucanych w mediach przez różnorodne osoby, których celem podstawowym z reguły jest chęć zaistnienia, inaczej musiałbym wierzyć, że były Premier JK jest gejem, a aktualny Prezydent RP... :piwo:
Rróżnorodne osoby?! Jeszcze raz cytat: Portal Onet.pl usłyszał jednak w Kancelarii Premiera, że Donald Tusk nie odrzucał zaproszeń. Wręcz przeciwnie, był juz ustalony termin udziału w programie, ale z przyczyn niezależnych nie doszło do pojawienia się premiera w programie "Młodzież kontra".
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
02 mar 2009, 21:09
:czytaj:
kominiarz
<!--quoteo(post=43385:date=02. 03. 2009 g. 20:53:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 02. 03. 2009 g. 20:53) [snapback]43385[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Widzisz, tym się różnimy. Ja staram się nie przyjmować na wiarę tez rzucanych w mediach przez różnorodne osoby, których celem podstawowym z reguły jest chęć zaistnienia, inaczej musiałbym wierzyć, że były Premier JK jest gejem, a aktualny Prezydent RP... :piwo:
Rróżnorodne osoby?! Jeszcze raz cytat: Portal Onet.pl usłyszał jednak w Kancelarii Premiera, że Donald Tusk nie odrzucał zaproszeń. Wręcz przeciwnie, był juz ustalony termin udziału w programie, ale z przyczyn niezależnych nie doszło do pojawienia się premiera w programie "Młodzież kontra". <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> może akurat termin pokrył się z datą urodzin wnuka, mógł się zresztą pokryć z kilkoma innymi ważnymi sprawami - np. niespodziewanym zaproszeniem od JK lub LK...
Ale jak się czyta, co się chce przeczytać... (oczywiście wcale nie twierdzę, że w Kancelarii nie mijali się z prawdą, z tym że i w tym przypadku nie mam żadnej na ten temat wiedzy, a i nie byłem przy tej rozmowie :piwo: )
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 02 mar 2009, 21:27 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
02 mar 2009, 21:26
wjawor
może akurat termin pokrył się z datą urodzin wnuka, mógł się zresztą pokryć z kilkoma innymi ważnymi sprawami - np. niespodziewanym zaproszeniem od JK lub LK...
Ale jak się czyta, co się chce przeczytać... (oczywiście wcale nie twierdzę, że w Kancelarii nie mijali się z prawdą, z tym że i w tym przypadku nie mam żadnej na ten temat wiedzy, a i nie byłem przy tej rozmowie :piwo: )
Ty mnie Wjawor nie "prowokuj" bo jak tak dalej pójdzie (jak idzie) to zaraz dogonię (a może nawet i prześcignę!) autora pierwszego posta na tej stronie! :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 02 mar 2009, 21:43 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
02 mar 2009, 21:42
kominiarz
Ty mnie Wjawor nie "prowokuj" bo jak tak dalej pójdzie (jak idzie) to zaraz dogonię (a może nawet i prześcignę!) autora pierwszego posta na tej stronie! :piwo:
Nie przesadzaj, Ciebie nie trzeba nakręcać, sam się nakręcasz. No i nie rozumiem po co Ci do tego jeszcze osoby trzecie ? :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
02 mar 2009, 21:56
Ministerstwo Rolnictwa proponuje, by przydzielanie dotacji z UE dla najmniejszych firm działających na obszarach wiejskich było niczym totolotek, podkpiwa "Gazeta Prawna".
A tutaj naszym politykom idzie znacznie gorzej niż skrócenie formularza działalności gospodarczej: <a href="http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/rzeszow/news/pasazerowie-w-szoku-absurd-siegnal-zenitu,1268310" target="_blank">http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarp...-zenitu,1268310</a> "zabawa" w Państwo trwa.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Pod siedzibą radiowej Trójki artyści, dziennikarze oraz inni słuchacze protestowali przeciwko odwołaniu Krzysztofa Skowrońskiego ze stanowiska szefa stacji ...
– Zawsze powinniśmy być po stronie wyrzucanych. Nie można ich usuwać ze względu na poglądy – podkreślał satyryk Jan Pietrzak. – Szkoda, że ciągle obowiązuje u nas peerelowska zasada, że każda kolejna ekipa rządząca mediami wyrzuca ludzi jak popadnie.
Przed siedzibą III Programu Polskiego Radia przy ul. Myśliwieckiej w Warszawie odbyła się pikieta w obronie Krzysztofa Skowrońskiego odwołanego z funkcji dyrektora stacji. Przyszło około 100 osób. Byli m.in. muzycy Jacek Kleyff i Stanisław Soyka, kompozytor Michał Lorenc, aktorka Ewa Dałkowska, która odśpiewała tekst Jana Pietrzaka "Nadzieja".
W proteście przeciw odwołaniu Skowrońskiego ze współpracy z Trójką zrezygnował w poniedziałek publicysta Jerzy Jachowicz ("Dziennik"). – Skowrońskiego zwolniono w azjatycki sposób, z powodów politycznych, a nie merytorycznych – wyjaśniał"Rz".
Tymczasem, jak ujawnili w poniedziałek członek zarządu Polskiego Radia Michał Dylewski oraz oddelegowany do zarządu wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej Bogusław Kiernicki,<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->nowa szefowa Trójki kilka tygodni temu wystąpiła o sześciomiesięczny pełnopłatny urlop na poratowanie zdrowia. <!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--sizec--></span><!--/sizec--> Jej wniosek osobiście przedstawiał zarządowi radia p.o. prezesa Robert Wijas. Zdaniem Kiernickiego miał on twierdzić, że Jethon jest bardzo poważnie chora. – Oczywiście, nie podejrzewam, by była to zamiennik wyłudzenia płatnego urlopu. Dlatego nie chciałbym, aby swoją decyzją o tej nominacji zarząd narażał jej życie i zdrowie – komentował Dylewski.
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->– Urlop na poratowanie zdrowia to nie zwolnienie lekarskie – powiedziała "Presserwisowi" Jethon. – Nie muszę być chora, by się o niego ubiegać. <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->To mi się należy<!--sizec--></span><!--/sizec--> i mogłam wykorzystać ten przywilej. Mam zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o zdolności do pracy.<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wiecie co jej sie należy ? Bym Wam to napisał, ale ... dostałbym bana :angry2:
Ostatnio edytowano 03 mar 2009, 11:39 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Pod siedzibą radiowej Trójki artyści, dziennikarze oraz inni słuchacze protestowali przeciwko odwołaniu Krzysztofa Skowrońskiego ze stanowiska szefa stacji ...
– Zawsze powinniśmy być po stronie wyrzucanych. Nie można ich usuwać ze względu na poglądy – podkreślał satyryk Jan Pietrzak. – Szkoda, że ciągle obowiązuje u nas peerelowska zasada, że każda kolejna ekipa rządząca mediami wyrzuca ludzi jak popadnie.
Przed siedzibą III Programu Polskiego Radia przy ul. Myśliwieckiej w Warszawie odbyła się pikieta w obronie Krzysztofa Skowrońskiego odwołanego z funkcji dyrektora stacji. Przyszło około 100 osób. Byli m.in. muzycy Jacek Kleyff i Stanisław Soyka, kompozytor Michał Lorenc, aktorka Ewa Dałkowska, która odśpiewała tekst Jana Pietrzaka "Nadzieja".
W proteście przeciw odwołaniu Skowrońskiego ze współpracy z Trójką zrezygnował w poniedziałek publicysta Jerzy Jachowicz ("Dziennik"). – Skowrońskiego zwolniono w azjatycki sposób, z powodów politycznych, a nie merytorycznych – wyjaśniał"Rz".
Tymczasem, jak ujawnili w poniedziałek członek zarządu Polskiego Radia Michał Dylewski oraz oddelegowany do zarządu wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej Bogusław Kiernicki,<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--> <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->nowa szefowa Trójki kilka tygodni temu wystąpiła o sześciomiesięczny pełnopłatny urlop na poratowanie zdrowia. <!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--sizec--></span><!--/sizec--> Jej wniosek osobiście przedstawiał zarządowi radia p.o. prezesa Robert Wijas. Zdaniem Kiernickiego miał on twierdzić, że Jethon jest bardzo poważnie chora. – Oczywiście, nie podejrzewam, by była to zamiennik wyłudzenia płatnego urlopu. Dlatego nie chciałbym, aby swoją decyzją o tej nominacji zarząd narażał jej życie i zdrowie – komentował Dylewski.
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->– Urlop na poratowanie zdrowia to nie zwolnienie lekarskie – powiedziała "Presserwisowi" Jethon. – Nie muszę być chora, by się o niego ubiegać. <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->To mi się należy<!--sizec--></span><!--/sizec--> i mogłam wykorzystać ten przywilej. Mam zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o zdolności do pracy.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Wiecie co jej sie należy ? Bym Wam to napisał, ale ... dostałbym bana :angry2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jeżeli posiadasz wiedzę na temat całokształtu spraw zdrowotnych pani Jethon i musisz się z kimś tą wiadomością podzielić, to napisz. Nie ograniczaj się.
A co do wczorajszego wydarzenia...
Trochę dziwi mnie w czyim kierunku kierowano słowa hańba? W kierunku PO? Może GW? Jethon? Bo z wypowiedzi panów Jachowicza, Sakiewicza, Jankego, Pospieszalskiego czy Ziemkiewicza wynika taka właśnie konkluzja. Ale tych słów wymienieni wyżej panowie, nie byli w stanie z siebie wydusić w czasie słynnych już czystek "ze złogów gierkowsko-gomułkowskich" w "Jedynce". Solidarni ( w pełni rozumienia tego słowa, bowiem na wczorajszym wiecu powiewały flagi związku administrującego niniejsze forum ) jesteśmy, jak wyrzucają członków naszej koterii. Jak wyrzucają członków innej ( albo jak sami tych innych wyrzucamy ), to już zupełnie inna sytuacja. Wtedy protesty nie są wskazane.
Tak samo jak nie krzyczeli o zamachu na media podczas "nocnej zmiany KRRiT". Wtedy im dopuszczenie do medialnych "lodów" Borysiuka i Haydukiewicza nie przeszkadzało? Może dlatego, że sami byli beneficjentami zmian? To niech teraz się nie skarżą, że Farfał z Wijasem ich wycinają. A propos. Słychać jakieś protesty po pożegnaniu przez Rzeczpospolitą, J. Lichockiej? Fakt - wyrzucenie to nie było, kobitki pozbyto się w białych rękawiczkach, ale wszak to przecież "swój". Nie żebym jakoś specjalnie z tego powodu płakał, ale jakieś zorganizowanej akcji popierającej koleżankę ( jak chociażby tutaj <a href="http://www.tvn24.pl/0,1519950,0,1,wiadomosc.html" target="_blank">http://www.tvn24.pl/0,1519950,0,1,wiadomosc.html</a> ) nie zauważyłem. Janke protestował? Ziemkiewicz też? Może Semka? A może za słabo nagłośniono?
Odnośnie Skowrońskiego można ( a może nawet należy ) stwierdzić, że się sprawdził. Po tragicznym wręcz "dyrektorowaniu" Laskowskiego który sprowadził "Trójkę" do poziomu bezkształtnej masy stacyjek pobrzękujących muzyczną papką, której tak na dobrą sprawę ( z nielicznymi wyjątkami ) nie dawało się słuchać, potrafił odbudować radio inteligentne. Ale napisać, że Trójka to Skowroński ( co pośrednio sugeruje Millan w pierwszym zdaniu posta ), też nie jest prawdą.
Trochę z Trójką lat przeżyłem ( jestem jej równolatkiem - a słuchać tej stacji zacząłem jeszcze w podstawówce ) więc mogę z perspektywy czasu dokonać jej oceny. Moim zdaniem wielkość tej stacji tworzyli i tworzą ludzie którzy przez dziesięciolecia wypracowali rozpoznawalną i cenioną w Polsce markę czyli: ( tak tylko z grubsza bo można by wymieniac i wymieniać ) Mann, Wassowki, Chojnacki, Niedźwiecki, Kaczkowski, Kordowicz, Beksiński, Pacuda, Strzyczkowski, Michniewicz, Dobroń, Pęcińska, Olejnik, Semkowicz, Podmiotko, Kydryński, Sianecki, Miecugow, Adamczyk, Jaźwiński, Borkowski, Arwaniti, Lipko, Kasprzyk czy ... Weber.
Zadaniem dobrego szefa jest - w takiej sytuacji - nie dopuścić do popsucia dorobku wypracowanego latami przez zespół, pobudzając jednoczesnie do sięgania po nowe treści i środki przekazu. Laskowski to komletnie zniszczył. Skowroński odbudował. I chwała mu za to.
Nie ulega wątpliwości, że odwołanie Skowrońskiego to działanie polityczne. Tak samo jak politycznym działalniem, było powierzenie mu funkcji Dyrektora. Teraz dyrektoruje Jethon i to ona będzie rozliczana za dalsze losy Radia. Oby utrzymała poziom poprzedniej dyrekcji. Ale mówić w tej chwili, że była wieloletnia dziennikarka tej stacji, ją "rozwali"... Pożycz mi tę szklaną kulę na najbliższe losowanie "LOTTO".
A zniknięcia z "Trójki" Jachowicza, nawet nie zauważę. To i tak było ciało obce.
Ostatnio edytowano 03 mar 2009, 15:38 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
03 mar 2009, 15:36
helvet
Jeżeli posiadasz wiedzę na temat całokształtu spraw zdrowotnych pani Jethon i musisz się z kimś tą wiadomością podzielić, to napisz. Nie ograniczaj się.
:unsure: jak ktoś jest długotrwale chory (fizycznie lub niefizycznie) to nie powinien podejmować się funkcji takiej jak Dyrektor Programu III PR prawda? Ciekawe w jakim celu została powołana taka Pani Dyrektor?
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ale napisać, że Trójka to Skowroński ( co pośrednio sugeruje Millan w pierwszym zdaniu posta ), też nie jest prawdą. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
ale bujna wyobraźnia :nonono: kolega Helwet chyba już za bardzo się zrelaksował :piwo:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tak samo jak politycznym działalniem, było powierzenie mu funkcji Dyrektora.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
bardzo bym chciał by wszyscy dyrektorzy SSP byli w podobny/polityczny sposób powoływani.
Czytałeś list poparcia dla Skowrońskiego? Zobacz kto sie tam podpisał ... np. i ja ... i mnóstwo polityków z jednej opcji politycznej :blush: <a href="http://blog.rp.pl/listotwarty/2009/02/19/list-w-obronie-krzysztofa-skowronskiego/" target="_blank">http://blog.rp.pl/listotwarty/2009/02/19/l...-skowronskiego/</a>
03 mar 2009, 17:48
millan80
:unsure: jak ktoś jest długotrwale chory (fizycznie lub niefizycznie) to nie powinien podejmować się funkcji takiej jak Dyrektor Programu III PR prawda? Ciekawe w jakim celu została powołana taka Pani Dyrektor? (...)
Zapytaj p. Wijasa...
millan80
(...) ale bujna wyobraźnia :nonono: kolega Helwet chyba już za bardzo się zrelaksował :piwo:
Jeżeli odwołanie jednego człowieka jest równoznaczne z "rozwalaniem trójeczki" to wnioski nasuwają się same. Trójka to Skowroński. A co do relaksu - preferuję wino...
millan80
(...) bardzo bym chciał by wszyscy dyrektorzy SSP byli w podobny/polityczny sposób powoływani.
Właśnie w taki sposób została powołana Jethon. Nie podoba się?
Ostatnio edytowano 04 mar 2009, 09:14 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
04 mar 2009, 09:12
Spokojnie koledzy, nie takie rzeczy i nie takie zmiany Trójka przetrwała... :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
04 mar 2009, 10:52
helvet
<!--quoteo(post=43427:date=03. 03. 2009 g. 17:48:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 03. 03. 2009 g. 17:48) [snapback]43427[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> :unsure: jak ktoś jest długotrwale chory (fizycznie lub niefizycznie) to nie powinien podejmować się funkcji takiej jak Dyrektor Programu III PR prawda? Ciekawe w jakim celu została powołana taka Pani Dyrektor? (...)
Zapytaj p. Wijasa...
millan80
(...) bardzo bym chciał by wszyscy dyrektorzy SSP byli w podobny/polityczny sposób powoływani.
Właśnie w taki sposób została powołana Jethon. Nie podoba się? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Krajowy Rejestr Sądowy odmówił uznania Roberta Wijasa jako p.o. prezesa Polskiego Radia. Wszystkie jego decyzje na tym stanowisku mogą okazać się bezprawne. Sąd po analizie ustawy i statutu spółki uznał, że rada nadzorcza nie ma uprawnienia do powierzania obowiązków prezesa członkowi zarządu na okres trzech miesięcy.
- Jeśli decyzja KRS się uprawomocni, wszystkie decyzje podjęte przez niego jako przez p.o. prezesa będą nieważne - powiedział wiceprzewodniczący rady nadzorczej PR Bogusław Kiernicki. - Nieważne będzie zatem odwołanie szefa radiowej Trójki Krzysztofa Skowrońskiego i powołanie na jego miejsce Magdaleny Jethon - podkreślił Kiernicki.
Przewodniczący rady nadzorczej Polskiego Radia Adam Hromiak jest innego zdania. Powołuje się na opinie prawne, które wskazują, że rada miała prawo powołać Wijasa. - Pamiętajmy przecież, że decyzję o odwołaniu dyrektora Trójki podjął sam Wijas mocą dwóch głosów, jakie dawała mu funkcja p.o. prezesa. Sprzeciwił się jej drugi członek zarządu Michał Dylewski - przypomniał. Decyzja KRS jest nieprawomocna, można się od niej odwołać w terminie siedmiu dni. Hromiak zapowiedział, że rada skorzysta z tej możliwości.
Ostatnio edytowano 05 mar 2009, 20:07 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
05 mar 2009, 20:05
Czyżby wykształciuchy POkochali PIS? Posłanka PiS Nelli Rokita została laureatką 13. edycji plebiscytu Radiowej "Trójki" Srebrne Usta za rok 2008. Tuż za nią uplasowali się inni parlamentarzyści PiS - Tadeusz Cymański i Elżbieta Kruk. Nazwiska zwycięzców ogłoszono w czwartek w Warszawie. Laureatów plebiscytu wybierają słuchacze III Programu Polskiego Radia. Nagradzane są najbardziej zaskakujące, bulwersujące, zabawne i trafne wypowiedzi polskich polityków.
Słuchacze wyróżnili N. Rokitę za wypowiedź podczas jednej z sejmowych debat: "Panie Premierze, mam wrażenie i to nie tylko ja mam to wrażenie w Polsce, że często Pan stoi w rozkroku".
Laureat drugiego miejsca w plebiscycie poseł PiS Tadeusz Cymański został nagrodzony za zadane z trybuny sejmowej pytanie: "Dlaczego naciski, naciski, a przecieki, dlaczego przecieków nie ma badanych?".
Trzecie miejsce przyznano posłance PiS Elżbiecie Kruk za wypowiedź: "Ja potrafię pracować dobrze, potrafię coś tam coś tam, proszę mnie zbadać alkomatem".
05 mar 2009, 21:18
oktan
Czyżby wykształciuchy POkochali PIS?...
Sądzisz, że to już byli nowi słuchacze "Trójki", a nie Skowrońskiego ? <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Laureatów plebiscytu wybierają słuchacze III Programu Polskiego Radia. Nagradzane są najbardziej zaskakujące, bulwersujące, zabawne i trafne wypowiedzi polskich polityków.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A może akurat w tej materii nieważne są podziały polityczne, a po prostu faktycznie "waga lapsusu" :piwo:
Ostatnio edytowano 05 mar 2009, 22:13 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
05 mar 2009, 22:12
wjawor
<!--quoteo(post=43581:date=05. 03. 2009 g. 21:18:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 05. 03. 2009 g. 21:18) [snapback]43581[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czyżby wykształciuchy POkochali PIS?...
Sądzisz, że to już byli nowi słuchacze "Trójki", a nie Skowrońskiego ? <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Laureatów plebiscytu wybierają słuchacze III Programu Polskiego Radia. Nagradzane są najbardziej zaskakujące, bulwersujące, zabawne i trafne wypowiedzi polskich polityków.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A może akurat w tej materii nieważne są podziały polityczne, a po prostu faktycznie "waga lapsusu" :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> PO prostu jestem w rozkroku!!!!!!!!!