Tak sobie myślę - może w okresie urlopowym podzielmy się informacjami, gdzie warto spędzić urlop. Może znamy miejsca, w których w przystępnej cenie możemy spędzić udanie urlop. Oderwijmy się na moment od codzienności!!! I wymieniajmy się informacjami o ciekawych miejscach.
Do moderatorów - prośba o połączenie topiców, a do wszystkich powracających już z udanych wakacji - opowiedzcie gdzie, co i za ile warto zobaczyć...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:13 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 lip 2007, 22:38
elsinore
Do moderatorów - prośba o połączenie topiców, a do wszystkich powracających już z udanych wakacji - opowiedzcie gdzie, co i za ile warto zobaczyć...
Nesti był pierwszy, więc tematy połączone zostały pod tytułem przez niego zaproponowanym, chociaż dopiero temat Rysia trochę rozbudził emocje.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:14 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
07 lip 2007, 22:54
Wjawor, przy łączeniu wyciąłeś Waść bezpowrotnie wizualną "kwint-esencję" postów Zielonki i Nadira... <_< A przy okazji mam pytanie - czy możecie coś powiedzieć o okolicach Lubniewic (Wlkp), w szczególności jakie ośrodki, campingi tam polecacie?
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:14 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
15 lip 2007, 23:26
Faktycznie trochę się narobiło, sorry. Złośliwość rzeczy martwych. Ale Elsinore sam tego chciałeś.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:15 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
16 lip 2007, 18:28
elsinore
Wjawor, przy łączeniu wyciąłeś Waść bezpowrotnie wizualną "kwint-esencję" postów Zielonki i Nadira... <_<
Już się przeraziłem, że to cenzura obyczajowa. Ale nic straconego!
REKONSTRUUJĘ WĄTEK:
zielonka @ 06. 07. 2007 g. 20:39 Jak co roku, do wód. Odzyskać moc i nabrać tchu, oddalić się od bzdur, wśród pięknych ciał powitać słońca wschód...
[attachmentid=214]
Nadir 06. 07. 2007 g. 21:28 Eeee tam! Ja wolałbym je zobaczyć "en face"...
wjawor 06. 07. 2007 g. 21:33 Nie masz opcji "odwróć zdjęcie"?
Nadir 07. 07. 2007 g. 10:02 Oczywiście, że mam! Oto dowód:
[attachmentid=215]
I jak Wam się podoba?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 09:15 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
18 lip 2007, 20:42
Nadir
I jak Wam się podoba?
Mi całkiem, całkiem. Może to jednak "automatyczna cenzura".
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 07:23 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
21 lip 2007, 21:35
A ja ponawiam zapytanie dotyczące okolicy Lubniewic (Wlkp.) - może ktoś coś podpowiedzieć?
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 07:23 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
22 lip 2007, 23:09
Lubuskie, Pojezierze lubuskie, Puszcza Rzepińska, piękne, ciche, zalesione, zagrzybione (runo leśne), jagody, borówki, czyli wszystko to, co najlepsze. Mieszkam niedaleko i czasami zajadę do Lubniewic i to właśnie latem, ale nie nocuję, bo mieszkam za miedzą. Stadnina koni, piękne jeziorko, ścieżki spacerowe, morena denna (więc niewielkie górki), wspaniałe widoki. Niedaleko Łagów (zamek, jezioro). Słońsk (Park ujścia Warty - naprawdę warto pojechać, nawet lornetki nie są potrzebne, tyle tam kaczek i innego ptaszystwa), Świerkocin (zoo safari), niedaleko park dinozaurów (te dwie opcje dla małych dzieci). Międzyrzecki rejon umocnień (dla lubiących ciemność i kanały). Tak naprawdę, to w prawie każdej miejscowości są jeziora i zabawa trwa.
PS Dopiero teraz cofnąłem się i przeczytałem Twój pierwszy post i niestety nie pomogę Ci z miejcami noclegowymi, gdyż nie korzystam, ale skarbowca nie stać? Chrobry w Torzymiu, Słońsku i Sulęcinie. Paradise w Torzymiu. Full wypas, włącznie z paniami ze zdjęć :sex:.
Namioty i pełna sparta (bez światła, miejsc do mycia - jezioro, woda tylko z jeziora lub studni), za to duży wigwam - drewniany, do ognisk, rybki w jeziorze i cisza (oprócz tych śpiewających w wigwamie) to w Torzymiu nad jeziorem Jasnym (Wilczym). Dojazd 5 km w środek lasu duktami leśnymi.
____________________________________ Litość dla wilków jest niesprawiedliwością wobec owiec.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 07:25 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz
22 lip 2007, 23:39
Dzięki Jabol, choć w tym wszystkim perspektywa "bliskości kaczorów" nie brzmi najlepiej...
23 lip 2007, 06:57
Do 20.08 mam wszystko w :dupa:. :piwo:
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:26 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2007, 12:57
wjawor
Do 20.08 mam wszystko w :dupa:. :piwo:
No chyba, że Cię w trybie pilnym z urlopu zawezwą... Czego z całego serca nie życzę, ogarnij się Waść totalną zawodową amnezją na ten czas i miej wszystko co z tym związane w głębokim poważaniu. Bye! Aha, no i uważaj przy zbieraniu grzybów na jednego (p)osła...
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:26 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2007, 13:32
elsinore
Bye! Aha, no i uważaj przy zbieraniu grzybów na jednego (p)osła...
Dzięki, a z (p)osłem żaden problem, najwyżej przerobi się to biedne zwierzę na salami. Z marynowanymi grzybkami... :brawa:
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:27 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2007, 19:52
elsinore
Dzięki Jabol, choć w tym wszystkim perspektywa "bliskości kaczorów" nie brzmi najlepiej...
Wróciłem właśnie z Międzyrzecza. Spędziłem aż 4 dni nad jeziorem Głębokim. Szlajałem się po tym rejonie, ale do Lubniewic nie dotarłem. Piękne tereny i czyściutkie jeziora. Nie zakłócą tego nawet żadne kaczory, nie przejmuj się. Zawsze możesz odstrzelić, albo nasikać.
____________________________________ <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Arial--><span style="font-family:Arial"><!--/fonto--><!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro--> AKCJA OSTRZEGAWCZA <!--colorc--></span><!--/colorc--><!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:27 przez Toms, łącznie edytowano 1 raz
26 lip 2007, 06:35
Odstrzelić to raczej nie... Pamiętasz scenę z "Na linii ognia" z Malkovicem? A ty dlaczego zabiłeś kaczkę...?
Ostatnio edytowano 26 lip 2007, 08:28 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz