Teraz jest 04 wrz 2025, 11:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Marcinkiewicz Ministrem Finansów 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Byle tylko nie dostał propozycji jak bohater jednego z filmów Barei (o ile dobrze pamiętam):

"Zwolniło się stanowisko radcy w naszej ambasadzie w Ułan Bator... Polubicie ten kraj..."

27 lis 2006, 23:39

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
No właśnie, zapomniałem, przecież stanowisko Ambasadora RP w Kabulu jest wolne. To ważna placówka w sam raz dla Kazimierza M. Zajmie się robotą chłopak i przestanie myśleć o prezydenturze.  :brawa:

27 lis 2006, 23:44
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:56

POSTY        127

Czy to możliwe, aby Kazimierz Marcinkiewicz mógł zostać MF - cóż, to chyba lepsza opcja dla skarbówki niż pani Gilowska. Nadzieja - kadry wymieni na bardziej odpowiednie. Pani Gilowska zamiast Balcerowicza, to nawet sensowne i z nadzieją.

Świetny pomysł!!! Jestem za. Sądzę, że mogłoby się dużo zmienić. :brawa:

Ostatnio edytowano 28 lis 2006, 11:38 przez Halaszka, łącznie edytowano 1 raz

28 lis 2006, 09:54

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:29

POSTY        123
Kazimierz Marcinkiewicz mógłby być doskonałym ministrem oświaty albo resortów gospodarczych - mówi Jarosław Kaczyński.

- Nie pozostawimy Marcinkiewicza samego. Sądzę, że otrzyma propozycję stanowiska w rządzie - powiedział premier pytany w dzisiejszym programie radiowym, czy Prawo i Sprawiedliwość będzie miało propozycję dla byłego p.o. prezydenta Warszawy.

- Kazimierz Marcinkiewicz mógłby być z całą pewnością doskonałym ministrem oświaty, no ale to jest kwestia koalicji. I Kazimierz Marcinkiewicz jednocześnie wyspecjalizował się - choć z wykształcenia jest fizykiem - w problematyce gospodarczej, więc może być też doskonałym ministrem resortów gospodarczych. Zobaczymy - powiedział premier.

28 lis 2006, 10:38

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

I Kazimierz Marcinkiewicz jednocześnie wyspecjalizował się - choć z wykształcenia jest fizykiem - w problematyce gospodarczej, więc może być też doskonałym ministrem resortów gospodarczych. Zobaczymy - powiedział premier.

Z tego, co wiem, to Romek Kluska też jest z wykształcenia fizykiem i też miał być ministrem z ramienia PiSu... Poza tym ludzie go kochają, owieczki go kochają.  :wacko:

Ostatnio edytowano 29 lis 2006, 01:02 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

28 lis 2006, 17:21

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Z tego, co wiem, to Romek Kluska też jest z wykształcenia fizykiem i też miał być ministrem z ramienia PiSu... Poza tym ludzie go kochają, owieczki go kochają. :wacko:

Cóż, pewnie z niego niezły baran. :piwo:

Ostatnio edytowano 29 lis 2006, 01:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

28 lis 2006, 20:43
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA30 lis 2006, 13:55

POSTY        1

<!--quoteo(post=2536:date=27. 11. 2006 g. 17: 47:name=urszula)--><div class='quotetop'>(urszula @ 27. 11. 2006 g. 17: 47) [snapback]2536[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Zdaje się, że obydwie panie dyrektorki z Gdańska (IS I UKS) powinien pan Marcinkiewicz zmienić, wszak wiadomo, że lepiej z mądrym zgubić, niż... Tyle piszą o tej z Izby Skarbowej z Gdańska, że chyba coś w tym jest. Chyba się wszyscy nie uwzięli?

Uszczegółowisz...? Póki co, to czytałem głównie Twoje posty "w tym temacie". ;-D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja miałem do czynienia z panią p.o. IS, jak była jeszcze naczelniczką US w Kościerzynie:
- brak wiedzy merytorycznej,
- null umiejętności w zarządzaniu,
- koledzy z MF zrobili ją szefową IS - sami ksapowcy,
- a co byś sądził o osobie, która uchyla się od podejmowania decyzji i sama mówi o sobie, że jest ładna i  
 inteligentna. :za2:

Ostatnio edytowano 30 lis 2006, 21:34 przez akrzys, łącznie edytowano 1 raz

30 lis 2006, 14:02

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

- a co byś sądził o osobie, która uchyla się od podejmowania decyzji i sama mówi o sobie, że jest ładna i
inteligentna.

A czy to prawda, że jest ładna? Bo jeżeli reszta też jest prawdą, to ja bym ją wy :sex: z pracy. :rotfl:

Ostatnio edytowano 30 lis 2006, 21:34 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

30 lis 2006, 21:06
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:12

POSTY        21

Byle tylko nie dostał propozycji jak bohater jednego z filmów Barei (o ile dobrze pamiętam):

"Zwolniło się stanowisko radcy w naszej ambasadzie w Ułan Bator... Polubicie ten kraj..."

No cóż, Pastwa Jan podobno ma zostać ambasadorem w Pradze.

01 gru 2006, 11:47
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:04

POSTY        53

- a co byś sądził o osobie, która uchyla się od podejmowania decyzji i sama mówi o sobie, że jest ładna i inteligentna. :za2:

Ładna przecież jest, a do tego sympatyczna. :)

Ostatnio edytowano 01 gru 2006, 22:39 przez Kilmister, łącznie edytowano 1 raz

01 gru 2006, 14:19
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

inteligentna. :za2:

Zoltar7                    

Ładna przecież jest, a do tego sympatyczna.  :)

"Powiedz kobiecie, że jest ładna, a zaraz uwierzy, że i mądra"
Ali Ibn Abi Talib
:lol:

01 gru 2006, 16:32
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 20:03

POSTY        1
Chyba masz coś z oczami... Może zafundujemy Ci operację?

01 gru 2006, 20:07

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
A u mnie w US są dwie piękne i mądre kierowniczki - wiem, trudno w to uwierzyć, ale to prawda. Jedna ma 38 lat, a druga ok. 25-27 lat, obie są naprawdę ładnymi kobietami, obie bardzo zgrabne... Ale co jest najlepsze to to, że obie są niegłupie i nie mają kompleksów. Obie kierują "mniej" znaczącymi działami, ale jednak działami.
Niestety obie są mężatkami. :stop:
:wub:

Ostatnio edytowano 01 gru 2006, 22:41 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

01 gru 2006, 20:52
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Seksiści. ;) Zboczeńcy. :D
A u mnie w US są dwie piękne i mądre kierowniczki - wiem, trudno w to uwierzyć, ale to prawda. Jedna ma 38 lat, a druga ok. 25-27 lat, obie są naprawdę ładnymi kobietami, obie bardzo zgrabne... Ale co jest najlepsze to to, że obie są niegłupie i nie mają kompleksów. Obie kierują "mniej" znaczącymi działami, ale jednak działami.
Niestety obie są mężatkami. :stop:
:wub:

Toż to zaleta, nie wada!
Takie samotne są nieobliczalne.
I niebezpieczne!
Bo to albo do ołtarza zaciagną albo, w razie wpadki, alimentami obciążą. :rotfl:

Ostatnio edytowano 01 gru 2006, 22:41 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

01 gru 2006, 21:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 44 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona