Może w takim razie na dobry i wesoły początek nowego forum:
Chodzi Miś po lesie i mruczy, burczy, kopie wszystko co się nawinie, generalnie wkurzony okropnie. Spotyka go Wiewiórka i pyta: Co Cię ugrzyzło, coś taki wściekły?, czemu nie idziesz już spać? Miś zdenerwowany odpowiada: Już nigdy we wrześniu nie będę pił kawy.
____________________________________ myślę więc jestem
20 paź 2006, 21:41
wjawor
Obawiam się, że przeglądanie archiwum artykułów i archiwum forum ze starej strony rzadko bedzie poprzedazało pisanie tematów, postów. Faktycznie lepsze byłoby ich fizyczne przeniesienie na nową stronę i fora. Pewnie wtedy też udałoby się może i przenieść dotychczasowy "staż" użytkowników. Ale może warto od początku jeszcze raz zapracować na swoją rangę - byle z sensem i twórczo, a nie na ilość.
Problem jest jeden: nie znalazłem nikogo, kto (za kasę) podjąłby się przeniesienia bazy danych. Jest to możliwe przy założeniu, że nie wszystkie dane byłyby przeniesione (np. avatary - bo jest teraz inna ścieżka i inne katalogi, prawie 8000 avatarów i wciąż robię nowe). Jak jest chętny, prosze o kontakt. A może znacie kogoś, kto potrafi w sposób zaawansowany grzebać w bazach danych SQL?
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
21 paź 2006, 08:31
Mam prośbę do Inspektora. Gdyby tak można było trochę zwiększyć wielkość czcionki choćby do wielkości haseł po lewej stronie ekranu.. Trochę małe są te literki. Nie każdy skarbowiec jest młody i ma sokoli wzrok. A może już czas udać się do okulisty... ( to takie dywagacje dla mnie ).
21 paź 2006, 08:34
helvet
Przepraszam, że nie w jednym wpisie ale dopiero po wysłaniu zwróciłem uwagę, że znowu ( podobnie jak na starej stronie ) istnieją pewne niezgodności co do czasu wysłania posta. Może trzeba zmienić ustawienie strefy czasowej ( ja swoją ustawiłem na Paryż ).
bob
Fajnie to wygląda ... użytkowo ok ... naprawdę jestem pod wrażeniem ... czy "stara" strona będzie funkcjonowała?
bob
Gdzie się podziały stare avatory? Chlip ... chlip ... musiałe na szybko wymyśleć nowy ...
helvet
Mam prośbę do Inspektora. Gdyby tak można było trochę zwiększyć wielkość czcionki choćby do wielkości haseł po lewej stronie ekranu.. Trochę małe są te literki. Nie każdy skarbowiec jest młody i ma sokoli wzrok. A może już czas udać się do okulisty... ( to takie dywagacje dla mnie ).
Właśnie skorzystałem z nowej funkcji: zaznaczania cytatów w wielu postach (ikonka cytuj+). Polecam... Po kolei: -Sprawdzę co z tymi czasami wolną chwilą. Czy tylko Helvet ma ten problem czy inni też? W określonym czasie można edytować swoje posty - a więc także dodawać wpis do poprzedniego. -"Stara" strona będzie funkcjonowała jako archiwum - bez możliwości dodawania nowych treści. Ale to za jakiś czas... -"Stare" avatary są w zbiorze avatarów. Trzeba ich jedynie poszukać (to tylkoo 8000 obrazków B))) ) -Oczywiście, że można zwiększyć rozmiar czcionki. Jest jednak moim zdaniem OK. Chyba jednak musisz pójść do okulisty .
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 21 paź 2006, 09:07 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2006, 09:00
Uważam, że szata graficzna jest super. No może artukuły powinne być bardziej wyraziste tzn. kontrastować lub być widoczniej oddzielone od siebie. Ale to tylko szczegóły, pewnie wygląd strony i tak będzie ewoluować jak polityka kadrowo-finansowa naszego wspaniałego MF. Czcionka jest wystarczająco duża. Rozbudowana tabelka postów też jest fajna. Widzę, że wróciliśmy do informacji, kto obecnie przebywa na portalu. W skali od 1 do 6 stawiam Inspektorowi 5. Wiecie dlaczego? Aby nie siadł na laurach...
21 paź 2006, 10:07
Będziemy pracować na tym jeszcze (piszę będziemy, bo pojawiła się wreszcie nadzieja, że dostanę wsparcie). Popróbuję z tym oddzieleniem artykułów. Chyba biały kolor linii oddzielajacej jest faktycznie za mało widoczny...
21 paź 2006, 10:16
Mam nadzieje, że to tylko chwilowy stan, iż jest tu o niebo mniej topiców i tematów!
21 paź 2006, 13:25
Zlikwidowałem rangi, bo to nie fair w stosunku do tych, którzy już mieli sporo postów. Została tylko jedna ranga (skarbowiec), ale na razie jej nie zobaczycie, bo ilość postów do jej otrzymania jest baaaaaaaaaaaaaaardzo duża...
Ostatnio edytowano 21 paź 2006, 20:49 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2006, 14:04
helvet
Mam prośbę do Inspektora. Gdyby tak można było trochę zwiększyć wielkość czcionki choćby do wielkości haseł po lewej stronie ekranu.. Trochę małe są te literki. Nie każdy skarbowiec jest młody i ma sokoli wzrok.
To prawda, nawet moje -5 sprawia trochę trudności w czytaniu tak drobnego druku. Może jednak dałoby się zwiększyć czcionkę w cytowanych artykułach. Pliiiiissssss. :blink:
____________________________________ myślę więc jestem
21 paź 2006, 15:56
sonieczka
To prawda, nawet moje -5 sprawia trochę trudności w czytaniu tak drobnego druku. Może jednak dałoby się zwiększyć czcionkę w cytowanych artykułach. Pliiiiissssss. :blink:
OK - zwiększyłem o 1 punkt. Więcej nie zwiększę bo mi do koncepcji nie pasuje.
Ostatnio edytowano 21 paź 2006, 16:53 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
21 paź 2006, 16:50
No i dzięki temu człowiek przejrzał trochę na oczy. I może przez rok przeciągnie się termin wizyty u okulisty. :piwo: Do tego dzięki interwencji administratora nie muszę sięgać po słownik angielskiego. Dla mnie narazie bomba.
Warto jednak chyba jak najszybciej podjąć męską decyzję, bo równoległe funkcjonowanie stron z czasem będzie uciążliwe. Na bieżące przejrzenie jednej brakuje czasu.
inspektor
...Proszę o opinie i uwagi w tym temacie. Ewentualne testowe tematy proszę umieszczać na forum HIDE PARK
Zamknięcie możliwości wypowiedzi na starym forum wskazuje jednak na oficjalne uruchomienie nowej strony. Tak więc rusza całość, czy narazie tylko w Hide Parku ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
21 paź 2006, 18:15
helvet
Przepraszam, że nie w jednym wpisie ale dopiero po wysłaniu zwróciłem uwagę, że znowu ( podobnie jak na starej stronie ) istnieją pewne niezgodności co do czasu wysłania posta. Może trzeba zmienić ustawienie strefy czasowej ( ja swoją ustawiłem na Paryż ).
Też to zauważyłem - wyszło że za rejestrowalem się nie wg czasu GMT+2, a GMT+4
____________________________________ "verba volant scripta manent"
21 paź 2006, 18:18
zamiennik
____________________________________ [size=5]Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni. Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.ne.)
21 paź 2006, 18:54
Wydaje mi się, że temat kontroli został zdublowany: SKARBOWCY -> KONTROLA SKARBOWA oraz PRAWO I PROCEDURA W PODATKACH -> KONTROLA I CZYNNOŚCI SPRAWDZAJĄCE Mam rację?
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.