Teraz jest 04 wrz 2025, 07:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Reorganizacja w Urzędach? 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA17 maja 2009, 18:32

POSTY        53
Post Reorganizacja w Urzędach?
Macie rację! Nie wiem tylko dlaczego chcecie zostawić NUS-a? Czytajac posty dochodzę do wniosku, że sami pracownicy wystarczą... Nie zauważyliscie w swoim środowisku również pracujących kierowników, naczelników? Ani jednego? To współczuję. U mnie są.

03 maja 2010, 22:09
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
hubert2260                    

Mówi się ze szefostwo US otrzymało do zaopiniowania projekt zmian w US od nowego roku który zakłada niby łaczenie np. wymiaru VAT i dochodowego w jeden itp. Ma się zmiejszyć liczba kierowników. czy ktos coś wie więcej na ten temat bo u nas nikt nie chce puscić pary z ust?

Skoro ma się zmniejszyć liczba kierowników to o czym tu rozmawiać...
Gdyby miała być redukcja w MF o połowę to może by zaczęło jakoś funkcjonować.

03 maja 2010, 22:34
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
ślązak1                    

Nie zauważyliscie w swoim środowisku również pracujących kierowników, naczelników? Ani jednego?

Również? To oni nie powinni wszyscy pracować?
U mnie pracuje ok. 40% z nich i 1 vicek. Reszta robi wokół siebie tylko szum czego dowodem jest fakt, że gdy są na urlopie praca idzie sprawniej. Moją kierownice akurat zastępuje jeden z tych pracujących. I daje radę! A dlaczego? Bo pracuje, a nie szwenda się po całym urzędzie za plotami.

04 maja 2010, 05:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Pinero                    

ślązak1                    

Nie zauważyliscie w swoim środowisku również pracujących kierowników, naczelników? Ani jednego?

U mnie pracuje ok. 40% z nich i 1 vicek. Reszta robi wokół siebie tylko szum czego dowodem jest fakt, że gdy są na urlopie praca idzie sprawniej. Moją kierownice akurat zastępuje jeden z tych pracujących. I daje radę! A dlaczego? Bo pracuje, a nie szwenda się po całym urzędzie za plotami.

się zastanawiam, czy my nie pracujemy w tym samy urzędzie :rotfl:

04 maja 2010, 09:38
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252

Pewnie tak i chyba oboje jesteście kierownikami, bo widzę że pracować się wam nie chce i tylko na forum siedzicie  :rotfl:

04 maja 2010, 09:53
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
robunio73                    

Pewnie tak i chyba oboje jesteście kierownikami, bo widzę że pracować się wam nie chce i tylko na forum siedzicie  :rotfl:

akurat mam dzisiaj wolne Kolego :dokuczacz:  :rotfl:

04 maja 2010, 09:55
Zaawansowany

POSTY        53

Rozumiem Pinero, że u Ciebie 100% pracowników nie oddycha tylko pracuje od dzwona do dzwona :rotfl: Rozejrzyj się wokól...Sam piszesz, że 40% kierowników pracuje, więc moje również jest uzasadnione. Nie ma znaczenia w jakim zakładzie pracy się znajdujesz - naukowo zostało udowodnione, że na każdym szczeblu ktos pracuje, by ktos mógł się obijać, więc nie rozumiem po co tyke wrzasku  :)

04 maja 2010, 11:54
Fachowiec

POSTY        1023
robunio73                    

Parę minut po 6 rano jestem jeszcze w domu.  :zeby:
ślązak1                    

Rozumiem Pinero, że u Ciebie 100% pracowników nie oddycha tylko pracuje od dzwona do dzwona :rotfl: Rozejrzyj się wokól...
...po co tyke wrzasku  :)

Nie twierdzę, że każdy pracuje bite 8 godzin. Ale niktórzy pracują może godzinę, dwie dziennie. A jak jest nagromadzenie jakiejś pracy to hop na zwolnienie. Coś tu jest nie tak.
Za tylko obiboków reszta musi pracować więcej i szybciej (za tą samą kasę). "Fabryka" musi działać.
Nie widzę powodu żeby pracować za innych. Niewolnictwo się skończyło. Ale może nie wszędzie?  ;)

04 maja 2010, 16:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2009, 10:58

POSTY        9
Pracuję w urzędzie na kierowniczym stanowisku i moje zainteresowanie nie do końca jest skierowane na tzw. "zatrzymanie stanowiska".
Bardzo interesuje mnie dobrze zorganizowana  praca w  urzędzie . Czy ktoś z WAS wyobraża sobie (po przeprowadzeniu reorganizacji) funkcjonowanie jakiegokolwiek urzędu - jeżeli np. komórka, której zadaniem będzie prowadzenie postępowania podatkowego w zakresie wszystkich podatków - będzie kierowana przez osobę wyspecjalizowaną w zakresie VAT-u ?
Uważam, że tego typu zmiany są chorym pomysłem i spowodują więcej zamieszania i zagmatwania. Wszelkie zmiany powinny ułatwiać pracę wszystkim pracownikom urzędów skarbowych, tym bardziej, że jest to trudna i niewdzięczna praca.
Pozdrawiam posting.php?mode=reply&f=21&t=1843#!!!

04 maja 2010, 16:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
hubert2260                    

Mówi się ze szefostwo US otrzymało do zaopiniowania projekt zmian w US od nowego roku który zakłada niby łaczenie np. wymiaru VAT i dochodowego w jeden itp. Ma się zmiejszyć liczba kierowników. czy ktos coś wie więcej na ten temat bo u nas nikt nie chce puscić pary z ust?

Łączenie np. wymiaru VAT i dochodowego w jeden?
Świetny pomysł!  :brawa:

Ale nie całkiem do końca. Proponuję od razu połączyć z kontrolą i egzekucją. Trzy w jednym! Kontrola-wymiar-egzekucja.

Tylko skąd takiego kierownika?!  :unsure:

04 maja 2010, 17:35
Fachowiec

POSTY        1023
dociekliwa                    

Czy ktoś z WAS wyobraża sobie (po przeprowadzeniu reorganizacji) funkcjonowanie jakiegokolwiek urzędu - jeżeli np. komórka, której zadaniem będzie prowadzenie postępowania podatkowego w zakresie wszystkich podatków - będzie kierowana przez osobę wyspecjalizowaną w zakresie VAT-u ?

Ja sobie wyobrażam! Ba! Nawet robiłam to. Pracownicy robili postępowania z wszystkich podatków (sic!), a kierownik tylko dochodówka. I jakoś szło :)

Ps. Dlaczego nie musiał znać VATu? Bo powiedział, że nie chce się tego uczyć i koniec, kropka  :wysmiewacz:
Takie cuda to tylko u nas... :zygi:

04 maja 2010, 17:41
Zaawansowany

POSTY        53

Dlaczego nie musiał znać VATu? Bo powiedział, że nie chce się tego uczyć i koniec, kropka  

I tak w ciemno aprobował decyzje? I umiał spać? Musiał mieć mocne nerwy albo stawiał na 100% korekt po kontroli  :rolleyes:

04 maja 2010, 18:14
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
ślązak1                    

I tak w ciemno aprobował decyzje? I umiał spać?
Musiał mieć mocne nerwy albo stawiał na 100% korekt po kontroli  :rolleyes:

Albo trzy lata do emerytury :D

04 maja 2010, 18:36
Fachowiec

POSTY        1023
Nadir                    

ślązak1                    

I tak w ciemno aprobował decyzje? I umiał spać?
Musiał mieć mocne nerwy albo stawiał na 100% korekt po kontroli  :rolleyes:

Albo trzy lata do emerytury :D

To prawdziwy mężczyzna! Niczego się nie bał!
My tak. Przecież nie od dziś wiadomo, że jak sukces to kierownictwo, a jak klęska to referent itd. :)

04 maja 2010, 18:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 59 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona