Teraz jest 04 wrz 2025, 11:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Dresscode 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 lip 2009, 06:31

POSTY        72
Post Dresscode
NewLunatiq                    

Pytam się wtedy koleżanek, bez względu na wiek, czy nie zapomniały się ubrać do pracy, po czym zgłaszam ten fakt ich kierownikowi. U nas jest pod tym względem porządek. ISO.

jawohl! ordnung muss sein!

Czy Ty aby nie miałeś dziadka w Wermahcie? :D

Wybacz, ale gdybym siedział z osobą, która "zgłasza" kierownikowi "fakt noszenia stringów", przez koleżanki to bym...  <_<

U mnie rzeczywistość jest taka, że siedzę w pokoju przeznaczonym maksymalnie dla dwóch osób, razem z trzema koleżankami, czterema komputerami, dwoma szafami i drukarką, a do tego, często należy dodać przesłuchiwanego podatnika... Łatwo sobie wyobrazić, że w taką pogodę jak dzisiaj, to za przeproszeniem pot mi po d...pie leci :zly1:

Dlatego uważam, że letnia sukienka u kobiet, czy koszula z krótkim rękawem i brak krawata u facetów, przy takiej pogodzie i braku klimatyzacji, to konieczność, a nie fanaberia.

Jak urzędy zaczną przypominać biurowce, a nie baraki i klimatyzacja będzie standardem, a nie luksusem, a równocześnie to co wpływa na moje konto przestanie wyglądać jak zasiłek i zacznie przypominać pensję, to ja mogę w środku lata przychodzić do pracy w trzyczęściowym garniturze, a od moich koleżanek wymagać noszenia garsonek i zakładania  rajstop przez 12 miesięcy w roku.

Póki co, w taką pogodę nie mam nic przeciwko letnim sukienkom i podobnie jak Bradley, uważam, że "najfajniejsze są stażystki" :P

09 cze 2010, 18:46
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Dresscode
Michoł - mam nadzieję, że Twoje etatowe koleżanki nie wiedzą, że to Ty... Boi Ci tego nie darują (tych stażystek oczywiście...)

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

09 cze 2010, 19:29

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Dresscode
NewLunatiq                    

Pytam się wtedy koleżanek, bez względu na wiek, czy nie zapomniały się ubrać do pracy, po czym zgłaszam ten fakt ich kierownikowi. U nas jest pod tym względem porządek. ISO.

Odmienna orientacja? (zakładając, że jesteś rodzaju męskiego)
PS. celowo nie użyłem zwrotu "mężczyzną"

09 cze 2010, 19:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
Post Dresscode
mozeanglia                    

Ja tam zawsze chętniej do urzędu idę jak jest ciepło a jak jeszcze wypatrzę Panią ubraną po ludzku to i milszy jestem, chętniej błędy wybaczam i zawsze zagadam coś miłego... :)

Mój były szef, po jakiejś pełnej oburzenia notce w lokalnej gazecie, na temat niestosownego ubioru urzędniczek, zapytany przez nas o zdanie stwierdził, ze podatnikom też się coś należy- skoro US nie jest miejscem przyjemnym to niech sobie chociaż popatrzą.
Ale umiar znać należy, bo można wyglądać ładnie, ale można również niestosownie lub wulgarnie.
Krótka spódnica? Owszem...ale nie przepaska na biodrach.

09 cze 2010, 20:15

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Dresscode
NewLunatiq, sprawdziłem Twoje wypowiedzi na forum. Uff, jesteś kobietą.
Mówią, że w każdej kobiecie tkwi piękno, tylko nie każda potrafi je wydobyć.

09 cze 2010, 20:20
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Post Dresscode
No temat wydał mi się trochę błahy...Myślałem, że moją wypowiedź potraktujecie jak żart, ale fakt - brak "buźki" może sugerować powagę wypowiedzi...A to ze nie każdy lubi patrzeć na tłustą dupę w stringach to już inna bajka (o popularnym od niedawna kolorze fioletowym i jaskrawo różowym nie wspomnę). Każdy się ubiera jak chce. Jeśli wydaje mu się, że wypada przyjść do pracy w bluzie z kapturem - jego sprawa. Musicie się przyzwyczaić do specyficznego poczucia humoru:P Ja uwielbiam czytać posty Rozkosznej<lol>, którą pozdrawiam. Jesteśmy dorosłymi ludźmi; każdy powinien czuć jak daleko w swoim ubiorze może się posunąć i co wypada a co nie...

09 cze 2010, 20:47
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Post Dresscode
NewLunatiq                    

Leibowitz                    

NewLunatiq, sprawdziłem Twoje wypowiedzi na forum. Uff, jesteś kobietą.
Mówią, że w każdej kobiecie tkwi piękno, tylko nie każda potrafi je wydobyć.

I kobieta i skarżypyta! :P
NIPani                    

Tak u mnie, ale nie tylko w moim urzędzie obserwuje panie w bluzeczkach na ramiączkach bez biustonoszy :blink:  w białych opiętych spodniach spod których widać stringi...

Mniam, mniam. Uwielbiam!  :blush:

09 cze 2010, 20:47
Zaawansowany

REJESTRACJA19 sty 2010, 14:17

POSTY        82
Post Dresscode
powiem tylko tyle, oby więcej ciepłych dni przed nami :wacko:

09 cze 2010, 21:19
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Dresscode
monia14                    

powiem tylko tyle, oby więcej ciepłych dni przed nami :wacko:

Oj tak, tak!
I dziewczyny - nie wstydźcie się bluzek bez staników! :brawa:

I stringów...    :blush:

09 cze 2010, 22:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2009, 13:37

POSTY        13
Post Dresscode
NewLunatiq                    

No temat wydał mi się trochę błahy...Myślałem, że moją wypowiedź potraktujecie jak żart, ale fakt - brak "buźki" może sugerować powagę wypowiedzi...A to ze nie każdy lubi patrzeć na tłustą dupę w stringach to już inna bajka (o popularnym od niedawna kolorze fioletowym i jaskrawo różowym nie wspomnę). Każdy się ubiera jak chce. Jeśli wydaje mu się, że wypada przyjść do pracy w bluzie z kapturem - jego sprawa. Musicie się przyzwyczaić do specyficznego poczucia humoru:P Ja uwielbiam czytać posty Rozkosznej<lol>, którą pozdrawiam. Jesteśmy dorosłymi ludźmi; każdy powinien czuć jak daleko w swoim ubiorze może się posunąć i co wypada a co nie...

no ale nie każdy czuje i raczej nie jest to każdego osobista sprawa w czym do roboty chce przychodzić.
Nie ma znaczenia czy dupa tłusta czy chuda w stringi jest odziana - urząd to nie miejsce obnoszenia wystających czy prześwitujacych galotków :)

10 cze 2010, 06:27
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Post Dresscode
Nadir                    

Oj tak, tak!
I dziewczyny - nie wstydźcie się bluzek bez staników! :brawa:
I stringów...    :blush:

Ale pod warunkiem, że koledzy będą przychodzić w takich obcisłych spodenkach kolarskich.  :wysmiewacz:

10 cze 2010, 07:30
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
Post Dresscode
NewLunatiq                    

Wyrazy współczucia dla Twoich koleżanek z pracy.

10 cze 2010, 07:36
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 wrz 2007, 12:22

POSTY        103
Post Dresscode
Nie ma brzydkich kobiet, są tylko zaniedbane. A na marginesie mimo wszystko, sam lubię popatrzeć na ładną buźkę i ładne ciałko w odlotowym opakowaniu , więc czego żałować na tym marnym padole - tylko zmarnowanych szans :wub:

10 cze 2010, 07:56
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Dresscode
robunio73                    

NewLunatiq                    

Wyrazy współczucia dla Twoich koleżanek z pracy.

Jak mniemam w firemce NewLunatiq jest klima, woda mineralna w niezbędnych ilościach i przestrzeń na pracownika nie mniejsza niż wynikająca z przepisów. Szkoda, że większość urzędów nie ma takich luksusów.

10 cze 2010, 07:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona