z drobną tylko różnicą Total Quality Management . Ale to zapewne tylko tzw. literówka. Czyli po naszemu kompleksowe zarządzanie jakością lub jak ktoś woli zarządzanie przez jakość albo jeszcze lepiej totalne zarządzanie jakością
Moje pytanie na dziś Ale uparta jestem
Wskaż zdanie/zdania prawdziwe Europejska Polityka Sąsiedztwa : a) odbywa się między innymi za pomocą programu Europejski Instrument Sąsiedztwa i Partnerstwa ENPI, b) jest realizowana przez wszystkie państwa członkowskie, a skierowana do bezpośrednich krajów sąsiadujących, ale będących członkami UE c) to European Neighbourhood Polic - ENP czyli oficjalna polityka Unii Europejskiej wobec krajów z nią sąsiadujących. d) jest skierowana między innymi na kraje sąsiadujące z Turcją - Armenię, Azerbejdżan, Gruzję
16 lut 2010, 10:38
Gimnastyka umysłu
Europejska Polityka Sąsiedztwa : c) to European Neighbourhood Polic - ENP czyli oficjalna polityka Unii Europejskiej wobec krajów z nią sąsiadujących. ale -> d) jest skierowana między innymi na kraje sąsiadujące z Turcją - Armenię, Azerbejdżan, Gruzję TEŻ JEST prawdziwe...
Dodano: 16 Lut 2010 12:11 pm
Oto 5 zadań, na które nie znam odpowiedzi, ale które mnie nurtują. Proszę o propozycje rozwiązać wraz z uzasadnieniem. Może wspólnie znajdziemy rozwiązanie
Załącznik:
IQ_Strona_1.jpg
Załącznik:
IQ_Strona_2.jpg
Załącznik:
IQ_Strona_3.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
16 lut 2010, 11:22
Gimnastyka umysłu
jasne że management, to ja się pierwsza machnęłam literowo :
za ENP
16 lut 2010, 12:59
Gimnastyka umysłu
ddd
TQM to skrót od:
3. Total Quality Managament
A ja stawiałem na 5. Teraz Qrna My!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 lut 2010, 15:15
Gimnastyka umysłu
16 lut 2010, 15:18
Gimnastyka umysłu
martkab
A odnośnie mojego pytania z konstytucyjnego (o Rozp. z mocą ustawy) - odp D jest oczywiście do zaznaczenia jako zdanie błędne. A teraz pytanie: - czy tylko D??
a to odpowiem sobie sama - skoro nikt nie chce należy zaznaczyć odp C i D.
16 lut 2010, 16:50
Gimnastyka umysłu
coś takiego
byłam pewna, że D właśnie ok
czas zabrać się do nauki, czerwiec niedługo
chyba że to tym razem będzie lipiec
16 lut 2010, 16:58
Gimnastyka umysłu
Co oznacza "kryzys pustego krzesła" w UE? a) wakat na stanowisku Przewodniczącego Komisji Europejskiej b) wakat na stanowisku Przewodniczącego Rady Unii Europejskiej c) bojkot obrad Rady Ministrów przez francuskich ministrów w 1965r. zakończony odwołaniem francuskiego przedstawiciela w Brukseli d) kryzys wywołany impasem decyzyjnym, związanym z aktualnie obowiązującą zasadą jednomyślności w podejmowaniu decyzji w UE DDD - myślę nad matrycami, mam juź pewne pomysły, ale nie będę zapeszać, poczekam na forumowych geniuszy
____________________________________ Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej.
16 lut 2010, 21:47
pustego krzesła między wódką a zakąską
robaczek1
Co oznacza "kryzys pustego krzesła" w UE? DDD - myślę nad matrycami, mam juź pewne pomysły, ale nie będę zapeszać, poczekam na forumowych geniuszy
I znowu chyba strzeliłbym pudło! Jak z tym TQM. Do dzisiaj byłem przekonany, że "kryzys pustego krzesła w UE" oznacza 1 krzesło dla 2 przedstawicieli danego państwa. Np. dla premiera i prezydenta Na matryce też mam już "pewne pomysły", ale nie będę się wcinał między wódkę a zakąskę
PS Proponuję by odpowiedzi przesyłać privem do osoby zadającej pytanie. Aby dać szansę próby rozwiązania tym, którzy nie siedzą każdego dnia na forum.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
16 lut 2010, 22:12
Gimnastyka umysłu
Robaczku kochany, gdzie Ty wynajdujesz te boskie pytania?
tym razem zero skojarzeń, więc looknęłam w google (czemu nie), więc odpowiedź zostawię dla siebie
a matryce porażka
16 lut 2010, 22:19
Gimnastyka umysłu
I znowu chyba strzeliłbym pudło! Jak z tym TQM. Do dzisiaj byłem przekonany, że "kryzys pustego krzesła w UE" oznacza 1 krzesło dla 2 przedstawicieli danego państwa. Np. dla premiera i prezydenta
Wiesz Nadir, zaczynam dziękować, że zeszłoroczny egzamin przygotował KSAP, a nie ci ostatnio aktywni forumowicze
17 lut 2010, 06:16
Gimnastyka umysłu
A ja zadanie nr 2 rozwiązałam w ten sposób, że kolejne liczby 23 32 i 41 różnią się o taką samą cyfrę ( 9) dlatego różnicę między podanymi liczbami (47 - 31= 16) podzieliłam na dwa (8) i odjęłam od pierwszej/dodałam do drugiej i wyszło również 39.