Teraz jest 06 wrz 2025, 22:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Następna strona
Kto głosował na PO 
Autor Treść postu

REJESTRACJA11 lut 2010, 22:35

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Wybacz, ale nie chwytam.  :blush:

10 mar 2010, 22:23
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Post Kto głosował na PO
care31                    

Wybacz, ale nie chwytam.  :blush:

"Nie należysz do wykształciuchów?  A to szkoda."
I co my biedne szaraczki mamu POradzić na selektywne myślenie POpleczników ... :dokuczacz: Wolę być chodzącym PO ziemi "beretem" niż tytularnym .... :D

10 mar 2010, 22:28

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Wybacz, ale dalej nie chwytam. :blush:

10 mar 2010, 22:41
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Przełącz intelekt z trybu standby do normalnego  ;)  Przestań czytać GW,oglądać TVN24, słuchać rynszTOK FM, a objawy "niechwytania" wkrótce ustąpią  :D

10 mar 2010, 22:50

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Co to jets rynszTOK FM?
GW nie czytam.
TVN24 oglądam.

Co wg Ciebie powinienem oglądać i słuchać?
TV Trwam i Radio Maryja?
Dziękuję, ale nie skorzystam.

10 mar 2010, 23:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Post Kto głosował na PO
Z GW czytasz program TV. W TVN oglądasz "Na wspólnej". rynszTOK FM może nie odbierasz, bo ja np. nie. W polsacie oglądasz Hity tygodnia a w TV Trwam i resztę to co tam leci. NIe chodzi o to, że masz wszystko odrzucać tylko sobie wybrać i wyrobić swoje zdanie a przy oglądaniu Faktów, słuchaniu Olejnik, oglądaniu Lisa i czytaniu Żakowskiego to sorry ale swojego zdania nie masz. Tylko masz zdanie ich zaadaptowane na swój rozum. Może w, jak to mówią w TVN-ie, "imperium" ojca też jest coś do oglądania a ty to z góry odrzucasz. Nie bądź jednostronny.
Doczytawszy poprzednie posty jestem wykształconym przeciwnikiem PO - więc wg definicji Dorna nie jestem wykształciuchem.

11 mar 2010, 07:18

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Wiesz lepiej ode mnie co oglądam, co czytam, itd.
Zakładasz, że oglądając telewizję, czy słuchając radia nie jestem w stanie mieć własnego zdania.
Nie oceniaj innych wg siebie!

Widzę, że świetnie znasz programy stacji TV, których nie oglądasz.

11 mar 2010, 07:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Post Kto głosował na PO
Nie przypomianam sobie żebym gdzieś napisał wprost, że nie słucham, czytam, oglądam czegoś. Krytykować lub ustosunkowywać się do treści w państwie demokratycznym jeszcze mogę - chociaż po ostatnich wyrokach w sprawie 1000 i Lisów to chyba muszę się zacząć ograniczać. Nie oceniam tego czy i co oglądasz tylko stwierdzam, że z zasady odrzucasz informacje z "imperium". Masz swoje zdanie i Ok. Nic mi do tego. Ja w przeciwieństwie do ciebie, jak mam czas, to zaglądam na wszystkie kanały TV (radia nie słucham wcale, gazet nie kupuję bo mnie nie stać przy skarbowych zarobkach)  - od TVN24 (które oglądasz) po TV Trwam i TV Religia (których jak domniemywam nie oglądasz). Mam porównanie i dopiero wtedy mogę się na pewne tematy wypowiadać. Większość stacji przekazuje jednostronny obraz świata ale jak weźmiesz dwie skrajności i połączysz to masz mniej więcej środek. :)

11 mar 2010, 08:14
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Post Kto głosował na PO
Nowe ?etaty? zamiast taniego państwa

Pamiętamy jak dziś, kiedy Donald Tusk na konferencji prasowej zapowiedział wprowadzania modelu taniego państwa. Obiecywał, że nie będą się mnożyły zbędne instytucje, bo to marnotrawstwo pieniędzy. Dziś jednak obietnice premiera traktować należy jak kolejne polityczne mrzonki. Wczoraj Donald Tusk powołał twór o nazwie Rada Gospodarcza, na jej czele stanął powracający do polityki Jan Krzysztof Bielecki.

Chcieliśmy wierzyć w strategie Donalda Tuska i wciąż wierzymy, że premierowi uda się dotrzymać obietnicy i zbudować nam tutaj ?drugą Irlandię?. Chcielibyśmy, bo póki co w Polsce żyje się nie najlepiej, całe pokolenia młodych ludzi zmuszane są do emigracji w poszukiwaniu lepszego jutra. Wierzyć chcieliśmy w ideę taniego państwa., bo wiemy ile kosztują mnożące się stanowiska polityczne instytucji, które istnieją tylko po to, by znajomi mieli gdzie pracować i dobrze przy tym zarabiać. Wczorajsza decyzja Donalda Tuska, jednak nasze marzenia okrutnie druzgocze. Powołana Rada Gospodarcza to kolejny naszym zdaniem zbędny twór. Takich rad jest już wiele, działają one przy Parlamencie, przy Belwederze, teraz kolejna powstaje w przy urzędzie premiera. Przy tym należy wspomnieć o setkach instytucji państwowych, które mają konkretne zadania i równie dobrze mogłyby przejmować obowiązki, jakie będzie miała Rada Gospodarcza. Zadaniem tej Rady ma być recenzowanie decyzji społeczno-ekonomicznych rządu na tle przemian w Europie. Co to w praktyce oznacza? Nam wydaje się że nic, poza kolejnymi kosztami, bo nie łudźmy się ? nikt w tej radzie za darmo pracował nie będzie. Kontrowersje budzi tutaj postać Jana Krzysztofa Bieleckiego, były premier przecież nie tak dawno był prezesem Banku PEKAO SA. Z funkcji tej zrezygnował i wielu zastanawiało się dlaczego. Przypuszczano, że dostał bardziej intratną propozycję, bo nikt ot tak sobie z takiej posady bankowej nie rezygnuje. Nie chce  się nam wierzyć, by Bielecki w Radzie Gospodarczej zasiadał dla niskiej pensji ? niższej, niźli szefa PEKAO SA.

Jak donosi dziś dziennik ?Polska?:

?Bielecki obejmie funkcję człowieka numer dwa, no może trzy w PO, z woli Donalda Tuska stanie się jednym z głównych naszych silników? ? cytuje swojego informatora czasopismo.

Naszym zdaniem decyzja Donalda Tuska łamie całkowicie przyrzeczenie taniego państwa. Przypomina to także pewien kontrakt ? intratne stanowisko w zamian za działalność partyjną, bo nie ma co do tego wątpliwości, że Jan Krzysztof Bielecki ma wciąż wiele kontaktów politycznych i jest poważany w środowisku. Tylko czy społeczeństwo spojrzy na byłego i obecnego premiera przyjaznym okiem? Zyskanie zaufania może być wielkim problemem, bo wielu Polaków uważa, że tworzenie takich stanowisk ma znamiona nepotyzmu. Być może się mulimy, ale cała ta sytuacja nie jest tak klarowna, jak by się chciało i daje zaprawdę wiele do myślenia.

W skład Rady Gospodarczej obok Bieleckiego wejdą: prof. Dariusz Filar, prof. Witold Orłowski, prof. Ireneusz Krzemiński, prof. Aleksander Wiktorow, Bogusław Grabowski, Andrzej Klesyka, Mateusz Morawiecki, Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek, Jacek Wiśniewski, koordynować prace Rady ma nowo powołany podsekretarz stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Adam Jasser. Ile nas, podatników, będzie kosztowało utrzymanie Rady? Pensje, świadczenia socjalne, biura, delegacje, personel niższy (sekretarki, asystenci, etc.). Zdaje się, że w grę wchodzą miliony złotych ? miliony taniego państwa.

http://przyjaznepanstwo.pl/nowe-etaty-z ... o-panstwa/

11 mar 2010, 18:49
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
Jaką grrrrranicę przekrrrracza Palikot?

Premier Donald Tusk powiedział - odnosząc się do wypowiedzi Janusza Palikota na temat Radosława Sikorskiego - że nie będzie nikogo wyrzucał z Platformy za "gadanie głupot", natomiast za "przekraczanie przyzwoitości" - na pewno tak.
Pytany o słowa Palikota, że Sikorski po przegranej w prawyborach powinien opuścić fotel szefa MSZ, Tusk powiedział:
- Mam wrażenie, że jak ktoś ma zbyt długi jęzor i nie potrafi powściągnąć swego temperamentu, to powinien przemyśleć, czy uczestniczenie w polityce ma sens.
Palikot powiedział rano w rynszTOK FM, że jeśli Sikorski przegra prawybory, to trzeba się liczyć z tym, ze nie będzie już kierował polską dyplomacją.

Tusk pytany, czy Palikot poniesie konsekwencje za tę wypowiedź, odpowiedział:
- Nie sądzę, żeby moim zadaniem, czy PO, było recenzowanie, cenzurowanie, czy monitorowanie, nawet niemądrych wypowiedzi polityków PO.
Bardzo jednoznacznie stawiamy na taką otwartość debaty w PO. Nawet jak ma ona nieraz tak karykaturalny wymiar, jak niektóre wypowiedzi Palikota.
Ale uważam, że lepiej dla polskiego życia politycznego i PO jest tolerować niektóre wypowiedzi niż zamykać usta, chociaż mam wrażenie, że Palikot z przekraczania pewnych granic racjonalności uczynił metodę i to ze stratą dla siebie. On na pewno nie buduje w ten sposób swojego autorytetu, także w moich oczach.

- Powiedział mu pan podobno "dość" ostatnim razem? - dopytywali dziennikarze.
- Nikogo za gadanie głupot wyrzucać z PO nie będę, natomiast za przekraczanie przyzwoitości na pewno tak. Jak wrócę, to się zastanowię, jaką granicę przekracza Palikot - odparł szef rządu.

Premier, który przebywa z wizytą na Kaukazie, zapowiedział, że po powrocie do kraju zastanowi się, jaką granicę przekracza Palikot.

A mnie zastanawia co innego.
Jak prremierr wypowiadał "karykaturalny wymiar" :o

11 mar 2010, 21:30
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Post Kto głosował na PO
Zapytaj Care 31 :dokuczacz: On wie prawie wszystko :wub:

11 mar 2010, 21:54

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Żałosne.

11 mar 2010, 22:02
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Kto głosował na PO
oktan                    

Zapytaj Care 31 :dokuczacz: On wie prawie wszystko :wub:

Skąd ta ironia "prawie"?!  :zly1:

care31                    

Żałosne.

Wie wszystko.

11 mar 2010, 22:04

POSTY        132
Post Kto głosował na PO
Bardzo żałosne.

11 mar 2010, 22:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1196 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Następna strona