Teraz jest 04 wrz 2025, 10:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Mistrzostwa Polski Skarbowców 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2006, 15:22

POSTY        75
Post Re: Mistrzostwa Skarbowców w Lublinie
gneb                    

Mistrzostwa Skarbowców to super impreza. Zachęcam wszystkich do udziału w tej imprezie, nawet tylko w roli kibiców.
Ale ma jeden słaby punk. To jest uczciwość w rywalizacji.
Jest taki jeden urząd w województwie mazowieckim, który nie przebiera w środkach, żeby znaleźć się na pudle.

Imprezy owszem są super, ale czy tylko w jednym województwie wpadli na tego typu manipulacje wystawiając swoich zawodników? Znam urząd z innego województwa który też tak robi.  

Pozdrawiam i do zobaczenia w Lublinie:)

13 maja 2012, 18:55
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA09 maja 2012, 13:44

POSTY        9
Pewnie jeszcze niejeden znajdzie się taki, ale zapewniam, że nie w takiej skali jak w US S.
Jedna z pracownic z tego urzędu powiedziała mi, że jest olbrzymia presja NUS na tego typu działania. Większość pracowników nie chce tego robić, ale to nie jest mile widziane.
Tylko Pan Prezes może to ukrócić.
PANIE PREZESIE proszę o działanie!

13 maja 2012, 20:09
Zaawansowany

REJESTRACJA27 gru 2006, 14:58

POSTY        35
Spartakiada to świetna impreza dla wszystkich. Jeśli ktoś z rodziny pracownika chce brać udział w niej to czemu nie? Pod jednym tylko warunkiem! Nie bierze udziału jego wynik w klasyfikacji i nie otrzymuje medalu. A tak z ciekawości to o który to Urząd Skarbowy na S się rozchodzi? Ten co na żółto występuje? Bo sporo ich przyjeżdża.
Ja się zastanawiam nad udziałem dzieci skarbowców (do 18 lat) w takiej imprezie, ale oczywiście nie razem z dorosłymi. Taka spartakiada dzieci pracowników, oczywiście w tym samym terminie. Było by ciekawie.

16 maja 2012, 10:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
tak zapisz jeszcze swoją starą (Zdzisław Dyrman, zasadniczo, a to moja żona: Zofia!") i teściową, ku większej chwale organizatorów, którzy  tak na co dzień (ich poza przyjęta na igrzyska jest o tyleż zakłamana, co cyniczna) mają  zwykłych pracowników za śmieci, przecież "to  jest miś na skalę naszych możliwości".

PS.
Nie zapomnij również o zaopatrzeniu siebie i zapisanych członków rodziny w dużą tubę wazeliny.

16 maja 2012, 11:25
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Tak ten urząd był ubrany na żółto i śpiewają na odpustach ze swoją orkiestrą.
Popatrzcie na zapisanych pracowników do poszczególnych konkurencji w ostatnich latach.
Tam co roku z tego urzędu są inni ludzie w grupie A.
To dlatego, że NUS ma co roku innych stażystów.
I co to nie jest kant?
Jak brzmi regulamin?
Pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę!

16 maja 2012, 17:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2012, 10:03

POSTY        4
Wszyscy zawodnicy uczestniczący w najbliższych MP winni żądać dokumentu potwierdzającego tożsamość od zawodników tego urzędu w przypadku bezpośredniej rywalizacji, a wtedy ani stażyści, ani osoby zastępujące w startach właściwych pracowników tego urzędu nie będą mieli racji bytu. W przypadku wykrycia takiego procederu, należy koniecznie zawiadomić Prezesa Fundacji. Trzeba upubliczniać oszustwa i żadne inne głosy broniące tej sytuacji nie powinny się pojawiać. Jak można się bawić, radować sportem, gdy z boku ktoś jest nieuczciwy. Kara może być tylko jedna -  WYKLUCZENIE na stałe. Parafrazując słynne rozwiązanie węzła gordyjskiego – należy mieć nadzieję, że Pan Prezes będzie w stanie sierpem przeciąć ten węzeł i zyska miano osoby rozwiązującej takie sytuacje prostym, acz niebanalnym i radykalnym posunięciem, nie zawsze też trzymającej się reguł. Jest dużo organizacji skarbowych i w naszym gronie nie są nam potrzebni grający nie fair Panie Prezesie. Dodam jeszcze – drodzy zawodnicy przyjeżdżający do Lublina – posiadajcie dokument tożsamości w trakcie zawodów.

16 maja 2012, 22:44
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2008, 09:25

POSTY        65
Czy jako osoba uzyskująca dochód z umowy o pracę oraz z tytułu najmu, mam obowiązek legitymować się podczas Mistrzostw dowodem osobistym z PESEL-em, czy też powinienem posiadać na starcie decyzję w sprawie nadania NIP, ewentualnie jej potwierdzoną kopię?

17 maja 2012, 06:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 07:29

POSTY        15
nin15                    

Czy jako osoba uzyskująca dochód z umowy o pracę oraz z tytułu najmu, mam obowiązek legitymować się podczas Mistrzostw dowodem osobistym z PESEL-em, czy też powinienem posiadać na starcie decyzję w sprawie nadania NIP, ewentualnie jej potwierdzoną kopię?

Skoro brać skarbowa nie potrafi uczciwie bawić się organizatorzy powinni wymyśleć sposób identyfikacji wszystkich startujących, a przynajmniej tych z pierwszej dwudziestki. Szkoda tylko, że chęć wygrania jest silniejsza niż gra fair play.

17 maja 2012, 07:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:25

POSTY        41
Brawo „CALINECZKA5” za super trafną odpowiedź. Zastanawiam się, jak to możliwe, że znajdują się osoby, które naigrywają się z walki fair. Każda nieuczciwa walka powinna być tępiona.

20 maja 2012, 21:31
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Znajdują się, znajdują. Są pewnie ubrani na żółto i trzymają Sierp(c)y w ręku. Trzeba coś z nimi zrobić. Wykryć i skompromitować.
I opisać to na forum! Tak właśnie będzie. Obiecuje.

20 maja 2012, 21:42
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Czyżby był to "rewanż" i zamiar "słodkiej zemstuni" za to,że "ów US" od dłuższgo już czasu zdecydowanie dystansuje pozostałe US w  tzw. miernikach i pozostałych rankingach?!

21 maja 2012, 08:51
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
O tak bardzo nam na tym zależy na waszych miernikach. Madagaskar pewnie jesteś z tego żółtego urzędu. Głupoty piszesz. Odpowiem ci na te proste pytanie.
Ja chce żebyś rywalizował w uczciwej walce. A nie w taki sposób jak do tej pory. Co roku macie w połowie inny skład drużyny na mistrzostwa. A dlaczego? Bo co roku macie innych stażystów.  To jest uczciwe?
Ty piszesz o zadrości?
Jakimy wy metodami dochodzicie do celu (w Mistrzostwach)?
Daj spokój! Zróbcie to uczciwie to nie będzie więcej tematu.
Po mistrzostwach zrobie dokładnie tego analizę i przedstawie na forum, kto brał udział itp.

21 maja 2012, 11:43
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Madagaskar                    

dystansuje pozostałe US w  tzw. miernikach i pozostałych rankingach?!

Ale argument!  :wysmiewacz:  :wysmiewacz:  :wysmiewacz:

21 maja 2012, 12:58
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Wiem, że to nie jest żaden argument, o ile faktycznie ten " ów US " tego dopuszcza się rokrocznie, lecz także jest faktem, iż bardzo wielu nie może znieść też ich przodowania we wszelakiego rodzaju  " rankingach ". Nie oznacza to jednak, że nie popieram i nie potępiam oszustwa. Wszak nie jestem z tegoż US, ale co mi się dostało to moje!

21 maja 2012, 15:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona