Nasi szczypiorniści wygrali 31:27 (16:11) z Tunezyjczykami. Polacy zapewnili sobie awans do rundy zasadniczej, ale narazie poziomem nie zachwycają... Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.
Przy stanie 21:20 zacząłem mieć poważne obawy o wynik końcowy, a kiedy Tunezyjczycy w piątkę przeciwko siódemce Polaków jeszcze strzleili nam bramkę, to została już tylko modlitwa... Na szczęście została wysłuchana Ale czy i przeciwko Niemcom pomoże? :rolleyes:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 22 sty 2009, 07:30 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
22 sty 2009, 07:28
Nadir
<!--quoteo(post=40940:date=21. 01. 2009 g. 23:25:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 21. 01. 2009 g. 23:25) [snapback]40940[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nasi szczypiorniści wygrali 31:27 (16:11) z Tunezyjczykami. Polacy zapewnili sobie awans do rundy zasadniczej, ale narazie poziomem nie zachwycają... Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.
Przy stanie 21:20 zacząłem mieć poważne obawy o wynik końcowy, a kiedy Tunezyjczycy w piątkę przeciwko siódemce Polaków jeszcze strzleili nam bramkę, to została już tylko modlitwa... Na szczęście została wysłuchana Ale czy i przeciwko Niemcom pomoże? :rolleyes: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nadir... człowieku małej wiary ... (w wynik końcowy oczywiście)... :angry2: Myślę, że dzisiejsze spotkanie z Niemcami pokaże w jakiej jesteśmy formie, bo mimo że oba zespoły wychodzą dalej z grupy, to nie jest to mecz "o pietruszkę"...
Więcej optymizmu i wiary w możliwości Naszych :excl:
____________________________________ always look on the bright side of life
22 sty 2009, 07:36
elsinore
(...) Więcej optymizmu i wiary w możliwości Naszych :excl:
... i trzymać kciuki za Rosjan...
22 sty 2009, 08:07
helvet
<!--quoteo(post=40942:date=22. 01. 2009 g. 07:36:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 22. 01. 2009 g. 07:36) [snapback]40942[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Więcej optymizmu i wiary w możliwości Naszych :excl:
... i trzymać kciuki za Rosjan... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
co za czasy nastały... <_<
Ostatnio edytowano 22 sty 2009, 08:15 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
22 sty 2009, 08:14
wjawor
[...] Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.
... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . Może to mało szlachetne, ale po wczorajszym meczu Skry, z dziką radością obejrzałabym sobie, jak w puch roznosimy sąsiadów zza Odry. A Skra jeszcze pokona VfB w LM – stawiam każde pieniądze! A propos, koledzy na pewno lepiej zorientowani, czy jest szansa, że na siebie trafią?
____________________________________ [...] w duchu poszanowania tak ważnej zdobyczy jaką jest wolność słowa [...]
22 sty 2009, 13:33
Camila
<!--quoteo(post=40940:date=21. 01. 2009 g. 23:25:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 21. 01. 2009 g. 23:25) [snapback]40940[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...] Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.
... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . Może to mało szlachetne, ale po wczorajszym meczu Skry, z dziką radością obejrzałabym sobie, jak w puch roznosimy sąsiadów zza Odry. A Skra jeszcze pokona VfB w LM – stawiam każde pieniądze! A propos, koledzy na pewno lepiej zorientowani, czy jest szansa, że na siebie trafią? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zapraszam do siebie na 17:30 Dzika Radość
22 sty 2009, 13:37
... z rozkoszą, Elsinore ... ale na 17:30 nijak nie zdążę . Pozdrawiam :piwo: .
____________________________________ [...] w duchu poszanowania tak ważnej zdobyczy jaką jest wolność słowa [...]
22 sty 2009, 13:49
Ostatnio wyniki sportowców naszych jakieś dwuznaczne. Adaś najlepsze osiągnięcia w sezonie - ale co to za osiągnięcia. Cztery drużyny w lidze mistrzów siatkarzy i siatkarek ale styl taki jakby dołujący. Ręczni niby grają ale ta wtopa z Macedonią... . Tomek Sikora stracił żółtą koszulkę i niestety power w bieganiu ale wciąż jest viceliderem pucharu świata. To dobry będzie ten rok czy nie?
22 sty 2009, 15:24
Elsinore towarzysko, to ja merytorycznie...
Camila
... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . (...)
Co prawda nie do końca sprawni są bracia Lijewscy a Jaszka i Wleklak są dalecy od najwyższej formy, ale gdy Tłuczyński zagra tak jak wczoraj, Szmal tak ja w meczu z Rosją, Bielecki wyreguluje celownik, Jurecki zawalczy o pozycję na kole, Jurasik dorzuci parę bramek ( nawet wkrętkami ) a cała drużyna będzie bronić rękami, nogami, ciałem i pazurami, by nie dopuszczać Hensa, Krausa czy Schoenego do sytuacji rzutowych, to jest szansa. No chyba, że Nadir zapeszy...
Camila
(...) A propos, koledzy na pewno lepiej zorientowani, czy jest szansa, że na siebie trafią?
W kolejnej rundzie na pewno nie. Zgodnie z zasadami rozgrywek zespoły, które grały ze sobą w fazie grupowej, nie mogą się spotkać w 1/8 finału. Ale potencjalnie mogą trafić na Zenit Kazań, Dinamo Moskwa, Lube Banca Macerata czy Coprę Piacenza. AZS ma jeszcze gorzej bo wśród potencjalnych przeciwników są grupowi rywale Skry. Pełny zestaw drużyn które awansowały przedstawia się następująco...
danny
Ostatnio wyniki sportowców naszych jakieś dwuznaczne. Adaś najlepsze osiągnięcia w sezonie - ale co to za osiągnięcia. Cztery drużyny w lidze mistrzów siatkarzy i siatkarek ale styl taki jakby dołujący. Ręczni niby grają ale ta wtopa z Macedonią... . Tomek Sikora stracił żółtą koszulkę i niestety power w bieganiu ale wciąż jest viceliderem pucharu świata. To dobry będzie ten rok czy nie?
A co ty tak filozoficznie Danny? Może poczekaj na wyniki końcowe :piwo:
22 sty 2009, 15:33
helvet
Elsinore towarzysko, to ja merytorycznie... <!--quoteo(post=40958:date=22. 01. 2009 g. 13:33:name=Camila)--><div class='quotetop'>(Camila @ 22. 01. 2009 g. 13:33) [snapback]40958[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . (...)
Co prawda nie do końca sprawni są bracia Lijewscy a Jaszka i Wleklak są dalecy od najwyższej formy, ale gdy Tłuczyński zagra tak jak wczoraj, Szmal tak ja w meczu z Rosją, Bielecki wyreguluje celownik, Jurecki zawalczy o pozycję na kole, Jurasik dorzuci parę bramek ( nawet wkrętkami ) a cała drużyna będzie bronić rękami, nogami, ciałem i pazurami, by nie dopuszczać Hensa, Krausa czy Schoenego do sytuacji rzutowych, to jest szansa. No chyba, że Nadir zapeszy...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> I co tu komentować... Zupełnie nie zastosowali się do powyższych wskazówek. Czyżby rodził się kompleks? Medal też jakby odpłynął...
22 sty 2009, 18:45
Camila
<!--quoteo(post=40940:date=21. 01. 2009 g. 23:25:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 21. 01. 2009 g. 23:25) [snapback]40940[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...] Na szczęście zgodnie z dotychczasową linią należy mieć nadzieję, że nasi rywale już się trochę wyprztykali, a my dopiero łapiemy wiatr w żagle.
... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> 0:4 na wejściu do fazy zasadniczej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
22 sty 2009, 19:01
elsinore
<!--quoteo(post=40941:date=22. 01. 2009 g. 07:28:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 22. 01. 2009 g. 07:28) [snapback]40941[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Przy stanie 21:20 zacząłem mieć poważne obawy o wynik końcowy, a kiedy Tunezyjczycy w piątkę przeciwko siódemce Polaków jeszcze strzleili nam bramkę, to została już tylko modlitwa... Na szczęście została wysłuchana Ale czy i przeciwko Niemcom pomoże? :rolleyes:
Nadir... człowieku małej wiary ... (w wynik końcowy oczywiście)... Myślę, że dzisiejsze spotkanie z Niemcami pokaże w jakiej jesteśmy formie, bo mimo że oba zespoły wychodzą dalej z grupy, to nie jest to mecz "o pietruszkę"... Więcej optymizmu i wiary w możliwości Naszych <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> I pokazało... Sześciu na pięciu i nie dość, że nie strzelają bramki, to sami tracą dwie. Sześciu na czterech - bramki nie strzelają, tracą jedną.
Mecz z Macedonią mógł być potknięciem, z Tunezją pokazał, że mieliśmy szczęście (i świetnie grającego Tłuczyńskiego) z Niemcami, że jedynie Jurecki zasłużył na brawa.
helvet
Elsinore towarzysko, to ja merytorycznie... <!--quoteo(post=40958:date=22. 01. 2009 g. 13:33:name=Camila)--><div class='quotetop'>(Camila @ 22. 01. 2009 g. 13:33) [snapback]40958[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... w takim razie, ani chybi, dziś wygrana . (...)
Co prawda nie do końca sprawni są bracia Lijewscy a Jaszka i Wleklak są dalecy od najwyższej formy, ale gdy
Tłuczyński zagra tak jak wczoraj, Szmal tak ja w meczu z Rosją, Bielecki wyreguluje celownik, Jurecki zawalczy o pozycję na kole, Jurasik dorzuci parę bramek ( nawet wkrętkami ) a cała drużyna będzie bronić rękami, nogami, ciałem i pazurami, by nie dopuszczać Hensa, Krausa czy Schoenego do sytuacji rzutowych, to jest szansa. No chyba, że Nadir zapeszy... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Nadir nie zapeszył, tylko przewidział, ale nie chciał krakać... I to nie wina Nadira, że Tłuczyński nie zagrał tak jak wczoraj, Szmal tak jak w meczu z Rosją, Bielecki nie wyregulowal celownika, Jurasik nie dorzucił paru bramek, Lijewski i Jaszka są dalecy od najwyższej formy, a cała drużyna nie broniła rękami, nogami, ciałem i pazurami przed dojściem Niemców do sytuacji rzutowych
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 22 sty 2009, 19:42 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
22 sty 2009, 19:27
Nadir
<!--quoteo(post=40942:date=22. 01. 2009 g. 07:36:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 22. 01. 2009 g. 07:36) [snapback]40942[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=40941:date=22. 01. 2009 g. 07:28:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 22. 01. 2009 g. 07:28) [snapback]40941[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Przy stanie 21:20 zacząłem mieć poważne obawy o wynik końcowy, a kiedy Tunezyjczycy w piątkę przeciwko siódemce Polaków jeszcze strzleili nam bramkę, to została już tylko modlitwa... Na szczęście została wysłuchana Ale czy i przeciwko Niemcom pomoże? :rolleyes:
Nadir... człowieku małej wiary ... (w wynik końcowy oczywiście)... :angry2: Myślę, że dzisiejsze spotkanie z Niemcami pokaże w jakiej jesteśmy formie, bo mimo że oba zespoły wychodzą dalej z grupy, to nie jest to mecz "o pietruszkę"... Więcej optymizmu i wiary w możliwości Naszych :excl: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> I pokazało... Sześciu na pięciu i nie dość, że nie strzelają bramki, to sami tracą dwie. Sześciu na czterech - bramki nie strzelają, tracą jedną.
Mecz z Macedonią mógł być potknięciem, z Tunezją pokazał, że mieliśmy szczęście (i świetnie grającego Tłuczyńskiego) z Niemcami, że jedynie Jurecki zasłużył na brawa. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> I to tylko Bartosz Jurecki... A tak mając na uwadze całokształt dzisiejszego dnia ( łącznie z wynikami losowania LM w siatkówce ), należy tylko powiedzieć - Szkoda, że taki dzień w ogóle się przytrafił...
Ostatnio edytowano 22 sty 2009, 19:43 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
22 sty 2009, 19:33
helvet
A tak mając na uwadze całokształt dzisiejszego dnia ( łącznie z wynikami losowania LM w siatkówce ), należy tylko powiedzieć - Szkoda, że taki dzień w ogóle się przytrafił...
Helvet, głowa do góry, przyjdą lepsze czasy, a dzisiejszy dzień to dzień jak co dzień. Na razie tylko balon Adama pękł, zaś reszta bez żadnych ekstrawagancji i wpadek.