Ha to znowu ja, dziś dorwałam się do kompa i tworzę. Dla inteligentnych ciekawy artykulik z życia wydawałoby się innej cywilizacji bądź innej epoki, a jednak to nasze swojskie i polskie. <a href="http://media.wp.pl/kat,38200,wid,10813019,wiadomosc.html" target="_blank">http://media.wp.pl/kat,38200,wid,10813019,wiadomosc.html</a>
Przepraszam z góry że to Gazeta Polska ale w reżimowych mediach tak otwarcie nikt nie napisze tam wyłącznie propaganda sukcesu. Tekst Doroty Kani tej samej, u której tydzień temu tajne służby zrobiły przeszukanie, niech żyje POkracja.
____________________________________ Nic nie może przecież wiecznie trwać, za wszystkie Zło przyjdzie WAM zapłacić.
11 lut 2009, 22:55
kominiarz
<!--quoteo(post=42142:date=10. 02. 2009 g. 21:41:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 10. 02. 2009 g. 21:41) [snapback]42142[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Coś nie mamy szczęścia do ministrów sprawiedliwości :rolleyes:
Jakoś nie
Do najprzystojniejszych raczej nie należą <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
za to majętni
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Minister Andrzej Czuma zgromadził na koncie nieco ponad 200 dolarów i 2000 złotych, nie ma domu ani mieszkania, jeździ wysłużoną lancią, a do tego spłaca kredyt w banku i pożyczkę w wysokości 20 tysięcy zł, udzieloną mu przez Zespół do Spraw Pomocy Socjalnej Kancelarii Sejmu - wynika z jego oświadczeń majątkowych przeanalizowanych przez serwis internetowy tvp.info. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
11 lut 2009, 22:56
Bucyfał
<!--quoteo(post=42215:date=11. 02. 2009 g. 21:33:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 11. 02. 2009 g. 21:33) [snapback]42215[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=42213:date=11. 02. 2009 g. 21:23:name=Bucyfał)--><div class='quotetop'>(Bucyfał @ 11. 02. 2009 g. 21:23) [snapback]42213[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... Moja premia, którą mi właśnie zakosili za IV kwartał, to ok. 1/15 takiej odprawy...
Jeśli nie dostałeś premii za IV kwartał w grudniu, to zawdzięczasz to swojemu szefowi, a nie kryzysowi <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
U mnie od dawien dawna premie (nagrody) są wypłacane do 15 dnia drugiego m-ca od zakończenia kwartału. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Środki na premie muszą być wypłacone do końca roku. Jeżeli u was premie za IV kwartał wypłaca sie w nowym roku to musi to pochodzić ze środków na premie przyznanych na 2009 rok. A wypłaty z tych środków są wstrzymane do półrocza.
Drago
<!--quoteo(post=42223:date=11. 02. 2009 g. 22:34:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 11. 02. 2009 g. 22:34) [snapback]42223[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=42142:date=10. 02. 2009 g. 21:41:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 10. 02. 2009 g. 21:41) [snapback]42142[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Coś nie mamy szczęścia do ministrów sprawiedliwości :rolleyes:
Jakoś nie
Do najprzystojniejszych raczej nie należą <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
za to majętni
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Minister Andrzej Czuma zgromadził na koncie nieco ponad 200 dolarów i 2000 złotych, nie ma domu ani mieszkania, jeździ wysłużoną lancią, a do tego spłaca kredyt w banku i pożyczkę w wysokości 20 tysięcy zł, udzieloną mu przez Zespół do Spraw Pomocy Socjalnej Kancelarii Sejmu - wynika z jego oświadczeń majątkowych przeanalizowanych przez serwis internetowy tvp.info. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Osobiście nie trawię ministrów z importu. Ale co do majętności, to niedawno mieliśmy równie "bogatego" premiera. Z tym, że nie posiadał samochodu i prawa jazdy.
12 lut 2009, 08:52
za to miał kota zamiast konta
____________________________________ always look on the bright side of life
12 lut 2009, 08:55
elsinore
za to miał kota zamiast konta
Obecny Premier RP Donald Tusk również rachunku bankowego nie ma
i tak dla przypomnienia niektórym skarbowcom
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Śmiechu beczka Oto wymowny symbol końca IV Rzeczypospolitej: Grzegorz Miecugow zapowiedział, że w nadchodzącym roku program „Szkło kontaktowe” się zmieni. Przestanie się śmiać z polityków, a zacznie z „problemów społecznych”, albowiem obecnie rządzą nami politycy, którzy w przeciwieństwie do poprzednich śmieszni nie są.
Trudno odmówić redaktorowi Miecugowowi racji. <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Każdy inteligent na poziomie wie, że kiedy Jarosław Kaczyński nie ma własnego konta w banku i korzysta z konta matki, jest to śmieszne, że boki zrywać. <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Ale kiedy się okazuje, że własnego konta nie ma także Donald Tusk i korzysta z konta żony,<!--colorc--></span><!--/colorc--> to co w tym niby śmiesznego? <!--sizec--></span><!--/sizec--> To tak samo jak ze wzrostem – bracia Kaczyńscy na przykład są z racji swego nikczemnego wzrostu bardzo śmieszni, a wyższy od nich o cały centymetr Kwaśniewski zabawny z tego powodu, ani z jakiegokolwiek innego, nigdy nie był.
Rzecz równie oczywista jak fakt, że kiedy Kaczyński werbalnie zakwestionował nieomylność sędziów Trybunału Konstytucyjnego, było to zagrożeniem dla demokracji i wolności oraz świadczyło o dyktatorskich zapędach rządu, który nie znosi żadnej kontroli – a kiedy pani minister z PO dywaguje o ograniczeniu niezależności NIK, nie tylko niczemu to nie zagraża i o niczym nie świadczy, ale w ogóle nie ma sprawy. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to widocznie po prostu nie jest inteligentem.
Władza, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, śmieszna być przestała. Oczywiście poza prezydentem i jego kancelarią. Ale generalnie „Szkło kontaktowe” ostrze satyry skieruje teraz w inną stronę. Nawet wiem, w jaką, bo mam swoje lata i już takich „satyryków” przerabiałem. Jak nic Miecugow z Sianeckim wezmą się teraz za nieuprzejmych kelnerów i taksówkarzy oraz leniwe sprzątaczki. A może nawet jeszcze odważniej – za bumelantów i brakorobów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <a href="http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2007/12/23/smiechu-beczka/" target="_blank">http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2007/12/23/smiechu-beczka/</a> :piwo:
Ostatnio edytowano 12 lut 2009, 09:48 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
12 lut 2009, 09:29
O ile się orientuję konto żony (a właściwie to co na nim zapisane) przy istniejącej wspólności majątkowej między małżonkami jest równocześnie kontem męża... (chociaż mogę się mylić)
Ostatnio edytowano 12 lut 2009, 09:35 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
12 lut 2009, 09:34
elsinore
O ile się orientuję konto żony (a właściwie to co na nim zapisane) przy istniejącej wspólności majątkowej między małżonkami jest równocześnie kontem męża... (chociaż mogę się mylić)
dokładnie, możesz się mylić :zeby:
12 lut 2009, 09:38
millan80
<!--quoteo(post=42243:date=12. 02. 2009 g. 09:34:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 12. 02. 2009 g. 09:34) [snapback]42243[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> O ile się orientuję konto żony (a właściwie to co na nim zapisane) przy istniejącej wspólności majątkowej między małżonkami jest równocześnie kontem męża... (chociaż mogę się mylić)
dokładnie, możesz się mylić :zeby: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
cholera... to gdzie idą moje pieniądze...
12 lut 2009, 09:40
Elsinore, jesteś tylko współ.... , a w sumie to współczuję!!!
12 lut 2009, 18:07
Szkoda, że zabrali nam nagrody, bo stanowią majątek odrębny :mur:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
12 lut 2009, 19:22
supersaper
Szkoda, że zabrali nam nagrody, bo stanowią majątek odrębny :mur:
znaczy żona nie może położyć łapy?
MON nie ma pieniędzy, na spotkanie NATO da TVP <a href="http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MON-nie-ma-pieniedzy-na-spotkanie-NATO-da-TVP,wid,10845235,wiadomosc.html" target="_blank">http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,MON...,wiadomosc.html</a>
dobrze że nie trzeba było pożyczać na kremlu...
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
12 lut 2009, 20:35
elsinore
I dobrze myślisz! To co na wspólnym koncie jest żony! Tylko żony. :zeby:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
12 lut 2009, 21:21
Pinero
<!--quoteo(post=42243:date=12. 02. 2009 g. 09:34:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 12. 02. 2009 g. 09:34) [snapback]42243[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> O ile się orientuję konto żony (a właściwie to co na nim zapisane) przy istniejącej wspólności majątkowej między małżonkami jest równocześnie kontem męża... (chociaż mogę się mylić)
I dobrze myślisz! To co na wspólnym koncie jest żony! Tylko żony. :zeby: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nie igraj :nonono:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
12 lut 2009, 22:06
No panowie, nie chciałabym się czepiać, z osobnego konta męża żona też w końcu wyciągnie
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"