Teraz jest 04 wrz 2025, 09:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 236 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Religia i wiara 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Religia i wiara
Nadir                    

Religia jest szkalowana we Francji
viewtopic.php?p=169616#p169616

Nie tylko we Francji...

Załącznik:
Przyjmij księdza po koledziae -akcja michnikowego szmatławca.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

18 gru 2018, 16:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Radna Koalicji Obywatelskiej zarzuca Radzie m.st. Warszawy łamanie konstytucji.

Obrazek

Radna Warszawy z ramienia Koalicji Obywatelskiej Agata Diduszko-Zyglewska uważa, że zorganizowanie spotkania opłatkowego przez radę miasta stanowi łamanie konstytucji. Na czele rady stoi Ewa Malinowska-Grupińska, również reprezentująca Koalicję Obywatelską.
– Rytuał religijny należący do konkretnej religii, a tam rzeczywiście była modlitwa i odczytywanie Ewangelii, odprawianie takich rytuałów przez osoby pełniące władzę publiczną, a to jest radna miasta między innymi, stoi w sprzeczności z artykułem 25. konstytucji, który mówi, że władze publiczne muszą być bezstronne w sprawach religijnych, światopoglądowych i filozoficznych. To jest oczywiste – skomentowała sprawę w TVN24 Diduszko-Zyglewska.
Jak uważa radna, organizowanie spotkania, na którym mają miejsce katolicka modlitwa i dzielenie się opłatkiem, zmusza do opowiedzenia się w kwestii wyznania.

https://www.tvp.info/40525621/radna-koa ... onstytucji

Czytaj więcej:
Wojciech Diduszko: położyłem się na jezdni, żeby blokować samochody z posłami.
„Oświadczam, że nie udawałem w nocy z 16 na 17 grudnia 2016 podczas demonstracji pod Sejmem ani zmarłego ani rannego” – informuje...

20 gru 2018, 21:44
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Niedziela

Załącznik:
Niedziela.jpg

30 gru 2018, 11:58
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Googlom przeszkadza krzyż

Załącznik:
dyskryminacja religii chrześcijanskiej.jpg

Półksiężyc i gwiazda dawida  im nie przeszkadza.

Załącznik:
a ty wstydzisz się wyjąć różaniec....jpg

12 sty 2019, 21:58
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Za pieniądze ksiądz się modli...

Załącznik:
Za pieniądze ksiądz się modli....jpg

Niech  o. Wiśniewski zacznie od siebie

Dominikanin o. Ludwik Wiśniewski zabrał głos podczas uroczystości pogrzebowych prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza, które odbyły się w Bazylice Mariackiej. Jego słowa wywołały falę komentarzy.
– Jestem przekonany, że Paweł chce, abym wypowiedział następujące słowa: trzeba skończyć z nienawiścią, trzeba skończyć z nienawistnym językiem, trzeba skończyć z pogardą, trzeba skończyć z bezpodstawnym oskarżaniem innych (...) Nie można być obojętnym na panoszącą się truciznę nienawiści na ulicach, w mediach, w Internecie, w szkołach, parlamencie, a także w Kościele – mówił dominikanin.

I dodał: – Człowiek budujący swoją karierę na kłamstwie, nie może pełnić wysokich funkcji w naszym kraju i będziemy odtąd tego przestrzegać (...)
Cała Polska czeka, ażeby z Gdańska wyszło przesłanie, które dotrze do każdego Polaka, i które przywróci moralną równowagę w naszym kraju i w naszych sercach.

Krytycznie do postawy o. Wiśniewskiego odniósł się ks. Tadeusz Isakowicz-Zaleski.
"Niech o. L. Wiśniewski zacznie od siebie. Pamiętam bowiem jego niesprawiedliwe oskarżenia w pseudo-katolickim @tygodnik czy lewicowej GW Michnika #Soros" – zaznaczył kapłan.

Słowa duchownego wywołały burzę.

"Pamiętam jak Krzychu @KWyszkowski przed 15 laty skrytykował Okrągły Stół w czasie dyskusji w gronie RMP. I ten krzyk ojca Ludwika - "tylko proszę bez nienawiści" – przypomniał historyk Sławomir Cenckiewicz, szef Wojskowego Biura Historycznego, publicysta tygodnika "Do Rzeczy".

Sławomir Cenckiewicz@Cenckiewicz
Pamiętam jak Krzychu @KWyszkowski przed 15 laty skrytykował Okrągły Stół w czasie dyskusji w gronie RMP.
I ten krzyk ojca Ludwika -  "tylko proszę bez nienawiści".  Uśmiałem się i wzruszyłem ramionami.

O. Krąpiec kiedy żył, powiedział o lubelskich dominikanach, że praktykują oni nieustającą adorację odbiornika telewizyjnego.
Mateusz_P@p_mate

https://dorzeczy.pl/90739

Ostatnio edytowano 20 sty 2019, 23:04 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz

20 sty 2019, 23:03
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Szejryng Wielgus była w kościele, a TY?!

Załącznik:
Szejryng Wielgus była w kościele, a TY!.jpg

21 sty 2019, 21:45
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Modlitwę przypłacili hejtem i szczuciem.

Edyta Pazura obnaża hipokryzję celebrytów.

Obrazek

Brutalne morderstwo Pawła Adamowicza przyczyniło się do licznych akcji nawołujących do zaprzestania tzw. "mowy nienawiści" i ograniczenia hejtu.
Do sprawy odniosła się na swoim blogu Edyta Pazura, która przypomniała, przez co przeszła jej rodzina, gdy jej mąż, Cezary Pazura, zdecydował się wziąć udział w akcji "Różaniec do granic". "Wyśmiewa nas Saramonowicz, Korwin-Piotrowska czy Jerzy Stuhr. Każdy ich wpis wywołuje lawinę kolejnego hejtu. Ich profile społecznościowe zalewa upadlająca mieszanka wyzwisk w naszą stronę, a my zaczynamy dostawać na skrzynki mailowe groźby ataku czy śmierci…" - wspomina dramatyczne chwile Edyta Pazura.

Do Cezarego dzwonią młodzi ludzie, którzy przygotowują katolicką akcję „Różaniec do granic”. To wydarzenie ma upamiętniać 100 Rocznicę Objawień Fatimskich. Jednocześnie ludzie wierzący będą modlić się za Polskę i opiekę Matki Boskiej. Czytam założenia całej akcji z każdej strony i wydaje mi się ona naprawdę potrzebna, dla mnie osoby wierzącej i wychowanej w duchu religii katolickiej - opisuje sytuację z października 2017 r. Edyta Pazura.

Po kilku dniach zaczynają do mnie docierać pierwsze informacje. „Katolicy modlą się o obronę granic przed uchodźcami!!!” „Katolicy modlą się w dzień bitwy pod Lepanto- rzezi muzułmanów z 1453 r.!!! Zapewne świętują swój triumf”. Widzę te wszystkie tytuły i nie mogę uwierzyć w jak straszny i łatwy sposób można okłamywać społeczeństwo i dopisać zupełnie inną historię do konkretnego wydarzenia.  Szukam w głowie daty 7 X i za „chiny ludowe” nie umiem jej skojarzyć z mało komu znaną dziś bitwą pod Lepanto. Dla mnie ta data od zawsze oznacza jedno - Święto Matki Boskiej Różańcowej. Drapię się po głowie i myślę: „ No pewnie była jakaś bitwa- tak jak prawie każdego tygodnia czy miesiąca  w XV wieku…” - dodaje.

Dalej żona Cezarego Pazury opisuje falę hejtu i szczucia, jaka spotkała jej rodzinę za udział w "Różańcu do granic":

Chwilę później zaczyna się dla mojej rodziny prawdziwy horror… Jesteśmy wyzywani na każdym portalu społecznościowym. Wyśmiewa nas Saramonowicz, Korwin- Piotrowska czy Jerzy Stuhr.  Każdy ich wpis wywołuje lawinę kolejnego hejtu. Ich profile społecznościowe zalewa upadlająca mieszanka wyzwisk w naszą stronę, a my zaczynamy dostawać na skrzynki mailowe groźby ataku czy śmierci… - zdradza Pazura.

Nie śpię przez trzy noce, nie mogę  jeść i nie jestem w stanie opiekować się własnymi dziećmi. W tydzień chudnę 5 kg, a moje oczy są tak przekrwione, że ledwo widzę co się dzieje dookoła mnie. Tracę kontakt z rzeczywistością, boję się i obmyślam plan co w pierwszej kolejności będziemy musieli sprzedać, aby móc się utrzymać…  [...] Ataki docierały do nas z zewsząd. Z „ lewej strony”- wielkich orędowników i propagandzistów tolerancji wobec wszystkich i wszystkiego za wyjątkiem katolików oraz także od  naszych prawicowych „ braci w wierze”, którzy nadziali nas na swoje specjalnie przygotowane, wyszlifowane ostrza - opisuje blogerka.

Można walczyć o dziki; kłócić się, wyzywać, udostępniać w mediach społecznościowych obraźliwe teksty- tylko po co?! Faktycznie dla dzików? Śmiem w to wątpić…

Edyta Pazura zestawiła falę hejtu, jaka zalała ich rodzinę z tym, co stało się po śmierci prezydenta Gdańska. Gwiazda wypunktowała hipokryzję kolegów i koleżanek ze świata showbusinessu, w którym te same osoby, które jeszcze przed chwilą obrzucały innych błotem, występują jako przeciwnicy hejtu i piewcy tolerancji:
Można również  robić akcje pod tytułem „hejt- stop”. Jednak umieszczając w nich Panie z plotkarskich programów, jako ambasadorki- orędowniczki dobra w sieci, to  jednak lekkie nadużycie. To tak jakbyś oczekiwał miłości od świata, którego nienawidzisz. Jakby to podsumował mój sześcioletni syn : „SŁABO, MAMO, SŁABO…’’ - pisze Pazura na swoim blogu.

Siedzę i patrzę na zdjęcia marszu przeciwko nienawiści. Widzę tysiące ludzi i zadaję sobie pytanie: „W takim razie, skąd to całe szambo się bierze, skoro  tylu nas spaceruje w obronie dobra?” Przeglądam media społecznościowe i myślę sobie: „ Do licha… Największe autorytety współczesnego hejtu, nauczyciele nienawiści, wzywają mnie teraz do wyjścia na ulicę…” Czy ja zwariowałam? A może to świat zwariował?  To gdzie w takim razie są Ci wszyscy którzy nienawidzą? A może szerzenie nienawiść to już rodzaj jakieś dziedziny życia?

„Dzisiaj nienawidzę, a jutro pójdę przeciw tej samej nienawiści protestować na ulicy?” - pyta.  

Zgadzacie się z nią?

Całość wpisu można przeczytać TUTAJ:  http://imaybebaby.com/post/128/

https://niezalezna.pl/255370-modlitwe-p ... celebrytow

Obrazek

22 sty 2019, 18:39
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Nadir                    

Religia jest szkalowana we Francji
Nie tylko we Francji...
Obrazek

A może to ta nienawiść zabiła prezydenta Gdańska Adamowicza?!
Paweł Adamowicz był gorliwym katolikiem - w latach 1974-76 jako ośmio-dziewięciolatek był ministrantem w św. Brygidzie u księdza Jankowskiego.

Może Stefan W. czytał w więzieniu Wyborczą? :unsure:

23 sty 2019, 19:04
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Muniek Staszczyk o kościele

Załącznik:
Muniek Staszczyk o kościele.jpg

28 sty 2019, 21:51
Specjalista
Własny awatar

POSTY        429
Doświadczenie duchowe Joaśki.

Załącznik:
doświadczenie duchowe Joasi po spotkaniu z Papieżem.jpg

https://www.facebook.com/10001073586435 ... 967810025/

Ostatnio edytowano 25 lut 2019, 21:17 przez kasowski, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2019, 21:16
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Ta kobieta uczyniła cud!

Załącznik:
Żona Łazarza.png

Załącznik:
Ta kobieta wskrzesiła swojego męża.jpg

Mąż tej pani Agaty Diduszko-Zyglewskiej to Wojciech Diduszko.

Położyłem się na jezdni, żeby blokować samochody z posłami.
https://www.tvp.info/28269674/wojciech- ... -z-poslami

Moment wskrzeszenia:

Obrazek

Ostatnio edytowano 26 lut 2019, 18:20 przez Badman, łącznie edytowano 1 raz

26 lut 2019, 18:16
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Rada Miasta Gdańska zdecydowała o likwidacji pomnika prałata Henryka Jankowskiego,
odebraniu honorowego obywatelstwa miasta Gdańska
i o zmianie nazwy skweru księdza Jankowskiego.

Wczoraj radni miasta (PiS nie wziął udziału w głosowaniu) - przy sprzeciwie związkowców
i komitetu budowy pomnika ks. Jankowskiego - zdecydowali o rozbiórce monumentu zmarłego kapelana Solidarności.

W uzasadnieniu takiej decyzji wskazywano zarzuty, które pojawiły się niedawno pod adresem ks. Jankowskiego.
W artykule "michnikowego szmatławca" został on oskarżony o molestowanie seksualne.

(...)

Źródło: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gdansk- ... go/n5jjrpw

Obrazek

Zgodnie z zapowiedziami, pracownicy firmy wynajętej przez NSZZ Solidarność zdemontowali nad ranem pomnik ks. Henryka Jankowskiego. To efekt wczorajszej uchwały Rady Miasta Gdańska o usunięciu pomnika ze skweru przy kościele św. Brygidy w Gdańsku. Ciężarówka firmy kamieniarskiej pojawiła się na skwerze między ul. Stolarską i kościołem św. Brygidy kilka minut po godz. 8. Robotnicy założyli pętlę na posąg ks. Henryka Jankowskiego, a następnie oddzielili figurę od kamiennego cokołu. Statua powędrowała do skrzyni ładowniczej ciężarówki. Operacji przyglądało się kilkunastu gapiów i wielu dziennikarzy.
Czytaj więcej na:
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Zd ... a=0#opinie#tri

Radni miasta zdecydowali ponieważ w "Gazecie_Wyborczej" pojawiły się zarzuty...

No comment.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to: "Brawo" Wy  :excl:   <_<

08 mar 2019, 16:23
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA06 mar 2019, 23:12

POSTY        1
Post Miłosierdzie Boże w moim życiu (świadectwo)
Chciałabym podzielić się z Tobą moim świadectwem wiary.
Doświadczyłam  Miłosierdzia Bożego, które jest w stanie zgładzić każdy grzech i wspierać w walce ze złem, jakie jest w nas samych. Dlatego jest wyrazem największej potęgi Boga, że to, co z ludzkiej perspektywy wydaje się stracone... Dla Boga takie nie jest, On  każdą duszę jest w stanie nawrócić, jeśli ona zaufa choć trochę.
Ponad rok temu przyszłam do kościoła za wyraźnym  wstawiennictwem św. Faustyny. Nie było mnie tam 8 lat ( mam 20), nie licząc sporadycznych sytuacji. Zanim to się stało byłam w strasznej rozpaczy z powodu popełnionego zła, którego nie dało się już naprawić, i czułam, że nie ma nadziei. Było ze mną bardzo źle. Właśnie wtedy zwróciłam uwagę na Obraz Jezusa Miłosiernego w domu kogoś z mojej rodziny. Ogarniała mnie jakby...ufność. Potem przyszłam do kościoła przez przypadek i ufność była coraz mocniejsza ( kilka miesięcy później, już przyjmując Komunię, przeczytałam w "Dzienniczku" św. Faustyny, dialog Boga z duszą pogrążoną w rozpaczy i to było to, co wtedy działo się ze mną. Podczas czytania nie musiałam analizować- płakałam z wdzięczności). Jeszcze przed spowiedzią kupiłam modlitewnik św. Faustyny wraz z medalikiem, chciałam coś o tematyce religijnej i akurat się znalazło... nie wiedziałam nawet kto to św. Faustyna. Później dostałam obrazek Jezusa Miłosiernego wraz ze słowami koronki do Miłosierdzia Bożego. Zaczęłam odmawiać, bo jak dostałam, to wypada... Podczas koronki czułam radość nie do opisania, teraz wiem, że potrzebowałam Bożego Miłosierdzia rozpaczliwie- dla mnie to był naprawdę ostatni ratunek. Dla mnie to nie była po prostu modlitwa, od tego zależało moje szczęście w przyszłości. Pewnego dnia pomyślałam- "Jutro jadę do księdza którego wybrałam jako spowiednika. Nie muszę się spowiadać. Muszę tam być". Oczywiście spowiadałam się i zdanie, jakie usłyszałam zostanie w moim sercu:"Nie ma takiego grzechu, którego Pan Jezus by nie odpuścił". Dowiedziałam się też, że ten dzień, dzień mojej spowiedzi  to  5 października- liturgiczne wspomnienie św. Faustyny-...

Dodam, że niesamowita jest też modlitwa do św. Rity ("w sprawach trudnych i beznadziejnych"). Pomogła komuś mi bliskiemu w chorobie nowotworowej, podobnie sakrament namaszczenia chorych- w połączeniu z leczeniem u specjalisty działa cuda. To było częściowe uzdrowienie. Sakrament namaszczenia chorych można przyjmować od kapłana na każdym etapie przewlekłej, czy zagrażającej życiu choroby, pomaga też żyć z chorobą, umacnia. To nie jest sakrament, który zawsze uzdrawia, ale wspiera chorego i gładzi grzechy.  Można przyjmować nawet wiele razy w ciągu życia.
https://www.youtube.com/watch?v=OvRgQollxEo

09 mar 2019, 20:56
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
5 przykazanie "Nie cudzołóż"
8 przykazanie "Nie pożądaj żony bliźniego swego"

Grzegorz Janko: - Standardy Kościoła Katolickiego to czcij ojca swego i matkę swoją, nie zabijaj, nie kradnij...
Święcicki: - No właśnie ale "5 przykazanie Nie cudzołóż" i potem jest "8 Nie pożądaj żony bliźniego swego"

Gościem Red. @GrzegorzJanko12 był katecheta Marcin Święcicki

TM@TM54525157
Replying to @pikus_pol @grzegorzjanko
Po dwunaste - nie pytaj czerwonego o kolor jego.

https://twitter.com/i/status/1107661451324547074

Sześciu króli Petru, Belzebub Myrchy, 5 przykazanie "Nie cudzołóż" Święcickiego...

Kaczyńskiemu zabraniają (a Konstytucja?!) wypowiadania się na temat dzieci, bo nie ma dzieci,
a sami wypowiadają się na temat standardów Kościoła...

18 mar 2019, 17:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 236 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona