Teraz jest 11 wrz 2025, 01:16

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 200  Następna strona
Kącik sportowy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Mimo, że jutrzejsze biegi rozegrane zostaną wg nowej zasady:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Sobotnie biegi na 30 i 50 kilometrów ze startu wspólnego w ramach Pucharu Świata w biegach narciarskich w Trondheim zostaną rozegrane według nowych zasad, dzięki którym zwycięzcy mogą otrzymać odpowiednio nawet 145 i 175 punktów do klasyfikacji generalnej zamiast standardowych 100 - informuje serwis sportowefakty.pl.
To szansa dla Justyny Kowalczyk, która lepiej czuje się na długim dystansie niż jej główna rywalka Petra Majdic. (...)

szanse na odebranie żółtego trykotu jutro są tylko "papierowe". Ale trzymajmy kciuki i mocno dopingujmy Justynę.  :brawa:
(wydaje mi się, że "premie" wprawdzie z pewnością uatrakcyjnią długie biegi, ale wg mnie lepsze byłoby wprowadzenie dodatkowej klasyfikacji "najaktywniejszego" na wzór kolarski, a nie doliczanie punktów do klasyfikacji w PŚ ustalanej na podstawie zajmowanych miejsc na mecie) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Według mnie, Justyna z nawiązką odrobi 111 punktów straty do Majdić. Jeżeli nie,  masz u mnie  :piwo: Waworze...

oktan                    

Z balonu trochę zeszło powietrza. Jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni. Malkontenci prowadzą wyraźnie. Jak dobrze pamiętam to sukcesy Adasia w tym sezonie to jedno "pudło" oraz 2 razy I dziesiatka. Czy to jest błysk Helvecie?

Oczywiście, że jest. Tu nie chodzi o miejsca, a o formę która właśnie przyszła. Szkoda, że dopiero na koniec sezonu.
Ale to tylko potwierdza wcześniejsze przypuszczenia, że sezon zawalili Małyszowi Tajner z Kruczkiem.
Zwłaszcza w kontekście występów pozostałych kadrowiczów.
A miejsc w czołowej dziesiątce Małyszowi nie odejmuj.
W Zakopanem był 8, Vancouver - 8 i 4, Klingenthal - 9, Kuopio - 3 i Lillehammer - 4.
Możesz napisać ile z tego zawdzięcza Kruczkowi?

Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 08:46 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

14 mar 2009, 08:44
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Kruczek sprowadził go do swojego "poziomu". Worek kartofli zaczął być lepszy od Adasia w skakaniu :)

14 mar 2009, 08:51

POSTY        2176
Na razie wszystko zgodnie z planem. Justyna zainkasowała bonusowe 15 punktów.
Szkoda tylko, że Majdić wyszarpała pięć...
....
Po drugiej "premii" dorzuciła nastepne piętnaście. I to mimo upadku.
A styl w jakim pokonuje kolejne kilometry, karze upatrywać w niej główną faworytkę dzisiejszego biegu.
...
Na ostatniej znowu bezproblemowo pierwsza.
Jest dodatkowe 45 punktów.
Dalej nie wierzysz Wjaworze?
...
Niesamowita ta Majdić...
...
I dobrze, że nie wierzyłeś...
Kapitalnie to rozegrała Słowenka. Dobrze chociaż, że Justyna była druga  :brawa:

Ostatnio edytowano 14 mar 2009, 11:58 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

14 mar 2009, 11:41

POSTY        2176

(...) W Zakopanem był 8, Vancouver - 8 i 4, Klingenthal - 9, Kuopio - 3 i Lillehammer - 4. (...)

Po niedzieli można dopisać jeszcze ósme miejsce w Vikersund i piąte miejsce w łącznej klasyfikacji Turnieju Nordyckiego.

helvet                    

(...) Według mnie, Justyna z nawiązką odrobi 111 punktów straty do Majdić. Jeżeli nie,  masz u mnie  :piwo: Waworze... (...)

To jakie preferujesz?

Ostatnio edytowano 16 mar 2009, 08:28 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2009, 08:28

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=44245:date=14. 03. 2009 g. 08:44:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 14. 03. 2009 g. 08:44) [snapback]44245[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Według mnie, Justyna z nawiązką odrobi 111 punktów straty do Majdić. Jeżeli nie,  masz u mnie  :piwo: Waworze... (...)

To jakie preferujesz?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jako lokalny patriota muszę się zadowolić Lechem.  :D

16 mar 2009, 18:24

POSTY        2176

Jako lokalny patriota muszę się zadowolić Lechem.  :D

Czemu zaraz musisz? Ja stawiam!
Btw. A nie wiesz co się stało z Elsinorem??? Żeby tak z dnia na dzień, Skarbowca wyzerować...
Mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria systemu...

Ostatnio edytowano 16 mar 2009, 18:51 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

16 mar 2009, 18:51

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=44342:date=16. 03. 2009 g. 18:24:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 16. 03. 2009 g. 18:24) [snapback]44342[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jako lokalny patriota muszę się zadowolić Lechem.  :D

Czemu zaraz musisz? Ja stawiam!
Btw. A nie wiesz co się stało z Elsinorem??? Żeby tak z dnia na dzień, Skarbowca wyzerować...
Mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria systemu...
Czyżbyś bał się o swojego ?  :D
Wystarczy zapytać na privie Elsinore, może to na jego prośbę ?

16 mar 2009, 19:14

POSTY        2176

(...) Wystarczy zapytać na privie Elsinore, może to na jego prośbę ?

Próbowałem. Tyle, że na ekranie wyświetlił się komunikat.
Nie ma takiego użytkownika - proszę sprawdzić nazwę i spróbować ponownie.
Prywatna wiadomość NIE została wysłana

Ostatnio edytowano 17 mar 2009, 08:33 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

17 mar 2009, 08:28
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
<!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--><!--fonto:Trebuchet Ms--><span style="font-family:Trebuchet Ms"><!--/fonto-->Coś się stało w bazie użytkowników. Posty na szczęście pozostały nietknięte.
Żeby nie robić nadmiernego zamieszania, założyłem ponownie konto elsiniore.
Proszę o kontakt z którymkolwiek z adminów w celu przypisania pozostałych parametrów (hasło, email, data dołączenia itp.).
Na razie kontrolę nad tym kontem - do czasu wyjaśnienia - mam ja.<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--colorc--></span><!--/colorc-->

17 mar 2009, 08:50
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
"Na posiedzeniu Międzynarodowej Federacji Samochodowej (FIA) w Paryżu podjęto decyzję o zmianie regulaminu mistrzostw świata Formuły, w wyniku której tytuł przypadnie kierowcy, który wygra najwięcej wyścigów w sezonie, a nie temu, kto zdobędzie najwięcej punktów. Dotychczasowa klasyfikacja generalna MŚ będzie miała zastosowanie w przypadku mistrza świata tylko w przypadku, gdy co najmniej dwóch kierowców będzie miało na koncie tyle samo zwycięstw. Wówczas tytuł przypadnie temu z nich, który zgromadzi więcej punktów."

Chyba działacze dażą do niepotrzebnego rozlewu krwi.

17 mar 2009, 22:51
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
No i zaczęły się siatkarskie play off'y, w interesującym (przynajmniej mnie i Dapę) zakresie. Wczoraj na Podpromiu (Dapa byłeś ?) wtopa Częstochowy z Resovią  :angry2:
Może dzisiaj będzie lepiej... :)

18 mar 2009, 14:21

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

No i zaczęły się siatkarskie play off'y, w interesującym (przynajmniej mnie i Dapę) zakresie. Wczoraj na Podpromiu (Dapa byłeś ?) wtopa Częstochowy z Resovią  :angry2:

Narazie nic na to nie wskazuje. Pierwszy set dla Resovii.

To nie był dzień Justyny, a Majdic nadal Królową sprintów. (pula punktów do odrobienia powiększyla się o 40) :(

Ale punktacja w PŚ jest tak oryginalna:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zwyciężczyni finałowych zmagań (sprint w Sztokholmie plus trzy wyścigi w Falun) dostanie dodatkowe 200 punktów w klasyfikacji generalnej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> że nadal wszystko jeszcze możliwe, chociaż przy aktualnej dyspozycji Majdic będzie trudno.
Trzymajmy kciuki.

Ostatnio edytowano 18 mar 2009, 18:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 mar 2009, 18:41
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=44485:date=18. 03. 2009 g. 14:21:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 18. 03. 2009 g. 14:21) [snapback]44485[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Narazie nic na to nie wskazuje. Pierwszy set dla Resovii.

To nie był dzień Justyny, a Majdic nadal Królową sprintów. (pula punktów do odrobienia powiększyla się o 40) :(

Ale punktacja w PŚ jest tak oryginalna:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zwyciężczyni finałowych zmagań (sprint w Sztokholmie plus trzy wyścigi w Falun) dostanie dodatkowe 200 punktów w klasyfikacji generalnej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> że nadal wszystko jeszcze możliwe, chociaż przy aktualnej dyspozycji Majdic będzie trudno.
Trzymajmy kciuki.

Wczoraj Majdic pokazała wszystkim plecy i tyle...  :brawa:

A co do siatki, w Częstochowie los się odmieni  :D

19 mar 2009, 07:08

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A co do siatki, w Częstochowie los się odmieni  :D

Oby zmiana nie dotyczyła tylko kolejności w wyniku z 3:1 na 1:3  :D

19 mar 2009, 07:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2793 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 200  Następna strona